27 καθημερινές συνήθειες για να απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή

0
27 καθημερινές συνήθειες για να απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή

Μπορεί να υπάρχουν σύνδεσμοι συνεργατών σε αυτήν τη σελίδα, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνουμε μια μικρή προμήθεια για οτιδήποτε αγοράζετε. Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζουμε από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Κάντε τη δική σας έρευνα πριν κάνετε οποιαδήποτε ηλεκτρονική αγορά.

Για πολλούς, όταν μιλάμε για ευτυχία και πώς να απολαμβάνουμε τη ζωή, το δικό μας τα μυαλά έλκονται από εξωτερικά πράγματα. Αυτά τα πράγματα αποτελούνται από χρήματα στην τράπεζα, εξωφρενικός διακοπέςωραία σπίτια, αυτοκίνητα, είδη ένδυσης… και άλλες υλικά αγαθά.

Επιπλέον, μπορεί να μιλάμε ακόμη και για επιθυμία καλύτερες δουλειές, ρομαντικές σχέσεις και περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούμε με τα αγαπημένα μας χόμπι. Άλλοι προτιμούν να ζουν τη ζωή στα άκρα με πολλούς άγριες περιπέτειες και δραστηριότητες άντλησης καρδιών.

Ενώ όλα αυτά τα πράγματα είναι εξαιρετικοί τρόποι για να βιώσετε στιγμές χαράς στο εξωτερικό, υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αναζητάτε τρόπους απολαύστε πραγματικά περισσότερο τη ζωή… πράγματα που προέρχονται από μέσα και είναι αντανακλάσεις της αληθινής εσωτερικής μας ευτυχίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τι σημαίνει να απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή και θα σας προτείνουμε 27 Καθημερινές Συνήθειες που σας βοηθούν να το κάνετε αυτό.

(Παράπλευρη σημείωση: Εάν δεν ξέρετε πώς να δημιουργήσετε μια συνήθεια, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτό το σχέδιο εννέα βημάτων που σας καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία δημιουργίας δια βίου συνηθειών.)

Τι σημαίνει να απολαμβάνεις τη ζωή;

Αληθινή ευτυχία και χαρά προέρχονται από μέσα εμάς και όχι εξωτερικά μέσα.

Σκεφτείτε την εσωτερική μας χαρά σαν τούρτα… και εξωτερικά πράγματα όπως τα οικονομικά, οι σχέσεις, οι καριέρες, τα χόμπι κ.λπ. είναι σαν το γλάσο και τα διακοσμητικά στην τούρτα.

Ας υποθέσουμε ότι το κέικ έχει ψηθεί σωστά και έχει τα σωστά υλικά μέσα του. Σε αυτή την περίπτωση, φουσκώνει όμορφα και το γλάσο συμπληρώνει πολύ το κέικ.
Ωστόσο, αν το κέικ χαλάσει και βυθιστεί στη μέση ή σπάσει ή σκιστεί, το frosting χρησιμοποιείται συχνά για να καλύψει ό,τι είναι λάθος ή ελαττωματικό με το κέικ. Σαν άποτέλεσμα, Μπορεί να φαίνεται καλό εξωτερικά αλλά όχι εντελώς κάτω από όλα τα διακοσμητικά.

Μπορούμε να έχουμε οικονομική ασφάλεια, οικογένεια, δυνατότητα να ταξιδέψουμε και πολλά άλλα πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους εξωτερικά. Αλλά Η εσωτερική μας ευτυχία, χαρά και ειρήνη μας δίνουν την ικανότητα να απολαμβάνουμε αληθινά τη ζωή.

Πολλές διασημότητες και αθλητές είχαν τα εξωτερικά πράγματα που πολλοί από εμάς επιθυμούσαν και εξακολουθούσαν να αυτοκτονούν ή είχαν προβλήματα ψυχικής υγείας και κατάχρησης ουσιών. Αλλά δυστυχώς, Δεν είναι αυτό που είναι εξωτερικά που μετράει, αλλά αυτό που είναι μέσα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία. Η ψυχική μας υγεία και η ικανοποίησή μας πρέπει να πηγάζουν από μέσα μας.

Ένας φίλος μου ήρθε στο γραφείο αφού ήταν άρρωστος για λίγες μέρες. Δεν ένιωθε ακόμα 100%, φαίνεται χλωμός και κάπως μπουκωμένος… αλλά ήταν ντυμένηαυτήν μαλλιά φτιαγμένα και αυτή είχε μακιγιάζ επί. Όταν τη ρώτησα πώς ήταν, μου είπε: «Ντύνω όπως θέλω να νιώθω». Αν δώσω την εμφάνιση νιώθω καλύτερα, ίσως το μυαλό μου να ακολουθήσει.

Βρήκα αυτή μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση και αναρωτήθηκα αν ήθελε κάτι. Μπορεί να συνυπάρξουν εσωτερική και εξωτερική ευτυχία; Αν και πιστεύω ότι είναι δυνατό, είναι το εσωτερική χαρά που είναι μαγνητική. Οι άνθρωποι έλκονται από εσάς και επιθυμούν αυτό που έχετε όταν το έχετε. Απλώς ελπίζεις με τον καιρό να το συνειδητοποιήσουν, όπως και εσύ, αυτό κανένα χρηματικό ποσό ή περιουσία δεν μπορεί να τους δώσει αυτό που βλέπουν σε εσάς.

Όταν απολαμβάνεις τη ζωή, κάνεις «εσένα». Είστε άνετα στο πετσί σας και σίγουροι για το ποιος έχετε γίνει ως άνθρωπος. Δεν θα κρατήσετε πικρίες, πληγές και ανικανότητα να συγχωρήσετε, επειδή συνειδητοποιείτε ότι αυτό που δεν σας σκότωσε, σας έκανε πιο δυνατό. Πήρες τούβλα που πετάχτηκαν και έχτισες ένα φρούριο… και λεμόνια σου έδωσαν και έκανες λεμονάδα.

Δεν είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε να κάνουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Ακόμη, πρέπει να αποκτήσουμε τη συνήθεια να δίνουμε προτεραιότητα στην προσωπική μας ευημερία. Τότε, όλα τα άλλα θα αρχίσουν να μπαίνουν στη σειρά. Η εσωτερική χαρά είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται μια άφθονη ζωή ευτυχίας.

Εδώ είναι 27 καθημερινές συνήθειες για να απολαύσετε περισσότερο τη ζωή

1. Προσευχήσου και διαλογίσου.

Είμαστε όλοι καλείται σε έναν σκοπό μεγαλύτερη από εμάς τους ίδιους. Όταν ανακαλύψουμε αυτό το κάλεσμα, θα μας ελκύουν πράγματα στη ζωή που είναι πιο ικανοποιητικά, ικανοποιητικά και ικανοποιητικά.

2. Εξασκηθείτε να είστε ευγνώμονες.

Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, κάντε συνήθεια να είστε ευγνώμονες και βρείτε την ασημένια επένδυση στα σύννεφα της ζωής. Εμπλουτίζει και εκπληρώνει την εσωτερική μας ύπαρξη.

3. Τραγουδώντας τα αγαπημένα σας τραγούδια.

Στη βιβλική γραφή, αναφέρει ότι όσοι είναι χαρούμενοι μέσα τους θα τραγουδούσαν τραγούδια. Έτσι, όσοι έχουν εσωτερική χαρά τείνουν να έχουν ένα τραγούδι στις καρδιές τους για να συνεχίσουν, ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι.

4. Σηκωθείτε νωρίς.

Αυτό θα μας κάνει να νιώθουμε πιο παραγωγικοί και όχι σαν να έχουμε σπαταλήσει τη μέρα μας. Τότε, είναι πιο πιθανό να παραμείνουμε παρακινημένοι να συντρίψουμε τους στόχους μας. Αυτό είναι επίσης ένας καλός χρόνος για τις επιθυμίες σας για το μέλλον.

5. Δώστε χάρη στον εαυτό σας.

Πολλοί από εμάς συγχωρούμε ανθρώπους, αλλά είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας. Θυμηθείτε, κάνετε και εσείς λάθη, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Σηκωθείτε λοιπόν, συγχώρεσε τον εαυτό σου και συνέχισε να προχωράς.

πώς να απολαύσεις τη ζωή μόνος |  πώς να απολαύσετε τη ζωή μετά τη συνταξιοδότηση |  πώς να απολαύσετε ξανά τη ζωή
Θυμηθείτε να δώσετε χάρη στον εαυτό σας και να συνεχίσετε να προχωράτε.

6. Χρησιμοποιήστε θετικές επιβεβαιώσεις καθημερινά.

Αυτός είναι ένας ισχυρός τρόπος για να χτίσετε τον εαυτό σας και να σας εμποδίσει να τα παρατήσετε όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι θετικές επιβεβαιώσεις και οι θετικές λέξεις θα είναι αυξήστε την αυτοπεποίθησή σας με τον καιρό και ενσταλάξτε την ειρήνη που αναζητούσατε στην καρδιά σας εδώ και πολύ καιρό.

7. Αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας.

Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη μας σε αποτυχημένες αποστολές, έργα και σχέσεις, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να θεραπευθούμε από αυτά. Τότε, θα είμαστε σε θέση να επικεντρωθούμε στην εύρεση λύσεων και στη διόρθωση των πραγμάτων. Αυτό είναι υπέροχο συναίσθημα.

8. Απόδραση και αφιερώστε χρόνο στη φύση.

Εκδρομές στη φύση, πεζοπορία, κάμπινγκ, ακόμα και ψάρεμα μπορούν να γίνονται τακτικά για να χτίσουμε την εσωτερική μας ύπαρξη. Μπορεί να φέρει ηρεμία στο μυαλό μας και να μας δώσει έναν υπέροχο χρόνο προβληματισμού.

9. Εξασκηθείτε στην επίγνωση της διαδικασίας αντί να σας συγκινούν τα συναισθήματά μας.

Συχνά εγκαταλείπουμε τις διαδικασίες όταν είμαστε παγιδευμένοι στα συναισθήματά μας. Για παράδειγμα, αν μας συγκινούν τα συναισθήματά μας, θα εγκαταλείψουμε τις σχέσεις και τις καριέρες με την πρώτη ματιά της σύγκρουσης. Ωστόσο, όταν μπορούμε να βρούμε ειρήνη στη διαδικασία, μπορούμε καλύτερα δουλέψτε με προβλήματα.

10. Αγαπήστε τον εαυτό σας.

Είμαστε γενικά πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι όταν αγαπάμε τον εαυτό μας. Έτσι, αντί να είστε μόνο ο χειρότερος κριτικός του εαυτού σας, γίνετε και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σας. Θα πρέπει να κοιτάξετε στον καθρέφτη και να πείτε στον εαυτό σας πόσο όμορφος, όμορφος, έξυπνος ή φοβερός είστε. Άλλοι που σας λένε το ίδιο θα είναι κερασάκι στην τούρτα.

11. Απαλλαγείτε από την ακαταστασία.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά πιάνομαι σε ένταση σε ένα χάος και τα εσωτερικά μου συναισθήματα γαλήνης φεύγει από το παράθυρο μέχρι να τακτοποιήσω τα πράγματα γύρω μου. Επομένως, αν είστε κι εσείς, προσπαθήστε να καθαρίσετε αυτό το γραφείο, να οργανώσετε τη ντουλάπα και να απαλλαγείτε από την ακαταστασία. Θα διαπιστώσετε ότι σας βοηθά να σκέφτεστε πιο καθαρά και να αναπνέετε πιο ελεύθερα.

12. Εξασκηθείτε στην ανάγνωση.

Το διάβασμα είναι μια από τις πιο απλές απολαύσεις της ζωής. Το να χαθείτε στις σελίδες ενός καλού βιβλίου μπορεί να σας χαλαρώσει, να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να σας φέρει χαρά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα βιβλία ως εργαλεία εκμάθησης για να αποκτήσετε ζωτικής σημασίας γνώσεις σε τομείς όπου αισθάνεστε ότι δεν έχετε δύναμη, γνώση ή αυτοπεποίθηση.

13. Πηγαίνετε μια βόλτα.

Βγες έξω, πάρε λίγο καθαρό αέρα. Το περπάτημα μπορεί να είναι εκείνο το μέρος όπου αισθάνεστε πιο ήσυχοι. Είστε ελεύθεροι να σκεφτείτε και να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική. Σίγουρα μπορεί να γίνει το ευτυχισμένο μέρος σας για να βρείτε μεγάλη εκπλήρωση χωρίς να βασίζεστε σε εξωτερικούς παράγοντες.

14. Ξεκουραστείτε αρκετά.

Αποδυναμώνουμε την ικανότητά μας να επεξεργαζόμαστε πράγματα που συμβαίνουν όταν είμαστε κουρασμένοι όλη την ημέρα μας. Μας κάνει λιγότερο από το καλύτερό μας, και κυρίως, μας λείπει η εσωτερική χαρά που θα μπορούσαμε να βιώνουμε με το να ξεκουραζόμαστε μόνο μια πλήρη νύχτα.

πώς να απολαύσετε τη ζωή περισσότερο |  πώς να απολαύσετε τη ζωή στο έπακρο |  πώς να απολαμβάνετε τη ζωή καθημερινά
Όταν είμαστε κουρασμένοι, αποδυναμώνουμε την ικανότητά μας να επεξεργαζόμαστε πράγματα που συμβαίνουν, οπότε ξεκουραστείτε πολύ.

15. Προστατέψτε το περιβάλλον του μυαλού σας.

Για εσωτερική χαρά και γαλήνη, πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από την αρνητικότητα του περιβάλλοντός μας όπως γνωριμίες, social media, ειδήσεις κ.λπ. Θα μας κλέψει τη χαρά. Όταν προστατεύετε το μυαλό σας, είστε επιλεκτικοί σχετικά με το ποιον θα αφήσετε να μιλήσει στη ζωή σας.

16. Μάθετε να καθυστερείτε την ικανοποίηση.

Η στιγμιαία ικανοποίηση δεν είναι ποτέ πραγματικά ικανοποιημένη. Μας γεμίζει για μια φευγαλέα στιγμή και μετά νιώθουμε τύψεις και τύψεις. Αργότερα το κάνουμε πάλι από την αρχή. Είναι καλύτερα να καθυστερήσουμε την ικανοποίηση καθώς εργαζόμαστε για πράγματα πιο διαρκή και ουσιαστικά.

17. Σκεφτείτε τρόπους για να ευλογήσετε τους άλλους.

Συχνά λέμε ότι είναι πιο ευλογημένο να δίνεις παρά να παίρνεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Ωστόσο, υπάρχει μια ανεξήγητη χαρά που έρχεται με το να είσαι δότης. Όταν αυτό γίνει ο τρόπος ζωής σας, μπορείτε να περπατάτε σε συνεχείς περιόδους ευφορίας καθώς φωτίζετε τη μέρα των άλλων.

18. Ζητήστε βοήθεια.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να ζητάς βοήθεια αν παλεύεις να βρεις χαρά στη ζωή. Αυτή είναι μια υποτιμημένη συνήθεια γιατί συχνά νιώθουμε ότι μπορούμε να διορθώσουμε πράγματα μόνοι μας. Ωστόσο, μερικές φορές χρειαζόμαστε απλώς κάποιον να μας βοηθήσει.

19. Ψάξτε το καλύτερο στους άλλους.

Ένα πράγμα που μας εμποδίζει να βιώσουμε την εσωτερική χαρά στη ζωή είναι να νιώθουμε μόνοι. Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι έπρεπε να αφαιρέσουμε την εστίαση από εμάς και να δούμε το καλύτερο στους άλλους. Σε αυτή την περίπτωση, γινόμαστε πιο χαρούμενοι, πιο συμπονετικοί και σαν κάποιος να μας καταλαβαίνει. Είναι χαρά να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος.

20. Κάνε την πίστη σου στο επίκεντρό σου.

Η πίστη μας μπορεί να μας οδηγήσει στις πιο δύσκολες στιγμές. Μας βοηθά να έχουμε χαρά στις πιο δύσκολες στιγμές, ειρήνη στην αναταραχή και να λάμπουμε τη στιγμή που είναι σκοτεινή. Τέλος, μας βοηθά να κρατάμε το μυαλό μας συγκεντρωμένο σε αυτό που ελπίζουμε να δούμε ακόμα και όταν οι καταστάσεις μπορεί να φαίνονται αδύνατες.

21. Κοίτα πόσο μακριά έχεις φτάσει.

Εάν κάνετε οποιαδήποτε σύγκριση στη ζωή, συγκρίνετε τον εαυτό σας τώρα με το σημείο που ήσασταν χθες. Βρείτε τη χαρά κοιτάζοντας την πρόοδο που κάνετε.

22. Κόψτε τις συμπεριφορές που σαμποτάρουν τον εαυτό σας.

Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, μπορούμε να συνηθίσουμε να κάνουμε κακά πράγματα που ανακατεύουν τα καλά που βιώνουμε. Αυτό γίνεται συχνά επειδή προσπαθούμε να καταστρέψουμε ένα καλό πράγμα πριν με κάποιο τρόπο μπερδευτεί. Έτσι, το σαμποτάρουμε για να μην νιώσουμε αργότερα τον πόνο της απογοήτευσης. Ωστόσο, αυτή μπορεί να είναι η στιγμή που τα πράγματα στην πραγματικότητα πάνε καλά.

23. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους.

Όπως η αναλογία του κέικ και του παγετού από παλαιότερα, βλέπουμε το frosting και τις διακοσμήσεις τους όταν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους. Ακόμα, δεν γνωρίζουμε την κατάσταση της τούρτας από κάτω.

24. Στηριχτείτε στις βασικές σας αξίες.

Μείνετε πιστοί στις αξίες που είναι πιο σημαντικές για εσάς. Η απομάκρυνση από αυτούς θα καταστρέψει την εσωτερική σας γαλήνη. Ωστόσο, ακόμα και όταν οι καιροί γίνονται δύσκολες, το να ακουμπάς πάνω τους σε βοηθά να μην χάσεις την εστίαση και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασες.

25. Αποκλείστε όλο το δράμα.

Κάντε μια αξιολόγηση της ζωής σας. Αν οι άνθρωποι βελτιώνουν τη ζωή σου, είναι υπέροχο. Εάν φέρνουν δράμα, μπορεί να θέλετε να τους δείξετε την πόρτα ή, τουλάχιστον, να αποστασιοποιηθείτε και να περιορίσετε την ποσότητα της αλληλεπίδρασης που έχετε οι δυο σας.

26. Κάνε απλά πράγματα που αγαπάς!

Πηγαίνετε γκολφ, παίξτε μπάσκετ, κάντε μια βόλτα με ποδήλατο ή κάντε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Απλώς κάντε τα πράγματα που αγαπάτε. Έτσι απολαμβάνεις τη ζωή.

27. Γιορτάστε τις μικρές επιτυχίες.

Εάν δεν υπάρχει κανείς γύρω σας για να σας γιορτάσει, γιορτάστε τον εαυτό σας και τις επιτυχίες της ζωής σας, όσο μικρές κι αν είναι. Εάν κανείς άλλος δεν σας πει πόσο καλά κάνετε, βρείτε χαρά να το γνωρίζετε μόνοι σας μέσα στην καρδιά σας. Έτσι απολαμβάνεις τη ζωή! Αφήστε το να σας τροφοδοτήσει για να συνεχίσετε να τα πηγαίνετε υπέροχα.

Τελικές σκέψεις σχετικά με 27 καθημερινές συνήθειες για να απολαύσετε περισσότερο τη ζωή

Σύμφωνα με μελέτες, παίρνει κάνοντας κάτι πάνω από 21 συνεχόμενες φορές για να γίνει συνήθεια. Έτσι, αν θέλετε να απολαύσετε πραγματικά τη ζωή, θα χρειαστεί επιλέξτε και εξασκηθείτε μερικά από αυτά τα 27 συνήθειες.

Φροντίστε να τα κάνετε καθημερινά, και συχνά, αν θέλετε να συνηθίσετε να απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή. Είναι ο καλύτερος τρόπος να βιώσεις εσωτερική χαράειρήνη, ευτυχία και πληρότητα στη ζωή.

Τέλος, εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία συνηθειών, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτό το σχέδιο εννέα βημάτων που σας καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία δημιουργίας δια βίου συνηθειών.)

πώς να απολαύσεις τη ζωή |  καθημερινές συνήθειες για να απολαμβάνεις τη ζωή |  πώς να απολαύσετε τη ζωή στο έπακρο

27 καθημερινές συνήθειες για να απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar