Τι σημαίνει η διάθεση εμβολίου COVID-19 για τις επιχειρήσεις εξωραϊσμού

0
Τι σημαίνει η διάθεση εμβολίου COVID-19 για τις επιχειρήσεις εξωραϊσμού

Εξωραϊσμός εμβολίου κατά του COVID

Το εμβόλιο για τον COVID-19 είναι εδώ και η βιομηχανία εξωραϊσμού μπορεί να χρειαστεί να προετοιμαστεί ξανά για να ανοίξει ξανά. Η πανδημία προκάλεσε ένα φαινόμενο ντόμινο στη βιομηχανία εξωραϊσμού. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αντιμετωπίσαμε ελλείψεις εργοστασίων, εργατικά ζητήματα, κλείσιμο εργασιών, άνευ προηγουμένου ζήτηση λόγω παραμονής και πολλά άλλα. Γρήγορα για φέτος, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι, ευτυχώς, σε άνοδο και φαίνεται ότι η πράσινη βιομηχανία επιστρέφει στο φυσιολογικό. Θα είναι αυτό ένα νέο φυσιολογικό ή μπορούμε να περιμένουμε μια επιστροφή στους παλιούς καλούς τρόπους;

Παρακάτω είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους το εμβόλιο κατά του COVID-19 θα επηρεάσει ξανά τη βιομηχανία τοπίου και τι πρέπει να γνωρίζετε για να είστε προετοιμασμένοι.

Εξωραϊσμός της αγοράς εργασίας για να κερδίσουμε από το εμβόλιο Covid-19

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη βιομηχανία εξωραϊσμού είναι ένα καυτό θέμα εδώ και χρόνια. Η πανδημία απλώς ενίσχυσε το ζήτημα. Αναμένουμε μια μικρή αύξηση εργατικού δυναμικού τόσο από ξένους όσο και από ντόπιους εργάτες. Εδώ είναι τρεις λόγοι.

Επαναφορά βίζας μεταναστών εργαζομένων

Πολλές επιχειρήσεις εξωραϊσμού βασίζονται σε μετανάστες εργάτες που εισέρχονται με βίζα H-2B. Καθώς ξέσπασε ο COVID-19, η κυβέρνηση ανέστειλε αυτές τις προσωρινές θεωρήσεις εργαζομένων σε μια προσπάθεια να κλείσει τα σύνορα και να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Τα ποσοστά εμβολίων έχουν αυξηθεί καθώς τα ποσοστά μόλυνσης έχουν μειωθεί. Ως αποτέλεσμα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αισθάνονται αρκετά ασφαλείς ώστε να ανοίξουν τα σύνορα και να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στη μετανάστευση. Στα τέλη Απριλίου 2021, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε αύξηση κατά 22.000 βίζες για το πρόγραμμα H-2B. Αυτή η εισροή θεωρήσεων θα καλύψει βασικά κενά στην απασχόληση στη βιομηχανία εξωραϊσμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τοπικοί εργάτες που επιστρέφουν στην εργασία

Η εύρεση και η διατήρηση τοπικού εργατικού δυναμικού ήταν μια πρόκληση που επιδεινώθηκε μόνο με τους φόβους που σχετίζονται με τον ιό. Σε έρευνα για τις επιχειρήσεις εξωραϊσμού που έκανε η Επαγγελματίες Green Industry«περίπου το 35% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι είχαν επιλέξει οικειοθελώς να μην εργαστούν λόγω ανησυχιών για τον COVID-19».

Επιπλέον, έχουμε μιλήσει με εργοδότες που ανησυχούν ότι οι πληρωμές κρατικής στήριξης έχουν αποτρέψει τους εργαζομένους από το να επιστρέψουν στην εργασία τους. Οι ΗΠΑ είχαν τον νόμο CARES (Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act) που έδινε στους δικαιούχους εργαζομένους το δικαίωμα σε επιπλέον 600 $ την εβδομάδα επιπλέον των επιδομάτων ανεργίας τους. Ο Καναδάς προσέφερε είτε το CERB (Καναδικό Επίδομα Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης) είτε το CRB (Καναδικό Επίδομα Ανάκτησης). Αυτά τα οφέλη έδωσαν σε ορισμένους εργαζόμενους περισσότερα χρήματα από όσα κέρδιζαν ενώ εργάζονταν.

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν αυτός ο φόβος είναι τεκμηριωμένος. Όπως και να έχει, με τα ποσοστά εμβολιασμού να βελτιώνονται, αναμένουμε να δούμε ντόπιους εργάτες να επιστρέφουν στην εργασία τους για δύο λόγους.

  • Οι εργαζόμενοι στον εξωραϊσμό που σταμάτησαν να εργάζονται λόγω ανησυχίας για τον ιό θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς επιστρέφοντας τώρα που τα ποσοστά μόλυνσης είναι χαμηλά.
  • Καθώς η υποστήριξη του Covid τελειώνει, οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν οικονομική ανακούφιση θα πρέπει να εξασφαλίσουν σταθερή απασχόληση.

Είτε οι ξένοι εργάτες της που μπορούν να έρθουν για να εργαστούν είτε οι ντόπιοι εργάτες που έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον τους να ξαναρχίσουν τις δουλειές τους, η βιομηχανία εξωραϊσμού θα πρέπει να περιμένει μια μικρή αύξηση του εργατικού δυναμικού.

Οι περιορισμοί Covid-19 για τον εξωραϊσμό είναι πιθανό να παραμείνουν λίγο περισσότερο

Οι νευρικοί ψίθυροι για το «νέο φυσιολογικό» αναφέρονται συνήθως στις διαδικασίες και τους περιορισμούς που θα γίνουν συνηθισμένοι ακόμα και όταν μια σημαντική πλειοψηφία πάρει το τρύπημα. Ο OSHA και τα συμβούλια για τα δικαιώματα των εργαζομένων των επαρχιών του Καναδά δηλώνουν ότι αυτά τα ακόλουθα μέτρα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται για το άμεσο μέλλον:

  • Βασικές στρατηγικές υγιεινής (Απολύμανση επιφανειών και πλύσιμο χεριών)
  • Κοινωνική αποστασιοποίηση
  • Αναγνώριση και απομόνωση ασθενών εργαζομένων
  • Μέτρα ελέγχου στο χώρο εργασίας (ΜΑΠ, μάσκες, εξαερισμός κτιρίων, φράγματα από plexi-glass κ.λπ.

Ως βιομηχανία, μπορούμε σίγουρα να το αντιμετωπίσουμε. Οι εργασίες εξωραϊσμού γίνονται συχνά σε εξωτερικούς χώρους σε μικρές ομάδες. Η συμμόρφωση με τις οδηγίες ασφαλείας δεν αποτελεί πρόβλημα για τις περισσότερες επιχειρήσεις εξωραϊσμού. Αυτός είναι μέρος του λόγου για τον οποίο η Εθνική Ένωση Επαγγελματιών Τοπίου αγωνίστηκε για την απαραίτητη ετικέτα για τη βιομηχανία εξωραϊσμού.

Οι περισσότερες προσαρμογές είναι μικρές και πολλές επιχειρήσεις εξωραϊσμού προσαρμόζονται ήδη σε αυτές. Για παράδειγμα, ο κοινός εξοπλισμός μεταξύ των εργαζομένων θα πρέπει να απολυμανθεί. Εάν το πλήρωμά σας δεν μπορεί να διατηρήσει ασφαλείς αποστάσεις, θα πρέπει να φορά μάσκες ή εξοπλισμό ΜΑΠ ή να εργάζεται σε κλιμακωτές βάρδιες μέχρι να εμβολιαστούν όλοι. Το πιο σημαντικό, η επιχείρηση εξωραϊσμού σας θα πρέπει να έχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ένας υπάλληλος αρρωστήσει και χρειαστεί να απομονωθεί για 10 ημέρες.

Η ζήτηση εξωραϊσμού αυξάνεται στα ύψη

Τα σύνορα ανοίγουν και τα ταξίδια επιστρέφουν στο τραπέζι — με μια σύλληψη. Οι ειδικοί δεν αναμένουν ότι τα διεθνή ταξίδια θα επανέλθουν στην κανονικότητα πριν από το 2023. Οι κυβερνήσεις που διστάζουν να άρουν εντελώς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και κινδυνεύουν να φέρουν νέες παραλλαγές Covid επιδεινώνουν περαιτέρω το πρόβλημα.

Καθώς ο κόσμος ανοίγει, αλλά τα σύνορα όχι, η ζήτηση για υπαίθριο, με επίκεντρο τη φύση εγχώριο τουρισμό είναι πιθανό να εκτιναχθεί. Ο κλάδος της φιλοξενίας και τα τοπικά αξιοθέατα θα πρέπει να προσφέρουν επιλογές σε εξωτερικούς χώρους σε άτομα που θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για την επιχείρησή σας στον εξωραϊσμό να προσεγγίσει τοπικούς χώρους και να παρουσιάσει νέες υπηρεσίες εγκατάστασης, έργα γενικής επισκευής ή επιλογές τακτικής συντήρησης για να διατηρήσει ελκυστικό τον χώρο τους.

Προμήθεια φυτών εξωραϊσμού όταν τελειώσει ο COVID

Η προμήθεια των εγκαταστάσεων εξωραϊσμού ήταν ένα τρενάκι του λούνα παρκ το περασμένο έτος. Οι ελλείψεις που προκλήθηκαν από τη μειωμένη εργασία, τους αυξημένους κηπουρούς DIY και το μεγάλο πάγωμα στο Τέξας χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναμένουμε ότι οι ελλείψεις των φυτών θα επιμείνουν για τα επόμενα δύο χρόνια καθώς προσαρμόζονται οι παραγωγές φυτωρίων, σπόρων και βυσμάτων. Οι τιμές ενδέχεται να αυξηθούν μεταξύ 5 και 25% για να αντισταθμιστεί αυτή η έλλειψη. Στην ιδανική περίπτωση, οι τιμές σας θα αυξηθούν επίσης για να καλύψουν αυτές τις αυξήσεις κόστους. Εάν έχετε κλειδώσει τις τιμές, μπορείτε ακόμα να βρείτε τρόπους να βελτιστοποιήσετε το κόστος σας και να αυξήσετε τις τιμές σας.

Η καλή διάθεση εμβολίων είναι το κλειδί για την προμήθεια υλικών εξωραϊσμού. Σημαντική συμβολή στις ελλείψεις ήταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στα θερμοκήπια και το αναγκαστικό κλείσιμο επιχειρήσεων. Ακόμη και όταν υπάρχουν διαθέσιμες φυτικές προμήθειες, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συναρμολογήσουν τις παραγγελίες αρκετά γρήγορα λόγω των περιορισμών κοινωνικής απόστασης. Η εκπλήρωση της παραγγελίας δεν θα είναι τόσο δύσκολη την επόμενη χρονιά και θα διευκολύνει τα προβλήματα προμήθειας.

Μοντέλα εκδηλώσεων του κλάδου που προχωρούν

Ελπίζουμε σε μια επιστροφή στο κανονικό (όχι ένα «νέο κανονικό») όσον αφορά τις εκδηλώσεις της βιομηχανίας εξωραϊσμού. Τα εικονικά συμβάντα ήταν ένας εξαιρετικός συμβιβασμός όταν δεν είχαμε άλλη επιλογή, αλλά πολλοί από εμάς επιθυμούμε να συναντηθούμε και να δικτυωθούμε σε εμπορικές εκθέσεις.

Οι εικονικοί χώροι δεν θα τελειώσουν εντελώς. Μικρότερης κλίμακας συνέδρια με επίκεντρο την εκπαίδευση πραγματοποιούνται όλα ουσιαστικά επειδή προσεγγίζουν ένα ευρύ κοινό, ενώ συγκρατούν τα έξοδα ταξιδιού. Οι εικονικές εκδηλώσεις που μοιράζονται τη γνώση του κλάδου μπορούν επίσης να πραγματοποιούνται πιο τακτικά, είτε είναι δύο φορές την εβδομάδα, μηνιαία ή τριμηνιαία.

Η κυκλοφορία του εμβολίου για τον COVID-19 θα επηρεάσει τη βιομηχανία εξωραϊσμού για τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια. Είναι καλύτερα να προετοιμαστείτε τώρα και να αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις πριν από τα επαναλειτουργία.

**

Ποια βήματα λαμβάνει η επιχείρησή σας εξωραϊσμού για να προετοιμαστεί για την επιστροφή στην κανονικότητα; Στείλτε τις ιδέες σας στο Twitter στο @gomaterials.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για μηνιαίο περιεχόμενο κατευθείαν στα εισερχόμενά σας! Θα καλύψουμε πράγματα όπως τάσεις του κλάδου, φροντίδα φυτών, επιχειρηματικές συμβουλές και κόλπα και πολλά άλλα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar