Σύγκριση βιοελέγχου με φυτοφάρμακα για τον έλεγχο bemisia Whitefly στην Πουνσέτια

0
Σύγκριση βιοελέγχου με φυτοφάρμακα για τον έλεγχο bemisia Whitefly στην Πουνσέτια

P1020349

T’is poinsettia κολλήσει εποχή για άλλη μια φορά, και η ερώτηση πάντα καταλήγει στο ίδιο πράγμα: χρησιμοποιώ χημικές ουσίες για τον έλεγχο Μπεμισία λευκή μύφη και ελπίζω να πετύχει. αυτό έτος? Ή μήπως εγώ. μετάβαση στον βιολογικό έλεγχο?  Εδώ δείχνουμε μερικά συγκρίσεις κεφάλι με κεφάλι που μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις.

Μια εις βάθος συζήτηση αυτού του θέματος αποτυπώθηκε επίσης από τα „Bug Bites“ του MSU πέρυσι, και Συμπεριέλαβα το παρακάτω βίντεο.

Φυτοφάρμακα Vs. Bios: Αποτελεσματικότητα

Επειδή Μπεμισία whiteflies προέρχονται από μοσχεύματα, και σχεδόν όλοι οι εμπορικοί παραγωγοί βασίζονται επί του παρόντος σε προγράμματα φυτοφαρμάκων για τη διαχείριση, Whitefly πιθανότατα θα έχουν εκτεθεί σε πολλαπλές εφαρμογές διαφόρων ομάδων φυτοφαρμάκων πριν μπουν στο θερμοκήπιό σου.

Ανάλογα με το κοστούμι των χημικών ουσιών που επιλέγονται στο τέλος του παραγωγού, αυτό σημαίνει ότι σε μερικά χρόνια (π.χ. 2017, Εικ. 1), θα έχουμε ακόμα αποτελεσματικές χημικές ουσίες για να επιλέξουμε στον Καναδά.

Στρατηγικές ελέγχου WF

Εικ. Το 2017, οι χημικές ουσίες ήταν εξίσου αποτελεσματικές με τον βιολογικό έλεγχο χρησιμοποιώντας παραστιοειδή (με ή χωρίς αρπακτικό) σε μια εμπορική δοκιμή θερμοκηπίου (1 κόλπος ανά θεραπεία). Το Whitefly που υπάρχει σε λιγότερο από το 15% της καλλιέργειας είναι αποδεκτό από τους περισσότερους εμπορικούς αγοραστές και θεωρείται επιτυχημένο πρόγραμμα.  Τα αρπακτικά ακάρεα από μόνα τους δεν ήταν αποτελεσματικά.

Αλλά, σε άλλα χρόνια (π.χ. 2018, Εικ. 2) δεν έχουμε αποτελεσματικές χημικές ουσίες, ακόμη και όταν πολλά δραστικά συστατικά χρησιμοποιούνται σε περιστροφή.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υπερέκθεση σε χημικές ουσίες κατά τη φάση διάδοσης μπορεί να Μπεμισία πληθυσμούς που θα αποτελούνται κατά κύριο λόγο από τους „Q“ (aka „εξαιρετικά ανθεκτικό“) είδος λευκής μύφης μέχρι να φτάσουν στο θερμοκήπιό σας.

BIOS έναντι φυτοφαρμάκων για wf

Σχήμα 2.  Πολλές χημικές ουσίες εφαρμόστηκαν κατά της λευκής μύφης το 2018 και όλες απέτυχαν. Και οι 3 δοκιμές προγραμμάτων βιοελεγκτών (βλ. παρακάτω) ήταν αποτελεσματικές.  Οι δοκιμές διεξήχθησαν στο ίδιο εμπορικό θερμοκήπιο με το 2017.

Επί του παρόντος, το είδος Q φαίνεται να ανθεκτικό σε όλες τις χημικές ουσίες λευκής μύγας που έχουν καταχωριστεί στον Καναδά, με πιθανή εξαίρεση τη νέα διακοσμητική καταχώριση Ferrence (Cyantraniliprole). Αυτό βασίζεται σε δοκιμές καλλιεργητών (παρακάτω). Προϊόντα με παρατηρούμενη αντοχή σε Μπεμίσα Η λευκή μύγα στην πουνσέτια περιλαμβάνει τον Άλτο (φλουαριφουρόνη), τον Μπελάφ (φλονικοδαμίδη), την Απόσταση (πυριπροξιφαίνη), τον Δυναμίτη (πυριδαμπέν) και τον Κόντο (σπιροτετρεμάτ). Διαβάστε περισσότερα για τα διαφορετικά Μπεμισία είδη λευκής μύτας (παλαιότερα, βιοτύποι) που βρίσκονται στην Αυτό το άρθρο.

Συνολικά, αρκετά χρόνια δοκιμών σε καλλιεργητές ο βιοελεγκτής είναι η μόνη συνεπής προσέγγιση.

Φυτοφάρμακα Vs. Bios: Οικονομικά

Ένα πράγμα για το οποίο δικαίως ανησυχούν οι καλλιεργητές όσον αφορά τη μετάβαση στον βιοελεγκτή από τα φυτοφάρμακα είναι το κόστος.  Tweaked για το μεμονωμένο αγρόκτημα και την πίεση παρασίτων, Τα προγράμματα βιοελέγχου, ανάλογα με την εταιρεία και τα προϊόντα, μπορεί να κυμαίνονται από 3 σεντς ονομαστικής αξίας (CDN$) έως περίπου 12 σεντς ανά δοχείο. Χρειάζεται λίγο παιχνίδι για να προσδιορίσετε τι λειτουργεί για τη συγκεκριμένη φάρμα σας (και τις ποικιλίες poinsettia που καλλιεργούνται) με το χαμηλότερο κόστος, γι ‚αυτό μπορεί να είναι καλό να συνεργαστείτε με έναν ανεξάρτητο σύμβουλο.

π.Χ. Μπεμισίας

Σχήμα 3. Συχνά απαιτούνται πολλαπλοί παράγοντες βιοελέγχου για τον έλεγχο της λευκής μύγας, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το κόστος.

Ενώ είναι αλήθεια ότι τα προγράμματα χημικού ελέγχου για whitefly στην poinsettia είναι φθηνότερα – κάπου περίπου 2 σεντς / δοχείο σε εμπορικές δοκιμές στον Καναδά – Αυτό προϋποθέτει ότι τα φυτοφάρμακα θα λειτουργήσουν.

Σε χρόνια όπου οι πληθυσμοί λευκών μύγας που έρχονται σε μοσχεύματα έχουν αναπτύξει σημαντική αντίσταση, το κόστος των φυτοφαρμάκων μπορεί να εκτοξευθεί στα ύψη καθώς κατασκευάζονται πολλαπλοί (αναποτελεσματικοί) ψεκασμοί (βλέπε γράφημα 2). Το προκύπτον κόστος των φυτοφαρμάκων και οι απώλειες καλλιεργειών καταλήγουν τελικά να είναι πολύ υψηλότερα από ό, τι θα ήταν ένα πρόγραμμα βιοελέγχου.

Και, όπως το έθεσε ένας καλλιεργητής, „το αρχικό κόστος είναι άσχετο αν δεν μπορείτε να ελέγξετε το παράσιτο“.

Ποιο Bios να χρησιμοποιήσετε:

Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα βιοελέγχου βασίζεται στο να γνωρίζουμε ποιο BIOS να χρησιμοποιήσετεκαι πότε να τα χρησιμοποιήσετε. Καναδός Οι καλλιεργητές βρίσκουν επιτυχία χρησιμοποιώντας ένα από τα τρία ακόλουθα προγράμματα. Ένα πράγμα που και οι τρεις έχουν κοινό είναι η χρήση πολλαπλοί φυσικοί εχθροί, για τη στόχευση πολλαπλών σταδίων ζωής της λευκής μύτας γλυκοπατάτας (Σχήμα 3).

ΕνκαρσίαVsEretΠαρασμπέμισια2

Εικ. Η Μπεμισία whitefly παρασιτίζεται από την Ενκαρσία (αριστερά) και τον Ερετμόσερο (δεξιά).

  • Επιλογή 1: Χρήση υψηλά ποσοστά (περίπου 9/τετραγωνικά μέτρα) ενός μείγματος Ενκαρσία φορμόζα και Ερετμόσευρος Ερεμίκος (βλέπε Εικ. 4). Σε αντίθεση με κάποιες αναφορές, ΑΜΦΌΤΕΡΟΙ οι σφήκες παρασιτίζουν και ο κεντρικός υπολογιστής τροφοδοτείται Μπεμισία λευκές νύμφες (βλ. διαιτητές Εδώ , Εδώ και Εδώ για Ενκαρσία τρέφονται με
  • / παραστρατιωτική Μπεμισία).  Ως πρόσθετο μπόνους, Ενκαρσία θα φιλοξενήσει επίσης ζωοτροφές για κουτάβια (βλ. αυτό αναφοράς). Ενκαρσία και Ερετμόσευρος έρχονται σε εύχρηστες κάρτες εμφάνισης „combo“ από πολλούς προμηθευτές, όπως η Koppert, η Biobest και η BioLine. Τα φύλλα μπορούν να πάνε ήδη στον πάγκο misting – απλά καλύψτε τα φύλλα με ένα κύπελλο φελιζόλ για να τους αποτρέψει από το να γίνει νηφάλιος και μουχλιασμένος.
  • Επιλογή 2: Χαμηλότερα ποσοστά Ενκαρσία συν το αρπακτικό σκαθάρι Δεληφαστός. Μερικές φορές αναφέρεται ως „Πρόγραμμα Δυτικής Ακτής“, αυτή η μέθοδος πρωτοστάτησε η Εφαρμοσμένη Βιονομική της Βρετανικής Κολούμπια, και βασίζεται σε „φρέσκο“ Ενκαρσία που υποτίθεται ότι έχουν καλύτερη ικανότητα αναζήτησης. Ενκαρσία (περίπου 0,25-2/ τετραγωνικό μέτρο) απελευθερώνονται εβδομαδιαίως για 9 εβδομάδες. Δεληφαστός προστίθενται για να βοηθήσουν στη φροντίδα τυχόν „καυτών σημείων“ που μπορεί να αναπτυχθούν.  Δεδομένης της ευαισθησίας του στα φυτοφάρμακα, Δεληφαστός δεν πρέπει να εφαρμόζεται μέχρι 4 εβδομάδες μετά τη λήψη μοσχευμάτων (όταν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων από το άκρο του πολλαπλασιαστή έχουν διαλυθεί).
  • Επιλογή 3: Η προσέγγιση του „νεροχύτη κουζίνας“. Αυτό περιλαμβάνει οποιοδήποτε από τα ο παρασιτοειδή παραπάνω, συν Παραλφάστος ΚΑΙ ακάρεα όπως οι Σουίρσκι ή Λιμονικός για να επιτεθεί στα αυγά λευκής μύγας. Λιμονικός ή Σουίρσκι μπορούν να εφαρμοστούν στον πάγκο (μετάδοση) και καθ ‚όλη τη διάρκεια του κύκλου καλλιέργειας και μπορούν να λάβουν συμπληρωματικά τρόφιμα όπως γύρη ή αυγά Ephestia για να βοηθήσουν τους πληθυσμούς τους να δημιουργήσουν.  Από μόνα τους, τα ακάρεα δεν είναι αρκετά για τον έλεγχο της λευκής μύφης (βλ. Εικ. 1).

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

Πέρυσι, ένα indepth webinar καταγράφηκε από το δικό σας πραγματικά για τα τσιμπήματα bug της κρατικής επέκτασης του Μίσιγκαν! Δείτε την ηχογράφηση εδώ!

Η Δρ Sarah Jandricic εξετάζει το σύστημα IPM που βασίζεται στον βιοελεγκισμό που χρησιμοποιούμε για την Bemisa whitefly εδώ στο Οντάριο, και πώς φτάσαμε εδώ, στο διαδικτυακό της σεμινάριο για την κρατική επέκταση του Μίσιγκαν.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar