Τι προσελκύει τα κουνούπια και πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα

2
Τι προσελκύει τα κουνούπια και πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα

κουνούπια

Γνωρίζατε ότι μόνο τα θηλυκά κουνούπια τσιμπούν; Τα θηλυκά κουνούπια χρησιμοποιούν γεύματα αίματος για την πρωτεΐνη και άλλα συστατικά που περιέχει για να παράγουν τα αυγά τους. Τα αρσενικά δεν τρέφονται με αίμα. πίνουν κυρίως νέκταρ φυτών.

Όταν τα θηλυκά δαγκώνουν, κάνουν αυτό που τους φαίνεται φυσικό για να επιβιώσουν. Αυτό δεν κάνει τις μπουκιές τους λιγότερο ενοχλητικές, αλλά ίσως λίγο πιο κατανοητές. Υπάρχουν 175 διαφορετικά είδη κουνουπιών και υπάρχουν εδώ και περίπου 170 εκατομμύρια χρόνια, επομένως δεν θα εξαφανιστούν σύντομα.

Τι προσελκύει τα κουνούπια

Τα κουνούπια έλκονται από τον άνθρωπο από την απελευθέρωση μονοξειδίου του άνθρακα, κάτι που κάνουμε κάθε λεπτό κάθε μέρα. Οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό σας ρυθμό θα αυξήσει την ποσότητα μονοξειδίου του άνθρακα που εκπνέετε. Οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα που είναι υπέρβαρα έχουν υψηλότερους μεταβολικούς ρυθμούς ακόμη και σε ηρεμία, όπως και οι άνθρωποι που ασκούνται ή είναι πολύ δραστήριοι έξω.

Ελκύονται επίσης από την κίνηση, επομένως όσο πιο δραστήριοι είστε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να σας προσέξουν. Αυτό μπορεί να αυξηθεί με την κατανάλωση μπύρας ταυτόχρονα με την μπύρα ή οι περισσότερες αλκοόλες αυξάνουν επίσης τον μεταβολικό σας ρυθμό.

Τα κουνούπια μπορούν να μυρίσουν ένα θύμα από πάνω από 150 πόδια μακριά. Όταν ασκούμαστε ή είμαστε πολύ δραστήριοι, ειδικά το καλοκαίρι, αναπτύσσουμε μυρωδιά σώματος από τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο δέρμα μας. Αυτή η μυρωδιά του σώματος είναι ελκυστική για τα κουνούπια. Το συχνό πλύσιμο είναι μια επιλογή, αλλά το ίδιο ισχύει και για την αποφυγή αρωμάτων ή άλλων αρωμάτων που μπορούν να λειτουργήσουν ως ελκυστικά.

Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι τα κουνούπια τα αρέσουν περισσότερο, και σε κάποιο βαθμό αυτό είναι αλήθεια. Μερικοί άνθρωποι παράγουν περισσότερες εκκρίσεις από άλλους και αυτές οι εκκρίσεις είναι ελκυστικές για τα κουνούπια. Το ίδιο και η ομάδα αίματος. Τα άτομα με ομάδα αίματος Ο φαίνεται να προσελκύουν περισσότερα κουνούπια από τα άτομα με Τύπο Α ή Β. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί κανείς να κάνει σχετικά με τη γενετική σας που να υπαγορεύει τον τύπο του αίματός σας για την ποσότητα μιας συγκεκριμένης ουσίας που παράγει το σώμα σας. Φροντίστε να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να προστατευθείτε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών εάν έχετε αίμα τύπου Ο.

Πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών

Τα κουνούπια δεν έχουν οξεία όραση και βασίζονται σε εικόνες που ξεχωρίζουν εύκολα. Ένα σκούρο φόντο σε ένα τοπίο είναι πιο εύκολο για ένα κουνούπι να διακρίνει από μια πιο ανοιχτόχρωμη εικόνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα είναι πιο λογικό, το ίδιο και το να φοράτε ρούχα από σφιχτά υφαντά, αναπνεύσιμα υφάσματα που είναι πιο δύσκολο να διαπεράσει η μακριά μύτη ή η προβοσκίδα ενός κουνουπιού.

Μερικές άλλες ιδέες για να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι να μείνετε σε εσωτερικούς χώρους την αυγή ή το σούρουπο, καθώς τότε τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια. Τα κουνούπια είναι πολύ κακά όταν πρόκειται να πετάξουν και μπορούν να κρατηθούν μακριά με έναν ανεμιστήρα όταν βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο. Ακόμη και η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Χρησιμοποιήστε ένα εντομοαπωθητικό όταν είστε έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά σκευάσματα που εφαρμόζονται στο δέρμα είναι αυτό που περιέχει DEET, αλλά σε ποσοστό τουλάχιστον 15% DEET. Ένα άλλο προϊόν που έχει αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματικό με το DEET είναι πικαριδίνη. Ένα σχετικά νέο προϊόν έχει σχεδιαστεί για να φοριέται ως δοχείο με κλικ και φιλοξενεί έναν μικροσκοπικό ανεμιστήρα που απελευθερώνει μια μικρή ποσότητα μετοφλουθρίνη.

Η μείωση των πηγών νερού είναι πολύ σημαντική όταν προσπαθείτε να μειώσετε τους πληθυσμούς των κουνουπιών. Άδεια πιάτα νερού, δίσκοι αποστράγγισης γλάστρες, ποτιστήρια, λουτρά πουλιών ή οποιοδήποτε άλλο μέρος όπου μπορεί να συγκεντρωθεί νερό και να γίνει χώρος αναπαραγωγής κουνουπιών.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τους πληθυσμούς κουνουπιών γύρω από το σπίτι σας είναι να εφαρμόσετε ένα προϊόν ελέγχου εντόμων ή μια εφαρμογή ελέγχου κουνουπιών στο τοπίο και σε άλλα μέρη που τα κουνούπια θέλουν να κρύβονται όταν δεν είναι ενεργά. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες, επικοινωνήστε με τον επαγγελματία περιποίησης γκαζόν της περιοχής σας στο Spring-Green.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar