Τι χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν; Top 5 Απαιτήσεις

0
Τι χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν;  Top 5 Απαιτήσεις


72Μερίδια

Τι χρειάζονται τα φυτά
Τι χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν

Τι χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν; Είναι οι ερωτήσεις που προκύπτουν στο μυαλό μας, οπότε ας το συζητήσουμε. Κάθε πράγμα στη Γη χρειάζεται κάτι για την ανάπτυξή του είτε είναι άνθρωποι είτε φυτά. Το φυτό χρειάζεται κάποιες ανάγκες για να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί στη ζωή. Κάθε φυτό απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες για την ανάπτυξή του. Ορισμένα φυτά απαιτούν ένα πιο δροσερό κλίμα, ενώ άλλα χρειάζονται τη ζεστή θερμοκρασία. Άρα, αυτός είναι ο λόγος που κάθε φυτό χρειάζεται διαφορετικό κλίμα και διαφορετικές απαιτήσεις για την ανάπτυξή του. Σε αυτό το άρθρο σχετικά με την πισίνα κηπουρικής, θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με το τι χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν και ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την καλλιέργεια νέων φυτών ή τη φροντίδα των φυτών του σπιτιού σας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

5 βασικά πράγματα που χρειάζεται κάθε φυτό

Τι χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν; Υπάρχουν 5 πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται κάθε φυτό για την υγιή ανάπτυξη και βελτίωση του. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στους πιο σημαντικούς παράγοντες που χρειάζεται κάθε φυτό για να αναπτυχθεί.

1.Νερό

Δίνοντας νερό στα φυτά
Δίνοντας νερό στα φυτά

Όπως γνωρίζουμε το νερό είναι μια απαραίτητη ανάγκη για όλα τα ζωντανά όντα. Τα φυτά χρειάζονται επίσης νερό για τη ζωή τους, αυτός είναι ο λόγος που τα φυτά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς νερό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά φυτά που μπορούν να ζήσουν με μικρή ποσότητα νερού, για παράδειγμα, Αλόη Βέρα, φυτό νεφρίτη κ.λπ. Αλλά αυτά τα είδη φυτών μπορούν επίσης να πεθάνουν εάν δεν τους παρέχεται νερό σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε για: Πώς να στρώσετε χλοοτάπητα

Τα φυτά απορροφούν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τα εδάφη και στη συνέχεια τα μετακινούν στο σώμα τους με τη βοήθεια του νερού. Όταν δίνετε νερό στα φυτά σας τότε το χώμα κοντά στις ρίζες του διαλύεται εντελώς στο νερό. Τότε αυτές οι ρίζες είναι σε θέση να συλλέξουν όλα τα πλούσια θρεπτικά συστατικά από το έδαφος και να τα μετακινήσουν σε όλα τα μέρη του σώματος. Αλλά θα πρέπει επίσης να προστατεύσετε τα φυτά σας από το υπερβολικό πότισμα. Αυτό είναι το κύριο κοινό λάθος που κάνει κάθε νέος κηπουρός ποτίζοντας υπερβολικά τα φυτά του, κάτι που μπορεί να προκαλέσει θάνατο φυτών.

2.Το φως του ήλιου

Φυτά στο φως του ήλιου
Φυτά στο φως του ήλιου

Κάθε φυτό χρειάζεται το φως του ήλιου για την ανάπτυξή του. Είναι η απαραίτητη ανάγκη των φυτών. Όπως γνωρίζουμε, το μελετάμε ήδη στο μάθημα επιστήμης του σχολείου μας, αν θυμάστε, πώς τα φυτά χρειάζονται ενέργεια από το ηλιακό φως για να φτιάξουν τροφή. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται φωτοσύνθεση. Όταν παρέχετε ηλιακό φως στα φυτά, βοηθάτε τα φυτά να αναπτυχθούν γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, χωρίς το φως του ήλιου, τα φύλλα πεθαίνουν ή ο μίσχος των φυτών θα μπορούσε να γίνει ποδαράκι και να αναπτυχθούν λιγότεροι καρποί ή λουλούδια σε αυτούς τους τύπους φυτών. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε ότι ορισμένα φυτά δεν χρειάζονται ολοήμερη έκθεση στο ηλιακό φως. Η έκθεση των φυτών σας στο ηλιακό φως όλη την ημέρα μπορεί να κάψει τα φύλλα του φυτού.

3.Θρεπτικά συστατικά

Φυτά που αναπτύσσονται στο σπίτι φυτό
Φυτό σπιτιού

Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και τα φυτά χρειάζονται θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη και τη διαβίωσή τους. Το έδαφος είναι η κύρια πηγή θρεπτικών συστατικών για τα φυτά στα οποία αναπτύσσονται. Υπάρχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται κάθε φυτό για να διατηρείται υγιές και ζωντανό, αυτά είναι το άζωτο, το κάλιο και ο φώσφορος. Απαιτεί επίσης μικρές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και θείου. Το άζωτο, ο φώσφορος τα βοηθούν να διατηρούν πράσινα τα φύλλα τους και να δυναμώνουν τις ρίζες τους και να τα βοηθούν να μεγαλώσουν τα άνθη, τους καρπούς. Μπορείτε επίσης να λιπάνετε τα φυτά σας για να τους δώσετε καλά θρεπτικά συστατικά εάν το έδαφος του φυτού δεν έχει πλούσια θρεπτικά συστατικά.

4.Αέρας

Φυτά σε ανοιχτό περιβάλλον
Φυτά σε ανοιχτό περιβάλλον

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι η βασική ανάγκη για την ανάπτυξη των φυτών, το οποίο προφανώς βρίσκεται επίσης στον αέρα. Τα φυτά χρειάζονται διοξείδιο του άνθρακα για να πραγματοποιήσουν φωτοσύνθεση κατά την οποία απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Ο μολυσμένος αέρας εμποδίζει τα φυτά να απορροφήσουν το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα. Αυτός ο τύπος αέρα περιέχει αέρια και ρύπους που είναι επιβλαβείς για τα φυτά.

5.Χώρος

Φυτά σε γλάστρες
Φυτά σε γλάστρες

Το διάστημα είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη όλων των ζωντανών όντων. Τα φυτά χρειάζονται χώρο για να απορροφήσουν το νερό και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος καθώς οι ρίζες του απλώνονται στο έδαφος. Τα φύλλα των φυτών χρειάζονται χώρο για να απορροφούν εύκολα το φως του ήλιου. Εάν τα φυτά μεγαλώνουν μαζί, πρέπει να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τους πόρους.

Χωρίς τον κατάλληλο χώρο, τα φυτά γίνονται πολύ μικρά και θαμπά. Τα υπερπληθυσμένα φυτά μπορούν να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από ασθένειες και παράσιτα.

Συμπεράσματα σχετικά με το τι χρειάζονται τα φυτά:

Έτσι, εδώ είναι οι 5 πιο σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη των φυτών. Πιστεύαμε ότι ο οδηγός μας για το τι χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν θα σας βοηθήσει. Προσπαθήσαμε να σας δώσουμε έναν πλήρη λεπτομερή οδηγό για το τι χρειάζονται τα φυτά και ποιους είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να έχετε υπόψη σας κατά την ανάπτυξη και τη φροντίδα των φυτών σας. Ενημερώστε μας στις ενότητες σχολίων σχετικά με αυτόν τον οδηγό.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ποια είναι τα 5 πράγματα που χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν;

Υπάρχουν 5 σημαντικά πράγματα που χρειάζονται τα φυτά για την ανάπτυξη και την επιβίωσή τους. Αυτά είναι το σωστό πότισμα, το ηλιακό φως ή η θερμοκρασία, τα θρεπτικά συστατικά, ο αέρας και ο χώρος.

Γιατί μεγαλώνουν τα φυτά;

Τα φυτά παίρνουν το νερό από το έδαφος, τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος και το διοξείδιο του άνθρακα από το περιβάλλον και παράγουν ζάχαρη από αυτό. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται φωτοσύνθεση. Όταν τα φυτά λαμβάνουν μια ισορροπημένη ποσότητα αέρα, νερού και θρεπτικών συστατικών, τότε παράγουν κύτταρα που γίνονται όλο και μεγαλύτερα με την πάροδο του χρόνου. Έτσι τα φυτά αναπτύσσονται.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar