Τι έμαθα μέσα σε ένα μήνα Γρήγορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ένα έτος απελευθέρωσης

0
Τι έμαθα μέσα σε ένα μήνα Γρήγορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ένα έτος απελευθέρωσης

Στις αρχές του 2022, εγώ, όπως πολλοί άλλοι, έριξα μια ματιά στη χρονιά που έρχεται και προσπάθησα να περιορίσω την εστίασή μου στο να θέσω μια συγκεκριμένη πρόθεση. Δεν ανησυχούσα για το τι είχα πετύχει ή για το τι έπρεπε να καταφέρω ακόμα, αλλά για την κατεύθυνση που ήθελα να πάω.

Για μένα, ήθελα αυτή η χρονιά να είναι το να ξεφύγω από ό,τι με εμπόδιζε και να περάσω σε νέα επίπεδα της προσωπικής και επαγγελματικής μου ζωής. Με απλά λόγια, ήθελα να ξεκολλήσω και επειδή οι ανακαλύψεις δεν «συμβαίνουν» μόνο στους περισσότερους από εμάς, ήξερα ότι έπρεπε να αναλάβω δράση.

Έτσι, για να υποστηρίξω αυτή τη στροφή προς κάτι νέο, αποφάσισα να αφήσω και να νηστεύω από κάτι διαφορετικό κάθε μήνα, προκειμένου να διακόψω τα καθημερινά μου μοτίβα και να αποκαλύψω οτιδήποτε μπορεί να με κρατάει πίσω.

Ήθελα να απενεργοποιήσω τον αυτόματο πιλότο, να έχω μεγαλύτερη επίγνωση των κινήτρων μου και ελπίζω ότι αφαιρώντας κάτι στο οποίο βασιζόμουν πολύ, θα αποκτούσα μια νέα προοπτική για τις αλλαγές που θα μπορούσα να εφαρμόσω σε βασικούς τομείς της ζωής μου.

Για να είμαι ξεκάθαρος, ο σκοπός πίσω από τη νηστεία κάθε μήνα δεν ήταν να στερήσω τον εαυτό μου ή να κάνω κάποια μεγάλη θυσία για να επιβάλω ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν ήταν μια νέα δίαιτα ή διαφημιστικό κόλπο για να κερδίσεις λίγους οπαδούς. Μάλλον, ήταν να κάνω απλές αλλαγές που θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερο αντίκτυπο στη συνολική υγεία και ευεξία μου.

Σε έναν κόσμο όπου κουλτούρα φασαρίας ουρλιάζει, αναλαμβάνουμε μαζική δράση, ήξερα ότι έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος να γίνει η αλλαγή μια ήπια και θεραπευτική διαδικασία – και αυτό ακριβώς συνέβη.

The Social Media Fast

Παρόλο που δεν θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ ρολό, ήξερα ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα εμφανίζονταν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς που άφησα να φύγουν.

Αλλά αν πραγματικά δεν ήταν δύσκολο, τότε γιατί δίσταζα όταν ήρθε η ώρα να πατήσω „διαγραφή;“

Αν και δεν συνδέω συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ταυτότητά μου ως άτομο, τα χρησιμοποιώ πολύ για να υποστηρίξω την επιχείρησή μου.

Πήρα λίγο χρόνο για να ψάξω την ψυχή μου και συνειδητοποίησα ότι ήμουν νευρικός να απομακρυνθώ από φόβο μήπως χάσω κάποιον άγνωστο πιθανό πελάτη.

Τώρα, ΔΕΝ πρόκειται να ζήσω και να εργαστώ από φόβο, οπότε ήξερα ότι έπρεπε να τα παρατήσω αμέσως.

Ειλικρινά, δεν περίμενα τίποτα βαθύ αφού πάτησα την υποβολή στην ανάρτησή μου „BRB IG“ ενημερώνοντας την κοινότητά μου ότι ήμουν εκτός λειτουργίας για τον μήνα και πώς να επικοινωνήσει μαζί μου.

Ίσως θα είχα λίγο περισσότερο χρόνο εδώ και εκεί, αλλά τελικά, καθώς ένιωθα ότι «κανείς» δεν έβλεπε τις αναρτήσεις μου χάρη στον κύριο Αλγόριθμο (τον αποκαλώ Al για συντομία), υπέθεσα ότι αυτή η γρήγορη κοινωνική δικτύωση μάλλον δεν θα έκανε διαφορά στο τέλος.

Ω, πόσο λάθος έκανα!

γυναίκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γρήγορα, διαβάζοντας

Εδώ είναι μερικά πράγματα που έμαθα όταν έκανα ένα μήνα διάλειμμα στα social media

Το να είσαι πιο παρών δεν ήταν άμεση αντίδραση

Ομολογουμένως, δεν ήμουν αμέσως πιο παρών κατά τη διαγραφή των κοινωνικών εφαρμογών μου. Χρειάστηκαν μερικές μέρες για την αποτοξίνωση, αλλά όταν το έκανα, ήταν υπέροχο. Μπόρεσα να αναπνεύσω πιο βαθιά, να ξεκουραστώ λίγο περισσότερο μεταξύ των εργασιών και να είμαι πιο παρών με όλους τους τρόπους.

Τα μάτια μου άνοιξαν περισσότερο σε αυτό που θα μπορούσε να έρθει στο δρόμο μου παρά σε ευκαιρίες που μπορεί να είχα χάσει με μια έγκαιρη ανάρτηση ή ιστορία.

Το να ξεκόψω από τη συνήθεια να πιάνω το τηλέφωνό μου –ακόμα και να τραβήξω μια φωτογραφία για μια μεταγενέστερη ανάρτηση– μου επέτρεψε να δω πραγματικά τι ήταν μπροστά μου και να απολαύσω την πληρότητα της στιγμής.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι η μόνη οδός για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Ξεκίνησα τον μήνα φοβούμενος ότι θα χάσω τις επαγγελματικές μου συνδέσεις, αλλά κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής μου απουσίας, γιόρτασα την κράτηση του μεγαλύτερου πελάτη μου μέχρι σήμερα, δημιούργησα ένα νέο πρόγραμμα που μου δίνει ΧΑΡΑ να προσφέρω στην κοινότητά μου και έφεραν ένα νέο μέλος της ομάδας για να αποκτήσω το υποστήριξη που χρειαζόμουν για την ταχεία ανάπτυξη.

Επειδή τα χέρια μου δεν πιάστηκαν τόσο σφιχτά σε αυτό που πίστευα ότι θα έπρεπε να είναι το επόμενο βήμα, ήμουν έτοιμος να δεχτώ απροσδόκητες ευκαιρίες με ανοιχτές αγκάλες.

Περισσότερα άτομα βλέπουν τις αναρτήσεις σας από όσο νομίζετε

Όταν δημοσίευσα για το διάλειμμά μου, οι φίλοι και η οικογένειά μου επικοινώνησαν γρήγορα για να βεβαιωθούν ότι ήμουν καλά.

Δεχόμουν bullying; Είχα καεί ή πνίγηκα σε σύγκριση; Ήμουν ευτυχής να αναφέρω ότι αυτό ήταν απλώς μια απελευθέρωση και όχι μια κραυγή για βοήθεια.

Η πρόθεσή μου να κάνω ένα διάλειμμα δεν ήταν μια δοκιμή για να δω πόσοι άνθρωποι νοιάζονταν πραγματικά, αλλά έγινε φανερό ότι οι εικονικές κοινότητες μας όντως μας κρατούν στους κύκλους με τα αγαπημένα μας άτομα.

Η νηστεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν άλλαξε τη ζωή, αλλά ήταν υπέροχη

Η παύση στους λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έμοιαζε με την τεράστια άρση βαρών που περίμενα. Πιθανότατα έχετε δει παραδείγματα επιρροών που κάνουν διαλείμματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ή φεύγουν εντελώς και αν είστε σαν εμένα, φαινόταν να έχει ως αποτέλεσμα μια προσέγγιση «όλα ή τίποτα».

Και αν είστε επίσης κάποιος που συμμετέχει σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσετε κοινότητα, να δημιουργήσετε περιεχόμενο και να αναπτυχθείτε ή να είστε παρόντες στην επιχείρησή σας, ξέρετε ότι μπορεί μερικές φορές να αισθάνεστε σαν δουλειά.

Υπέθεσα λανθασμένα ότι το να απομακρυνθώ θα άφηνε ένα κενό στην ημέρα μου.

Αυτό που συνειδητοποίησα ήταν ότι προσπαθούσα να το βάλω σε τσέπες χρόνου που προοριζόμουν για άλλες εργασίες, οπότε ένιωθα ότι ήμουν σε αυτό όλη την ημέρα.

Αφαιρώντας αυτήν την εργασία από τη στοίβα πολλαπλών εργασιών μου, μπόρεσα να συγκεντρωθώ καλύτερα και να κάνω άλλα έργα πιο αποτελεσματικά.

Η αληθινή κοινότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ζωντανή και καλά

Ήμουν σοκαρισμένος με το πώς οι άνθρωποι συνέχισαν να επικοινωνούν κατά τη διάρκεια του μήνα λέγοντας ότι παρατήρησαν την απουσία μου και είχαν συνηθίσει να βλέπουν την οικογένειά μου και εμένα στις τακτικές μου αναρτήσεις. Πότε θα επέστρεφα; Έφυγα για πάντα; Πώς τα πάνε τα παιδιά μου; Ήμουν σίγουρος ότι ήμουν καλά;

Τα συνεχή check-in με οδήγησαν να αξιολογήσω τον τρόπο με τον οποίο συνδέομαι με φίλους εντός και εκτός σύνδεσης και ενίσχυσαν την επιθυμία μου να επιστρέψω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το τέλος του μήνα, αλλά αυτή τη φορά με πιο σκόπιμο περιεχόμενο.

Σκεφτήκατε ή ήσασταν νευρικοί σχετικά με το να αφιερώσετε χρόνο στα social media;

Σας ενθαρρύνω να εξετάσετε γιατί είναι τόσο τρομακτικό και στη συνέχεια να κάνετε ένα γρήγορο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτως ή άλλως! Είμαι ευγνώμων που επέστρεψα ανανεωμένος, συγκεντρωμένος και ευθυγραμμισμένος και σας αξίζει να το έχετε και αυτό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar