Φυτά και δέντρα με τις καλύτερες πωλήσεις του 2020 για εξωραϊσμό

0
Φυτά και δέντρα με τις καλύτερες πωλήσεις του 2020 για εξωραϊσμό

Δέντρα με τις καλύτερες πωλήσεις 2020

Το 2020, η GoMaterials προμήθευσε πάνω από 250.000 φυτά για επαγγελματίες εξωραϊσμού σε όλο τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα best-sellers με βάση την περιοχή και την κατηγορία φυτών!

Νότια Best-Seller

  • Κωνοφόρα με κορυφαίες πωλήσεις
  • Πολυετή φυτά με κορυφαίες πωλήσεις
  • Θάμνοι με κορυφαίες πωλήσεις
  • Δέντρα με κορυφαίες πωλήσεις
  • Φοίνικες με κορυφαίες πωλήσεις

Τα βόρεια best-seller

  • Κωνοφόρα με κορυφαίες πωλήσεις
  • Πολυετή φυτά με κορυφαίες πωλήσεις
  • Θάμνοι με κορυφαίες πωλήσεις
  • Δέντρα με κορυφαίες πωλήσεις

Νότια Best-Seller

Κωνοφόρα με κορυφαίες πωλήσεις για Εξωραϊσμό

Pinus Elliottii

Κοινό όνομα: Slash Pine

Το Pinus Elliottii είναι ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα νότια κίτρινα πεύκα. Αυτό το αειθαλές κωνοφόρο μεγαλώνει σε ώριμα ύψη 100 ποδιών (30 μέτρα) με κορμό έως 32 ίντσες (0,8 μέτρα) σε διάμετρο στο ύψος του στήθους. Διασκεδαστικό γεγονός: Οι σπόροι αυτού του κωνοφόρου, κρυμμένοι στους κώνους του, παρέχουν τροφή για μια ποικιλία άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των άγριων γαλοπούλων και των σκίουρων.

Taxodium Distichum

Κοινή ονομασία: Bald Cypress, Swamp Cypress

Ανθεκτικό και σκληρό, αυτό το φυλλοβόλο κωνοφόρο είναι εγγενές στις Νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Το φαλακρό κυπαρίσσι μπορεί να φτάσει σε ύψος 120 πόδια (40 μέτρα) και διάμετρο κορμού 6 πόδια (1,8 μέτρα). Διασκεδαστικό γεγονός: παίρνουν το όνομα «φαλακρό» κυπαρίσσι επειδή πέφτουν τα φύλλα τους τόσο νωρίς στη σεζόν. Τα φθινοπωρινά τους χρώματα είναι μαύρισμα, κανέλα και φλογερό πορτοκαλί.

Πολυετή φυτά με κορυφαίες πωλήσεις για Εξωραϊσμό

Liriope Muscari „Super Blue“

Κοινή ονομασία: Lilyturf

Αυτό το εδαφοκάλυμμα είναι γνωστό για τις εντυπωσιακές μοβ-μπλε αιχμές λουλουδιών και το σκούρο πράσινο φύλλωμα που μοιάζει με σιντριβάνι. Το Super Blue είναι γνωστό για το ότι έχει μια από τις πιο γεμάτες άνθιση της οικογένειας Liriope, με ύψος έως 20 ίντσες και πλάτος 18 ίντσες.

Διασκεδαστικό γεγονός: Την καλοκαιρινή του ανθοφορία ακολουθούν οι μωβ-μαύροι καρποί.

Alpinia Zerumbet „Variegata“

Κοινή ονομασία: Variegated Shell Ginger

Αυτό το πολυετές φυτό από την οικογένεια του τζίντζερ καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο για το όμορφο ριγέ φύλλωμά του. Ιθαγενής στην ανατολική Ασία, μπορεί να φτάσει σε ύψος 8-10 πόδια (αν και κατά μέσο όρο έχει ύψος και εξάπλωση 2-4 πόδια όταν καλλιεργείται ως ετήσιο στις βόρειες περιοχές).

Διασκεδαστικό γεγονός: Τα πεσμένα λευκά και ροζ άνθη του είναι γλυκά αρωματικά.

Θάμνοι με κορυφαίες πωλήσεις για Εξωραϊσμό

Viburnum Obovatum

Κοινή ονομασία: Walters Viburnum, Small-Leaf Viburnum, Small-Lead Arrowwood

Αυτός ο θάμνος είναι πυκνά κλαδαρός και προτιμά σταθερά υγρά καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Χαρακτηρίζεται από τα μικρά λευκά λουλούδια σε σχήμα θόλου που ανθίζουν σε συστάδες νωρίς την άνοιξη και τους λαμπερούς μαύρους καρπούς του.

Διασκεδαστικό γεγονός: είναι μια πρώιμη πηγή τροφής για τις μέλισσες.

Juniperus Chinensis „Parsonii“

Κοινή ονομασία: Parson’s Juniper

Αυτός ο πυκνός αειθαλής θάμνος χαμηλής ανάπτυξης είναι εγγενής στην Ασία και χαρακτηρίζεται από το απαλό γαλαζοπράσινο φύλλωμά του. Κατά μέσο όρο, μεγαλώνει σε ύψος 2-3 πόδια και πλάτος 4-10 πόδια.

Διασκεδαστικό γεγονός: Έχει υψηλή ανοχή στο αλάτι και χρησιμοποιείται συχνά ως κάλυμμα εδάφους σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Δέντρα με κορυφαίες πωλήσεις για Εξωραϊσμό

Ilex Cassine

Κοινό όνομα: Dahoon Holly, Narrowleaf Dahoon

Το Ilex Cassine είναι ένα πουρνάρι ιθαγενές στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να φτάσει σε ύψος 20-30 πόδια και πλάτος 8-15 πόδια.

Διασκεδαστικό γεγονός: όπως και με άλλα πουρνάρια, έχει ξεχωριστά αρσενικά και θηλυκά φυτά. Μόνο τα θηλυκά έχουν μούρα.

Quercus virginiana

Κοινή ονομασία: Live Oak

Με ύψος έως και 80 πόδια και πλάτος 100 πόδια, αυτή η αειθαλής βελανιδιά είναι γνωστή για το ότι είναι ένα γραφικό και ευρέως διαδεδομένο δέντρο. Έχει κοντό κορμό, χαμηλή διακλάδωση και στρογγυλεμένη στεφάνη πλατιά.

Διασκεδαστικό γεγονός: Η ζωντανή ξυλεία δρυός ήταν κάποτε σημαντική για την κατασκευή πλοίων.

Φοίνικες με κορυφαίες πωλήσεις για Εξωραϊσμό

σερενόα

Κοινό όνομα: Saw Palmetto

Αυτή η μικρή παλάμη βεντάλια είναι εξαιρετικά αργή και μακρόβια. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μέγιστο ύψος περίπου 10 πόδια και είναι εγγενές στις Νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Διασκεδαστικό γεγονός: Ορισμένα φυτά, ειδικά στη Φλόριντα, πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 700 ετών.

Sabal Palmetto

Κοινή ονομασία: Λάχανο Palm, Blue Palmetto

Αυτό είναι ένα από τα 15 είδη φοινίκων palmetto που προέρχονται από τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η παλάμη μπορεί να φτάσει τα 65 πόδια σε ύψος και 15 πόδια πλάτος. Αν και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, ευδοκιμεί με τακτικό ελαφρύ πότισμα.

Διασκεδαστικό γεγονός: είναι το πολιτειακό δέντρο της Φλόριντα.

Best-Sellers Βόρειου Εξωραϊσμού

Κωνοφόρα με κορυφαίες πωλήσεις

Thuja Occidentalis „Black“

Κοινή ονομασία: Black Cedar, Dark American Arborvitae, Eastern Arborvitae

Αυτό το δημοφιλές όρθιο κιονοειδές αειθαλές χρησιμοποιείται συχνά ως κάθετη έμφαση στον εξωραϊσμό. Μπορεί να φτάσει τα 30 πόδια σε ύψος και 10 πόδια σε εξάπλωση.

Διασκεδαστικό γεγονός: Τα ελάφια βρίσκουν το μαλακό φύλλωμα πολύ ελκυστικό για χειμωνιάτικο φαγητό.

Picea Abies

Κοινή ονομασία: Norway Spruce, European Spruce

Το Norway Spruce είναι ένα αειθαλές δέντρο που μπορεί να φτάσει τα 180 πόδια σε ύψος. Αναπτύσσεται γρήγορα στα πρώτα του χρόνια (έως και 3 πόδια το χρόνο) αλλά επιβραδύνεται αφού φτάσει περίπου τα 65 πόδια ύψος.

Διασκεδαστικό γεγονός: είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη που χρησιμοποιούνται για χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Πολυετή φυτά με κορυφαίες πωλήσεις

Hemerocallis „Golden Stella“

Κοινό όνομα: Stella Golden Daylily

Με το πράσινο πράσινο φύλλωμά του και τους όρθιους μίσχους από αρωματικά κίτρινα άνθη, αυτό είναι σταθερά ένα από τα πιο δημοφιλή πολυετή φυτά μας. Το Stella De Oro Daylily έχει καλή απόδοση σε όλες τις ζώνες και ανθίζει για μήνες.

Διασκεδαστικό γεγονός: αποκαλείται συχνά το «τέλειο πολυετές».

Rudbeckia Fulgida „Goldsturm“

Κοινό όνομα: Black Eyed Susan, Coneflower

Αυτό το βραβευμένο πολυετές φυτό είναι μακρόβιο και χαρακτηρίζεται από τα πλούσια χρυσοκίτρινα άνθη του, το καθένα με κέντρο καφέ κώνου και πολλά πέταλα που μοιάζουν με ακτίνες. Μεγαλώνοντας μέχρι 3 πόδια ύψος και 24 ίντσες πλάτος, συχνά τείνει να σχηματίζει αποικίες στην άγρια ​​φύση.

Διασκεδαστικό γεγονός: είναι ανθεκτικό στα ελάφια και τα κουνέλια.

Θάμνοι με κορυφαίες πωλήσεις

Euonymus Alatus ‚Compactus‘

Κοινό όνομα: Burning Bush, Winged Euonymus

Δημοφιλής για το εντυπωσιακό κόκκινο κόκκινο χρώμα του το φθινόπωρο, αυτός ο φυλλοβόλος θάμνος μπορεί να φτάσει τα 12 πόδια σε ύψος και πλάτος.

Διασκεδαστικό γεγονός: είναι ο νικητής του κύρους Award of Garden Merit από τη Royal Horticultural Society.

Sorbaria Sorbifolia ‚Sem‘

Κοινή ονομασία: False Spirea

Αυτός ο θάμνος χαρακτηρίζεται από το ζωηρόχρωμο φύλλωμά του που μοιάζει με φτέρη, το οποίο αλλάζει από κίτρινο, σε πορτοκαλοκόκκινο και ανοιχτό πράσινο ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Το False Spirea θα αυξηθεί σε περίπου 3 πόδια ύψος και 4 πόδια πλάτος. Διασκεδαστικό γεγονός: μικροσκοπικά λευκά λουλούδια θα στολίσουν το φύλλωμα στα τέλη της άνοιξης.

Δέντρα με κορυφαίες πωλήσεις

Κέλτες της Δύσης

Κοινή ονομασία: Common Hackberry, Neddletree

Αυτό το μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους φυλλοβόλο δέντρο καλλιεργείται καλύτερα σε υγρά, καλά στραγγιζόμενα εδάφη με ηλιοφάνεια. Κατά μέσο όρο, μπορεί να φτάσει τα 60 πόδια σε ύψος και να εξαπλωθεί.

Διασκεδαστικό γεγονός: Τα μούρα σε μέγεθος μπιζελιού αυτού του δέντρου είναι βρώσιμα και έχουν πολλές θερμίδες από λίπος, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

Gymnocladus Dioicus

Κοινή ονομασία: Kentucky Coffeetree

Το Kentucky Coffeetree είναι ένα μέτρια ταχέως αναπτυσσόμενο δέντρο που μπορεί να φτάσει έως και 70 πόδια σε ύψος, 50 πόδια σε πλάτος και 3 πόδια σε διάμετρο κορμού.

Διασκεδαστικό γεγονός: Οι σπόροι του μπορούν να καβουρδιστούν και να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο των κόκκων καφέ (αλλά προσέξτε, οι μη καβουρδισμένοι λοβοί και οι σπόροι μπορεί να είναι τοξικοί!).

***

Αυτό είναι ένα περιτύλιγμα για τα best-seller μας για το 2020. Είναι ευθυγραμμισμένα με αυτά που αγοράσατε περισσότερο για τις δουλειές σας; Θα θέλαμε να μάθουμε! Επίσης, αν θέλετε να παραγγείλετε μαζικά κάποιο από αυτά, απλώς στείλτε το δικό σας λίστα φυτών μαζί μας και εμείς θα φροντίσουμε για τα υπόλοιπα.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για μηνιαίο περιεχόμενο κατευθείαν στα εισερχόμενά σας! Θα καλύψουμε πράγματα όπως τάσεις του κλάδου, φροντίδα φυτών, επαγγελματικές συμβουλές και κόλπα και πολλά άλλα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar