Σφήκα εσπεριδοειδών – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

0
Σφήκα εσπεριδοειδών – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

Οι ογκώσεις γαλοπονεύματος ή μίσχων στα εσπεριδοειδή πρέπει να αφαιρεθούν με κλάδεμα μέχρι τα τέλη Αυγούστου, καθώς πολύ μικροσκοπικές μαύρες σφήκες αναδύονται από τα γαλόνια τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο έτοιμες να βάλουν μια νέα παρτίδα αυγών σε στελέχη εσπεριδοειδών. Επειδή αυτές οι σφήκες είναι φτωχά φυλλάδια, τείνουν να αναπαράγονται στο ίδιο δέντρο εκτός αν φυσούν από τον άνεμο σε έναν νέο ξενιστή.
Σε αντίθεση με πολλές άλλες σφήκες που βοηθούν στην επικονίαση ή είναι αρπακτικά παράσιτα, η σφήκα εσπεριδοειδών είναι ένα πραγματικό παράσιτο. Τα αυγά τοποθετούνται σε νεαρούς μίσχους εσπεριδοειδών, ιδιαίτερα ποικιλίες λεμονιού και γκρέιπφρουτ, και το εγγενές ασβέστη δακτύλου. Οι προνύμφες παραμένουν μέσα στο στέλεχος, διεγείροντας την ανάπτυξη των κυττάρων και προκαλώντας τη δημιουργία χολής ή οιδήματος στο μολυσμένο στέλεχος μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Τα δέντρα που δέχονται επανειλημμένες επιθέσεις θα γίνουν ασθενέστερα και θα παράγουν λιγότερους καρπούς.
Αρχικά, μόνο οι παράκτιοι κήποι της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Κουίνσλαντ επηρεάστηκαν, ωστόσο, αυτή η σφήκα εξαπλώνεται σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας.
Μην προσθέτετε γαλόνια στο σωρό κομποστοποίησης. Κάψτε τα ή απορρίψτε τα σε σφραγισμένη πλαστική σακούλα. Είναι πολύ πιθανό ότι το θράσος στη φωτογραφία έχασε το κλάδεμα του περασμένου έτους επειδή είναι ασυνήθιστο για τα γαλόνια να φτάσουν σε αυτό το μέγεθος σε μία εποχή. Όπως μπορείτε να δείτε, το δέντρο στη φωτογραφία επηρεάζεται επίσης από την κλίμακα και είναι πιο συνηθισμένο για τη σφήκα εσπεριδοειδών να επιτεθεί σε στρεσαρισμένους δέντρα. Μετά το κλάδεμα, ποτίστε καλά το δέντρο και τροφοδοτήστε το με ένα πλήρες οργανικό λίπασμα και όσο περισσότερο κομπόστ μπορείτε να διαθέσετε. Ένα ποτό τσαγιού εκχυλίσματος φυκιών θα το βοηθήσει να αντισταθεί σε περαιτέρω επίθεση παρασίτων και ασθενειών.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar