8 Συμβουλές Workcation για να διευθύνετε την επιχείρησή σας ενώ ταξιδεύετε

0
8 Συμβουλές Workcation για να διευθύνετε την επιχείρησή σας ενώ ταξιδεύετε

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο αυτόν τον μήνα, ξεκίνησα ένα μεγάλο όνειρο που θα άλλαζε τη ζωή μου (και τον τρόπο που διοικούσα την επιχείρησή μου!) με τόσους πολλούς τρόπους: πήρα Δημιουργήθηκε από την Carly στο δρόμο για ένα ταξίδι 4 μηνών στη Λατινική Αμερική μαζί με 25+ άλλους ψηφιακούς νομάδες.

Αυτό το ταξίδι ήταν απίστευτο από πολλές απόψεις, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μου δίδαξε ως επιχειρηματίας ήταν το πόσο εμπνευσμένη και ικανοποιημένη ένιωσα ενώ ταξίδευα και πώς πραγματικά θα μπορούσε αναπτύξω την επιχείρησή μου από οπουδήποτε στον κόσμο.

Όταν τελείωσαν οι 4 μήνες, επέστρεψα σπίτι στη Νέα Υόρκη – είχα έναν αρραβωνιαστικό που κρατούσε το οχυρό και έναν γάμο για να ολοκληρώσω τον προγραμματισμό, τελικά – αλλά από τότε, συνέχισα να κάνω μικρότερα ταξίδια εργασίας, όποτε μπορώ.

Είτε λοιπόν θέλετε να κατευθυνθείτε σε μια τροπική παραλία, μια μεγάλη πόλη ή να εργαστείτε από μια εντελώς διαφορετική ζώνη ώρας – εδώ είναι οι 8 κορυφαίες συμβουλές μου για την επόμενη θέση εργασίας σας:

1. Σχεδιάστε εκ των προτέρων

Η πιο συμβουλή τύπου Α που μπορώ να σας δώσω είναι να προγραμματίσετε εκ των προτέρων!

Αν και είναι πάντα καλό να αφήνετε χώρο για κάποιο αυθορμητισμό ενώ ταξιδεύετε, το επαγγελματικό σας ταξίδι θα πάει πολύ πιο ομαλά αν σχεδιάσετε μερικά πράγματα. Αυτό περιλαμβάνει την εξέταση τυχόν προθεσμιών που μπορεί να έχετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τον προγραμματισμό και τον προγραμματισμό του περιεχομένου εκ των προτέρων και την εκ νέου επεξεργασία του προγραμματιστή κλήσεων ώστε να ταιριάζει με το πρόγραμμα του ταξιδιού σας και την πιθανή νέα ζώνη ώρας.

Συνιστώ επίσης να εξετάσετε τι είδους δραστηριότητες θέλετε να κάνετε όσο βρίσκεστε εκεί. Εάν, για παράδειγμα, υπάρχει μια ημερήσια εκδρομή ή μια πρωινή περιήγηση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε προλάβει τυχόν προθεσμίες και να αποφύγετε να προγραμματίσετε κλήσεις εκείνη την ημέρα.

2. Επιλέξτε το σωστό κατάλυμα

Το πού θα αποφασίσετε να μείνετε θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πόσο άνετος και ευχάριστος είναι ο χρόνος εργασίας σας. Για μένα τα ξενοδοχεία είναι δεν ιδανικό για ταξίδια όταν σκοπεύω να δουλέψω, γιατί μπορεί να σημαίνει ότι είμαι κλεισμένος σε ένα μικρό δωμάτιο για αρκετές ώρες την ημέρα ή δουλεύω από ένα κρεβάτι.

Αντίθετα, συνήθως επιλέγω ένα Airbnb που έχει καλό φυσικό φως, γρήγορο wifi και τραπέζι κουζίνας ή γραφείο για εργασία. Τα καταλύματα coworking και coliving εμφανίζονται επίσης περισσότερο τώρα, όπως π.χ Σελίναπου είναι ένας ξενώνας με ιδιωτικά ή κοινόχρηστα δωμάτια και χώρο εργασίας με επιπλέον χρέωση.

3. Βρείτε άλλα χαριτωμένα σημεία για να δουλέψετε

Ενώ συνήθως εργάζομαι από την Airbnb μου εάν έχω πολλές κλήσεις, μου αρέσει επίσης να βεβαιωθώ ότι βγαίνω έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και για μένα, το να επισκέπτομαι τα καφέ και τα εστιατόρια είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για τα ταξίδια και την εμπειρία της τοπικής ζωής σε μια νέα πόλη.

Φυσικά, είναι κερδοφόρο να βρείτε καφέ και εστιατόρια φιλικά για φορητούς υπολογιστές για να εργαστείτε! Συνήθως κάνω κάποια έρευνα εκ των προτέρων και επισημαίνω τυχόν μέρη που μου φαίνονται καλά στους Χάρτες Google.

4. Τακτοποιήστε το σχέδιο του κινητού σας τηλεφώνου

Εάν ταξιδεύω εκτός της χώρας για πλήρεις διακοπές, μπορεί να έχω την τάση να παραλείψω το πρόγραμμα διεθνών δεδομένων, αντί να επιλέξω να χρησιμοποιήσω μόνο το wifi για να εξοικονομήσω χρήματα. Αλλά όταν εργάζομαι, θεωρώ πολύ σημαντικό να έχω ένα πρόγραμμα δεδομένων — ακόμα κι αν κοστίζει λίγα επιπλέον χρήματα.

Αυτό διευκολύνει την παρακολούθηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της αλληλογραφίας των πελατών, εάν βρίσκομαι σε περιήγηση ή τη σύνδεση σε ένα hotspot εάν προσπαθώ να εργάζομαι εν κινήσει (όπως σε ένα αεροδρόμιο ή σε ένα τρένο).

Για μικρότερα ταξίδια, χρησιμοποιώ συνήθως το πρόγραμμα „AT&T Passport“, το οποίο μου επιτρέπει να έχω απεριόριστα δεδομένα εκτός χώρας για 10 $/ημέρα, αλλά μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε επιλογές όπως το Google Fi ή μια τοπική κάρτα SIM.

5. Προγραμματίστε αφιερωμένο χρόνο εργασίας

Αφού έχετε ένα χαλαρό πλάνο για τις δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε – που μπορεί να περιλαμβάνει μια πρωινή περιήγηση ή μια ημερήσια εκδρομή έξω από την πόλη – συμπληρώστε τα τετράγωνα του χρόνου που μπορείτε να αφιερώσετε στην εργασία.

Σε αντίθεση με όταν είστε στο σπίτι και στις συνήθεις ρουτίνες σας, αυτό μπορεί να σημαίνει να εργάζεστε νύχτες, Σαββατοκύριακα ή ενώ είστε στον αέρα. Το σημαντικό είναι να έχετε μια ιδέα για το πότε θα είναι αυτός ο «χρόνος εργασίας» – θα σας βοηθήσει ξέρω όταν πρέπει να είστε συνδεδεμένοι και συγκεντρωμένοι, κάτι που θα το κάνει ακόμα πιο εύκολο να γίνει πλήρως αποσυνδέστε και να είστε παρόντες όταν βρίσκεστε σε αυτήν την περιοδεία ή ελέγχετε αυτό το διάσημο ορόσημο.

6. Επιμείνετε σε οποιεσδήποτε ρουτίνες ή αδιαπραγμάτευτα

Μερικές φορές όταν ταξιδεύουμε, μπορεί να είναι εύκολο να εγκαταλείψουμε τις συνήθεις ρουτίνες μας επειδή βρισκόμαστε σε ένα νέο περιβάλλον ή απλώς σε „λειτουργία διακοπών“. Αλλά όταν εργάζεστε, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διατηρείτε την ισορροπία και να δίνετε προτεραιότητα στην ευημερία σας—και ένας βασικός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι μέσα από τις ρουτίνες που μας βοηθούν να παραμείνουμε προσγειωμένοι στο σπίτι!

Διατηρήστε το απλό: όπως να κάνετε την πρωινή σας βόλτα, να κάνετε ημερολόγιο, να κάνετε έναν 10λεπτο διαλογισμό ή να πίνετε αρκετό νερό. Εγγυώμαι ότι αυτές οι πρακτικές —όποιες κι αν είναι για εσάς— θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα, ώστε να είστε πιο συγκεντρωμένοι στον «χρόνο εργασίας» σας και επιπλέον δώρο για τα νέα πράγματα που βιώνεις!

7. Βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω

Πρόσφατα άρχισα να συνεργάζομαι με έναν πελάτη που γνώρισα σε κανέναν άλλον από μια περιοδεία φαγητού στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας τον περασμένο μήνα. Και ακόμα δεν μπορώ να ξεπεράσω πόσο ωραίο είναι αυτό!

Είτε ταξιδεύετε μόνοι σας, είτε με έναν σύντροφο είτε με φίλους, να είστε ανοιχτοί σε εντυπωσιακές συζητήσεις με νέα άτομα. Και όχι μόνο επειδή μπορεί να μετατραπούν σε μελλοντικούς πελάτες – αυτό σίγουρα δεν είναι αυτό που περίμενα σε αυτήν την περίπτωση – αλλά επειδή η ανθρώπινη σύνδεση ενθαρρύνει την κατανόηση, την ενσυναίσθηση και, απλά, είναι διασκεδαστική!

Μερικοί από τους αγαπημένους μου τρόπους να γνωρίσω ανθρώπους (ειδικά όταν ταξιδεύω μόνος) είναι μέσω δωρεάν περιηγήσεων με τα πόδια και Εμπειριών Airbnb.

8. Πηγαίνετε με τη ροή και απολαύστε

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, απολαμβάνω το! Τον περασμένο Απρίλιο, έκανα ένα ταξίδι εργασίας στην Ευρώπη, όπου η εργασία των πελατών μου έτυχε να επιβραδυνθεί και έπρεπε να δουλέψω μόνο μερικές ώρες την ημέρα για να συνεχίσω.

Ένα μήνα αργότερα, έκανα ένα ταξίδι στην Πόλη του Μεξικού και ο φόρτος εργασίας μου ήταν παράφρων. Το δροσερό μάθημα; Και τα δύο ταξίδια ήταν καταπληκτικά με τον δικό τους τρόπο και ήταν μια καλή υπενθύμιση ότι μπορώ να ζήσω αυτόν τον τρόπο ζωής ό,τι κι αν έρθει με τη δουλειά.

Είστε έτοιμοι να σχεδιάσετε την επόμενη εργασία σας; Πρόσφατα ξεκίνησα ένα ταξιδιωτικό ιστολόγιο ως ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βοηθήσω να δείξω στους φίλους, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου #bizbesties ότι το να ταξιδεύω πιο συχνά είναι εύκολα προσβάσιμο. Δείτε το για να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον επόμενο προορισμό σας!

Επόμενο: Πώς είναι να εργάζεσαι ως ψηφιακός επιχειρηματίας στη Δομινικανή Δημοκρατία

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar