Τάσεις εξωραϊσμού που καθόρισαν το 2021

0
Τάσεις εξωραϊσμού που καθόρισαν το 2021

Εξωραϊσμός_Τάσεις

Ένα έτος σε ανασκόπηση, και τι χρονιά ήταν για τη βιομηχανία εξωραϊσμού. Το 2021 ξεκίνησε με μια μεγάλη δόση παρατεταμένης αβεβαιότητας χάρη στον COVID. Οι τελευταίοι δώδεκα μήνες ήταν ένα τρενάκι του λούνα παρκ, από τα υψηλά των έργων που επέστρεψαν σε πλήρη εξέλιξη στα χαμηλά της έλλειψης εργοστασίων και εργατικού δυναμικού. Πριν κλείσουμε τη χρονιά και κοιτάξουμε μπροστά, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες και χειρότερες τάσεις εξωραϊσμού που καθόρισαν το έτος 2021:

Πολιτικές αλλαγές και ο αντίκτυπός τους στις τάσεις εξωραϊσμού

Κανείς δεν είναι απαλλαγμένος από την επιρροή της πολιτικής, και αυτό περιλαμβάνει τη βιομηχανία εξωραϊσμού!

Ας ξεκινήσουμε με το 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ελέφαντας στο δωμάτιο — Ο λογαριασμός υποδομής. Αυτό το νομοσχέδιο πρόκειται να οδηγήσει σε περισσότερα έργα εξωραϊσμού σε πόλεις σε όλη την Αμερική. Τα Δημόσια Έργα δεν μπορούν να σκάψουν δρόμους και να χτίσουν γέφυρες χωρίς να έρθουν σχεδιαστές τοπίου για να δώσουν την τελευταία πινελιά για να ομορφύνουν και να διατηρήσουν τους χώρους πρασίνου.

Επιπλέον, αυτό το νομοσχέδιο αφιερώνει 47 δισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία των υποδομών από την κλιματική αλλαγή. Οι επιχειρήσεις εξωραϊσμού και οι αρχιτέκτονες είναι στην καλύτερη θέση να προσφέρουν λύσεις φύτευσης που καταπολεμούν περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η καναδική κυβέρνηση κάνει επίσης κινήσεις, καθώς παραμένει προσηλωμένη στην κατανομή 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια για τη δενδροφύτευση.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις διόρθωσαν επίσης ένα λάθος για εμάς φέτος. Οι προσωρινές θεωρήσεις εργασίας είχαν ανασταλεί κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας. Καθώς οι περιορισμοί χαλάρωσαν, κατά προσέγγιση Χορηγήθηκαν 22.000 θεωρήσεις προσωρινής εργασίας στους μετανάστες εργάτες. Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στον εξωραϊσμό είναι ένα καυτό θέμα στη βιομηχανία. Αμέτρητες επιχειρήσεις εξωραϊσμού βασίζονται σε αυτές τις βίζες για να ανακουφίσουν την έλλειψη εργατικού δυναμικού για τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες τους.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες συγκλόνισαν τις εταιρείες εξωραϊσμού της Βόρειας Αμερικής

Δεν γιορτάστηκαν όλες οι τάσεις εξωραϊσμού. Είτε ήταν το πάγωμα στο Τέξας, τα κύματα καύσωνα της Βρετανικής Κολομβίας ή ο τυφώνας Ida, η Μητέρα Φύση προκάλεσε πραγματικά τη βιομηχανία εξωραϊσμού στη Βόρεια Αμερική.

Οι επιχειρήσεις εξωραϊσμού σε όλη την ήπειρο έμαθαν να αλλάζουν σχέδια αμέσως. Ο ακραίος καιρός μας θύμισε να είμαστε πιο οργανωμένοι και να φτιάξουμε ένα εφεδρικό σχέδιο. Κατά συνέπεια, πολλοί από εμάς πλέον φροντίζουμε να εφαρμόζουμε διαδικασίες έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια του αποθέματός μας, του προσωπικού μας και των οδηγών μας.

Αν και η κατάσταση ήταν τρομερή για πολλούς από εμάς, οι τοπιογράφοι είναι τόσο ανθεκτικοί όσο οι πικραλίδες που πάντα πολεμάμε από τους χώρους πρασίνου!

Ο βιώσιμος σχεδιασμός τοπίου και η ζήτηση εγγενών φυτών αυξάνεται

Μερικά καλά νέα: Η σχέση αγάπης του κλάδου με τα ιθαγενή φυτά συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο. Η αναμφισβήτητη τάση στις εκδηλώσεις του 2021 ήταν η βιωσιμότητα και η χρήση γηγενών φυτών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, οι τάσεις σχεδιασμού του τοπίου φέτος περιελάμβαναν τις κυβερνήσεις που πιέζουν να αυξήσουν τις αστικές περιοχές με στέγαστρο. Αυτό ενίσχυσε τη ζήτηση για φυτικά υλικά, ειδικά για δέντρα με δαγκάνα, σε πρωτοφανές επίπεδο.

Οι αστικοί χώροι πρασίνου κάνουν περισσότερα από την αύξηση της αξίας των ακινήτων. Μειώνουν τα επίπεδα ρύπανσης και μειώνουν την ένταση του καύσωνα. Ζήσαμε τα αρνητικά της κλιματικής αλλαγής από πρώτο χέρι. Μπορεί επίσης να επωφεληθούμε από τη λύση!

Σε αυτή τη σημείωση, η μονοκαλλιέργεια είναι έξω και η πολυ-καλλιέργεια είναι μέσα. Ο βιώσιμος εξωραϊσμός δεν αφορά μόνο τα φυτά. Συμπεριλαμβάνουμε την υγεία του εδάφους στο επίκεντρό μας φέτος.

Ελλείψεις εργοστασίων εξωραϊσμού και εργασίας Cloud the Industry

Έχετε καταλάβει μέχρι τώρα ότι δεν μπορούμε να σας υπενθυμίσουμε τα καλά νέα χωρίς να επιστρέψουμε στα όχι και τόσο καλά νέα. Δηλαδή, ελλείψεις εργοστασίων και εργατικού δυναμικού.

Η χρονιά ξεκίνησε με ελλείψεις εργοστασίων λόγω ορισμένων παραγόντων που επισημαίνονται στο Έκθεση για την έλλειψη φυτών 2021. Οι περιορισμοί του Covid σήμαιναν ότι λιγότεροι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εργάζονται σε θερμοκήπια για να συντηρούν το υλικό βύσματος. Στη συνέχεια ήρθε το πάγωμα του Τέξας και επιδείνωσε τις ελλείψεις μειώνοντας περαιτέρω την ποσότητα φυτικού υλικού στην αγορά.

Η κρίση έλλειψης εργατικού δυναμικού εξωραϊσμού είναι παλιά είδηση. Ναι, η επανέναρξη των θεωρήσεων προσωρινής εργασίας βοήθησε, ωστόσο ο κλάδος χρειάζεται περισσότερα χέρια από αυτά που είναι διαθέσιμα επί του παρόντος. Οι εργασίες εξωραϊσμού που είχαν αναβληθεί στο παρελθόν επαναπρογραμματίστηκαν για φέτος, αλλά οι επιχειρήσεις εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται να βρουν άτομα για να ενταχθούν στις ομάδες τους.

Ενώ τα μέτρα αποστασιοποίησης του Covid δεν καθορίζουν πλέον πόσους εργαζόμενους μπορούν να βρίσκονται σε έναν χώρο εργασίας, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού εξακολουθούν να υφίστανται. Ως αποτέλεσμα, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα παραμείνουν. Δεν έχουμε βγει ακόμα από το δάσος!

Το Έτος Συγχωνεύσεων & Εξαγορών

Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών επέστρεψε με κέφι, σχεδόν διπλασιάστηκε σε σύγκριση με πέρυσι! Η βιομηχανία εξωραϊσμού είδε κάποια ώθηση προς τη συγκέντρωση, με μικρότερα φυτώρια να συγχωνεύονται ή να εξαγοράζονται από μεγαλύτερους παίκτες.

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα ένωσαν τις δυνάμεις τους – η Aspire, η οποία εξαγοράστηκε από την Service Titan, συνεργάστηκε με τη SiteOne και η LMN απέκτησε την εταιρεία λογισμικού εκπαίδευσης τοπίου Greenius. Ο χρόνος θα δείξει τι επιπτώσεις θα έχουν αυτές οι συγχωνεύσεις στον κλάδο συνολικά. Αν μη τι άλλο, είναι συγκίνηση να είσαι στην πρώτη γραμμή των μεγάλων αλλαγών.

Ο εμβολιασμός κατά του COVID συνεχίστηκε κάποια δραστηριότητα

Η πανδημία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει, ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη σε σύγκριση με τον εφιάλτη που ήταν το 2020. Το μεγαλύτερο αποκορύφωμα μετά από ένα χρόνο αβεβαιότητας και απομόνωσης: Οι εκδηλώσεις στον κλάδο του τοπίου επιστρέφουν!

Τα ποσοστά εμβολιασμού αυξήθηκαν, οι περιορισμοί μειώθηκαν και τελικά, ο κλάδος συνήλθε ξανά. Πολλές αγαπημένες εκδηλώσεις του κλάδου του τοπίου, όπως η έκθεση GIE και το Συνέδριο L&L Tech επέστρεψαν ξανά, προσφέροντας την τόσο απαραίτητη πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση.

Το 2021 ήταν σαν την πολυπόθητη βροχή μετά από ξηρασία. Οι τάσεις εξωραϊσμού που καθόρισαν τη χρονιά ήταν ως επί το πλείστον θετικές, με ορισμένες μεγάλες προκλήσεις να εξακολουθούν να υφίστανται. Ο δρόμος μπροστά μπορεί να είναι ακόμα γεμάτος εμπόδια, αλλά έχουμε ξεπεράσει πολλά ως βιομηχανία. Να ένα καλύτερο 2022 και να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταπανδημική εποχή για τον εξωραϊσμό!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για μηνιαίο περιεχόμενο κατευθείαν στα εισερχόμενά σας! Θα καλύψουμε πράγματα όπως τάσεις του κλάδου, φροντίδα φυτών, επιχειρηματικές συμβουλές και κόλπα και πολλά άλλα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar