Συγχωρώντας το Ροδόδενδρο (Ενημερώθηκε) | PITH + VIGOR της Ροσέλ Γκριέιερ

0
Συγχωρώντας το Ροδόδενδρο (Ενημερώθηκε) | PITH + VIGOR της Ροσέλ Γκριέιερ

Η μετεγκατάσταση στη Νέα Αγγλία από την Αγγλία πριν από περίπου τέσσερα χρόνια φαινόταν, εκείνη την εποχή, (και συχνά εξακολουθεί να κάνει) σαν το τοπίο ισοδύναμο ενός σεφ που μετακομίζει από το Παρίσι στο Poughkeepsie.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, απογοητεύομαι από την υπερβολική χρήση μιας σχετικά μικρής παλέτας φυτών.

Ο πρωταρχικός στόχος του ερεθισμού μου είναι το ροδόδεντρο. Στην αρχή ορκίστηκα να μην τα χρησιμοποιήσω ποτέ, να τα ξεριζώσω σε κάθε ευκαιρία και να μιλήσω με κάθε καλλιεργητή για την ανάγκη διαφοροποίησης. Αλλά με τον καιρό, θυμήθηκα ότι στο Kew Gardens έξω από το Λονδίνο, το Rhododendron Dell ήταν ένα μαγικό μέρος που γιορτάστηκε και επισκέφθηκε ο κόσμος μακριά και ευρέως.

Εδώ στη Νέα Αγγλία, είναι πανταχού παρόντα. Χρησιμοποιούνται ως φυτεύσεις θεμελίωσης σε κάθε στροφή, συχνά τοποθετημένες όπου έχουν ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας και κυρίως στις πιο αηδιαστικές αποχρώσεις καραμέλας ή ροζ μωρών. Αναπόφευκτα συγκρούονται με το διπλανό σπίτι ή το χρώμα του κτιρίου.

Αλλά καθώς έχω ωριμάσει στη νέα μου ζωή και το σπίτι μου, έχω έρθει και πάλι σε πλήρη κύκλο στο ροδόδεντρο – αλλά μόνο σε καλά χρώματα.  Και μόνο αν τα γιορτάζω πραγματικά για το τι μπορούν να κάνουν (να αναπτυχθούν στη σκιά και να παρέχουν ένα εξαιρετικό πράσινο φόντο ή προβολή) και να χρησιμοποιηθούν με φειδώ και έξυπνα.

Βρήκα αυτό το εξώφυλλο του Selvedge (μια εκπληκτική έκδοση για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα) τόσο εμπνευσμένο. Τροφοδοτεί το πάθος μου για τη μόδα και την κηπουρική. Και το χρώμα αυτών των ροδόδεντρο είναι μόνο Mwah! (εισάγετε χειρονομία φιλιά στο άκρο του δακτύλου – όπως ένας πραγματικός σεφ του Παρισιού).
Συγχωρώντας το ροδόδεντρο - ένα όμορφο εξώφυλλο από το περιοδικό selvedge

Ενημέρωση Ροδοδάφνη 1/3/20:

Πώς γίνεται να έγραψα αυτή τη θέση πριν από 10 χρόνια;

Πόσο καιρό είμαι στο blogging;  Και φύτεψα ποτέ κανένα Ρόντις;

Όχι – Αλλά έσωσα μερικά που προορίζονταν να αφαιρεθούν, και 10 χρόνια μετά, χαίρομαι που είναι ακόμα εδώ.

Αυτό το blog είναι ένας έφηβος τώρα και πιστός στη μορφή του, με κοροϊδεύει. Μια βουτιά στα αρχεία οδηγεί πάντα είτε σε συνεδρία ντροπής (τι σκεφτόμουν και θεέ μου, γιατί έλεγα σε άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο!), είτε σε ένα ρολό ματιών (στον εαυτό μου), πιθανώς έναν μεγάλο αναστεναγμό από οτιδήποτε.

Μετά την ανακαίνιση, σχεδιάζω ένα νέο κήπο.  Οι εργολάβοι έπρεπε να έχουν πρόσβαση στον πίσω κήπο μου με μεγάλο εξοπλισμό και πριν από το έργο, υπήρχε μόνο ένα μονοπάτι πλάτους 4′ για να φτάσω εκεί.  Αρκετά για να περάσει το χλοοκοπτικό – αλλά όχι αρκετά κοντά για τον μεγάλο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για να σκάψει τα θεμέλια.

Έτσι δημιούργησαν ένα νέο μονοπάτι γύρω από την άλλη πλευρά του σπιτιού.  Η πλευρά του σπιτιού που δεν ήταν χώρα των ανήλικων, αλλά τώρα ξαφνικά είναι μέρος του κήπου.  Προηγουμένως είχε μόνο κρίνο της κοιλάδας, μια σχετικά υγιή στάση των κώνειων, μερικά scraggy παλιά ροδόδενδρα και έναν τόνο δηλητηριώδους κισσού.  Αλλά τώρα, είναι ένα μπάλωμα που είναι αρκετά ευρύ για να περάσει το backhoe και ανυπομονώ να κάνω κάτι από αυτό την άνοιξη.

Καθώς σκεφτόμουν ένα σχέδιο, αυτή η εικόνα (10 χρόνια αργότερα!) ήρθε αμέσως στο μυαλό.  Περίεργο πώς η έμπνευση μπορεί να κολλήσει μαζί σου.  Είναι επίσης η πρώτη φορά που ανέφερα ροδόδεντρο σε αυτό το blog.  Αυτό φαίνεται σημαντικό κατά κάποιο τρόπο.

Λατρεύω τα πάντα σε αυτή τη φωτογραφία.  Το φόρεμα – το λαμπερό πρόσωπο – και οι ασορτί ρόδες.  Θέλω ένα φόρεμα που να ταιριάζει με τις ροδιές μου.  Είναι περίεργο αυτό;  Όπως οι άνθρωποι που ταιριάζουν με τα εσώρουχά τους με αυτά που φορούν. Παράξενο και τόσο κουραστικό.

Τα νέα ροδόδεντρο είναι στο μέλλον μου.  Όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο.

Όχι ροζ καραμέλες. Μωβ, κίτρινο, λευκό μπορντό.

εμπνευστείτε από ροδόδεντρο

Πράγματα που αναρωτιέμαι για τα Ροδόδενδρα:

Πρέπει να βελτιώσω το έδαφος;  Είναι βραχώδες αλλά βαθιά καλυμμένο με πευκοβελόνες. Υποθέτω όξινο.  Αυτό δεν είναι το φυσικό σπίτι των Ρόντις;

Και πώς μπορώ να τα στρώνω για να φτιάξω ένα dell; (dell. : μια απομονωμένη κοίλη ή μικρή κοιλάδα που συνήθως καλύπτεται με δέντρα ή χλοοτάπητα)

Υπάρχουν ρόδις που μυρίζουν υπέροχα;  Έχω ακούσει ότι τα περισσότερα αρωματικά είδη δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά. Η εξαίρεση είναι r. fortunei και τα πολλά υβρίδια του, αλλά υποτίθεται ότι τα χρώματα είναι λίγο φανταχτερά και δεν είμαι κάτω για αυτό.

Όταν τακτοποιήσω τις λεπτομέρειες θα δημοσιεύσω ξανά…., αλλά μέχρι τότε, ερευνώ φυτά κήπου δασικής περιοχής, φυτά ξηρής σκιάς και ποικιλίες που αναφέρονται στο Ομάδα ροδόδενδρο RHS .

Γίνετε μέλος του δωρεάν διαδικτυακού μου σεμιναρίου σήμερα!

– Μάθετε το σύστημα 7 βημάτων μου για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνει ΟΛΩΝ κατά τη δημιουργία ενός κήπου. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας πανέμορφο κήπο.

συμμετάσχετε στην πρόκληση σχεδιασμού κήπου FrEE 10 ημερών

Ο κήπος σας θα φαίνεται καλύτερα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγραφείτε

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar