Σχεδιάζετε μια μετάβαση στο φωτισμό LED στο θερμοκήπιό σας; Ακολουθήστε αυτές τις πέντε συμβουλές

1
Σχεδιάζετε μια μετάβαση στο φωτισμό LED στο θερμοκήπιό σας; Ακολουθήστε αυτές τις πέντε συμβουλές
Signify_tips_growing φωτισμός LED

Φωτογραφία:Μπρμ Σάι; Σημαίνει βερλικοποίηση LED. Το κουμπωτό Ντεν Μπερκ Ντελίς Μέρκσπλας Μπέλγκι

Οι λυχνίες LED εφαρμόζονται σε ολοένα και μεγαλύτερη κλίμακα σε θερμοκήπια, για καλλιέργειες λαχανικών καθώς και ανθοκομίας. Αν και πολλές καλλιέργειες έχουν ήδη αποδειχθεί ότι αναπτύσσονται καλά κάτω από το φωτισμό LED 100%, μερικές φορές επιλέγεται μια υβριδική λύση ως πρώτο βήμα.

Κατά τη (μερική) μετάβαση στις λυχνίες LED, η επιλογή μπορεί να γίνει για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, αφενός, ή για την αύξηση της έντασης του φωτός αφετέρου. Και στις δύο περιπτώσεις, δίπλα στην επιλογή του σωστού φάσματος LED, θα πρέπει να έχετε κατά νου τη συνολική καλλιέργεια για να κάνετε τη μετάβαση επιτυχή. Αυτό περιλαμβάνει παράγοντες όπως η πυκνότητα των φυτών, η άρδευση και η φυτική ποικιλία, μεταξύ άλλων. Ο φωτισμός HPS δημιουργεί θερμότητα ακτινοβολίας που λείπει κυρίως από τον φωτισμό LED. Οι μονάδες LED που εφαρμόζονται περισσότερο αυτή τη στιγμή έχουν απόδοση 3,2 έως 3,7 μmol ανά είσοδο ηλεκτρικής ενέργειας joule, και για την HPS, με απόδοση 1,8 μmol/J, αυτό είναι 40 έως 50% λιγότερο.

Εκτός από τον παράγοντα εξοικονόμησης ενέργειας, αυτή η μεγάλη διαφορά έχει το πλεονέκτημα ότι το κλίμα μπορεί να ελεγχθεί καλύτερα οδηγώντας τη ζεστασιά και το φως ξεχωριστά. Ωστόσο, εσείς ως καλλιεργητής θα πρέπει συνεχώς να έχετε κατά νου να συνειδητοποιήσετε τις κατάλληλες συνθήκες κλίματος και καλλιέργειας για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται ο φωτισμός LED. Φυσικά, υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των καλλιεργειών, αλλά υπάρχουν και διάφοροι κοινοί παράγοντες.

Συμβουλή 1: Βέλτιστη χρήση του φωτισμού σας με dimmable LED

Προφανώς, θα επιλέξετε ένα φάσμα LED με αποδεδειγμένα αποτελέσματα για την καλλιέργειά σας. Για πολλές καλλιέργειες, η ελαφριά συνταγή έχει αναπτυχθεί και μπορείτε να επιλέξετε από μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 150 αποδεδειγμένες συνταγές. Όταν ο φωτισμός HPS αντικαθίσταται (εν μέρει) από led, το συνολικό επίπεδο φωτός στο θερμοκήπιο συνήθως αυξάνεται σημαντικά. Σε αυτή την περίπτωση ειδικά, είναι χρήσιμο να είστε σε θέση να μειώστε την ένταση του φωτισμού LED: με μια εξασθενημένη εγκατάσταση μπορείτε να ανταποκριθείτε τόσο στις ανάγκες της καλλιέργειας, των καιρικών συνθηκών όσο και της αγοράς ενέργειας, χωρίς να κάνετε παραχωρήσεις στην ομοιομορφία του φωτός. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα των dimmable LED είναι ότι αυτά γίνονται περίπου 10% πιο αποτελεσματικά όταν εξασθενούν. Αυτό μειώνει τη χρήση ενέργειας ανά μονάδα φωτός.

Συμβουλή 2: Η δραστηριότητα περικοπής είναι το κλειδί

Η διαίρεση των αφομοιωών που δημιουργούνται από τη φωτοσύνθεση είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Είναι μια παγίδα να απορροφήσει το φυτό όλο το φωτισμό με μια τεχνητή εγκατάσταση φωτισμού, αλλά παραμελούν να δημιουργήσουν συνθήκες για το φυτό να διανείμει τις αφομοιώσεις στα μέρη του φυτού όπου θα θέλατε να πάνε, τα οποία είναι συχνά οι καρποί ή / και τα λουλούδια. Χωρίς να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, η καλλιέργεια θα μπορούσε να έχει πολύ μικρή εξάτμιση, η θερμοκρασία των φυτών θα μπορούσε να παραμείνει πολύ χαμηλή ή θα απορροφήσει ανεπαρκή λιπάσματα.

Λόγω της απουσίας θερμότητας ακτινοβολίας, σε ορισμένες καλλιέργειες με έλεγχο LED χρησιμοποιείται πιο εντατικά και τα παράθυρα παραμένουν κλειστά συχνότερα για να διατηρηθεί η θερμότητα μέσα στο θερμοκήπιο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα κλίμα που είναι πολύ παθητικό, όπου το φυτό έχει προβλήματα εξάτμισης. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για να διατηρήσετε το φυτό ενεργό. Το κλειδί είναι η αποστράγγιση του υγρού γύρω από το φυτό. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε την επιπλέον κίνηση του αέρα από τους ανεμιστήρες, για παράδειγμα, ή προσθέτοντας έναν (ελάχιστο) σωλήνα θέρμανσης σε συνδυασμό με ένα κενό στην οθόνη και ενδεχομένως αφήνοντας τα παράθυρα ελαφρώς ανοιχτά. Η ενεργός αφύγρανση από μονάδες χειρισμού αέρα, για παράδειγμα, είναι επίσης μια τέλεια επιλογή σε συνδυασμό με φωτισμό LED. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να οθονήσετε ενεργά και να αφυμνήσετε με περιορισμένη εισροή ενέργειας.

Σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε δει ότι η ενέργεια που εξοικονομείται από το φωτισμό με LED θα πρέπει να αντισταθμίζεται ελαφρώς από μια υψηλότερη εισροή ζεστασιάς. Πόση πρόσθετη εισροή ζεστασιάς απαιτείται διαφέρει έντονα ανά κατάσταση καλλιέργειας, αλλά η καθαρή εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με το HPS είναι σημαντική όταν προστίθεται ηλεκτρική ενέργεια και ζεστασιά. Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις, η ζεστασιά έχει επίσης χαμηλότερο κόστος από την ηλεκτρική ενέργεια.

Συμβουλή 3: Οι κανόνες για τα φυτά

Για βέλτιστη ανάπτυξη, το φυτό πρέπει πάντα να οδηγεί. Τελικά η καλλιέργεια θα δείξει σε ποιο επίπεδο το φως που προσφέρεται θα μετατραπεί στην επιθυμητή ανάπτυξη. Παρακολουθήστε την απορρόφηση του νερού, την αναπτυξιακή ταχύτητα κ.λπ., και ρυθμίστε ανάλογα το κλίμα για να διατηρήσετε την καλλιέργεια ισορροπημένη. Για πολλές καλλιέργειες, προκειμένου να κάνετε το φυτό να χρησιμοποιήσει τις δημιουργημένους αφομοιώσεις με τον σωστό τρόπο, πρέπει να κατευθύνετε πιο παραγωγικά σε σύγκριση με το HPS. Εξετάστε, για παράδειγμα, την υλοποίηση μιας μεγαλύτερης στρατηγικής κλαδέματος DIF, ισορροπίας υγρασίας, κλαδέματος (φύλλων) και την προσαρμογή της ΕΚ ή της συνταγής των θρεπτικών ουσιών όπου χρειάζεται. Για την καλλιέργειά σας, θερμοκρασία θερμοκηπίου 68°F με HPS αισθάνεται πολύ διαφορετικό από 68°F με τις οδηγήσεις. Αυτό σημαίνει ότι με τις λυχνία LED, θα πρέπει να κοιτάξετε περισσότερο τη θερμοκρασία του φυτού αντί για τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα να εξετάσετε τη θερμοκρασία των φυτών για τα μέρη του φυτού ξεχωριστά. Όταν οι πηγές θερμότητας εφαρμόζονται διαφορετικά, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη θερμοκρασία των ριζών και των φρούτων, για παράδειγμα, σε σύγκριση με το κεφάλι του φυτού. Ένα παράδειγμα αυτού είναι ότι στις καλλιέργειες υψηλής σύρματος, οι σωλήνες ανάπτυξης χρησιμοποιούνται πολύ περισσότερο με LED ή υβριδικό φωτισμό, για να έχουν άμεση επίδραση στη θερμοκρασία των φρούτων.

Συμβουλή 4: Ελέγξτε τη θερμοκρασία του φυτού με διαλογή

Σε πολλές περιπτώσεις, βλέπουμε ότι οι καλλιεργητές που έχουν μια ενεργειακή οθόνη δίπλα σε μια οθόνη σκιάς είναι πιο ευέλικτοι και έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της υγρασίας και της θερμοκρασίας των φυτών σε σύγκριση με τους καλλιεργητές που έχουν μόνο μια οθόνη.

Υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη χρήση μιας ενεργειακής οθόνης για τον έλεγχο της θερμοκρασίας των φυτών. Οι καλλιεργητές που είναι συνηθισμένοι στον φωτισμό με hps υψηλής έντασης δεν γνωρίζουν πάντα την επίδραση της θερμικής ακτινοβολίας από τα φώτα, όταν η εκπομπή από το εξωτερικό είναι χαμηλής έντασης ακόμη και αρνητική. Σε πολλές περιπτώσεις, θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή να κλείσει η οθόνη ενέργειας σχεδόν εντελώς, περιορίζοντας την εκπομπή από την καλλιέργεια στην ατμόσφαιρα, ενώ η ανταλλαγή αέρα και η αφύγρανση μπορούν να συνεχιστούν.

Συμβουλή 5: Συνεχίστε τον υπολογισμό με βάση το άθροισμα φωτός

Κατά την εφαρμογή υψηλότερων εντάσεων φωτός, το φως θα είναι ένας περιοριστικός αυξητικός παράγοντας μιας καλλιέργειας σε μικρότερο βαθμό. Ο τεχνητός φωτισμός θα οδηγήσει σε στάιμα ελαφριά ποσά το χειμώνα. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιήστε το διαθέσιμο ελαφρύ ποσό για να δημιουργήσετε μια σταθερή καλλιέργεια που εγγυάται τη συνέχεια. Το φως γίνεται λιγότερο συμφόρηση, ειδικά όταν η ζεστασιά και το φως μπορούν να οδηγηθούν ξεχωριστά με φωτισμό LED. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς ως καλλιεργητής δεν πρέπει να παραμένετε ενήμεροι για τα ελαφρά ποσά που πρέπει να επιτευχθούν και το δυναμικό ανάπτυξης ή παραγωγής που συνεπάγεται. Συνειδητοποιώντας τα φορτία των φυτών που είναι πολύ υψηλά, η καλλιέργεια γίνεται ανισόρροπη, οδηγώντας σε δύσκολη ανάκαμψη το χειμώνα. Παραμείνετε ενήμεροι για μια ρεαλιστική πυκνότητα φυτών, βάρος συγκομιδής, στάδιο συγκομιδής και στρατηγική κλαδέματος.

Πώς να κάνετε μια επιτυχημένη καλλιέργεια LED

Όλο και περισσότεροι καλλιεργητές κάνουν τη μετάβαση στον ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό LED και πείθονται για τις δυνατότητες. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες, υπάρχουν πολλά κουμπιά για να πιέσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την καλλιέργειά σας. Σκεφτείτε κάτι περισσότερο από το φως, αλλά όλους τους αυξητικούς παράγοντες στο θερμοκήπιο και αφήστε το φυτό να σας καθοδηγήσει στις αποφάσεις σας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς ο φωτισμός led κηπουρικής μπορεί να ωφελήσει το θερμοκήπιό σας Εδώ.2παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar