Ψάθα θερμότητας σπορόφυτων & φθηνές εναλλακτικές λύσεις

2
Ψάθα θερμότητας σπορόφυτων & φθηνές εναλλακτικές λύσεις


0Μερίδια

Η βλάστηση των σπόρων είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της περιπέτειάς σας με ένα φυτό. Δεν υπάρχει τίποτα τόσο ευχάριστο από το να ανησυχείς για ένα φυτό από τις πολύ πρώιμες σειρές και να το βλέπεις να ανθίζει σε πλήρες σχήμα. Αλλά το να τους δώσεις το σωστό περιβάλλον μπορεί να είναι λίγο περίπλοκο. Seedling Heat Mats Inexpensive Alternatives Guide By Gardening Pool. Αμέτρητες περιπτώσεις προσπάθησα να φυτρώσω μερικές νέες χλωρίδες και απέτυχα. Στη συνέχεια συνειδητοποίησα το πρόβλημα, οι πτώσεις της θερμοκρασίας με κρατούσαν πίσω. Τότε ήταν που βρήκα χάρτες θερμότητας σπορόφυτων. Παρέχουν τη ζεστή θερμοκρασία που χρειάζονται οι σπόροι σας για να βλαστήσουν, δημιουργώντας επιπλέον ιδανικό περιβάλλον για αυτούς. Έτσι, για να αποτρέψω μερικές ταλαιπωρίες, ετοίμασα όλη την παρτίδα που έμαθα περίπου στο ταξίδι μου στην αρχή του φυτού.

Εναλλακτικές ψάθες για σπορόφυτα

Τι είναι ένα χαλάκι θερμότητας σπορόφυτου;

Ένα χαλάκι θερμότητας δενδρυλλίων είναι ένα ευέλικτο κομμάτι υλικού, συνήθως πλαστικό, που έχει στοιχεία στρωμένα μέσα για να θερμαίνουν απαλά τα σπορόφυτά σας. Αυτά τα χαλάκια χρησιμοποιούνται συνήθως σε κάποιο σημείο στα πιο ψυχρά στοιχεία των 12 μηνών για να σας επιτρέψουν να φυτρώσετε σπόρους κάθε εποχή του χρόνου.

Συνήθως μπορείτε να τοποθετήσετε 2 ή τρεις μικρούς δίσκους βλάστησης πάνω τους, αλλά υπάρχουν μεγάλα χαλάκια που μπορείτε να έχετε μαζί με πράσινα, ολόκληρα κιτ έναρξης σπόρων όπως αυτό. Ανακάλυψα ότι η διατήρηση της ψάθας απόλυτα καλυμμένης με φυτά έχει ικανοποιητικές συνέπειες στη βλάστησή τους, καθώς διατηρούν τη ζεστασιά υψηλότερη ενώ συσσωρεύονται.

Πώς λειτουργούν τα χαλάκια θερμότητας σπορόφυτων;

Τα περισσότερα χαλάκια ζεστασιάς έχουν στρώσεις στο εσωτερικό, αυτό είναι που χωρίς αμφιβολία θερμαίνει το χαλάκι. Απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια, η οποία είναι η πηγή ενέργειας για τη θερμότητα. Επίσης, υπάρχει συνήθως ένας επιλογέας θερμοκρασίας για καλύτερο χειρισμό. Ωστόσο, βασιζόμενος στο μοντέλο που αγοράσατε θα είχε απλώς μια ανύπαντρη θερμοκρασία. Εάν περάσετε για μια υψηλότερη έκδοση παύσης μαζί με αυτήν μέσω του Garden Tower Project. Λαμβάνετε διαχείριση μεταβλητής θερμοκρασίας.

Ένας παράγοντας που μπορεί να σας εκπλήξει περίπου αυτά τα χαλάκια, είναι πόσο ζεστά γίνονται σίγουρα; Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής, βασίζεται στο μοντέλο. Τα περισσότερα χαλάκια ζεστασιάς έχουν ελάχιστη θερμοκρασία εξήντα οκτώ °F (20 °C), αλλά ορισμένα στρώματα ζεστασιάς μπορούν να φτάσουν σε θερμοκρασίες έως και εκατόν δέκα °F (43 °C). Αυτή είναι περισσότερο από επαρκής ζεστασιά για να βλαστήσουν οι σπόροι σας, αλλά θα σας επιτρέψει να φυτρώσετε μερικά επιπλέον διακεκριμένα φυτά στο σπίτι σας. Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το χαλάκι σας είναι να βάλετε πάνω τους μια ζεστασιά βλάστηση που αποτελείται από κάκτους. Σε κάποιο στάδιο των πιο ψυχρών μηνών, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είναι τα Heat Mats Ασφαλή;

Με κάτι που παράγει θερμότητα, υπάρχει πάντα αυτό το ερώτημα γύρω από την ασφάλειά τους. Λοιπόν, τα χαλάκια ζεστασιάς είναι πολύ ασφαλή και είναι μια από τις απλούστερες μεθόδους για να ζεστάνετε τα σπορόφυτά σας. Φυτική ζωή, ή ακόμα και κατοικίδια μαζί με φίδια και σαύρες. Επιπλέον, δεν πρέπει ποτέ να επιτυγχάνουν θερμοκρασίες στις οποίες τα υλικά μπορούν να καούν.

Πότε πρέπει να απενεργοποιήσω το Heat Mat;

Δεν είναι ασυνήθιστη ιδέα να δείξετε το θερμικό χαλάκι σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το βασικό σκεπτικό στο πίσω μέρος αυτού είναι ότι η γη ψύχεται κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν ο ήλιος αρχίσει να τη ζεσταίνει για άλλη μια φορά την αυγή. Ωστόσο, με τα χαλάκια ζεστασιάς, πρέπει να τα αφήνετε για όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να φυτρώσουν τελείως οι σπόροι σας. Διαφορετικά, απλά θα μειώσετε τη μέθοδο βλάστησης. Έχουν σχεδιαστεί για να αφήνονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αλλά, εάν είστε προσεκτικοί, αφήνοντας το περίπου όλη τη νύχτα, μπορείτε να χαμηλώσετε λίγο τη θερμοκρασία για να χαλαρώσετε τις σκέψεις σας.

Φθηνές εναλλακτικές λύσεις για τη θέρμανση των χαλιών

Δεν είναι όλοι οι χάρτες θερμότητας με υψηλές τιμές, ωστόσο, υπάρχει η συνεχής αξία πεζοπορίας που τους συνοδεύει. Είναι συνήθως μια πολύ μικρή ποσότητα, αλλά κάθε τόσο θέλετε απλώς να αναζητήσετε μια εναλλακτική λύση για ένα χαλάκι θερμότητας. Λοιπόν, υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι για να ξεκινήσετε τους σπόρους χωρίς στρώμα σπόρων και να θερμάνετε τους δίσκους τους. Μια επιλογή είναι τα υδροπονικά κιτ, ωστόσο, υπάρχουν και πιο ακριβά, δοκιμάστε τα εδώ. Διαφορετικά, ρίξτε μια ματιά στις φιλικές προς τα οικονομικά εναλλακτικές μας παρακάτω.

Κουτιά φωτός

Εάν είστε αρκετά βολικοί, τότε η κατασκευή του δικού σας ελαφριού δοχείου είναι μια αξιοσημείωτη επιλογή DIY. Αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό μια κλειστή περιοχή στους σπόρους σας, με ένα ήπιο για να ζεστάνει την περιοχή. Δείτε το ως την ανάπτυξη του δικού σας μίνι θερμοκηπίου ή τη σκηνή ανάπτυξης, λειτουργεί πραγματικά με παρόμοιο τρόπο.

Τέλος πάντων, για να φτιάξεις ένα θα χρειαστείς 2-3 πράγματα. Πρώτα απ ‚όλα, θα χρειαστείτε κάτι για να συναρμολογήσετε τα χωρίσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτόνι για αυτό. Δεύτερον, θα θέλετε μια παροχή φωτός, πίνακες με λαμπτήρες πυρακτώσεως μια χαρά καθώς γενικά τείνουν να ζεσταίνονται αρκετά. Δημιουργήστε ένα κοίλο στο εσωτερικό του τοίχου κορυφής του κουτιού για να κάθεται το φως σας. Τέλος, αυτό είναι προαιρετικά διαθέσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά πλαστικά περιτυλίγματα για να περιβάλετε το ήπιο δοχείο σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη ζεστασιά καλύτερα και θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα άνοιγμα στο δοχείο σας με αυτό για εύκολη είσοδο.

Πάντα μην ξεχνάτε να λαμβάνετε επιπλέον προφυλάξεις όταν λειτουργείτε με δύναμη και νερό. Για να διατηρήσετε όλες τις καλωδιώσεις όσο πιο μακριά μπορείτε από το νερό των φυταρίων σας.

Οικιακές συσκευές

Για να ζεστάνετε τα σπορόφυτά σας με επιτυχία, στην πραγματικότητα, τοποθετήστε τα στο φούρνο σας και ρυθμίστε τα στους 200°F. Αυτό έγινε κωμική ιστορία! Μην το κάνετε ποτέ αυτό. Αλλά με κάθε σοβαρότητα, υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικά σημεία στο εσωτερικό του σπιτιού στα οποία δεν θα υπολογίζετε ότι είναι τα καλύτερα για να ζεστάνετε τους σπόρους σας. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Ψυγείο – Υποθέτω ότι σίγουρα δεν το περίμενες με ανυπομονησία. Αλλά δεν χρησιμοποιείται πλέον με τον τρόπο που αρχικά θα περίμενες. Τοποθετήστε τους δίσκους δενδρυλλίων στην κορυφή του ψυγείου σας ή στο πίσω μέρος του. Αυτές οι περιοχές είναι όπου εκπέμπει τη ζεστασιά που παράγεται από τον εξοπλισμό ψύξης.

Τηλεόραση – Παρόμοια με τα ψυγεία σας, αυτή η συνηθισμένη οικιακή συσκευή εκτοξεύει λίγη ζεστασιά.

Επιτραπέζιος υπολογιστής – Συχνά περιλαμβάνουν ψύκτες για να μην ζεσταθούν πολύ. Αυτό κάνει το τέλειο σημείο για να βλαστήσουν οι σπόροι σας. Είτε είναι στο πάνω μέρος είτε στο πλάι, υπάρχει άφθονη ζεστασιά που εκτοξεύεται από την υπολογιστική σας συσκευή.

Καλοριφέρ – Αυτή είναι μια προφανής επιλογή μέσα στο σπίτι. Προσέξτε να αφήνετε τα σπορόφυτά σας δίπλα τους ενώ σας έχει δοθεί υπερβολική σετ θέρμανσης. Θα τους αποτρέψει επιπλέον παρά θα τους διευκολύνει.

Λάμπα γραφείου – Τοποθετήστε τα σπορόφυτά σας κάτω από μια λάμπα γραφείου και με την πρόθεση να τους αυξήσετε τη θερμότητα για να τα βοηθήσετε να βλαστήσουν.

Καλώδια θερμότητας

Τα καλώδια θερμότητας είναι μια άλλη ευκαιρία για να ζεστάνετε τα χαλάκια. Η προπόνηση θα είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή όταν έχετε πολλά σπορόφυτα αλλά διαφορετικά. Είναι αρκετά παρόμοια σε τιμή. Τα βάζεις κάτω από τους σπόρους σου. Για να τα χρησιμοποιήσετε θα χρειαστείτε λίγο χαλίκι ή άμμο κάτω από τα σπορόφυτά σας για να απλωθούν. Αυτό το είδος θέρμανσης είναι το πιο εύχρηστο όταν υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός σπόρων που θέλετε να βλαστήσετε. Τα καλώδια θερμότητας είναι διαθέσιμα σε τεράστια μήκη, με τη θερμοκρασία να είναι σύμφωνη με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται πραγματικά πολλά καλώδια.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar