5 πρέπει να έχουν τα βότανα για έναν κήπο κουζινών

0
5 πρέπει να έχουν τα βότανα για έναν κήπο κουζινών

Τα βότανα είναι γρήγορα και εξαιρετικά εύκολο να αναπτυχθούν, όσον αφορά την απόδοση επένδυσης (απόδοση επένδυσης) η απόδοση είναι πολύ υψηλή, καθώς τα βότανα είναι ακριβά (ειδικά βιολογικά). Τα βιολογικά βότανα είναι ένα από τα πιο ακριβά φρέσκα πρόσθετα για αγορά από το σούπερ μάρκετ, όπου η ποιότητα είναι πολύ κακή και σπάνια γευστική. Το φρέσκο είναι πάντα το καλύτερο!

Εδώ είναι τα 5 κορυφαία βότανα κουζίνας μου:

Βασιλικός

Θα αυξηθεί για περίπου 10μήνους του έτους εδώ στο Περθ με εξαίρεση τα μέσα του χειμώνα. Πολυετείς ποικιλίες διαθέσιμες. Είναι ένα βότανο από την οικογένεια μέντας και προσθέτει γεύση στα γεύματα και παρέχει οφέλη για την υγεία ταυτόχρονα.

Γνωστά οφέλη:

 • Μείωση του οξειδωτικού στρες – ο βασιλικός είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών που είναι απαραίτητα για την εξάλειψη των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας που προκαλούν οξειδωτικό στρες που οδηγεί σε κυτταρική βλάβη και ασθένειες.
 • Υποστηρίζει την υγεία του ήπατος – τα αντιοξειδωτικά από τον Βασιλικό έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία του ήπατος.
 • Καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος – Ο βασιλικός έχει ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις επιπτώσεις της γήρανσης. Το εκχύλισμα βασιλικού σε τοπικές κρέμες βοηθά στη βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος και στη μείωση της τραχύτητας και των ρυτίδων.
 • Μείωση του υψηλού σακχάρου στο αίμα – Ειπώθηκε ότι ένα εκχύλισμα από γλυκό βασιλικό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και τα φύλλα βασιλικού μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη θεραπεία των μακροπρόθεσμων επιδράσεων του υψηλού σακχάρου στο αίμα και αποδείχθηκαν χρήσιμα για άτομα με διαβήτη.

Αναπτυσσόμενος Βασιλικός:

 • Επιλέξτε μια κατσαρόλα με μια τρύπα αποστράγγισης και υγραίνετε ελαφρά το μείγμα γλάστρας και συσκευάστε το σταθερά.
 • Ρίξτε μερικούς σπόρους και καλύψτε το. Στη συνέχεια, στρώστε το χώμα και πιέστε απαλά. Ποτίζουμε απαλά ή χρησιμοποιούμε σπρέι.
 • Καλλιέργεια το καλοκαίρι κοντά σε ντομάτες σε πλήρη / μέρος ήλιο
 • Για την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τοποθετήστε το σε ένα ζεστό παράθυρο με λίγη έκθεση στον ήλιο. Καθώς τα φυτά μεγαλώνουν, περιστρέψτε τις γλάστρες για να μην γέρνουν προς μία κατεύθυνση προς το φως.
 • Ελέγξτε τακτικά το χώμα σας, βεβαιωθείτε ότι είναι υγρό αλλά δεν εμποτίζεται υγρό. Αν ο βασιλικός σας αρχίσει να φαίνεται γεμάτος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι για να τα κόψετε…
 • Για συνεχή συγκομιδή, φυτέψτε τους σπόρους σας κάθε λίγες εβδομάδες.
 • Κόψτε τα λουλούδια καθώς εμφανίζονται για εκτεταμένη ανάπτυξη

Δενδρολίβανο

Αυτό είναι ένα αρωματικό αειθαλές βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως ως γαστρονομικό καρύκωμα, για την κατασκευή σωματικών αρωμάτων και είναι γνωστό για τα πιθανά οφέλη του για την υγεία. Καλλιεργείται καλύτερα σε καλά στραγγιστό έδαφος ή γλάστρα δίπλα στο μπάλωμα λαχανικών σας. Είσαι ενθουσιασμένος που ξέρεις το φάσμα των οφελών της Ρόζμαρι για την υγεία; Εδώ είναι:

 • Αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις – το δεντρολίβανο είναι μια καλή πηγή αυτών των ενώσεων που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
 • Βελτιωμένη μνήμη και συγκέντρωση – το άρωμα από δεντρολίβανο βελτιώνει τη συγκέντρωση, την απόδοση, την ταχύτητα, την ακρίβεια ενός ατόμου και θα μπορούσε ακόμη και να θέσει τη διάθεσή σας … προσπαθήστε να τρίψετε ελαφρώς φύλλα δεντρολίβανου στο χέρι σας και να το μυρίσετε… Είναι σαν μαγεία όταν έχεις άσχημο πονοκέφαλο!
 • Νευρολογική Προστασία – το δεντρολίβανο είναι επίσης καλό για τον εγκέφαλό σας. Περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται καρνοσικό οξύ, το οποίο καταπολεμά τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στον εγκέφαλο. Το δεντρολίβανο είναι επίσης χρήσιμο για άτομα που έχουν βιώσει εγκεφαλικό επεισόδιο, αυτό το βότανο μπορεί να αποτρέψει εγκεφαλικές βλάβες και να βελτιώσει την ανάρρωση.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καλλιέργεια δεντρολίβανου στην κουζίνα σας:

 • Διαλέξτε τη σωστή κατσαρόλα και χώμα, φροντίστε να επιλέξετε μια κατσαρόλα με σωστή αποστράγγιση.
 • Υγραίνετε το μείγμα γλάστρας και κάντε μια μικρή τρύπα για να τοποθετήσετε τα μοσχεύματα δεντρολίβανου, προσθέστε ένα λεπτό στρώμα εδάφους και συσκευάστε το σταθερά.
 • Αναπτύσσεται στον κήπο σε πλήρη ήλιο και καλά αποστραγγιστικό έδαφος, δεν χρειάζεται πολλή αγάπη και μπορεί να αναπτυχθεί καλά στα περίφημα φτωχά εδάφη του Περθ
 • Ποτίζετε το δεντρολίβανο σας κάθε δύο εβδομάδες (αν το έδαφος είναι στεγνό), αλλά κρατάτε πάντα το τηγάνι αποστράγγισης με πέτρες μέσα. Το φυτό του αρέσει να απορροφά την υγρασία από τον αέρα, απολαμβάνει το νερό καθώς εξατμίζεται από το τηγάνι.

Σχοινόπρασο

Κάντε ένα μεγάλο σύνορο ή γεφύρωση φυτών για τον κήπο και το καλύτερο από όλα είναι αποτρεπτικό για τα παράσιτα! Εκτός από μια απλή γαρνιτούρα, το σχοινόπρασο έχει πολλά πιθανά οφέλη!

 • Βοηθά στην ενίσχυση της αντοχής των οστών – Το Vit K είναι ένα από τα κορυφαία οφέλη αυτού του βοδιού. Εκτός από το ότι είναι υπερδύναμη πήξης του αίματος, το Vit K είναι επίσης σημαντικό για τη διατήρηση των οστών σας υγιή και ισχυρά. Βελτιώνει την οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων.
 • Μειώστε τη φλεγμονή – τα σχοινόπρασο είναι ιδανικά για φλεγμονή. Τα φύλλα των chive φυτών βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες και παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
 • Πρόληψη ασθενειών – τα σχοινόπρασο βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνος και διαβήτης. Αυτό το βότανο είναι πλούσιο. σε οργανοσουλφούρ ενώσεις, κουερσετίνη, φλαβονοειδή και σαπωνίνες που είναι μια αποτελεσματική αντικαρκινική, προληπτική καρδιαγγειακή και καρδιακή νόσος, και πρόληψη για διαβήτη.

Καλλιέργεια σχοινόπρασο σε εσωτερικούς χώρους:

 • Ευδοκιμεί σε πλήρη ήλιο (θέση κοντά στο παράθυρο που μπορεί να προσφέρει έξι έως 8 ώρες πλήρους ηλιακού φωτός)
 • Όταν καλλιεργούν σχοινόπρασο σε εσωτερικούς χώρους, τοποθετήστε το κοντά σε άλλες γλάστρες για να παρέχετε υγρασία.
 • Ποτίσε το σχοινόπρασο σου όταν νιώσεις ότι το χώμα είναι ήδη στεγνό. Μην ποτίετε το σχοινόπρασο σας.
 • Η καλλιέργεια σχοινιών μπορεί επίσης να είναι το απωθητικό παρασίτων σας λόγω του αρώματός του, δείτε πόσο ευεργετικό θα μπορούσε να είναι αυτό;
 • Τα σχοιβάματα βλασταίνουν μέσα σε δύο εβδομάδες… Η καλλιέργεια σχοινιών κοντά στην κουζίνα σας διευκολύνει να καρυκεύετε τα πιάτα σας και να φωτίσετε το χώρο σας…

Θυμάρι

Το θυμάρι είναι το πιο υπέροχο και ευπροσάρμοστο βότανο… Τα καλύτερα συνοδευτικά φυτά για φράουλες, αποθαρρύνουν το παράσιτο και την εκπληκτική γεύση. Έχεις δοκιμάσει φράουλα που φύτρωσε κοντά στο θυμάρι; Είναι καταπληκτικό!

Το θυμάρι έχει επίσης κερδίσει τη φήμη του για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και μας δίνει αυτά τα οφέλη:

 • Θεραπεία ακμής – κουραστήκατε να αγοράζετε εξωχρηματιστηριακά φάρμακα για το πρόβλημα ακμής σας; Τώρα είσαι τυχερός! Το θυμάρι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες και μπορεί να είναι ένα συστατικό που καταπολεμά την ακμή…
 • Βοηθά στη μείωση της ευχαρίστησης του αίματος – ένα εκχύλισμα από αυτό το βοήθημα βοτάνων μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει την κακή χοληστερόλη … πώς να το κάνετε; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε θυμάρι ως υποκατάστατο του αλατιού σας.
 • Μεγάλη για βήχα – Το αιθέριο έλαιο από φύλλα θυμαριού χρησιμοποιείται συχνά ως φυσικό σιρόπι βήχα. Δοκιμάστε να συνδυάσετε φύλλα θυμαριού και κισσού για να καταπραΰνετε τον βήχα σας ή άλλα συμπτώματα βρογχίτιδας.
 • Απολυμάνετε το σπίτι σας – κοινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι όπως τα καλούπια μπορούν να κρεμαστούν επικίνδυνα στο σπίτι σας! Το θυμαρέλαιο μπορεί να είναι η λύση για χαμηλή συγκέντρωση μούχλας για το λάδι του κρατά πολλές μυκητοκτόνα ιδιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απολυμαντικό! Και πάλι, καταπληκτικό δεν είναι;
 • Σας βοηθά να απαλλαγείτε από τα παράσιτα – Οι παράσιτοι μισούν το θυμάρι! Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως απωθητικό κουνουπιών… Δοκιμάστε να τρίψετε φύλλα θυμαριού στα χέρια σας για άμεσο απωθητικό ή μπορείτε επίσης να φτιάξετε την σπιτική σας εκδοχή αναμειγνύοντας τέσσερις σταγόνες θυμαριού σε 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή ανακατέψτε πέντε σταγόνες θυμάρι σε δύο ουγγιές νερό.

Τώρα ας μιλήσουμε για την αυξανόμενη κατάσταση του Θυμαριού… είναι εύκολο να αναπτυχθεί και τα πάει καλύτερα όταν ποτίζεται καλά σε μια ζεστή, φωτεινή τοποθεσία.

 • Φως: Τα θυμάρι αγαπούν το έντονο φως ή τον πλήρη ήλιο.
 • Νερό: τα ποτίζετε τακτικά, αλλά δεν τα μουλιάζουμε. Αφήστε το έδαφος να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στα πότισμα… πιστέψτε με τα θυμάρι είναι φυσικά ανθεκτικά στην ξηρασία!
 • Έδαφος: χρησιμοποιήστε ένα ευάερη, ελαφρύ και γρήγορο έδαφος αποστράγγισης για να αποφύγετε την υγρασία.

Μαϊντανός

Εξαιρετικά θρεπτικά πυκνό και βοηθά στην απορρόφηση άλλων βιταμινών ιδιαίτερα του Vit C. Επίσης εξουδετερώνει την κακή αναπνοή, όχι μετά το δείπνο που απαιτείται… Τώρα μπορείς να φιλήσεις τη νύχτα μακριά!

Νομίζεις ότι ο μαϊντανός είναι μόνο για γαρνιτούρα; Μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να κάνει το πιάτο σου όμορφο… εδώ είναι μερικά απροσδόκητα οφέλη αυτού του βοδιού:

 • Προστασία από καρκίνο του μαστού – ο μαϊντανός περιέχει „Apigen“, μια χημική ένωση που είναι γνωστό ότι βοηθά στην αναστολή της ανάπτυξης των κυττάρων του καρκίνου του μαστού.
 • Καταπολέμηση της φλεγμονής – δεδομένου ότι ο μαϊντανός είναι γνωστό ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, Α και Ε, θα μπορούσε σίγουρα να καταπραΰνει τη φλεγμονή, όπως η αρθρίτιδα (φλεγμονή της άρθρωσης). Αυτό το βότανο είναι επίσης πλούσιο σε φλαβονοειδή που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος, η αθηροσκλήρωση, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.
 • Βοηθά στην πέψη – ο μαϊντανός είναι ένα καταπραϋντικό βότανο που μπορεί να βοηθήσει την πέψη σας και να μειώσει το φούσκωμα. Περιέχει ενώσεις που επιτρέπουν την αποβολή του αερίου από το σώμα.
 • Προστατεύει τα μάτια σας – αυτό το βότανο είναι μια καλή πηγή Vit A. Η επαρκής πρόσληψη αυτού του φυτού εξασφαλίζει τη βέλτιστη υγεία των ματιών σας, εμποδίζοντάς το από την ξηρότητα, τη νυχτερινή τύφλωση και τον καταρράκτη.

Είναι ο μαϊντανός εύκολος να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους; Ναι είναι… Απλά ακολουθήστε τα εξής:

 • Επιλέξτε ένα δοχείο με οπές αποστράγγισης, προσθέστε ένα μείγμα γλάστρας χωρίς χώμα (το έδαφος του κήπου είναι πολύ βαρύ για χρήση σε μια κατσαρόλα) και σπέρνετε σπόρους με διαφορά 1 έως 2 ιντσών, βάθους περίπου 1/4 ίντσας.
 • Τοποθετήστε το φυτό σας στην πιο φωτεινή περιοχή, αν είναι δυνατόν. Προσπαθήστε να περιστρέφετε το δοχείο σας κάθε τόσο για να βεβαιωθείτε ότι κάθε μέρος θα λαμβάνει τη δική του παροχή φωτός
 • Τα ποτώνετε τακτικά, αλλά δεν τα υπερχειλώνετε. Αφήστε το έδαφος να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στα πότισμα.

Θέλετε να καλλιεργήσετε τα δικά σας βότανα, αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε; Καλέστε μας τώρα για να δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να καλλιεργήσετε βότανα στο σπίτι σας, οι ειδικοί κηπουρική του Περθ μπορούν να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε και να ρυθμίσετε την εξέδρα κουζίνας σαςτην πρώτη φορά!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar