Πώς να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες στον κήπο για να βελτιώσετε το σχέδιό σας

0
Πώς να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες στον κήπο για να βελτιώσετε το σχέδιό σας

Σκέφτηκες να χρησιμοποιήσεις καθρέφτες στον κήπο σου;

Αυτό το απροσδόκητο κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού προσφέρεται τόσο καλά σε ένα υπαίθριο περιβάλλον.

Στο σπίτι τα χρησιμοποιούμε λειτουργικά (όπως για τον έλεγχο των μαλλιών σας κατά την έξοδο από την πόρτα) καθώς και να ζωντανεύουν τους χώρους μας αντανακλώντας το φως ή τροποποιώντας δημιουργικά την αίσθηση ενός χώρου.

Σε εξωτερικούς χώρους μπορούμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα, αλλά υπάρχουν κάποιες ειδικές εκτιμήσεις που σας επιτρέπουν να πάρετε ακόμα πιο δημιουργικά.

Πώς να διορθώσετε προβλήματα μεγέθους, φωτός και ισορροπίας στον κήπο σας με έναν καθρέφτη

7 ιδέες για τη χρήση καθρεφτών στον κήπο σας

  1. Οι καθρέφτες μπορούν να σας βοηθήσουν να δώσετε την ψευδαίσθηση του επιπλέον χώρου. Οι μικροί ιδιοκτήτες κήπων μπορούν στρατηγικά να τοποθετήσουν έναν καθρέφτη για να ξεγελάσουν το μυαλό να σκεφτεί ότι υπάρχει περισσότερος κήπος και πολλά άλλα για να δείτε.

Συμβουλή: Τοποθετήστε καθρέφτες σε τοίχους σε σχήμα πόρτας ή παραθύρου και η αντανάκλαση θα δώσει την ψευδαίσθηση ότι ο κήπος συνεχίζει σε άλλη περιοχή πέρα από αυτό. Πλαισιώστε το με φυτά ή βάλτε μια πύλη μπροστά από τον καθρέφτη για να τονίσετε την ψευδαίσθηση.

2. Αντικατοπτρίζουν την ομορφιά των φυτών και των λουλουδιών σας. Με έναν καθρέφτη, ξαφνικά ένα λουλούδι μοιάζει με δύο (και αν πάρετε πραγματικά έξυπνο με πολλαπλούς καθρέφτες, ίσως μπορεί ακόμη και να μοιάζει περισσότερο).

Συμβουλή: Μεγεθύνετε τον αντίκτυπο ειδικών φυτών ή άλλων στοιχείων κάνοντάς τα να φαίνονται μεγαλύτερα (διπλό μέγεθος!) με στρατηγικό καθρέφτη.

3. Χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη για να φωτίσετε μια σκοτεινή γωνία. Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως και ζωντανεύουν τα πάντα γύρω τους. Αντανακλώντας το φως και τη ζεστασιά, μπορεί ακόμη και να είστε σε θέση να αλλάξετε το μικροκλίμα αρκετά ώστε να σας επιτρέψει να αναπτύξετε λιγότερο ανθεκτικά φυτά ή φυτά που χρειάζονται περισσότερο ηλιακό φως.

4. Οι καθρέφτες σε γλυπτές μορφές προσθέτουν κίνηση και ενδιαφέρον με απροσδόκητο τρόπο. Αυτός ο τύπος γλυπτικής δεν κυριαρχεί στυλιστικά όπως θα μπορούσε κάποιο άλλο πιο παραδοσιακό γλυπτό.  Αντίθετα, προσθέτει μυστήριο αλλάζοντας το προφανές και καθιστώντας το λίγο πιο απροσδόκητο.  Λατρεύω αυτόν τον κατοπτρισμένο μονόλιθο (κάτω μέρος της θέσης) στον κήπο Pettifers στο Oxfordshire της Αγγλίας – αν αυτό είναι πάρα πολύ για τον κήπο σας σκεφτείτε κάτι μικρότερο – όπως μια μπάλα που κοιτάζει με καθρέφτες.

καθρεφτιστικός οβελίσκος από ανοξείδωτο χάλυβα από τον David Harbor Sundials που βλέπει στον κήπο Pettifers στο Oxfordshire από τον κλάιβ Νίκολς

5. Παίξτε με καθρέφτες για να δημιουργήσετε ψευδαίσθηση. Οι στρατηγικά τοποθετημένοι καθρέφτες μπορούν να κάνουν έναν φράκτη να φαίνεται ότι είναι μακρύτερος ή μπορεί να δημιουργήσει νέα γραμμή προοπτικής που αλλάζει την αίσθηση ενός χώρου. Σκεφτείτε αίθουσες με καθρέφτες και διασκεδαστικά σπίτια και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα κόλπα για να κάνετε μια δήλωση στον κήπο σας

6. Εξετάστε έναν καθρέφτη κοντά σε ένα καθιστικό ή τραπεζαρία. Όταν τρώτε σε εξωτερικούς χώρους, συχνά χρησιμοποιούνται κεριά και ζεστά φώτα γύρω από το τραπέζι.  Ένας καθρέφτης θα σας βοηθήσει να τονίσετε αυτή τη ζεστασιά και να δώσετε μια μεγαλύτερη αίσθηση περιβλήματος.

Οθόνη φρακτών mirro που σχεδιάζεται από το σχέδιο Davis Leon

7. Δεν είναι όλοι οι καθρέφτες κάθετοι. Το νερό στον κήπο είναι ένας μεγάλος φυσικός καθρέφτης που αντανακλά τον ουρανό και το τοπίο που το περιβάλλει.  Οι λίμνες είναι εξαιρετικές για αυτό, αλλά ακόμη και οι λακκούβες μπορούν να κάνουν μια σκηνή πιο ενδιαφέρουσα.

αντανακλαστικό χαρακτηριστικό γνώρισμα κήπων νερού
Οι κυκλικές πέτρες δημιουργούν έναν οριζόντιο καθρέφτη κήπου που θα αντανακλά τα φυτά, το φως και τον ουρανό.

Πώς να στεγανώνετε τον καθρέφτη του κήπου σας

Η χρήση καθρεφτών έξω δημιουργεί κάποια πρακτικά ζητήματα.  Ενώ δεν υπάρχει μαγική λύση για την προστασία ενός καθρέφτη που τοποθετείται σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής ενός εσωτερικού καθρέφτη που χρησιμοποιείται έξω.

Γυαλί εναντίον πλαστικών εναντίον ανοξείδωτων καθρεφτών για τον κήπο

Γυάλινοι καθρέφτες έχουν μια ασημένια υποστήριξη που τους δίνει την αντανακλαστική τους ποιότητα. Αυτή η υποστηρίξεις είναι ευάλωτη στο νερό. Προφανώς, η τοποθέτηση ενός καθρέφτη έξω θα τον εκθέσει στα στοιχεία. Με την πάροδο του χρόνου, η ασημένια ενίσχυση θα αρχίσει να φουσκώνει ή να ξεφλουδίζει.  Πόσα χρόνια θα πάρετε από έναν καθρέφτη είναι δύσκολο να πούμε – θα εξαρτηθεί από το κλίμα σας και την έκθεση του κομματιού.  Αλλά αν το προστατέψετε και πάρετε κάποιες προφυλάξεις μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή.

Ο σύγχρονος κατοπτρισμός είναι πιο ανθεκτικός από τους παλαιότερους καθρέφτες. Προσωπικά, δεν με πειράζει ένας „ξεπερασμένος“ καθρέφτης – ειδικά στον κήπο, αλλά αν ανησυχείτε, μπορείτε να σφραγίσετε τις άκρες του καθρέφτη στο πλαίσιό του χρησιμοποιώντας ένα αδιάβροχο καζάνι σιλικόνης ή ένα στεγανωτικό σπρέι. Εκτελέστε μια χάντρα καζάνι όπου το νερό μπορεί να διοχετευθεί ανάμεσα στο πλαίσιο και τον καθρέφτη ή καλύψτε ολόκληρη την πλάτη και τις πλευρές με ένα σπρέι.  Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που έχω για την παράταση της ζωής ενός γυάλινου καθρέφτη σε εξωτερικούς χώρους – δεν είναι τέλεια, αλλά θα πρέπει να βοηθήσει.  Θυμηθείτε επίσης ότι οι καθρέφτες δεν είναι τρομερά ακριβοί και είναι ανακυκλώσιμοι – οπότε αν ο καιρός αρχίζει να παίρνει πάρα πολύ για το γούστο σας, αλλάζοντας το για ένα νέο δεν είναι ένα μεγάλο κόστος.

Ακρυλικοί καθρέφτες να λύσει πολλά από τα ζητήματα με τη χρήση γυαλιού σε εξωτερικούς χώρους.

Το ακρυλικό είναι ασφαλέστερο από το γυαλί και ελαφρύτερο σε βάρος.  Αν θέλετε ο καθρέφτης σας να διατηρήσει τις αντανακλαστικές του ιδιότητες για πολλά χρόνια, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα ακρυλικό.

Οι ακρυλικοί καθρέφτες καθρεφτών είναι περίπου 20 φορές ισχυρότεροι από το γυαλί και είναι κατάλληλοι για την υπαίθρια χρήση.

Όχι μόνο το ακρυλικό είναι πολύ πιο ανθεκτικό στις κρούσεις, είναι επίσης πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσει τραυματισμό εάν σπάσει. Εάν ο ακρυλικός καθρέφτης σας σπάσει, δεν θα έχετε να κάνετε με πολλά θραύσματα θρυμματισμένου γυαλιού (όταν σπάσουν, το καθαριστικό διαλείμματος).

Το μειονέκτημα είναι ότι οι ακρυλικοί καθρέφτες δεν είναι τόσο σαφείς και ανακλαστικοί όσο οι γυάλινοι καθρέφτες. Επίσης – όσο μεγαλύτερος είναι ο καθρέφτης, τόσο περισσότερη παραμόρφωση (σκεφτείτε διασκεδαστικό καθρέφτη σπιτιού) που θα έχεις.  Αν θέλετε να το αποφύγετε αυτό, αυξήστε το πάχος του καθρέφτη (αλλά και αύξηση της τιμής).

Υπάρχουν δύο τύποι διαθέσιμων πλαστικών mirros – ακρυλικό και πολυανθρακικό. Τα μεγάλα καταστήματα DIY συνήθως φέρουν τον ακρυλικό τύπο και μπορείτε επίσης να βρείτε προμηθευτές τόσο για ακρυλικούς όσο και για πολυανθρακικούς καθρέφτες σε απευθείας σύνδεση.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των πλαστικών καθρεφτών για τον κήπο είναι ότι έχουν κάποια ευελιξία. Οι γυάλινοι καθρέφτες είναι πολύ άκαμπτοι – οποιοδήποτε σημείο πίεσης θα οδηγήσει σε σπάσιμο – αντίθετα με ακρυλικούς ή πλαστικούς καθρέφτες, μπορείτε να τους λυγίσετε. Εάν το κάνετε αυτό, θα δείτε την παραμόρφωση που προκαλείται από την κάμψη ή τη χρήση σε μια ανώμαλη επιφάνεια, αλλά δεν θα σπάσει.

Ποιο είναι καλύτερο ακρυλικό ή πολυανθρακικό;

Το πολυανθρακικό είναι περίπου διπλάσια τιμή του ακρυλικού καθρέφτη, αλλά είναι 200 φορές ισχυρότερο από το γυαλί (έναντι 20 x τόνγκερ για ακρυλικό) και οι αντανακλαστικές του ιδιότητες είναι καλύτερες.  Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για έναν εξωτερικό καθρέφτη εξωτερικής χρήσης εάν ψάχνετε για μια μακροπρόθεσμη επιλογή υψηλών προδιαγραφών.

Ένα άλλο υλικό φινιρίσματος καθρεφτών που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας.  Η αντανάκλαση είναι παρόμοια με τους γυάλινους καθρέφτες και ενώ αυτή είναι επίσης μια ακριβή επιλογή, μπορεί να ενσωματωθεί όμορφα στη γλυπτική και την αρχιτεκτονική στον κήπο.

Πώς να κρεμάσετε ή να συνδέσετε τον καθρέφτη κήπου σας

Βεβαιωθείτε ότι ο καθρέφτης είναι ασφαλώς συνδεδεμένος όπου και αν πρόκειται να τον κρεμάσετε. Υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε έναν καθρέφτη με ξύλινο πλαίσιο, μπορείτε να βιδώσετε τις γωνίες του πλαισίου απευθείας στην επιφάνεια όπου θα τοποθετηθεί. Οι κόλλες είναι επίσης μια επιλογή.

Εάν έχετε έναν καθρέφτη χωρίς πλαίσιο που έχει τρύπες που τρυπιούνται στις γωνίες (όπως ένας παλιός καθρέφτης μπάνιου), μπορείτε να τον τοποθετήσετε χρησιμοποιώντας βίδες και κατά προτίμηση λαστιχένιες ροδέλες. Μπορείτε επίσης να το κρεμάσετε χρησιμοποιώντας μη σκουριασμένα σύρματα προσαρτημένα στο πίσω μέρος, με μια σταθερά τοποθετημένη κρεμάστρα στην κρεμαστή επιφάνεια. Δεν προτιμώ όμως αυτή τη μέθοδο, καθώς οτιδήποτε είναι έξω υπόκειται στα στοιχεία – και ο άνεμος ειδικότερα μπορεί να πιάσει και να τραβήξει κάτι δεξιά από έναν τοίχο.

Η τοποθέτηση του φλοιού του καθρέφτη και σταθερά θα πρέπει να είναι ο στόχος.

Είναι η φωτιά μια ανησυχία με τους εξωτερικούς καθρέφτες;

Δεν έχω ακούσει ποτέ ότι αυτό είναι ένα νόμιμο πρόβλημα στον κήπο, αλλά έχω δει να το αναφέρω μια-δυο φορές, οπότε θα το συζητήσω.

Προσέξτε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την αντανάκλαση του καθρέφτη να ανάβουν φωτιά. Ακούγεται λίγο αδύνατο και ως επί το πλείστον είναι – αλλά όχι εντελώς.

Οι καθρέφτες μπορούν να αντανακλούν και να εστιάζουν το φως αρκετά έντονα για να ανάψουν τα πράγματα – αυτοί οι τύποι του youtube το κάνουν όλη την ώρα.

Παρακολουθήστε πότε και πού κατευθύνεται η αντανάκλαση του ήλιου καθ ‚όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παρατηρήστε πού προσγειώνεται και πόσο ζεστό γίνεται. Η θερμότητα του ήλιου, που αντανακλάται και μεγεθύνεται με έναν καθρέφτη, μπορεί να πιάσει φύλλα, βελόνες πεύκου και αποξηραμένα χόρτα στη φωτιά εάν οι συνθήκες είναι σωστές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες έξω στον κήπο

Προειδοποίηση: Πουλιά + Καθρέφτες κήπου

Ένας καθρέφτης μπορεί να βάλει τους φτερωτούς φίλους μας σε μια ζαλάδα … Ή χειρότερα 🙁

Λάβετε υπόψη την άγρια φύση κατά την εγκατάσταση ενός καθρέφτη κήπου. Μερικά πουλιά θα χτυπηθούν μέχρι θανάτου ενάντια σε έναν καθρέφτη. Μπορεί επίσης να πετάξουν σε αυτό επειδή δεν συνειδητοποιούν ότι είναι ένα εμπόδιο (σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που μερικές φορές πετούν σε γονόκτια), ή μπορεί να επιτεθούν στο „άλλο πουλί“ που εισβάλλει στην επικράτειά τους.

Ανάλογα με τη θέση και την τοποθέτηση του καθρέφτη, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Εδώ είναι ένα χρήσιμο βίντεο που μιλάει για την έρευνα που γίνεται για να βοηθήσει στη δημιουργία δομικών υλικών που σκοτώνουν λιγότερα πουλιά.

Το κλειδί φαίνεται να προσθέτει γραμμές που δεν υπερβαίνουν τις 2 ίντσες οριζόντια ή 4 ίντσες κάθετα.  Να προσέχετε για γυαλί και καθρέφτες φιλικούς προς τα πουλιά στην αγορά και ενδιάμεσα, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα αιωρούμενο πλέγμα μπροστά από τον καθρέφτη για την πρόληψη ατυχημάτων.

Καθρέφτες νερού

Αν ανησυχείτε για την άγρια φύση, ο ασφαλέστερος τρόπος για να ενσωματώσετε καθρέφτες στον κήπο είναι να προσθέσετε ακίνητο νερό.  Μια λίμνη είναι επίσης ένας οριζόντιος καθρέφτης που εξυπηρετεί την άγρια φύση όλων των ειδών.

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση καθρεφτών έξω;  Αν ναι, αφήστε τα στα σχόλια και θα βάλω τα δυνατά μου για να απαντήσω!
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση καθρεφτών στον κήπο
εικόνες- Σχεδιασμός Λίον Ντέιβις, Σπίτι άλντγκεϊτ, ευγενική προσφορά της Ντέιβιντ Χάρμπερ του Κλάιβ Νίκολς, Άννι Σπρατ και Γιόργκεν Χάλαντ

Σχετικές δημοσιεύσεις:

Από το „Nice“ στο „Wow“: Πώς να σας κάνει τον κήπο να φαίνεται εκπληκτικός

Πώς να κόψετε ένα τέλειο σπειροειδές τοπιό

Γίνετε μέλος του δωρεάν διαδικτυακού μου σεμιναρίου σήμερα!

– Μάθετε το σύστημα 7 βημάτων μου για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνει ΟΛΩΝ κατά τη δημιουργία ενός κήπου. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και να έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας πανέμορφο κήπο.

συμμετάσχετε στην πρόκληση σχεδιασμού κήπου FrEE 10 ημερών

Ο κήπος σας θα φαίνεται καλύτερα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγραφείτε

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar