9 καλύτερες εφαρμογές Gamification για να βελτιώσετε τη ζωή σας

0
9 καλύτερες εφαρμογές Gamification για να βελτιώσετε τη ζωή σας

Μπορεί να υπάρχουν σύνδεσμοι συνεργατών σε αυτήν τη σελίδα, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνουμε μια μικρή προμήθεια για οτιδήποτε αγοράζετε. Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζουμε από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Κάντε τη δική σας έρευνα πριν κάνετε οποιαδήποτε ηλεκτρονική αγορά.

Χρειάζεστε μια εφαρμογή που να κάνει τη ζωή καλύτερη και να σας δίνει κίνητρα;

Ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε να αποκτήσετε μια εφαρμογή gamification.

Παιχνιδοποίηση έχει γίνει δημοφιλής στους τομείς της προσωπικής βελτίωσης και παραγωγικότητας. Άτομα, οργανισμοί και επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν την αφοσίωση των χρηστών, εισάγοντας ένα στοιχείο διασκέδασης σε κατά τα άλλα κουραστικές ή προκλητικές εργασίες.

Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε μαζί σας τις κορυφαίες εφαρμογές gamification για αυτοβελτίωση. Θα βρείτε εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την παραγωγικότητά σας, να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία σας και να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε νέες δεξιότητες.

(Σημείωση: Θέλετε να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας και τις δεξιότητες διαχείρισης χρόνου; Στη συνέχεια, παρακολουθήστε αυτό το δωρεάν βίντεο σχετικά με τις 9 συνήθειες παραγωγικότητας που μπορείτε να δημιουργήσετε στη δουλειά.)

Τα στοιχεία του παιχνιδιού σας οδηγούν

Το κύριο πλεονέκτημα των εφαρμογών gamification είναι ότι ενώ οι χρήστες απολαμβάνουν να παίζουν στη διεπαφή, κάνουν επίσης πράγματα και επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Μερικά κοινά στοιχεία gamification που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές παραγωγικότητας περιλαμβάνουν:

 • Σύστημα επιβράβευσης – Οι εφαρμογές χρησιμοποιούν πόντους, νομίσματα και άλλα στοιχεία για να επιβραβεύουν έναν χρήστη κάθε φορά που αυτός ή αυτή πραγματοποιεί συγκεκριμένες δραστηριότητες μέσα στο παιχνίδι.
 • Προκλήσεις – Στις εφαρμογές, όπως και στα παιχνίδια, οι προκλήσεις μπορεί να έχουν τη μορφή αποστολών, γρίφων, γρίφων, αποστολών κ.λπ.
 • Γραμμές ιστορίας – Ορισμένες εφαρμογές, όπως π.χ Ζόμπι, τρέξτε!συνοδεύεται από μια συναρπαστική ιστορία που προσελκύει το ενδιαφέρον των χρηστών, κρατώντας τους πιο αφοσιωμένους και αφοσιωμένους στη χρήση των εφαρμογών.
 • Ανταγωνισμός – Πολλοί χρήστες τείνουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές περισσότερο εάν μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδό τους και να τη συγκρίνουν με αυτή άλλων χρηστών. Ένας βαθμολογικός πίνακας εφαρμογών ενθαρρύνει τον φιλικό ανταγωνισμό μεταξύ των χρηστών, ο οποίος βοηθά επίσης τους χρήστες να κάνουν περισσότερες από τις δραστηριότητες που επιθυμούν.

Εδώ είναι η επιλογή μας από τις καλύτερες εφαρμογές gamification.

Καλύτερες εφαρμογές Gamification για το 2022

1. Habitica

Gamified εφαρμογές εκμάθησης | Εφαρμογές gamification για επιχειρήσεις | Habitica

Παλαιότερα γνωστό ως HabitRPG, το Habitica είναι ένα παλιό αλλά καλούτσικο – μια αγαπημένη από τις παιχνιδοποιημένες εφαρμογές για προσωπική παραγωγικότητα.

Μετατρέπει τη λίστα εργασιών σας σε μια επική αναζήτηση. Ολοκληρώνοντας τις εργασίες σας, βοηθάτε το avatar σας να προωθήσει την κατάστασή του μέσα στο παιχνίδι. Ωστόσο, το avatar σας χτυπά κάθε φορά που αποτυγχάνετε να ολοκληρώσετε εργασίες.

Τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της Habitica περιλαμβάνουν:

 • Επιλέγοντας την τάξη του χαρακτήρα σας (μάγος, πολεμιστής, κλέφτης ή θεραπευτής)
 • Δημιουργία λιστών υποχρεώσεων και καθημερινών εργασιών (όποτε ολοκληρώνετε μια εργασία στη λίστα σας, ο χαρακτήρας σας λαμβάνει χρυσό· η αποτυχία να τα ολοκληρώσετε προκαλεί ζημιά στον χαρακτήρα σας στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να χάνει χρυσούς ή πόντους υγείας)
 • Προσαρμογή λιστών και καθημερινών εφημερίδων με βαθμολογίες δυσκολίας (από εύκολο σε τιμωρία)
 • Δημιουργία νέων συνηθειών/κάνοντας λιγότερα ή απαλλαγή από παλιές συνήθειες
 • Συμμετέχετε σε ένα «πάρτι» για να ολοκληρώσετε αποστολές και να αποκτήσετε κατοικίδια και άλλα αντικείμενα

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για χρήση, αλλά έχει διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής.

2. Τοδοϊστικό Κάρμα

Εφαρμογές gamification για αφοσίωση εργαζομένων | Καλύτερες εφαρμογές Gamification | Τοδοϊστικό Κάρμα

Το Todoist είναι μια από τις προσωπικές μου αγαπημένες εφαρμογές παραγωγικότητας. Με βοηθά να διαχειρίζομαι τις καθημερινές μου εργασίες χωρίς κόπο και να παραμένω σε καλό δρόμο με τον καθορισμό των στόχων μου.

Το ωραίο με αυτήν την εφαρμογή είναι ότι μπορείτε να παιχνιδοποιήσετε την εμπειρία καθορισμού στόχων χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Karma. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να μπείτε στη ροή παρακολούθησης, οπτικοποίησης και βελτίωσης της παραγωγικότητάς σας.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα, η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων που σας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σας, σας δίνουν πόντους Κάρμα. Η αποτυχία να πετύχετε στόχους σας κάνει να χάνετε πόντους και πιθανώς να μειώνετε την κατάταξή σας. Ο αριθμός των πόντων που συγκεντρώνετε σας τοποθετεί σε μια συγκεκριμένη θέση σε ένα σύστημα κατάταξης οκτώ επιπέδων, από αρχάριους (0–499 βαθμοί) έως διαφωτισμένους (50000+ βαθμούς).

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, αλλά μια premium συνδρομή είναι επίσης διαθέσιμη για 3,99 $ το μήνα και 35,99 $ το χρόνο.

3. SuperBetter

Εφαρμογές gamification για επιχειρήσεις | Καλύτερες εφαρμογές Gamification | SuperBetter

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να αναπτύξετε ανθεκτικότητα (δηλαδή, να βασιστείτε σε αυτό στο οποίο είστε καλοί και να χρησιμοποιήσετε τις αδυναμίες σας ως σκαλοπάτι προς το μεγαλείο), το SuperBetter είναι η απάντηση.

Στον πυρήνα της, είναι μια εφαρμογή παρακίνησης. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές που σας επιτρέπουν μόνο να βλέπετε ή να ακούτε παρακινητικά αποσπάσματα ή να ακούτε χαλαρωτική μουσική για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, το SuperBetter χρησιμοποιεί παιχνίδια που σας βοηθούν να ξεπεράσετε δύσκολες καταστάσεις στην πραγματική ζωή.

Μερικοί συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτήν την εφαρμογή περιλαμβάνουν:

 • Δημιουργία νέων συνηθειών
 • Βελτίωση των σχέσεων
 • Αντιμετώπιση αποτυχιών
 • Ξεπερνώντας το άγχος
 • Θεραπεία από σωματικό τραυματισμό

Ήταν ο στόχος της σχεδιάστριας εφαρμογών, Jane McGonigal, να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν πιο υγιείς και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. (Μπορείτε να δείτε τη συζήτηση για το TED του McGonigal SuperBetter εδώ.)

Η εφαρμογή πέρασε με επιτυχία ένα κλινική δοκιμή. Οι αναφορές από τη δοκιμή έδειξαν ότι το SuperBetter βοήθησε στη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης σε άτομα που το χρησιμοποιούσαν.

Τα χαρακτηριστικά παιχνιδιού της εφαρμογής περιλαμβάνουν:

 • Δημιουργία μυστικής ταυτότητας
 • Ενεργοποίηση ενεργοποίησης
 • Ολοκλήρωση αποστολών
 • Πολεμώντας τους κακούς
 • Στρατολόγηση συμμάχων για υποστήριξη

Η εφαρμογή είναι δωρεάν.

4. Epic Win

Εφαρμογές gamification δωρεάν | Gamified εφαρμογές εκμάθησης | Επική νίκη

Έχετε κουραστεί από την επαναλαμβανόμενη φύση των αγγαρειών σας; Αυτή η εφαρμογή προσθέτει μια αίσθηση περιπέτειας στη λίστα υποχρεώσεων σας.

Στην αρχή, επιλέγετε τον δικό σας χαρακτήρα ανάμεσα σε πέντε προκαθορισμένους χαρακτήρες (ιέρεια, δεντρομάνος μπερζέρκερ, swarf, σκελετός και πολεμιστής). Ακριβώς όπως κάθε εφαρμογή παραγωγικότητας εμπνευσμένη από RPG, η Epic Win απονέμει πόντους για εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί.

Από πλευράς δυνατοτήτων, υποστηρίζει επαναλαμβανόμενες εργασίες, παρέχει υπενθυμίσεις για καθυστερημένες δραστηριότητες και σας επιτρέπει να θέσετε μακροπρόθεσμους στόχους. Κάθε φορά που επιτυγχάνετε έναν στόχο, μπορείτε να δείτε μια μάχη με κινούμενα σχέδια όπου το avatar σας καταστρέφει αντικείμενα από τη λίστα εργασιών σας (το πλυντήριο, ίσως;).

Η εφαρμογή μπορεί να αγοραστεί για 1,99 $. Η αγορά είναι επίσης απαραίτητη για να ξεκλειδώσετε τα avatars δεντρόμαν και πολεμιστή.

5. Δάσος

Καλύτερες εφαρμογές Gamification | Gamification στην εκπαίδευση | Δάσος

Θέλετε να νικήσετε τον εθισμό σας στο Facebook; Η παιγνιοποιημένη προσέγγιση της Forest σάς βοηθά να ανακτήσετε τη ζωή σας και να επανασυνδεθείτε με τους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

Η ιδέα είναι ότι όταν σκοπεύετε να εστιάσετε, ανοίγετε την εφαρμογή και φυτεύετε έναν σπόρο. Αυτός ο σπόρος έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει σε δέντρο. Ωστόσο, αυξάνεται μόνο όταν δεν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για πράγματα όπως η περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσο μένεις συγκεντρωμένος, το δέντρο μεγαλώνει. Χάστε την εστίαση και το δέντρο πεθαίνει. Συγκεντρώστε όλες τις εστιασμένες στιγμές σας και μεταμορφώστε τις σε δάσος.

Για να σας παρακινήσουμε να περάσετε πιο εστιασμένες στιγμές, υπάρχουν πάνω από 30 είδη δέντρων που μπορείτε να ξεκλειδώσετε, μαζί με άλλες ανταμοιβές.

Επιπλέον, σε συνεργασία με Trees.orgοι προγραμματιστές αυτής της εφαρμογής δεσμεύονται να φυτέψουν πραγματικά δέντρα σε πολλές χώρες της Αφρικής.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για 1,99 $, με αγορές εντός εφαρμογής που ξεκινούν από 0,99 $.

6. Epic To-Do List

Εφαρμογές gamification για αφοσίωση εργαζομένων | Εφαρμογές gamification για εκπαίδευση | Epic To-Do List

Αυτή δεν είναι η συνηθισμένη σας λίστα υποχρεώσεων.

Η εφαρμογή υποστηρίζει την ανάγκη σας για καθημερινή παραγωγικότητα και σας βοηθά να οπτικοποιήσετε κάθε βήμα της διαδικασίας με διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο.

Μπορείτε να προγραμματίσετε εργασίες και να δημιουργήσετε καθημερινές λίστες υποχρεώσεων και να ορίσετε τη βαθμολογία δυσκολίας κάθε εργασίας από „εύκολη“ σε „θρυλική“. Η ολοκλήρωση των εργασιών σας δίνει κέρματα εντός του παιχνιδιού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε όπλα ή κοστούμια για τον χαρακτήρα σας.

Επιπλέον, μπορείτε να αφήσετε τον χαρακτήρα σας να μάθει μια νέα δεξιότητα που αντικατοπτρίζει κάτι που μαθαίνετε και στην πραγματική ζωή.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για χρήστες Android, με αγορές εντός εφαρμογής.

7. Duolingo

Gamification στην εκπαίδευση | Εφαρμογές gamification για επιχειρήσεις | Duolingo

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να είναι διασκεδαστική και συναρπαστική με αυτήν την εφαρμογή.

Το Duolingo χρησιμοποιεί παιχνιδοποιημένη μάθηση για να αναπτύξει ισχυρές δεξιότητες επικοινωνίας σε ξένες γλώσσες. Τα μαθήματα παραδίδονται σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, επιτρέποντάς σας να κατανοήσετε τα βασικά της γραμματικής και του λεξιλογίου μέσα σε λίγα λεπτά.

Κάθε φορά που ολοκληρώνετε ένα επίπεδο μαθήματος, λαμβάνετε έναν ορισμένο αριθμό λίνγκοτ (το νόμισμα του παιχνιδιού) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε οτιδήποτε μέσα στο παιχνίδι, όπως μαθήματα μπόνους ή κοστούμια για τη μασκότ της κουκουβάγιας. Η ολοκλήρωση ενός επιπέδου μαθήματος ξεκλειδώνει επίσης το επόμενο σύνολο μαθημάτων.

Μάθετε από μια επιλογή 30 γλωσσών, συμπεριλαμβανομένων των Ουαλικών, Λατινικών, Βιετναμέζων, Ιαπωνικών και Βαλυριανών.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, με δυνατότητα αναβάθμισης στο Duolingo Plus με συνδρομή που ξεκινά από 9,99 $ το μήνα.

8. Ζόμπι, τρέξτε!

Εφαρμογές gamification για εκπαίδευση | Εφαρμογές gamification δωρεάν | Ζόμπι, τρέξτε!

Θα τα καταφέρετε—κυριολεκτικά—όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την εφαρμογή γυμναστικής.

Έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους τρεξίματός σας, κρατώντας σας εμπλεκόμενους σε μια ιστορία με θέμα την αποκάλυψη των ζόμπι.

Η υπόθεση της ιστορίας της εφαρμογής επικεντρώνεται σε εσάς, Δρομέας 5, ως ένας από τους επιζώντες από το ξέσπασμα της πανώλης των ζόμπι. Η αποστολή σας είναι να συγκεντρώσετε προμήθειες και πληροφορίες. Σε όλη την αποστολή σας, θα συναντήσετε ζόμπι, επικίνδυνους ανθρώπους και άλλες εχθρικές καταστάσεις.

Η ιστορία παραδίδεται μέσα από την αφήγηση και την υπέροχη φωνητική υποκριτική. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το τηλέφωνό σας, ένα ακουστικό και λίγη φαντασία για να μετατρέψετε το κανονικό σας τρέξιμο σε περιπέτεια.

Ενώ τρέχετε και ακούτε τις αποστολές ιστορίας, η εφαρμογή παρακολουθεί την απόσταση και την ταχύτητά σας. Κάθε τόσο, θα σας ζητείται να τρέχετε γρηγορότερα όταν ακούτε τις λέξεις, „Εντοπίστηκαν ζόμπι!“

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, με αγορές εντός εφαρμογής που ξεκινούν από 5,99 $.

9. Φυτέψτε νταντά

Εφαρμογές gamification δωρεάν | Εφαρμογές gamification για αφοσίωση εργαζομένων | Φυτό Νταντά

Πολλοί από εμάς συχνά ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό. Για να διορθωθεί αυτό, αυτός ο ιχνηλάτης ενυδάτωσης διασφαλίζει ότι πίνετε τη σωστή ποσότητα νερού κάθε μέρα.

Η ιδέα αυτής της εφαρμογής είναι ότι βοηθάτε ένα φυτό να αναπτυχθεί με κάθε ποτήρι νερό που πίνετε. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αξιολάτρευτων φυτών που μπορείτε να επιλέξετε, να δώσετε ένα όνομα και να φροντίσετε.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ειδοποιήσεων για να σας δίνουν υπενθυμίσεις όλη την ημέρα για να το πιείτε. Όταν παραμελείτε να πιείτε, το φυτό αρχίζει να πέφτει. Ωστόσο, η εφαρμογή θα σας προειδοποιήσει επίσης εάν πίνετε πολύ νερό πολύ γρήγορα.

Η εφαρμογή παρέχει προτάσεις για την ιδανική ποσότητα νερού που χρειάζεστε για την ημέρα, ανάλογα με παράγοντες όπως το επίπεδο δραστηριότητάς σας και τα ζωτικά στατιστικά στοιχεία.

Για να παραμείνουν παρακινημένοι οι χρήστες περισσότερο, η εφαρμογή παρέχει επίσης ανταμοιβές και αποστολές που μπορείτε να κάνετε για να επιτύχετε τους στόχους ενυδάτωσης.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, με αγορές εντός εφαρμογής.

(Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε αυτήν την ανάρτηση για συμβουλές σχετικά με την αύξηση της πρόσληψης νερού.)

Τελικές σκέψεις σχετικά με τις εφαρμογές Gamification

Η επίτευξη στόχων και το να κάνεις δουλειές μπορεί συχνά να είναι προκλητική και αποθαρρυντική. Ωστόσο, η χρήση εφαρμογών παιχνιδιών μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά.

Ελπίζουμε να βρήκατε μια αγαπημένη μεταξύ των εφαρμογών που παρουσιάζονται σήμερα.

Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερους πόρους που σχετίζονται με τη βελτίωση του εαυτού σας, ίσως θελήσετε να δείτε τις παρακάτω αναρτήσεις:

Τέλος, εάν θέλετε να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας και τις δεξιότητες διαχείρισης χρόνου, στη συνέχεια, παρακολουθήστε αυτό το δωρεάν βίντεο σχετικά με τις 9 συνήθειες παραγωγικότητας που μπορείτε να δημιουργήσετε στη δουλειά.

Εφαρμογές gamification για εκπαίδευση | Εφαρμογές gamification για αφοσίωση εργαζομένων | Εφαρμογές gamification για επιχειρήσεις

9 καλύτερες εφαρμογές Gamification για να βελτιώσετε τη ζωή σας

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar