12 Οφέλη από την κατοχή ενός κήπου λαχανικών

0
12 Οφέλη από την κατοχή ενός κήπου λαχανικών

Η γιαγιά μου καλλιεργούσε τα δικά της λαχανικά. Όταν ήμουν μικρή, μαζεύαμε τις ντομάτες από τον κήπο και τις προσθέτουμε στις σαλάτες μας. Δεν εκτίμησα τα οφέλη της καλλιέργειας του φαγητού σας τότε, αλλά τώρα που το σκέφτομαι, ΤΟ ΛΑΤΡΕΎΩ! Η μυρωδιά, η υφή και η γεύση ήταν πάντα τόσο φρέσκα και καθαρά και ζουμερά. Τώρα που μεγάλωσα, καλλιεργώ και τον δικό μου λαχανόκηπο! Μοιράζομαι μαζί σου γιατί χρειάζεσαι λαχανόκηπο σήμερα.

 1. Έχει τόσο ωραία γεύση!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια φρέσκια ντομάτα από το αμπέλι. Έχει καλύτερη γεύση από αυτή από το μαγαζί, πίστεψέ με. Το λαχανικό συλλέγεται φρέσκο όταν είστε έτοιμοι, δεν υπάρχει μεταφορά, δεν κάθεται στα ράφια για μέρες. Έτσι μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη φρεσκάδα και χυμώδη.

 1. Σας εξοικονομεί χρήματα

Η καλλιέργεια του δικού σας φαγητού μπορεί να σας εξοικονομήσει οπουδήποτε από $ 300 έως $ 1000 το χρόνο! Η αγορά βιολογικών στο κατάστημα μπορεί να είναι πολύ ακριβή. Ξοδεύοντας μερικά δολάρια σε σπόρους θα παράγετε λαχανικά που θα αποφέρουν κιλά προϊόντων.

 1. Είναι ΚΑΘΑΡΟ

Επιλέγοντας την βιολογική κηπουρική, εξασφαλίζετε ότι οι καλλιέργειες σας είναι ασφαλείς για εσάς και την οικογένειά σας. Επιπλέον, τα βιολογικά λαχανικά έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα εμπορικά καλλιεργούμενα τρόφιμα επειδή το έδαφος τρέφεται με βιώσιμο τρόπο. Και φυσικά, έχει καλύτερη γεύση!

 1. Είναι καλό για τον πλανήτη.

Έχοντας το δικό σας λαχανόκηπο βοηθά το περιβάλλον με πολλούς τρόπους. Εάν καλλιεργήσετε το φαγητό σας χωρίς φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες, δεν συμβάλλετε στην περιττή ρύπανση των υδάτων και του αέρα. Θα μειώσετε επίσης τη χρήση ορυκτών καυσίμων που οδηγεί σε ρύπανση λόγω της μεταφοράς προϊόντων από και προς το σούπερ μάρκετ. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό πράγμα, αλλά καμία προσπάθεια δεν είναι πολύ μικρή.

 1. Είναι καλό για την οικονομία.

Όταν αγοράζετε σπόρους από τοπικά κέντρα κήπων, υποστηρίζετε την τοπική οικονομία σας. Και, επιλέγοντας να αγοράσετε τοπικά, πιθανότατα θα βρείτε μια ποικιλία φυτών που ταιριάζουν στην περιοχή σας.

 1. Είναι καλό για τα παιδιά.

Η έκθεση των παιδιών σας στην κηπουρική μπορεί να τα βοηθήσει να συνδεθούν με τη φύση ενώ συνδέονται μαζί τους.

Η διδασκαλία των παιδιών σας σχετικά με την κηπουρική μπορεί να αλλάξει τη σχέση τους με το φαγητό. Μαθαίνοντας από πού προήλθε το φαγητό τους, πώς να αναπτυχθούν και να φροντίσουν γι ‚αυτό, πώς να το συγκομίσουν θα τους διδάξει πώς να είναι πιο υπεύθυνοι όταν πρόκειται για φαγητό.

 1. Μπορείς να το μοιραστείς.

Η κατοχή ενός κήπου σημαίνει ότι πιθανότατα, θα έχετε πάντα περισσότερα από αρκετά για τον εαυτό σας αφήνοντας πολλά να μοιραστείτε με φίλους και γείτονες ακόμη και με την κοινότητα.

 1. Είναι καλή άσκηση.

Όταν κήπος, ιδρώνεις. Είτε σκάβετε, ανυψώνετε ή ζεματίζουμε, αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη χρήση διαφορετικών μυϊκών ομάδων. Επιπλέον, μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο.

 1. Είναι ανακουφιστικό από το στρες.

Γνωρίζουμε ότι είναι υγιές να κάνουμε ένα διάλειμμα από όλο το άγχος που μας ρίχνει η ζωή και η κηπουρική είναι μια καλή διέξοδος για πολλούς ανθρώπους. Εστιάζοντας την προσοχή σας στη φύτευση, παίρνετε το χρόνο να απομακρυνθείτε από μέρα σε μέρα για λίγο.

 1. Είναι καλό για την υγεία σου.

Τα λαχανικά κρατούν το σώμα σας να λειτουργεί αποτελεσματικά προστατεύοντάς σας από χρόνιες ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις και καρκίνο. Όταν καλλιεργείς τα δικά σου λαχανικά, πιθανότατα θα τα φας.

 1. Κερδίστε πουλώντας τα προϊόντα σας

Εάν είναι νόμιμο στην κοινότητά σας να ρυθμίσετε ένα περίπτερο στο δρόμο και να πουλήσετε τα επιπλέον φρούτα ή λαχανικά σας, προχωρήστε και κερδίστε επιπλέον χρήματα. Μπορείτε ακόμη και να πουλήσετε τα προϊόντα σας στο τοπικό σας εστιατόριο.

 1. Έχει πλάκα.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι κηπουροί, η φροντίδα ενός κήπου προσφέρει απόλαυση. Βλέποντας τον κήπο σας να ανθίζει σε ένα όμορφο προϊόν παρέχει μια αίσθηση ικανοποίησης.  Μπορείτε ακόμη και να το κάνετε μια κοινωνική αλληλεπίδραση προσκαλώντας τον γείτονά σας που επίσης κήπο.

Η καλλιέργεια των δικών σας προϊόντων είναι εύκολη, ικανοποιητική, διασκεδαστική και υγιής.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar