Τατσόι (Ασιατικό Σπανάκι) – Βιολογικοί Κήποι Γαίας

0
Τατσόι (Ασιατικό Σπανάκι) – Βιολογικοί Κήποι Γαίας

Θέλω να σας μιλήσω για ένα χειμερινό πράσινο που ονομάζεται Tatsoi ή επίσης γνωστό ως ασιατικό σπανάκι. Είναι ένα φανταστικό πράσινο για να αναπτυχθεί το φθινόπωρο, το χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης.

Το όνομα Tatsoi προέρχεται από καντονέζικη λέξη που σημαίνει λαχανικό που πέφτει. Είναι ένα.

Μπράσικα, άρα σχετίζεται με λάχανο, μπρόκολο, λάχανο. Τα φύλλα του έχουν σχήμα κουταλιού, τα οποία έχουν βουτυρώδη υφή.

Έχει ωραία γεύση τύπου μουστάρδας (πιο γλυκιά), αλλά δεν είναι δυνατή σαν μουστάρδα. Είναι ένα παχύ καλό όρθιο πράσινο, έχει καλή διάρκεια ζωής και είναι πολύ πυκνό. Μπορείτε να φάτε το στέλεχος και είναι τόσο γευστικό!

Καλλιέργεια Τατσόι

Χρησιμοποιώντας σπόρους, δώστε του μια απόσταση 12 ιντσών στο μεταξύ καθώς θα εξαπλώνεται καθώς μεγαλώνει.

Σε ψυχρότερους μήνες μεγαλώνει χαμηλά στο έδαφος και εξαπλώνεται σε ζεστό καιρό. Βλασταίνει αρκετά γρήγορα και τα φυτά αναπτύσσονται τόσο γρήγορα που μπορείτε σχεδόν να τα δείτε να μεγαλώνουν.

Ξέρετε ότι είναι έτοιμο να συγκομιστεί όταν δείτε λουλούδια που προκύπτουν από το φύλλωμα και τελικά θα βλαστήσει σπόρους, σηματοδοτώντας τη μετανάστευση του κύκλου ζωής του. Οι σπόροι μπορούν να σωθούν και να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές καλλιέργειες.

Διατροφική Αξία

Ήξερες ότι το Τατσόι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια; Στην πραγματικότητα, το tatsoi θεωρείται μία από τις καλύτερες φυτικές πηγές θρεπτικών ουσιών στον κόσμο. Το Tatsoi είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α, Κ, καροτενοειδών, φυλλικού οξέος, ασβεστίου και καλίου.

Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση της περιεκτικότητας σε καροτενοειδή, φάτε Tatsoi μαζί με τρόφιμα που περιέχουν κάποιο λίπος όπως αβοκάντο ή ξηρούς καρπούς. Τα καροτενοειδή είναι λιποδιαλυτά, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται λίπος για να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν από το σώμα σας.

Μαγείρεμα/Προετοιμασία Τατσόι

Μπορείτε να το φάτε ωμό ή μαγειρεμένο. Πολύ ευπροσάρμοστο. Μεγάλη για να το συνδυάσετε με μερικά καβουρδισμένα καρύδια και καραμελωμένο κρεμμύδι. Βασικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Tatsoi οπουδήποτε θα χρησιμοποιούσατε σπανάκι.

Αγαπάς τον Τατσόι; Θέλεις να μεγαλώσεις το δικό σου; Καλέστε μας τώρα για να δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να καλλιεργήσετε Tatsoi στο σπίτι σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar