Bugs In A Plant’s Soil Συμβουλές και ξεφορτωθείτε το 2021

1
Bugs In A Plant’s Soil Συμβουλές και ξεφορτωθείτε το 2021


5Μερίδια

Η παρουσία ζωυφίων στο έδαφος ενός φυτού οφείλεται σε πολλά διαφορετικά πράγματα. Εναςτα παράσιτα των φυτών έχουν με κάποιο τρόπο προσβάλει το έδαφος και εισχωρούν στα ριζικά συστήματα των φυτών και στα φύλλα και τους μίσχους επίσης. Δύοίσως τα σφάλματα ήταν εκεί για λίγο και μόλις διευθετήθηκαν σε. Τρίατα σφάλματα ήταν εκεί για ένα ενώ αλλά δεν ήταν πολύ επιζήμιες για τα φυτά και μόλις αρχίζουν να εμφανίζουν σημάδια προσβολής.

ζωύφια στο έδαφος ενός φυτού

Τρεις λόγοι για σφάλματα στο έδαφος ενός φυτού

Η παρουσία ζωυφίων στο έδαφος των φυτών μπορεί να σημαίνει τρία σημαντικά πράγματα:

Πρώτος λόγος:

Τα παράσιτα των φυτών έχουν προσβάλει το έδαφος στον πυθμένα του φυτού – αυτό σημαίνει ότι οι ρίζες και ο μίσχος του φυτού έχουν προσβληθεί και έχουν πεθάνει.

Δεύτερος λόγος:

Μπορεί να υπάρχουν τόσες πολλές ρίζες στο έδαφος που σκοτώνει τα φυτά επειδή είναι τόσο συμπιεσμένα μεταξύ τους.

Τρίτος λόγος:

Οι ρίζες και οι μίσχοι του φυτού έχουν προσβληθεί και προσπαθούν να απελευθερωθούν από το έδαφος στο οποίο είναι ενσωματωμένα. Τα θρεπτικά συστατικά, το νερό και ο αέρας του φυτού συγκρατούνται σφιχτά στο έδαφοςπου είναι αυτό που χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

Εάν δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, τότε ανεξάρτητα από το πόσο ποτίζετε τα φυτά, θα χρειαστεί πολύς περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθούν – ίσως πάρα πολύς καιρός για ορισμένες καλλιεργητικές περιόδους. Στην περίπτωση των φυτών που έχουν ήδη μεγάλωσετα φύλλα και οι μίσχοι συχνά πεθαίνουν και τότε τα φυτά θα πέθαιναν επίσης από έλλειψη θρεπτικών συστατικών στο έδαφος – καθώς δεν είναι καλό για τη διατροφή των φυτών να το κάνει αυτό.

Σφάλματα στο έδαφος ενός φυτού

Πρώτο γεγονός:

Για τον πρώτο λόγο – τα παράσιτα των φυτών που προσβάλλουν το έδαφος, υπάρχουν μερικές απλές μέθοδοι ελέγχου παρασίτων που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε. Υπάρχουν μερικές φυσικές μέθοδοι για την εξάλειψη των σφαλμάτων στα φυτά, μερικά από τα οποία λειτουργούν πολύ καλύτερα από άλλα. Αρχικά, φυτέψτε μερικές πασχαλίτσες περιμετρικά των φυτών και στις κάτω πλευρές των φύλλων. Οι πασχαλίτσες, μερικές από τις οποίες είναι γνωστές ως κόκκινες του αίματος, λειτουργούν καλύτερα τη νύχτα. Μπορούν να βρεθούν στο κατάστημα, σε καταστήματα λαχανικών ή στο κατάστημα με είδη ειδών διατροφής. Μπορείτε επίσης να τα βρείτε στο τμήμα ζωοτροφών και σπόρων του παντοπωλείου.

Δεύτερο γεγονός:

Μια άλλη φυσική μέθοδος ελέγχου των σφαλμάτων στο φυτό είναι η χρήση μαύρου πιπεριού. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν καλλιεργείτε έναν κήπο που θα τον φάνε άλλα ζώα ή έντομα. Θα έφτιαχνες μαύρο πιπέρι για να το ψιλοκόψεις και να το βάλεις σε ένα μπουκάλι σπρέι. Για να μην είναι τόσο συμπυκνωμένο το σπρέι που να σκοτώνει τα ζωύφια του φυτού. Θα πρέπει να εφαρμόζετε το σπρέι μια-δυο φορές την ημέρα, και τα σφάλματα. Θα πρέπει να εξαφανιστεί μέσα σε λίγες μέρες – με την προϋπόθεση ότι δεν κάνετε τίποτα άλλο στο φυτό. Μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάσετε σπρέι σκόρδου/νερού. Αν και αυτά λειτουργούν σε ορισμένα σφάλματα, τα αποτελέσματά τους μπορεί να είναι ελάχιστα.

Τα φυτά που έχουν ψεκαστεί με εντομοκτόνα θα πρέπει να τα σκουπίζετε πριν τα φυτέψετε, ειδικά σε περίπτωση που ζείτε σε μια τοποθεσία με ξηρούς ανέμους. Θα διασφαλίσει ότι τυχόν υπολείμματα του εντομοκτόνου έχουν απορροφηθεί πλήρως στο έδαφος. Για να μην μολυνθεί το νέο σας φυτό μετά τη φύτευσή του. Εάν η προσβολή από σφάλματα είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο τον κήπο σας. Στη συνέχεια, μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε ένα ζιζανιοκτόνο σε ολόκληρη την επιφάνεια. Τα ζιζανιοκτόνα περιέχουν γενικά fipronil, το οποίο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ορισμένων τύπων ζωυφίων στα φυτά. Φροντίστε να ακολουθήσετε όλα τα βήματα στο δοχείο σχετικά με το πόσο συχνά να εφαρμόζετε το ζιζανιοκτόνο.

Τρίτο γεγονός:

Ένας τρίτος, πιο ακριβός τρόπος για τον έλεγχο των ζωυφίων στο έδαφος των φυτών είναι η χρήση φυσικών φυτοφαρμάκων. Μπορείτε να αγοράσετε βιολογικά φυτοφάρμακα από αξιόπιστα κέντρα κήπου. Και δεν δημιουργούν κανένα κίνδυνο για το περιβάλλον. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πιο κατάλληλοι για τη θεραπεία συγκεκριμένων παρασίτων παρά για τη γενική διάβρωση του εδάφους και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε βιολογικά φυτοφάρμακα. Θα χρειαστεί να μάθετε για τα συγκεκριμένα παράσιτα. Θέλετε να το ξεφορτωθείτε γιατί ορισμένα φυτά απωθούν ή αντιστέκονται φυσικά στις χημικές ουσίες που περιέχουν.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar