Ώρα να προετοιμαστείτε για την άνοιξη του 2022

0
Ώρα να προετοιμαστείτε για την άνοιξη του 2022

Αυτή η ανάρτηση γράφτηκε από κοινού από τη Δρ Chevonne Dayboll και τη Δρ Σάρα Γιάντρικιτς

Ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούμε την άνοιξη! Αυτή η θέση συγκεντρώνει μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα για να σχεδιάσετε και να προετοιμαστείτε στο θερμοκήπιο πριν η ανοιξιάτικη παραγωγή σας αρχίζει σοβαρά.

1. Βεβαιωθείτε ότι οι εισροές σας είναι ταξινομημένες

Δεν μπορούμε να το τονίσουμε αρκετά. Τα προβλήματα του COVID-19 και των σκαφών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εξακολουθούν να προκαλούν καθυστερήσεις στη ναυτιλία που επηρεάζουν πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των θερμοκηπίων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε παραγγείλει μείγματα γλάστρας, πλαστικούς δίσκους και γλάστρες, λιπάσματα και εισροές παραγωγής πολύ νωρίτερα από το πότε θα τα χρειαστείτε. Εάν σχεδιάζετε να κάνετε αναβαθμίσεις θερμοκηπίου μεταξύ των εποχών, βεβαιωθείτε ότι επιβεβαιώστε τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης και εγκατάστασης με τους αναδόχους σας.  Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν επίσης καθυστερήσεις!

2. Τώρα είναι η ώρα για προληπτική συντήρηση.

Απώλεια θερμότητας από παλαιότερο (αριστερό) και νεότερο, πιο αποδοτικό λέβητα (δεξιά). (Πίστωση φωτογραφιών: OMAFRA)

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προγραμματίσετε προληπτική συντήρηση για τα συστήματα λέβητα, άρδευσης και σκίασης.  Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι κινητήρες και οι συναγερμοί λειτουργούν πριν χρειαστεί να βασιστείτε σε αυτούς. Κανείς δεν θέλει να μάθει ότι ο συναγερμός θερμοκρασίας απέτυχε ένα κρύο πρωινό του Φεβρουαρίου! Βεβαιωθείτε ότι έχετε την πίεση που περιμένετε σε όλο το αρδευτικό σας σύστημα.  Εάν βασίζεστε σε θερμαντήρες προπανίου για την πρώιμη παραγωγή της άνοιξης, βεβαιωθείτε ότι εξαερώνονται σωστά. Ζημιές από ακατάλληλο εξαερισμό μπορεί να παρουσιαστούν ως καχεβατική ανάπτυξη ή κάψιμο φύλλων.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επιθεωρήσετε το θερμοκήπιο για φθορά. Επισκευάστε ραγισμένο πολυ και σπασμένο γυαλί για να μην διαφύγει η θερμότητα. Βεβαιωθείτε ότι οι παλιές σχισμένες ενεργειακές κουρτίνες αντικαθίστανται. Μια κάμερα ευαίσθητη στη θερμότητα μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορισμός τομέων απώλειας ενέργειας και να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε ενεργειακά αποδοτικές αναβαθμίσεις στο μέλλον.

3. Ξεκινήστε με την αποχέτευση

Αποχέτευση1
Η απολύμανση των πάγκων και του εξοπλισμού άρδευσης είναι το κλειδί για την έναρξη της ανοιξιάτικης περιόδου από δεξιά (Πίστωση φωτογραφιών: OMAFRA)

Αρκετές βασικές ανοιξιάτικες καλλιέργειες, όπως η Calibrachoa, η Pansy και η Petunia είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στη σήψη της μαύρης ρίζας (Thelaiviopsis), και έχουμε δει περισσότερα Fusarium να εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια σε καλλιέργειες όπως η salvia, η gerbera, η εχινάκεια και η λεβάντα.  Αυτά τα παθογόνα βρίσκονται παντού στο περιβάλλον και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από έντομα όπως σκνίπες μυκήτων και μύγες, στις μπότες των εργαζομένων ή μέσω εξοπλισμού.  Επιπλέον, τα σπόρια τους μπορούν να κρυφτούν σε γωνίες και γωνίες των πάγκων, ενώ οι λιγότερο ευαίσθητες καλλιέργειες αναπτύσσονται και στη συνέχεια ορμούν όταν οι συνθήκες είναι σωστές.

Μόλις η μαύρη σήψη ρίζας ή το Fusarium πάρει στα χέρια του, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να τα ελέγξετε με μυκητοκτόνα (ΚΑΙ έχουμε μόνο 2 καταχωρημένα για αυτά!).  Όταν πρόκειται για αυτές τις ασθένειες, ένας καλός καθαρισμός από τη διάδοση των ανοιξιάτικων καλλιεργειών και τις περιοχές καλλιέργειας είναι τόσο κοντά σε μια λύση „ασημένια σφαίρα“ όσο πρόκειται να πάρουμε.  Αυτό περιλαμβάνει:

  • Τρίψτε τα παγκάκια σας.  Αυτό αφαιρεί όλα τα σωματίδια του εδάφους κ.λπ., όπου μπορεί να κρύβονται μυκητιασικά σπόρια.  Επιτρέπει επίσης στα απολυμαντικά να λειτουργούν καλύτερα, καθώς μπορούν να παγιδευτούν από οργανική ύλη.  Χρησιμοποιήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα, βούρτσα καθαρισμού και ένα προϊόν όπως το Strip-It για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά.
  • Απολυμάνετε παγκάκια ΚΑΙ γραμμές στάγδην, όπου μπορούν να συσσωρευτούν οργανικά σπόρια mater, βιοϋμένιο και ασθένειες. Χρησιμοποιήστε προϊόντα υπεροξειδίου (Virkon) ή τεταρτοταγούς αμμωνίου (KleenGro) στις συνιστώμενες τιμές για το υλικό που απολυμαίνετε.  Εάν καθαρίζετε τις γραμμές στάγδην, φροντίστε πάντα να ξεπλένετε σχολαστικά το σύστημα ποτισμού σας αρκετές φορές πριν τα φυτά πάνε μέσα για να αποτρέψετε οποιαδήποτε πιθανή φυτοτοξικότητα.
  • Χρήση νέων δίσκων βύσματος. Αυτό μπορεί να είναι πιο δαπανηρό, αλλά είναι κάτι που θα εύχεστε να κάνατε αν αναπτύξετε ένα πρόβλημα.  Τα καθαριστικά δοχείου / δίσκου δεν είναι τέλεια και οι δίσκοι μπορούν να λειτουργήσουν ως έτοιμη πηγή ανανοής για την ανάπαυση των σπόρων. Εάν καθαρίζετε τους δίσκους σας, χρησιμοποιήστε την ίδια διαδικασία όπως και για τους πάγκους. πρώτα καθαρίστε, στη συνέχεια απολυμάνετε!
  • Έλεγχος σκνίπες μυκήτων και ακτογραμμείων, καθώς μπορούν να μεταδώσουν σπόρους ασθενειών. Οι προνύμφες μυκήτων μπορούν επίσης να μασήσουν τις ρίζες των φυτών, καθιστώντας τις πιο ευαίσθητες σε ασθένειες.

4. Παρακολούθηση του pH για βέλτιστη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών

Η διατήρηση του pH των καλλιεργειών σας σε ένα ιδανικό εύρος μπορεί να βοηθήσει με μια σειρά ζητημάτων. Για να αποφύγετε κοινά διατροφικά ζητήματα όπως η ανεπάρκεια σιδήρου, είναι καλύτερο να διατηρήσετε τις καλλιέργειες σε pH της τάξης των 5,5 έως 5,8. Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθεί από άλλα ζητήματα (όπως η σήψη μαύρης ρίζας), αλλά συνήθως οδηγεί σε κιτρίνισμα της νέας ανάπτυξης. Τα φύλλα μπορούν να εμφανίζουν μόνο χλώρωση μεταξύ των φλεβών, ή μπορεί ναΩ, από το φύλλο.  Αυτό είναι διαφορετικό από την έλλειψη αζώτου όπου το κιτρίνισμα συμβαίνει στα παλαιότερα φύλλα. Εάν παρουσιαστεί ανεπάρκεια σιδήρου, η προσθήκη μιας χηλικής μορφής σιδήρου είναι καλύτερη για την πρόσληψη.

Ένα χαμηλότερο pH μπορεί επίσης να εμποδίσει σημαντικά τη σήψη της μαύρης ρίζας.  Στόχος για pH μεταξύ 5,0 και 5,5.  Παρακολουθείτε τακτικά το pH και την ΕΚ του νερού τροφοδοσίας και των καλλιεργειών σας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο pour through.

5. Αποτρέψτε τα παράσιτα όπου είναι δυνατόν

Οι βουτιές δεν είναι μόνο για λευκή μύφη στην πουνσέτια! Έρευνα από το Εργαστήριο BioControl στο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Vineland έχει αποδείξει ότι οι βουτιές μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό όπλο για τη μείωση των θρίπες, της λευκής μύγας και των ακάρεων αράχνης στις ανοιξιάτικες καλλιέργειες.
Αυτό βίντεο δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τις εμβυθίσεις για να μειώσετε τα παράσιτα εντόμων την άνοιξη.

Το πρώτο βήμα για την επιτυχή ενσωμάτωση εμβυθίσεων στο πρόγραμμα IPM για την άνοιξη είναι η δοκιμή φυτοτοξικότητας.  Το εργαστήριο BioControl του VRIC έκανε κάποια δουλειά σε αυτό το θέμα το 2019 και το μοιράστηκαν γενναιόδωρα μαζί μας (Σχήμα 1). Διαφορετικά φυτά αντιδρούν διαφορετικά σε διαφορετικά προϊόντα. Αν και το έλαιο τοπίου στο 0,5% είναι ασφαλές για καλλιέργειες όπως τα γεράνια κισσού, η ipomea και οι ανυπόμονοι (πράσινα κουτιά), μπορεί να προκαλέσει σημαντική φυτοφάρμακα σε πράγματα όπως τα ζώδια, τα πετούνια και τα μίνι τριαντάφυλλα (κίτρινα και κόκκινα κουτιά). Η ποικιλία μπορεί επίσης να διαδραματίσει ένα ρόλο, όπως φαίνεται με το mum var. Οτάβα, η οποία δεν μπορούσε να ανεχτεί το πετρέλαιο τοπίου, ενώ άλλες ποικιλίες θα μπορούσαν.   Αυτό τονίζει γιατί ΔΟΚΙΜΈς ΣΤΟ ΑΓΡΌΚΤΗΜΑ μιας μικρής παρτίδας ΟΛΌ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ πρέπει πάντα να γίνεται πριν ενσωματώσετε προληπτικές εμβυθίσεις σε ευρεία κλίμακα.

Βουτήξτε phytotoxicity_spring καλλιέργειες.jpg
Σχήμα 1. Αποτελέσματα φυτοτοξικότητας με διάφορα προϊόντα εμβύθισης σε διάφορες ανοιξιάτικες καλλιέργειες. Κλίμακα εκτίμησης: 0 = καμία ή μικρή ζημία (πράσινα κιβώτια) σε 5 = σημαντική ζημία/νεκρός (κόκκινα κιβώτια).  Διάγραμμα ευγενική προσφορά του R. Buitenhuis (Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Αμπέλου).

Έτσι, πόσο καλά λειτουργούν οι βουτιές στη μείωση των αρχικών πληθυσμών παρασίτων; Το εργαστήριο BioControl του VRIC κατέληξε επίσης σε ένα εύχρηστο συνοπτικό διάγραμμα (Σχήμα 2). Τα έλαια είχαν την υψηλότερη αποτελεσματικότητα (>70%)  Τα σαπούνια ήταν γενικά αποτελεσματικά μόνο για τη λευκή μύγα, ενώ το BotaniGard (από μόνο του) ήταν γενικά αποτελεσματικό μόνο για θρίπες.  Ωστόσο, τα σαπούνια και το BotaniGard αποτελούν επίσης τον μικρότερο κίνδυνο για τα φυτά όταν πρόκειται για φυτοφάγα. Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ αποτελεσματικότητας και φυτοτοξικότητας είναι ο λόγος για τον οποίο η δοκιμή είναι απαραίτητη.

Efficacy_including ακάρεα
Σχήμα 2.  Αποτελεσματικότητα διαφόρων προϊόντων μειωμένου κινδύνου όταν χρησιμοποιούνται ως εμβυθίσεις κοπής εναντίον διαφόρων παρασίτων. Διάγραμμα ευγενική προσφορά του R. Buitenhuis (Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Αμπέλου). Τα πράσινα κουτιά υποδεικνύουν υψηλή αποτελεσματικότητα των θεραπειών έναντι συγκεκριμένων παρασίτων. Τα σύμβολα προσοχής που περιέχουν φυτά υποδεικνύουν σημαντικό κίνδυνο φυτοτοξικότητας.

Τα παρακάτω προϊόντα έχουν εφαρμογές εμβύθισης στις ετικέτες, οπότε χρησιμοποιήστε (και δοκιμάστε!) όπου χρειάζεται!

6. Σχεδιάστε το Πρόγραμμα Bio

Ο εκ των προτέρων σχεδιασμός μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε πού ξοδεύετε τα δολάρια σας και πού μπορείτε ενδεχομένως να περιοδεύετε με βάση την απόδοση των τελευταίων ετών.  Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε θέματα έκτακτης ανάγκης (δηλαδή τι θα κάνετε εάν το προγραμματισμένο πρόγραμμα βιοελέγχου σας δεν λειτουργεί;).

Κρεμαστά καλάθια μπορούν να κρύψουν thrips και προβλήματα αφίδας (Πίστωση φωτογραφιών: OMAFRA).

Αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει να μάθετε ποια φυτά είναι πιθανό να πάρουν ποια παράσιτα, ώστε να μπορείτε να στοχεύσετε τις προσπάθειές σας για βιοελέγχο.  Ακολουθούν άλλες γενικές συστάσεις για τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες:

Έλεγχος θρίπς:

Ο Θρίπς μπορεί να είναι πιο δύσκολος στα κρεμαστά καλάθια, αφού τείνουν να κολλάνε και να ξεχνιούνται.  Εάν το καλάθι περιέχει καλλιέργειες θρίπες-μαγνήτες, τότε η καλύτερη στρατηγική σας είναι να χρησιμοποιήσετε φακελάκια μεγάλης διάρκειας ή ακόμα και τα νέα φακελάκια Ulti-Mite.  Αυτά τα προϊόντα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εξασφαλίσουν ότι τα ακάρεα είναι παρόντα στα καλάθια για 8-10 εβδομάδες, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε ένα δεύτερο φακελλίσκο. Για παράδειγμα, τα φακελάκια Ulti-ακάρεων εξαρτώνται λιγότερο από ιδανικές περιβαλλοντικές συνθήκες / τοποθέτηση, καθιστώντας τα μια καλή επιλογή για κρεμαστά καλάθια πάνω από την κανονική σας καλλιέργεια.

Η χρήση εμβυθίσεων τόσο στις μαμάδες όσο και στη gerbera θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη, καθώς αυτές οι δημοφιλείς καλλιέργειες μπορούν να φτάσουν ήδη μολυσμένες με παράσιτα ανθεκτικά στα εντομοκτόνα που μπορεί να μετακινηθούν σε άλλες ελκυστικές καλλιέργειες.

Χρησιμοποιήστε καλλιέργειες ευαίσθητες σε θρίπες, όπως το verbena, για να αξιολογήσετε εάν η τρέχουσα στρατηγική σας λειτουργεί ή αν πρέπει να προσθέσετε πράγματα όπως δύο φορές την εβδομάδα σπρέι μικροβιακής φυτοφάρμακα που περιέχουν Beauveria. Το BotaniGard και το Bioceres είναι 2 διαφορετικά στελέχη της Beauveria που είναι εγγεγραμμένα για καλλιέργειες ανθοκομίας.

Η μαζική παγίδευση είναι ο φίλος σας την άνοιξη, καθώς οι θερμοκρασίες πάνω από 10°C σημαίνει ότι οι θρίπες μπορούν ενδεχομένως να πετάξουν από έξω (συμπεριλαμβανομένων των συνηθισμένων δυτικών θρίπες λουλουδιών ΚΑΙ των θρίπων κρεμμύδι).  Οι μεγάλες κολλώδεις κάρτες βοηθούν επίσης στην πρόληψη της μετανάστευσης θρίπες από τις καλλιέργειες προέλευσης σε ευαίσθητες καλλιέργειες.

Έλεγχος αφιδών:

Όπως και με τις θρίπες, οι αφίδες μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στα κρεμαστά καλάθια, ειδικά εκείνα που περιέχουν χαλιμπραχόα ή πανσέ.  Πρόσφατες εργασίες από το Πανεπιστήμιο Cornell απέδειξαν ότι τα παρασιτοειδή δεν ελέγχουν τις αφίδες στο calibrachoa, πράγμα που σημαίνει ότι τα φυτοφάρμακα είναι το καλύτερο στοίχημά σας.  Το Beleaf (flonicamid) είναι το go-to για λίγο, αλλά Altus (flupyradifurone) μπορεί να παρέχει μια εναλλακτική λύση εάν whitefly είναι επίσης μια ανησυχία.  Το Beleaf λειτουργεί καλύτερα όταν εφαρμόζεται ως προληπτικό βρέξει κάποια στιγμή στις αρχές Μαρτίου.

Έλεγχος ακάρεων:

Αν και τα ακάρεα αράχνης μπορούν γενικά να ελεγχθούν με εκλύσεις persimillis όταν εμφανίζονται εστίες, τα πλατέα ακάρεα ακάρεων και τα ακάρεα κυκλάμιν είναι πολύ πιο δύσκολα.  Σε ορισμένες καλλιέργειες, οι υψηλές εκλύσεις του Amblyseius cucumeris θα κρατήσουν τους πληθυσμούς υπό έλεγχο αρκετά για να σας κάνουν να πωληθείτε.  Όπου τα πλατιά ακάρεα τείνουν να είναι το μόνο σας πρόβλημα (και τα υπολείμματα εντομοκτόνου δεν αποτελούν πρόβλημα) η προληπτική εφαρμογή του Fujimite ή του Απαγορευμένου μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Το Pylon ή το Avid είναι επίσης αποτελεσματικές επιλογές εάν τα ακάρεα αράχνης είναι επίσης μια ανησυχία καλλιέργειας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar