Φθινοπωρινή ειδοποίηση σκουληκιών στρατού

0
Φθινοπωρινή ειδοποίηση σκουληκιών στρατού

στρατοσκώληκας

Ο όρος „Armyworm“ προέρχεται από το γεγονός ότι συνήθως κινούνται σε μεγάλους αριθμούς σε ένα γρασίδι και μπορούν να καταβροχθίσουν σχεδόν κάθε φυτό χόρτου που φτάσουν. Στις νότιες πολιτείες, το αγαπημένο τους γρασίδι είναι οι Βερμούδες και γενικά αφήνουν ανέγγιχτες την Σαρανταποδαρούσα και τον Άγιο Αυγουστίνο.

Οι στρατοσκώληκες έχουν τη συνήθεια να σέρνονται πάνω σε μια λεπίδα γρασιδιού κατά τη διάρκεια της ημέρας, μοιάζοντας σαν να απολαμβάνουν τον ήλιο. Στην πραγματικότητα, απλώς τρώνε τη λεπίδα από την άκρη προς τα κάτω, αλλά είναι ένα ενδιαφέρον site για να το δείτε.

Δεδομένου ότι μπορούν να κινηθούν σε τόσο μεγάλους αριθμούς, η δραστηριότητα μπορεί να περάσει απαρατήρητη μέχρι να είναι πολύ αργά. Τα σκουλήκια δεν σκοτώνουν το φυτό καθώς τρέφονται μόνο με τις λεπίδες του γρασιδιού, αλλά ένας πράσινος χλοοτάπητας μπορεί γρήγορα να γίνει καφέ γκαζόν φαινομενικά εν μία νυκτί.

Σίτιση

Το Fall Armyworms θα τραφεί με πολλούς χλοοτάπητες, συμπεριλαμβανομένων των Bermuda Grass, Tall Fescue και Perennial Ryegrass. Θα τρέφονται επίσης με καλλιέργειες σιτηρών, καθώς και με πολλά λαχανικά, όπως καρότα, λάχανο και γλυκοπατάτα.

Αναπαραγωγή

Τα θηλυκά Armyworms έχουν μια ενδιαφέρουσα συνήθεια όσον αφορά την ωοτοκία. Ψάχνουν για κάθετες επιφάνειες στις οποίες θα εναποθέσουν από 50 έως 250 αυγά τη φορά. Το καλοκαίρι, τα αυγά μπορούν να εκκολαφθούν σε μόλις 4 ημέρες και η προνύμφη αρχίζει να τρέφεται αμέσως μετά την εκκόλαψη.
Είναι δύσκολο να προβλέψουμε εάν και πότε θα εκκολαφθούν και θα αρχίσουν να τρέφονται με γκαζόν. Γενικά, είναι ενεργά οπουδήποτε από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, ανάλογα με την τοποθεσία.

Έλεγχος τους

Το νούμερο ένα αρπακτικό των Armyworms είναι τα πουλιά. Μπορούν να κάνουν αρκετά καλή δουλειά όταν οι πληθυσμοί είναι μικροί. Όταν οι πληθυσμοί ανεβαίνουν, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται μέθοδοι χημικού ελέγχου.

Υπήρχε ένα άρθρο σχετικά με την πιθανότητα πρώιμης φθινοπωρινής δραστηριότητας Armyworm από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Ειδοποιήσεις χλοοτάπητα. Ήταν μια προειδοποίηση καθώς είχαν ήδη συλλάβει ενήλικες σκώρους Fall Armyworm σε παγίδες φερομόνης που έχουν στηθεί για να παρακολουθούν αυτά τα έντομα. Τα φθινοπωρινά Armyworms δεν κάνουν το χειμώνα στις ΗΠΑ, εκτός από την ακραία νότια Φλόριντα.

Η βόρεια μετανάστευση θα πρέπει μόλις να ξεκινήσει σε ορισμένες από τις νότιες πολιτείες και θα χρειαστούν μερικές γενιές για να φτάσει μέχρι τη Βόρεια Καρολίνα. Το άρθρο ήταν ξεκάθαρο ότι η εύρεση Fall Armyworms αυτή την εποχή του χρόνου είναι ασυνήθιστη, γεγονός που το κάνει ανησυχητικό. Όπως αναφέρθηκε στο άρθρο, «Δεν σημαίνει ότι θα έχουμε μαζικά ξεσπάσματα ή ακόμα και εστίες που θα συμβούν πολύ νωρίς, αλλά είναι μια προειδοποίηση».

Εάν πιστεύετε ότι το γκαζόν σας δέχεται επίθεση από Fall Armyworms, επικοινωνήστε με τον επαγγελματία φροντίδας γκαζόν της γειτονιάς σας στο Spring-Green.

Schreibe einen Kommentar