Το Λευκό Μύρτιλο „Σημείο ανατροπής“ και η δοκιμή φυτοφαρμάκων στην Πουνσέτια

0
Το Λευκό Μύρτιλο „Σημείο ανατροπής“ και η δοκιμή φυτοφαρμάκων στην Πουνσέτια

Είναι πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου που πρέπει να. κάντε μια επιλογή με την πουνσέτια σας. Παραμένετε στην πορεία με φυσικούς εχθρούς ή εγκαταλείπετε το βιολογικό σας πρόγραμμα και ψεκάζετε για whitefly; Και να ψεκάσω με ΤΙ;

Αυτή η ανάρτηση έχει συμβουλές για πώς να δοκιμάσετε τα φυτοφάρμακα ΤΩΡΑ, έτσι ώστε όταν πρόκειται για το καλώδιο, θα ξέρετε τι είναι – και δεν λειτουργεί – λειτουργεί.

Το κρίσιμο „σημείο ανατροπής“ στην Poinsettia:

Μερικοί από εσάς μπορεί να γνωρίζετε „Σημείο ανατροπής λευκής μύτας“ στο οποίο αναφέρθηκα σε πολλές αναρτήσεις ιστολογίου και άρθρα (βλ. αυτό το τεύχος του περιοδικού Θερμοκηπίου καναδά). Ουσιαστικά, αυτό συμβαίνει όταν οι καλλιεργητές πρέπει να αποφασίσουν αν θα στραφούν ή όχι σε χημικές ουσίες για τον έλεγχο της λευκής μύγας, ώστε να καταλήξουν σε μια καθαρή καλλιέργεια.  Μετάβαση σε φυτοφάρμακα αργότερα από την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου / πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε χρόνο να φτάσετε στην κορυφή του πληθυσμού σας whitefly εάν απαιτούνται επαναλαμβανόμενες αιτήσεις.

Τι συμβαίνει με το Whitefly το 2021;

Φέτος ήταν μια πραγματικά μικτή τσάντα. Μερικοί άνθρωποι έχουν μικρή πίεση λευκής μύφης. Άλλοι είχαν μέτριους αρχικούς πληθυσμούς,. Αυτή η παραλλαγή φαινόταν να ανήκει στους ίδιους προμηθευτές, αλλά τα μοσχεύματα μπορεί να προέρχονταν από διαφορετικές εκμεταλλεύσεις προέλευσης.

Κουτάβια WF στην πουνσέστια.jpg

Ένα φυτό poinsettia 8 ιντσών με νέα ανάπτυξη μολυσμένο με λευκά κουτάβια/νύμφες (λευκές κηλίδες στην κάτω πλευρά του φύλλου μεταξύ των φλεβών των φύλλων).

Υψηλή πίεση εκκίνησης μπορεί να σημαίνει τη λήψη της απόφασης για ψεκασμό νωρίτερα (δηλ. ΑΥΤΗ την εβδομάδα).  Τελικά η απόφασή σας θα πρέπει να βασίζεται σε διάφορους παράγοντες που σας αγρόκτημα, ΟΧΙ μόνο στην τραχιά μέτρηση της μόλυνσης τοις εκατό. Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε περιλαμβάνουν:

  • Επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό η κύρια κόκκινη ποικιλία σας; Σε όλους τους τομείς ή μόνο σε έναν;
  • Βλέπετε στοιχεία ότι το πρόγραμμα βιοελέγχου σας λειτουργεί? (Και πάλι, σε όλους τους τομείς;)
  • Βλέπετε τον αποικισμό της λευκής μύγας σε νέα ανάπτυξη, ή είναι μόνο σε παλιά ανάπτυξη (αρχικά φύλλα κοπής);
  • Τα περισσότερα φυτά έχουν τουλάχιστον 1 πυκνά αποικιακό φύλλο? Ή υπάρχουν μόνο 1 ή 2 ενήλικες ή κουτάβια εδώ και εκεί σε κάθε φυτό;

Στην ιδανική περίπτωση, για να παραμείνουμε στην πορεία για τον βιοελεγκτή, θα θέλουν να δουν αποδείξεις ότι α) τα πασιτοειδή λειτουργούν, β) υπάρχουν λίγες πυκνές συστάδες των αποικιών λευκής μύφης c) γενικά χαμηλή πυκνότητα λευκής μύτας στη νέα ανάπτυξη, δ) λιγότερη πίεση στην κύρια καλλιέργειά σας απ‘ ό,τι στα χρώματα, και ε) λιγότερο από το 20% της συνολικής καλλιέργειας που έχει προσβληθεί (δείτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο προσδιορισμού αυτού).

Τα οπτικά στοιχεία του βιολογικού σας προγράμματος για εργασία με λευκή μύγα μπορεί να είναι παρασιτισμένα κουτάβια ή νύμφες που έχουν τροφοδοτηθεί (απεικονίζονται) από παρασιτικές σφήκες.

Εάν 3 στα 5 από αυτά ΔΕΝ είναι αλήθεια για την καλλιέργειά σας, τότε ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσουμε σοβαρά την εφαρμογή φυτοφαρμάκων.

Πώς να γνωρίζετε ποια φυτοφάρμακα θα λειτουργήσουν;

Αυτή είναι πάντα η ερώτηση των 64.000 δολαρίων, όπως Μπεμισία Η αντίσταση στα φυτοφάρμακα λευκής μύγας μπορεί να διαφέρει από έτος σε έτος, ανάλογα με τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο τέλος του παραγωγού. Αν και οι πρόσφατες δοκιμές αποτελεσματικότητας από τις ΗΠΑ μπορούν να μας δώσουν ενδείξεις για το τι πρέπει να δοκιμάσουμε, δεν είναι εγγυημένες. Ένα πράγμα μπορείτε να κάνετε για να είστε πιο σίγουροι ότι είναι μια γρήγορη δοκιμή φυτοφαρμάκων.  Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία της ρύθμισης και της δειγματοληψίας:

1.Choose πάγκοι των πιό βαριά μολυσμένων φυτών σας – συνήθως αυτά θα είναι τα χρώματά σας.

2. Δοκιμή 1 φυτοφαρμάκου (ή συνδυασμού φυτοφαρμάκων) ανά πάγκο ή ανά μισό πάγκο. Θα χρειαστείτε πολλά φυτά για να δείτε τι λειτουργεί εάν οι αριθμοί whitefly είναι χαμηλού έως μέτριου, καθώς η λευκή μύγα μπορεί να έχει μια αποσπασματική κατανομή. Φροντίστε να επισημάνετε, να επισημάνετε, να επισημάνετε, οπότε είσαι σίγουρος ποια θεραπεία είναι ποια.

3. Συμπεριλάβετε έναν πάγκο ή μισό πάγκο των εγκαταστάσεων ελέγχου – δηλαδή μια θεραπεία „μην κάνετε τίποτα“, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσο θα είχαν αλλάξει οι αριθμοί whitefly σας (ή ΔΕΝ θα άλλαζαν) αν δεν είχατε εφαρμόσει φυτοφάρμακα.

4. Μετρήστε τη λευκή πίεση ΠΡΙΝ ψεκάσετε για να πάρετε μια γραμμή βάσης.  Είναι καλύτερο να εξετάσετε ΔΎΟ στάδια ζωής του whitefly, για να πάρετε πραγματικά μια αίσθηση ελέγχου. A.)  Κοιτάξτε την ενήλικη λευκή μύφη ανά φυτό – κανονικά αυτό θα ήταν μια κακή μέτρηση για ιπτάμενο έντομο, αλλά η Bemisia whitefly κινείται πολύ λίγο. Β) Κοιτάξτε μεγάλες νύμφες. Τα κουτάβια είναι πιο ευνόητα, αλλά είναι ένα στάδιο ζωής που επηρεάζεται λιγότερο από τα φυτοφάρμακα, γενικά. Θα χρειαστείτε φακό χεριών 15x για να δείτε αν οι νύμφες είναι υγιείς ή νεκρές.

Οι υγιείς λευκές νύμφες και τα κουτάβια εμφανίζονται λευκά/κίτρινα και έχουν τρισδιάστατο σχήμα στα μεταγενέστερα στάδια. Παρασιτισμένη λευκή μύξα θα εμφανιστεί καφέ, αλλά ακόμα πρησμένο (υποδεικνύεται από τα βέλη). Οι νύμφες/κουτάβια που θανατώνονται από φυτοφάρμακα θα φαίνονται καφέ, επίπεδα και συρρικνωμένοι – περισσότερο σαν λευκή μύγα που έχουν τραφεί.

Ο Γκράεμ Μέρφι δείχνει πώς γίνεται η παρακολούθηση της πουνσέτια.

5. Παρακολούθηση της ενήλικης λευκής μύφης: Κοιτάζοντας μόνο μερικά φυτά δεν θα σας δώσει μια αρκετά καλή εικόνα όταν πρόκειται για ενήλικη λευκή μύφη. Αυτό συμβαίνει επειδή η ενήλικη λευκή μύφη ανά φυτό τείνει να είναι χαμηλή (<10) κάτω από μια μέτρια μόλυνση. Αντί θέλεις να πάρεις μια ιδέα για το τι συμβαίνει στον πάγκο. Για να το κάνεις αυτό, ανιχνευτή. Τουλάχιστον 50 φυτά ανά πάγκο, και μετρήστε την ενήλικη λευκή μύφη με σηκώνοντας το φυτό και γυρίζοντάς το αργά, ώστε να μπορείτε να δείτε τις κάτω πλευρά των περισσότερων φύλλων. Στη συνέχεια, ελέγξτε το σημείο ανάπτυξης λίγο πιο προσεκτικά, καθώς οι ενήλικες whitefly τείνουν να βάζουν τα αυγά τους εκεί. Συνολικά, αυτό είναι ένα ΠΟΛΥ ταχύτερη προσέγγιση από την ανατροπή κάθε φύλλου, αλλά εξακολουθεί να σας δίνει μια αρκετά ακριβή καταμέτρηση.  Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο ΠΡΙΝ εφαρμόσετε τις θεραπείες σας, καθώς και 4-5 ημέρες μετά για να εξετάσετε την αποτελεσματικότητα εάν χρησιμοποιείτε μια (2 ημέρες αργότερα θα πρέπει να είναι αρκετό εάν χρησιμοποιείτε ένα φυλλικό σπρέι με ένα εντομοκτόνο που έχει δραστηριότητα επαφής). Εάν έχετε χρόνο, πάρτε τις μετρήσεις ενηλίκων πάλι 10-14 ημέρες μετά από την εφαρμογή φυτοφαρμάκων, δεδομένου ότι ορισμένα προϊόντα (π.χ. ένα βρέχτρα Beleaf), μπορεί να χρειαστούν λίγο καιρό για να εργαστούν στην poinsettia.

6. Για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας του φυτοφαρμάκου στις νύμφες, θα θέλετε να έχετε επισημένα βαριά μολυσμένα φύλλα σε μεμονωμένα φυτά με ταινία επισήμανσης στο Βήμα 3 (αριθμώντας τα καθώς πηγαίνετε με ένα sharpie) και μέτρησε τις υγιείς νύμφες ανά επισημασμένο φύλλο ή ανά φυτό. Προσπαθήστε να βρείτε τουλάχιστον 5 βαριά μολυσμένα φύλλα για να επισημάνετε ανά θεραπεία. Επιστρέψτε σε αυτά ακριβώς τα ίδια φυτά μετά από 4 ημέρες και δείτε πόσες νύμφες έχουν αλλάξει από λευκό/κίτρινο (υγιές), σε συρρικνωμένο, επίπεδο και καφέ (νεκρό). Μπορείτε να τα ελέγξετε ξανά έως και 8 ημέρες μετά τον ψεκασμό – μετά από αυτό, πιθανότατα θα έχουν εξελιχθεί σε κουτάβια.

Σημαία βαριά μολυσμένα φυτά, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε και να συγκρίνετε τον αριθμό των ζωντανών / υγιών ενηλίκων και νύμφων πριν και μετά την εφαρμογή φυτοφαρμάκων.

8. Υπολογίστε την ποσοστιαία διαφορά. Αυτό θα σας βοηθήσει ταξινομεί πόσο καλά λειτουργούν τα διάφορα φυτοφάρμακα σας. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο τύπο:

Πρώτος: υπολογίστε τη διαφορά μεταξύ των δύο αριθμών που συγκρίνετε.

Διαφορά = Νέος Αριθμός – Αρχικός Αριθμός

Τότε: διαιρέστε τη διαφορά με τον αρχικό αριθμό και πολλαπλασιάστε την απάντηση επί 100.

% Διαφορά = Διαφορά ÷ αρχικός αριθμός × 100.

Εάν η απάντησή σας είναι αρνητικός αριθμός, τότε αυτό είναι μια ποσοστιαία μείωση. Αν είναι. θετικό, τότε είναι μια ποσοστιαία αύξηση.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα δεδομένων, τόσο για ενήλικες όσο και για νύμφες. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτά ΔΕΝ είναι πραγματικά δεδομένα, και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως συστάσεις φυτοφαρμάκων). Κόκκινο κείμενο υποδεικνύει ότι οι αριθμοί των λευκών μύων αυξάνονται, ενώ πράσινο κείμενο υποδεικνύει ότι οι αριθμοί λευκής μύτας μειώνονται σημαντικά. Το μαύρο δείχνει μικρή αλλαγή.

Παρακολούθηση Ενηλίκων – Δοκιμή Φυτοφαρμάκων Σύνολο ενηλίκων WF (4 d) Σύνολο ενηλίκων WF (14 d)
Πάγκος Ποικιλία Θεραπεία Φυτά που ελήφθησαν από δειγματοληψία Πριν από τον ψεκασμό Μετά τον ψεκασμό % Ντιφ Πριν από τον ψεκασμό Μετά τον ψεκασμό % Ντιφ
1 Χριστουγεννιάτικα Συναισθήματα Έλεγχος 50 320 350 9.4 320 402 25.6
2 Ομορφιά Χριστουγέννων Φερέιρα 50 310 72 -76.8 310 51 -83.5
3 Ομορφιά Χριστουγέννων Διακόπτω 50 267 81 -69.7 267 60 -77.5
4 Χριστουγεννιάτικη χαρά Κόντος/Μπελάφ 50 291 187 -35.7 291 45 -84.5

Και εδώ είναι ένα παράδειγμα των νυμφικών δεδομένων:

Παρακολούθηση νυμφών – Δοκιμή φυτοφαρμάκων # υγιών νυμφών σε 5 επισημασμένων φύλλων # υγιών νυμφών σε 5 επισημασμένων φύλλων
Πάγκος Ποικιλία Θεραπεία Πριν από τον ψεκασμό 4 d μετά από ψεκασμό % Ντιφ Πριν από τον ψεκασμό 8 d μετά από ψεκασμό % Ντιφ
1 Χριστουγεννιάτικα Συναισθήματα Έλεγχος 61 55 -9.8 61 42 -31.1
2 Ομορφιά Χριστουγέννων Φερέιρα 82 55 -32.9 82 10 -87.8
3 Ομορφιά Χριστουγέννων Διακόπτω 63 44 -30.2 63 26 -58.7
4 Χριστουγεννιάτικη χαρά Κόντος/Μπελάφ 58 42 -27.6 58 26 -55.2

Με βάση αυτά τα (ψεύτικα) δεδομένα, φαίνεται ότι το BIOS εξακολουθεί να συμβάλλει στον έλεγχο της λευκής μύφης κάπως, καθώς ο αριθμός των υγιών νύμφων μειώθηκε. Ωστόσο, ο αριθμός των ενηλίκων εξακολουθούσε να αυξάνεται, υποδηλώνοντας ότι μια εφαρμογή φυτοφαρμάκων είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί πάνω από τις νέες αποικίες που τοποθετούνται.. Εδώ, θα χρησιμοποιούσα τον Φέρενς ως πρώτη μου επιλογή, αφού έβγαλε νοκ άουτ τον μεγαλύτερο αριθμό ενηλίκων και νυμφών..  Επίσης, το Ference πιστεύεται ότι είναι μαλακό σε παρασιτικές σφήκες, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε οφέλη από το βιογραφικό σας πρόγραμμα ακόμα και μετά από ψεκασμό.  Kontos /Beleaf φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για μια δεύτερη εφαρμογή (αν χρειαστεί), και έχει επίσης λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσει έξω bios από το Intercept.

Μπορείς Κατεβάστε το παράδειγμα υπολογιστικού φύλλου δεδομένων (με τύπους) εδώ: παράδειγμα δοκιμής φυτοφαρμάκων poinsettia

Προειδοποιήσεις (Επειδή υπάρχει πάντα μια σύλληψη):

Δυστυχώς, με μια δοκιμή φυτοφαρμάκων μίας εφαρμογής όπως αυτή, το μόνο που κάνεις πραγματικά είναι να βλέπεις πόσο καλά ανταποκρίνεται το πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού σου. Θυμηθείτε, τόσο οι βιοτύποι B όσο και Q Μπεμισία έχουν την ικανότητα αντίστασης. Μια δεύτερη εφαρμογή της ίδιας χημικής ουσίας στην ίδια καλλιέργεια μπορεί να μην σας δώσει περαιτέρω θανάτωση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δοκιμή πολλών χημικών ουσιών ταυτόχρονα είναι μια καλή ιδέα – θα γνωρίζετε ποια φυτοφάρμακα θα συμπεριλάβετε σε ένα πρόγραμμα περιστροφής – το καλύτερο στοίχημά σας για τη φροντίδα Μπεμισία λευκή μύτα εάν απαιτούνται επαναλαμβανόμενοι ψεκασμοί.

Τέλος, θα είναι αδύνατο να προσδιοριστεί. εάν μια καφέ-συρρικνωμένο λευκή μύγα νύμφη πέθανε από τη σίτιση οικοδεσποτών ή τα φυτοφάρμακα (δείτε την εικόνα κοντά στο επάνω μέρος αυτής της ανάρτησης).  Γι‘ αυτό είναι. καλό να συμπεριλάβετε πάντα έναν πάγκο ελέγχου – ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε πόσο το βιολογικό σας πρόγραμμα εξακολουθεί να παίζει στη μείωση των παρασίτων.   Εάν μια μεγάλη μείωση των υγιών νύμφων λευκής μύγας συμβαίνει γρήγορα στις χημικές θεραπείες σας και δεν βλέπετε την ίδια πτώση στον πάγκο ελέγχου, μπορείτε να υποθέσετε ότι αυτό που βλέπετε οφείλεται στα φυτοφάρμακα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar