Τρόποι για να αποτρέψετε προβλήματα με ψύλλους και κρότωνες για τα κατοικίδια ζώα σας

0
Τρόποι για να αποτρέψετε προβλήματα με ψύλλους και κρότωνες για τα κατοικίδια ζώα σας

κρότωνες ψύλλων

Εάν χρειάστηκε ποτέ να υπομείνετε μια επίθεση ψύλλων ή τσιμπουριών στο κατοικίδιο ζώο σας, θα καταλάβετε την απογοήτευση της προσπάθειας πολλαπλών προσεγγίσεων για την εξάλειψη αυτής της ενόχλησης από το σπίτι και την αυλή σας. Έχοντας υπομείνει ένα ξέσπασμα ψύλλων στον σκύλο μου το περασμένο φθινόπωρο, κατάλαβα τη ματαιότητα που συνεπάγεται η προσπάθεια να ελέγξω αυτά τα δυσάρεστα μικρά έντομα.

Χρειάστηκαν τρία ταξίδια στον κτηνίατρο, πολλά λουτρά, εκτενές καθάρισμα και σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, εξωτερική εφαρμογή ελέγχου εντόμων και «βομβαρδισμός» του σπιτιού μας δύο φορές πριν λήξει το πρόβλημα. Χρειάστηκαν πάνω από δύο μήνες για να λυθεί το πρόβλημα.

«Πώς ο σκύλος μας έπαθε ψύλλους;» ήταν η ερώτηση που μου έκανε η γυναίκα μου. Είναι μια πολύ καλή ερώτηση, καθώς ζήσαμε στο σπίτι μας σχεδόν 30 χρόνια και είχαμε άλλα δύο σκυλιά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Κανένας από τους δύο δεν είχε ποτέ πρόβλημα με ψύλλους, οπότε γιατί τους είχαμε το περασμένο φθινόπωρο; Οι ψύλλοι είναι μέρος της φύσης. στα καλά και στα άσχημα. Υποθέτω ότι καλύπτουν μια ανάγκη ως τροφή για κάποια άλλα έντομα, αλλά είναι μέρος του φυσικού κόσμου.

Το ίδιο ισχύει και με τα τσιμπούρια, αν και τα τσιμπούρια θεωρούνται ο φορέας ή η πηγή πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων Η νόσος του Lyme, Κηλιδωτός πυρετός Rocky Mountain, Πυρετός από κρότωνες του Κολοράντο και Κηλιδωτός πυρετός. Οι ψύλλοι συνδέονται με την εξάπλωση του Μυϊκός Τύφος σε ανθρώπους και τρεις παθήσεις που μολύνουν σκύλους και γάτες όπως η ταινία και η νόσος του Cat Scratch.

Ποιοι είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να περιορίσετε τις πιθανότητες να καταλήξει το κατοικίδιο ζώο σας να προσβληθεί από μία από αυτές τις ασθένειες από ψύλλους και/ή τσιμπούρια;

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη με τους ψύλλους και τα τσιμπούρια σε κατοικίδια:

Είναι ο σκύλος ή η γάτα σας κατοικίδιο «εξωτερικό» ή «μέσα»;

Όσο περισσότερο χρόνο περνάει το κατοικίδιο ζώο σας έξω, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έρθει σε επαφή με ψύλλους, ειδικά εάν άλλα άγρια ​​ζώα συχνάζουν στην αυλή σας. Οι σκίουροι, οι άγριες γάτες, τα ρακούν, τα skunks και ακόμη και άλλα σκυλιά μπορεί να είναι η πηγή των ψύλλων. Ένας ψύλλος μπορεί να πηδήξει έως και 7 ίντσες κάθετα και έως και 13 ίντσες οριζόντια, καθιστώντας τον πρωταθλητή άλτη μεταξύ όλων των γνωστών ζώων, σε σχέση με το μέγεθος του σώματος. Με άλλα λόγια, ο ψύλλος έχει τη δυνατότητα να πηδήξει από το γρασίδι και να προσγειωθεί στο κατοικίδιο σας. Όλα ξεκινούν με έναν μόνο ψύλλο για να ξεκινήσει η διαδικασία ωοτοκίας.

Πηγαίνει ο σκύλος σας σε πάρκο ή κέντρο φροντίδας σκύλων;

Και πάλι, εάν ο σκύλος σας περνά πολύ χρόνο με άλλα σκυλιά, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσει ψύλλους από έναν γούνινο φίλο. Τα πάρκα για σκύλους διαθέτουν συνήθως ανοιχτούς χώρους με ψηλότερο γρασίδι και μικρούς θάμνους, που είναι και οι δύο καλές τοποθεσίες για τσιμπούρια.

Συντηρούνται σωστά το γκαζόν και οι κήποι σας;

Οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια προτιμούν δροσερές, σκιασμένες περιοχές που σπάνια φροντίζονται με κλάδεμα και κούρεμα. Παραμένοντας ενημερωμένοι στο κούρεμα και το κλάδεμα, ίσως μπορέσετε να περιορίσετε το ιδανικό περιβάλλον για ψύλλους και τσιμπούρια.

Πόσο συχνά λούζεται το κατοικίδιό σας;

Εάν χρησιμοποιείτε τοπική αλοιφή για την πρόληψη των ψύλλων και των κροτώνων, βεβαιωθείτε ότι είναι αδιάβροχη. Οι οδηγίες που συνοδεύουν το προϊόν θα σας ενημερώσουν πόσο καιρό πρέπει να περιμένετε πριν κάνετε μπάνιο στον σκύλο σας μετά την εφαρμογή του φαρμάκου.

Μένετε σε δασώδη περιοχή ή δίπλα σε περιοχή με ψηλό γρασίδι;

Και οι δύο είναι εξαιρετικές τοποθεσίες για ψύλλους και τσιμπούρια. Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε το underbrush να παραβιάσει την ιδιοκτησία σας μέσω κοπής. Κόψτε μια ή δύο λωρίδες χόρτου ως λωρίδα φίλτρου ανάμεσα στο γκαζόν σας και τα ψηλά χόρτα.

Το άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εφαρμόσετε έναν έλεγχο εντόμων στο γρασίδι και στους θάμνους σας για να ελέγξετε τυχόν ψύλλους ή τσιμπούρια που μπορεί να υπάρχουν. Αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται περίπου κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, ειδικά εάν είχατε προηγούμενες εμπειρίες με ψύλλους και τσιμπούρια. Φροντίστε να διαβάσετε και να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες της ετικέτας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν ελέγχου εντόμων.

Επικοινωνήστε με τον τοπικό σας επαγγελματία Spring-Green Lawn Care για να προγραμματίσετε τις εφαρμογές καταπολέμησης ψύλλων και κροτώνων αυτό το καλοκαίρι. Ξέρω ότι σύντομα θα περιποιηθώ το γκαζόν μου.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar