Τα βιβλία που χρειάζεστε για να είστε ένας επιτυχημένος κατασκευαστής κήπων

0
Τα βιβλία που χρειάζεστε για να είστε ένας επιτυχημένος κατασκευαστής κήπων

Πριν από χρόνια έγραψα μια ανάρτηση για τα 8 βιβλία που πρέπει να κατέχει κάθε δημιουργός κήπου.  Το έχω επανεξετάσει μερικές φορές από τότε και βρήκα λίγη ανάγκη να ενημερώσω αυτό που είπα τότε.

Μέχρι τώρα.

Αντιλαμβάνομαι ότι ενώ επιμένω ακόμα ότι χρειάζεστε τουλάχιστον ένα βιβλίο για την κηπουρική στην περιοχή σας και πρέπει επίσης να έχετε τουλάχιστον μία εγκυκλοπαίδεια φυτών – υπάρχει ένα άλλο είδος βιβλίου που πραγματικά θα έπρεπε να έχετε.  Είναι ένα υβρίδιο αυτών των δύο τύπων βιβλίων.

Ένα βιβλίο κηπουρικής για την περιοχή σας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις εποχές και την κουλτούρα της καλλιέργειας όπου ζείτε.  Θα σας δώσει επίσης συμβουλές για το πώς να φροντίσετε τα φυτά που συνήθως ευνοούνται από τους κηπουρούς στην περιοχή σας.  Και ο κύριος σκοπός μιας εγκυκλοπαίδειας είναι να σας βοηθήσει να προχωρήσετε πέρα από το τυπικό – να σας βοηθήσει να τεντωθείτε και να βρείτε κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό. Είναι για την έρευνα, αλλά πάνω απ ‚όλα οι εγκυκλοπαίδειες είναι αναμφισβήτητα η πλουσιότερη πηγή έμπνευσης που μπορεί να βρει ένα άτομο για να ανακαλύψει κάτι που δεν ήξερε καν να ψάξει.

Καθώς κατανοούμε όλο και περισσότερο ότι οι ιδιωτικοί κήποι μας επηρεάζουν βαθιά την υγεία του οικοσυστήματος πέρα από τον φράχτη, γίνεται σημαντικό να σκεφτούμε τις διαχειριζόμενες περιοχές μας στο πλαίσιο του τρόπου με τον οποίο επηρεάζουν τα πάντα γύρω μας.  Τα αυτόχθονα φυτά μας βοηθούν να επανασυνδέουμε τα διακοσμητικά και χρηστικά φυτά κήπου με αυτό που διαφορετικά θα μπορούσε να έχει καλλιεργήσει άγρια.  Τα άγρια φυτά υποστηρίζουν τα ενδιαιτήματα για την άγρια ζωή και τα έντομα και καθορίζουν την ιδιωματική μιας περιοχής. Τα αυτόχθονα φυτά είναι συχνά ευκολότερο να αναπτυχθούν – συχνά απαιτούν λιγότερους υδάτινους πόρους, λιπάσματα και φυτοφάρμακα για να ευδοκιμήσουν.

Τα βιβλία που χρειάζεστε για να είστε ένας επιτυχημένος κατασκευαστής κήπων

Προτείνω λοιπόν να χρειαστείτε ένα 9ο βιβλίο (εκτός από τα άλλα 8).  Και αυτό είναι ένα βιβλίο για τα αυτόχθονα φυτά στην περιοχή σας.  Ενώ ένα βιβλίο για όλους τους ντόπιους είναι ενδιαφέρον – θα πρότεινα να εστιάσετε την επιλογή σας σε ένα βιβλίο που στοχεύει να περιορίσει λίγο τη λίστα – και να παρουσιάσετε μόνο τους ντόπιους που είναι καλοί για τους κήπους.  Είναι αλήθεια ότι πολλοί ντόπιοι δεν είναι πολύ επιδεικοί ή αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις απαιτητικές επιθυμίες των περισσότερων σχεδιαστών κήπων.  Αξίζει να αναζητήσετε τις καλύτερες ποικιλίες για την περιοχή σας και να την κρατήσετε εύκολη αφήνοντας έναν έμπειρο συγγραφέα να κάνει όλη την έρευνα για εσάς.

Εάν βρίσκεστε στη Νέα Αγγλία – Μαρκ Ρίτσαρντσον και Νταν Τζάφι (από Η Κοινωνία αγριολούλουδων της Νέας Αγγλίας) έχετε ένα νέο βιβλίο που ονομάζεται Εγγενή φυτά για κηπουρούς της Νέας Αγγλίας με πάνω από 100 μεγάλα αυτόχθονα φυτά για τους Νεοαγγλαννούς.  Έχω ήδη κάνει μια σύντομη λίστα για μερικά από τα ανοιξιάτικα έργα μου.

Γίνετε μέλος του δωρεάν διαδικτυακού μου σεμιναρίου σήμερα!

– Μάθετε το σύστημα 7 βημάτων μου για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνει ΟΛΩΝ κατά τη δημιουργία ενός κήπου. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και να έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας πανέμορφο κήπο.

συμμετάσχετε στην πρόκληση σχεδιασμού κήπου FrEE 10 ημερών

Ο κήπος σας θα φαίνεται καλύτερα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγραφείτε

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar