11 Εκτυπώσιμες λίστες ελέγχου πρωινής ρουτίνας για ενήλικες και μαθητές

1
11 Εκτυπώσιμες λίστες ελέγχου πρωινής ρουτίνας για ενήλικες και μαθητές

Μπορεί να υπάρχουν σύνδεσμοι συνεργατών σε αυτήν τη σελίδα, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνουμε μια μικρή προμήθεια για οτιδήποτε αγοράζετε. Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζουμε από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Κάντε τη δική σας έρευνα πριν κάνετε οποιαδήποτε ηλεκτρονική αγορά.

Είχατε ποτέ τον τύπο του πρωινού που όλα πάνε στραβά από τη στιγμή που σηκώνεστε από το κρεβάτι;

Ίσως κοιμηθήκατε με το ξυπνητήρι, χύσατε το πρωινό σας ποτό στο πουκάμισό σας καθώς βγαίνατε βιαστικά από την πόρτα και μετά, στα μισά της διαδρομής σας, συνειδητοποιήσατε ότι φοράτε αταίριαστα παπούτσια. Αυτές οι ατυχίες μπορούν να δώσουν τον τόνο για το υπόλοιπο της ημέρας.

Εδώ στο Develop Good Habits, το πιστεύουμε αυτό Το να θέσετε έναν τόνο θετικότητας τη στιγμή που ξυπνάτε είναι κρίσιμο για το πόσο επιτυχημένη θα είναι η μέρα. Αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι η θετικότητα ενισχύει τη δημιουργικότητα, τη δέσμευση και την παραγωγικότητα.

Λοιπόν, πώς ρυθμίζετε αυτόν τον θετικό τόνο για τη μέρα σας;

Παραδόξως, η ρουτίνα παίζει σημαντικό ρόλο.

(Παράπλευρη σημείωση: Εάν θέλετε την τέλεια πρωινή ρουτίνα, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη διαδικασία επτά βημάτων για τη δημιουργία μιας πρωινής ρουτίνας που θα γίνει ζωτικό μέρος της καθημερινότητάς σας.)

Η σημασία μιας πρωινής ρουτίνας

Όταν εξετάζετε τις ζωές επιτυχημένων ανθρώπων, ένα πράγμα που παρατηρείτε είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τηρούν τις πρωινές ρουτίνες. Οι συνήθειες που περιλαμβάνουν τις πρωινές τους ρουτίνες δημιουργούν τη δύναμη της θέλησης, μια βασική προσωπική ιδιότητα που αποτελεί ισχυρό προγνωστικό της επιτυχίας.

Πώς περνούν τα πρωινά τους οι επιτυχημένοι άνθρωποι; Τα παρακάτω είναι τα πιο συνηθισμένα πρωινές συνήθειες ρουτίνας από εκείνους που είναι προετοιμασμένοι για επιτυχία. Λάβετε υπόψη ότι κάθε άτομο έχει διαφορετικό τρόπο να κάνει το πρωί του και αυτές οι συνήθειες είναι απλώς παραδείγματα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη δική σας καθημερινή ρουτίνα.

 • Ξυπνούν την ίδια ώρα κάθε μέρα.
 • Διαλογίζονται το πρωί.
 • Η άσκηση είναι μέρος των πρωινών τους δραστηριοτήτων.
 • Παίρνουν χρόνο για να διαβάσουν, έστω και για λίγα λεπτά.
 • Γράφουν μια λίστα υποχρεώσεων.
 • Δεν παραλείπουν το πρωινό.
 • Διαδίδουν τη θετικότητά τους χαιρετώντας τους άλλους.

(Για συνήθειες που δεν πρέπει να αποτελούν μέρος της πρωινής σας ρουτίνας, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας σχετικά με τα λάθη της πρωινής ρουτίνας.)

Η δική σας πρωινή ρουτίνα

Εάν θέλετε να έχετε μια υπέροχη μέρα και να ξεκινήσετε τη δική σας επιτυχία, η υιοθέτηση μιας πρωινής ρουτίνας μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε αυτόν τον στόχο.

Για να κάνετε τα πράγματα αβίαστα, προτείνουμε να καταγράψετε τις ενέργειες που συνθέτουν τη ρουτίνα σας. ΕΝΑ γράφημα πρωινής ρουτίνας μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν τα πράγματα ομαλά, ειδικά τις έντονες μέρες.

Εάν η καθημερινή σας ρουτίνα έχει κάποια μονιμότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λίστα ελέγχου ως εναλλακτική λύση σε ένα γράφημα. Μια λίστα ελέγχου μπορεί να είναι προεκτυπωμένη με τις δραστηριότητες που είναι πιο πιθανό να κάνετε το πρωί.

Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε εκπληκτικά παραδείγματα λίστας ελέγχου πρωινής ρουτίνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως έμπνευση και για να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες που σας φέρνουν πιο κοντά στην επιτυχία.

Ετοιμος? Πάμε στη λίστα μας.

1. Λίστα ελέγχου πρωινής ρουτίνας ΓΔΗ

πρότυπο λίστας ελέγχου ρουτίνας | πρωινή ρουτίνα για παιδιά | Λίστα ελέγχου πρωινής ρουτίνας για tweens | λίστα ελέγχου το πρωί της Δευτέρας για ενήλικες

Κατεβάστε το PDF

Αν ψάχνετε για ένα πρότυπο λίστας ελέγχου που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την καθημερινή σας πρωινή ρουτίνα, έχουμε δημιουργήσει ένα για αυτόν τον σκοπό. Η λίστα ελέγχου μας περιλαμβάνει ένα φόντο του πρωινού ουρανού για να προσφέρει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα το πρωί.

Αυτό το πρότυπο σάς επιτρέπει να γράψετε την ημερομηνία και να απαριθμήσετε έως και οκτώ βήματα ή συνήθειες για την πρωινή σας ρουτίνα. Οι τρεις πρώτες υποδοχές υπογραμμίζονται για να τονιστεί ότι είναι οι πιο σημαντικές.

Τα κουτιά βρίσκονται δίπλα σε κάθε γραμμή της λίστας, τα οποία μπορείτε να επισημάνετε μόλις τελειώσετε με τη συνήθεια. Σε μια άλλη στήλη δίπλα σε κάθε στοιχείο υπάρχει χώρος αφιερωμένος για τη σύνταξη του χρόνου που θα κάνετε τη συνήθεια. Στην ιδανική περίπτωση, θα καταγράψετε την πρωινή σας ρουτίνα με χρονολογική σειρά. Μια ενότητα σημειώσεων βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας για να γράψετε ιδέες και άλλες σημαντικές πληροφορίες όπως εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Λίστα ελέγχου εβδομαδιαίας πρωινής ρουτίνας DGH

Πρωινή ρουτίνα γράφημα έφηβος | Πρωινή ρουτίνα 7 π.μ. | επεξεργάσιμο διάγραμμα πρωινής ρουτίνας για ενήλικες

Κατεβάστε το PDF

Εάν παρακολουθείτε την καθημερινή σας ρουτίνα για ολόκληρη την εβδομάδα, εδώ είναι ένα πρότυπο που δημιουργήσαμε για να σας βοηθήσουμε. Διατίθεται σε μπλε συνδυασμό χρωμάτων και είναι αρκετά εύκολο στη χρήση. Το πρότυπο διαθέτει μια ειδική ενότητα όπου μπορείτε να απαριθμήσετε όλες τις συνήθειες ή τις δραστηριότητες της πρωινής ρουτίνας σας. Υπάρχει αρκετός χώρος για να καταγράψετε έως και εννέα συνήθειες. Δίπλα στη λίστα υπάρχει μια εβδομαδιαία παρακολούθηση, η οποία αποτελείται από πλαίσια ελέγχου που αντιπροσωπεύουν κάθε ημέρα της εβδομάδας. Κάθε στοιχείο στη λίστα έχει τη δική του σειρά πλαισίων παρακολούθησης, με έναρξη τη Δευτέρα. Η λίστα ελέγχου έχει επίσης χώρο για τη σύνταξη υπενθυμίσεων και σημειώσεων.

3. Λίστα ελέγχου Teal

Τα παιδιά ωφελούνται όταν έχουν θετικά πρωινά. Ωστόσο, τα πράγματα τείνουν να γίνονται ταραχώδη μόλις ξεκινήσει το σχολείο. Το κόλπο είναι να ελέγχετε ό,τι μπορείτε και να βοηθήσετε τα παιδιά σας να διαχειρίζονται καλύτερα τα πρωινά τους με αυτήν τη λίστα ελέγχου ρουτίνας.

Αυτή η εκτυπώσιμη λίστα έχει εικονίδια για πρωινές δραστηριότητες, καθιστώντας την ένα καλό οπτικό εργαλείο ακόμα και για παιδιά που δεν ξέρουν ακόμα να διαβάσουν.

4. Επιτυχημένα σχολικά πρωινά

Τα σχολικά πρωινά μπορεί να είναι μια ταραχώδης υπόθεση για τις οικογένειες. Ακολουθεί μια λίστα ελέγχου πρωινής ρουτίνας για να κάνετε την ώρα να περνάει πιο ομαλά για όλους.

Αυτή η λίστα ελέγχου λειτουργεί σαν ιχνηλάτης. Κάθε γραμμή προορίζεται για μία δραστηριότητα στην πρωινή σας ρουτίνα.

Δίπλα σε αυτά τα κενά υπάρχουν πέντε κύκλοι. Το καθένα φέρει τα αρχικά για κάθε σχολική ημέρα (Δευτέρα έως Παρασκευή). Μόλις τελειώσετε με μια δραστηριότητα ή μια συνήθεια, μπορείτε να βάλετε ένα σημάδι επιλογής στον αντίστοιχο κύκλο και να προχωρήσετε στην επόμενη δραστηριότητα/συνήθεια.

Υπάρχει χώρος σε αυτό το πρότυπο για να απαριθμήσετε έως και 14 δραστηριότητες ή συνήθειες που συνθέτουν την πρωινή σας ρουτίνα.

5. Λίστα ελέγχου πρωινής ρουτίνας 2 σελίδων στο Teal

Αυτή η λίστα ελέγχου δύο σελίδων σχεδιάστηκε για να σας βοηθήσει να έχετε ένα υπέροχο, παραγωγικό πρωινό.

Μία σελίδα είναι αφιερωμένη σε οκτώ προκαθορισμένες δραστηριότητες που ξεκινούν το προηγούμενο βράδυ. Για παράδειγμα, για ένα καλύτερο ξεκίνημα το επόμενο πρωί, η λίστα ελέγχου συνιστά να προετοιμάσετε τα ρούχα που θα φορέσετε το προηγούμενο βράδυ και να διασφαλίσετε ότι κοιμάστε επτά έως εννέα ώρες.

Εν τω μεταξύ, η άλλη σελίδα είναι ένα πρότυπο για την προσωπική σας πρωινή ρουτίνα. Διατίθενται χώροι για να γράψετε τις λεπτομέρειες που κάνουν την πρωινή σας ρουτίνα να πηγαίνει ομαλά, όπως:

 • Ο βασικός στόχος της εβδομάδας
 • Ώρα αφύπνισης
 • Πρωινό πρόγραμμα
 • Πρωινές εργασίες (σε μορφή tracker)

6. Προγραμματισμός του πρωινού σας σωστά

Αναζητάτε ένα πρότυπο που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε την πρωινή σας ρουτίνα; Εδώ είναι ένα που έρχεται σε μια αποτελεσματική διάταξη. Το πρότυπο σάς επιτρέπει να σημειώνετε την ημερομηνία και την ημέρα, τις εργασίες και την ώρα για κάθε συνήθεια/δραστηριότητα.

Επιπλέον, αυτό το πρότυπο έχει μια στήλη που προορίζεται για την καταγραφή του χρόνου προσωρινής αποθήκευσης για κάθε εργασία/δραστηριότητα/συνήθεια. Για παράδειγμα, εάν χρειάζονται τουλάχιστον 20 λεπτά για να προετοιμάσετε το πρωινό για τα παιδιά σας, αφιερώστε 30 λεπτά στο πρότυπό σας. Εάν σας παίρνει τουλάχιστον 10 λεπτά για την προσωπική υγιεινή και το ντύσιμο, δώστε στον εαυτό σας 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν βιάζεστε να κάνετε την πρωινή σας ρουτίνα.

7. Απλό πρότυπο ρουτίνας στο σπίτι

Αν ψάχνετε για ένα απλό πρότυπο για τη δημιουργία μιας σταθερής πρωινής ρουτίνας, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε αυτό το δωρεάν εκτυπώσιμο από το Home Storage Solutions. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρότυπο για την προσωπική σας πρωινή ρουτίνα ή για τα μέλη του νοικοκυριού σας.

Το πρότυπο είναι σε μορφή πίνακα. Παρέχονται στήλες για την καταγραφή της ώρας, της εργασίας και των σημειώσεων που σχετίζονται με την πρωινή ρουτίνα κάποιου.

8. Φύλλο εργασίας πρωινής ρουτίνας

Αυτό το πρότυπο τριών σελίδων έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να ορίσετε μια πρωινή ρουτίνα που αγαπάτε. Έχει σχεδιαστεί ως ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τις πρωινές σας δραστηριότητες.

Η πρώτη σελίδα ονομάζεται „My Morning To Do’s“. Αποτελείται από τρεις στήλες με προτροπές γραφής:

Βήμα 1 – Καταγράψτε τις πρωινές σας υποχρεώσεις
Βήμα 2 – Κατανομή χρόνου
Βήμα 3 – Μείνετε στη Λίστα ή Πηγαίνετε

Η σελίδα δύο έχει χώρους για να καταγράψετε την ώρα αφύπνισης και τις δραστηριότητές σας (με τη σειρά), με ένα σύστημα παρακολούθησης που σας βοηθά να παρακολουθείτε κάθε δραστηριότητα για κάθε μέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Κυριακή).

Τέλος, η τρίτη σελίδα είναι αφιερωμένη στο να καταγράψετε τις σκέψεις σας σχετικά με την πρωινή σας ρουτίνα, ώστε να μπορείτε να δείτε ποια μέρη της ρουτίνας λειτουργούν καλά και ποια χρειάζονται βελτίωση.

9. Πρωινή ρουτίνα χωρίς άγχος για εσωστρεφείς

Η βιασύνη το πρωί φέρνει άγχος που σας επηρεάζει για το υπόλοιπο της ημέρας. Συχνά, αδυνατούμε να δούμε ότι είναι η αποδιοργάνωσή μας που προκαλεί το άγχος και όχι το ίδιο το πρωί.

Ωστόσο, μόλις το αναγνωρίσουμε αυτό, μπορούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, ώστε να βιώσουμε τις πρώτες ώρες της ημέρας ως ένα καταπραϋντικό προοίμιο για όλα όσα θα ζήσουμε για το υπόλοιπο της.

Αυτή η λίστα ελέγχου ονομάζεται παιχνιδιάρικα λίστα ελέγχου εσωστρεφούς. Ωστόσο, είτε είστε εσωστρεφής είτε εξωστρεφής, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια πρωινή τελετουργία που σας επιτρέπει να έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας, σας παρακινεί να ασχοληθείτε υγιεινες συνηθειεςκαι σας βοηθά να γίνετε πιο οργανωμένο άτομο.

10. Πρωινή ρουτίνα προσώπου

Το να αγκαλιάζεις μια πρωινή ρουτίνα είναι μια μικρή πρόκληση, αν δεν είσαι άνθρωπος του πρωινού. Ωστόσο, με το σωστό κίνητρο, θα σηκωθείτε από το κρεβάτι τη στιγμή που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι (ή και πριν). Εάν δεν είστε πρωινός άνθρωπος αλλά θα θέλατε να γίνετε, αυτή η λίστα ελέγχου σας βοηθά να πετύχετε αυτόν τον στόχο.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη που θα αποκομίσετε όταν ξυπνήσετε λίγο πριν ξημερώσει:

 • Έχετε χρόνο για άσκηση.
 • Είναι πιο πιθανό να φάτε ένα υγιεινό πρωινό.
 • Θα μπορέσετε να ξεπεράσετε την αναβλητικότητα.
 • Θα έχετε βελτιωμένη ποιότητα ύπνου.

11. Πρωινή ρουτίνα Kickass

Θέλετε να περάσετε ένα καλό πρωινό; Αυτή η λίστα ελέγχου σας δείχνει πώς. Σας ζητείται να κάνετε δραστηριότητες που εμποτίζουν το πρωί σας με θετικότητα. Οι προτροπές σχηματίζουν το ακρωνύμιο HEALTH, το οποίο σημαίνει:

 • H – Ενυδάτωση
 • E – Engage
 • Α – Επιβεβαίωση
 • Λ – Άκου
 • T – Τίγρη Πόζα
 • H – Χειρόγραφο

Υπάρχουν προτεινόμενες δραστηριότητες για κάθε γράμμα του ακρωνύμιου, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε εύκολα αυτήν την καθημερινή θετική ρουτίνα.

Τελικές σκέψεις σχετικά με τις ιδέες λίστας ελέγχου πρωινής ρουτίνας

Ξεκινώντας τη μέρα με θετικό τρόπο ανοίγει ο δρόμος για καλή υγεία και καλύτερη ζωή. Οι λίστες ελέγχου που μοιραστήκαμε μαζί σας σήμερα είναι υπέροχα εργαλεία για να ξεκινήσετε ένα θετικό πρωινό. Όταν ξεκινήσετε σωστά τη μέρα, μπορείτε στη συνέχεια να την περιορίσετε με επιτυχία. Με συνεχή χρήση, οι λίστες ελέγχου συμβάλλουν στην ενίσχυση των συνηθειών που σας κάνουν πιο παραγωγικούς, διατηρούν την ενέργειά σας και βελτιώνουν την υγεία και την ευημερία σας.

Εάν χρειάζεστε περισσότερους πόρους σχετικά με τις πρωινές ρουτίνες, ίσως θελήσετε να ελέγξετε τις ακόλουθες αναρτήσεις:

Τέλος, αν θέλετε την τέλεια πρωινή ρουτίνα, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη διαδικασία επτά βημάτων για τη δημιουργία μιας πρωινής ρουτίνας που θα γίνει ζωτικό μέρος της καθημερινότητάς σας.)

Ό,τι καλύτερο στη νέα σας πρωινή συνήθεια!

Παραδείγματα λίστας ελέγχου πρωινής ρουτίνας | Πρωινή λίστα ελέγχου ρουτίνας για παιδιά | λίστα ελέγχου καθημερινής ρουτίνας

11 Εκτυπώσιμες λίστες ελέγχου πρωινής ρουτίνας για ενήλικες και μαθητές

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar