Πώς να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας, με βάση τον τύπο Enneagram σας

0
Πώς να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας, με βάση τον τύπο Enneagram σας

Θέλετε να αξιοποιήσετε τον τύπο της προσωπικότητας του Enneagram για να γίνετε πιο συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στους στόχους της ζωής σας;

Έχουμε μιλήσει για τους στόχους που πρέπει να θέσετε με βάση το εννεάγραμμά σας, αλλά τι γίνεται με το πώς να τους τηρήσετε και να τους πετύχετε;

Όλοι έχουμε τα δικά μας πράγματα όσον αφορά το πώς τα καταφέρνουμε με τον δικό μας τρόπο, οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε την προσωπικότητά μας για να τα επεξεργαστούμε, ώστε να δημιουργήσουμε τη ζωή που θέλουμε και να πετύχουμε αυτούς τους στόχους!

Δεν έχετε κάνει ακόμα το τεστ Enneagram; Πάρτε το στο Αλήθεια.*

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για κάθε τύπο Enneagram για να αντιμετωπίσετε τα εμπόδια σας για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας.

Τύπος 1: Οι Μεταρρυθμιστές

Οι Type One προσπαθούν πάντα να βελτιώσουν τα πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού τους. Έχουν την τάση να βάζουν στόχους.

Ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες τους με την τήρηση των στόχων είναι η ασπρόμαυρη σκέψη τους ή όλα ή τίποτα. Εάν δεν μπορούν να το δώσουν το 100%, μπορεί να αποφασίσουν να τα παρατήσουν εντελώς αντί να κάνουν ένα σχέδιο που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής τους.

Οι τύποι 1 μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο ABC για να δημιουργήσουν ένα εφεδρικό σχέδιο για τις στρατηγικές πίσω από τους στόχους τους, έτσι ώστε ακόμα κι αν έχουν μια μέρα ρεπό, να μπορούν να σημειώσουν πρόοδο.

Βάλτε το στόχο να ολοκληρώσετε την εργασία, αντί να την έχετε τέλεια – και θα έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να παραμείνετε συγκεντρωμένοι.

Επειδή οι 1 είναι τόσο εστιασμένοι στην αξία, μπορούν να πάρουν τον εαυτό τους και τους στόχους τους λίγο πολύ στα σοβαρά. Αξιοποιήστε τον τύπο 7 στον οποίο πηγαίνετε στην υγεία για να προσπαθήσετε να διασκεδάσετε περισσότερο στην πρόοδο της επίτευξης των στόχων σας. Η ζωή υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστική, οπότε προσπαθήστε να προσθέσετε με κάποιους τρόπους για να την κάνετε πιο ευχάριστη για εσάς στη διαδικασία.

Τύπος 2: Οι βοηθοί

Οι τύποι 2 συχνά κάνουν πολλά για τους ανθρώπους στη ζωή τους και συχνά μπορούν να θέσουν και να ξεχάσουν στόχους επειδή βάζουν τις ανάγκες των άλλων μπροστά από τις δικές τους. Θα εγκαταλείψουν τα πάντα για να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τους ανθρώπους στη ζωή τους – κάτι που είναι εξαιρετικά αξιοθαύμαστο, εκτός από το ότι σημαίνει ότι συχνά παραμελούν τις δικές τους ανάγκες και όραμα.

Εάν είστε τύπος δύο, αρχίστε να εξασκείτε βάζοντας τον εαυτό σας πρώτο με μικρές πρακτικές στις οποίες δεσμεύεστε και βάλτε το στο ημερολόγιό σας ως αδιαπραγμάτευτο. Καθώς συνεχίζετε να ακολουθείτε αυτή τη μικρή πρακτική, μπορείτε να εργαστείτε για μεγαλύτερους στόχους – αλλά αν βρίσκεστε σε μια σπείρα που αρέσει στους ανθρώπους, τα μικρά βήματα θα είναι η καλύτερη κίνηση.

Αυτό θα απαιτήσει από εσάς να πείτε όχι σε κάποια πράγματα που προκύπτουν. Προσπαθήστε να θυμάστε ότι όταν λέτε ναι σε κάτι, λέτε όχι σε κάτι άλλο. Εάν λέτε συνεχώς όχι στις δικές σας ανάγκες, θα είστε λιγότερο χρήσιμοι στους ανθρώπους που αγαπάτε. Φυλάξτε τα ναι σας για όταν έχετε πραγματικά την ικανότητα να δώσετε.

Είναι μια συνεχής διαδικασία, και δεν θα την παίρνετε πάντα σωστά, αλλά ήρθε η ώρα να βάλετε τους στόχους σας ως προτεραιότητα, δύο!

Τύπος 3: Οι Επιτυχόντες

Οι τύποι 3 είναι φυσικοί στόχοι, αλλά δεν ξοδεύουν πολύ χρόνο για να καταλάβουν εάν οι στόχοι που επιτυγχάνουν είναι ευθυγραμμισμένοι με αυτό που πραγματικά θέλουν. Μπορούν να είναι πραγματικά αποφασισμένοι να κάνουν τη ζωή τους να μοιάζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο στους άλλους ανθρώπους και αυτό που αντιλαμβάνονται ως ιδανική εκδοχή επιτυχίας δεν το σταματούν αρκετά για να αναρωτηθούν πώς νιώθουν πραγματικά για αυτό.

Μια ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας ως εννεάγραμμα 3? «Πραγματικά προσθέτουν αξία στη ζωή μου αυτοί οι στόχοι και με κάνουν να νιώθω καλά;» Και „Είναι αυτός ο στόχος κάτι για το οποίο είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και περίεργος ή είναι κάτι που νομίζω ότι φαίνεται εντυπωσιακό ή όπως θα έκανε ένας επιτυχημένος άνθρωπος;“

Δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις παράσταση. Ακριβώς επειδή είστε παραγωγικοί δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας (ή να αφήνετε τους άλλους να σας συμπεριφέρονται) σαν μηχανή.

Μπορείτε να ορίσετε τι σημαίνει επιτυχία και ποιο είναι το νόημα να αποκτήσετε μια εντυπωσιακή εικόνα εάν είστε άθλιοι;

Τύπος 4: Οι Ατομιστές

Τα Enneagram Type 4 μπορεί να είναι το αντίθετο από τα Type 3, καθώς σκέφτονται πάντα πώς νιώθουν και τι πραγματικά θέλουν – και είναι λιγότερο συνεπείς στην επιδίωξη των στόχων.

Οι τύποι 4 μπορούν να συγκριθούν όταν κυνηγούν γκολ, ακόμη περισσότερο από άλλους τύπους. Είναι σημαντικό για αυτούς να αποσυνδέονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν είναι βαριά στη λειτουργία σύγκρισης. Επειδή είστε τόσο δημιουργικοί, χρειάζεστε πραγματικά χώρο μακριά για να επανασυνδεθείτε με το δικό σας όραμα, αντί να αφήσετε την πρόοδο των άλλων να σας καταπνίξει.

Κάντε τις συνήθειες που προσπαθείτε να προσθέσετε στη ζωή σας σαν ιεροτελεστία. Οι υγιεινές συνήθειες που αισθάνονται σαν ένα ευχάριστο καθημερινό τελετουργικό θα είναι κάτι στο οποίο θέλετε να τηρήσετε, επειδή απολαμβάνετε τον τρόπο που σας κάνει να νιώθετε.

Αγγίξτε το γιατί. Είναι εύκολο να ξεχάσουμε τον λόγο για τον οποίο κάνουμε αυτό που κάνουμε, και περισσότερο από κάθε άλλο τύπο, τα 4 πρέπει να επανασυνδεθούν και να παραμείνουν εστιασμένα στον λόγο και το όραμα πίσω από το γιατί επιδιώκουν τους στόχους τους.

Τύπος 5: Οι ερευνητές

Οι Τύποι Πέντε είναι περίεργοι και ενδιαφέρονται να βουτήξουν βαθιά σε θέματα που τους συναρπάζουν, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένας μηχανισμός απόσπασης της προσοχής για τα πέντε άτομα για να αποφύγουν να ακολουθήσουν τα πράγματα που θέλουν στη ζωή τους.

Τα πέντε μπορεί να έχουν την τάση να απομονώνονται και πολλοί στόχοι απαιτούν από εμάς να φέρουμε άλλους ανθρώπους και να επιτρέψουμε σε άλλους να μας βοηθήσουν ή να δώσουμε διορατικότητα. Τα Fives μπορούν να χωρίσουν πολλά, και ενώ το να κάνετε πράγματα μόνοι σας είναι απολύτως εντάξει, είναι σημαντικό να προσκαλέσετε άλλα άτομα και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να μοιραστεί την πρόοδό σας και να έχετε κάποια ευθύνη για τους στόχους σας.

Εάν είστε πέντε ετών και αισθάνεστε υπερβολικά στο κεφάλι σας και αποσυνδέεστε με το σώμα σας, φροντίστε να κάνετε κάποιες πρακτικές για να επανασυνδεθείτε, όπως να γειώνετε τα πόδια σας στο έδαφος έξω ή να κάνετε έναν διαλογισμό περπατήματος.

Τύπος 6: Οι πιστοί

Τα Enneagram 6 συνήθως αγαπούν τον προγραμματισμό, ειδικά με έναν καλό σχεδιασμό χαρτιού!

Οι τύποι 6 μπορεί να έχουν πολλή αρνητική αυτοσυζήτηση και άγχος καθώς προχωρούν προς τους στόχους τους. Είναι σκληρά εργαζόμενοι, αλλά μπορεί να είναι αρκετά σκληροί και με τον εαυτό τους.

Είναι σημαντικό για τους 6 να παίρνουν τις επιβεβαιώσεις τους από τον εαυτό τους, αλλά είναι επίσης ωραίο να έχουν εξωτερική επικύρωση. Εάν είστε 6 ετών, δημιουργήστε έναν φάκελο στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας (ή θα μπορούσατε ακόμη και να τον εκτυπώσετε σε ένα φυσικό αρχείο) και βάλτε όλα τα ωραία μηνύματα που λαμβάνετε από άτομα. Είτε πρόκειται για μηνύματα από φίλους είτε πελάτες, είναι ωραίο να έχετε έναν φάκελο για να δείτε όταν βρίσκεστε σε μια σπείρα αμφιβολίας για τον εαυτό σας.

Θα μπορούσατε επίσης να γράψετε μια λίστα με στόχους που έχετε πετύχει προηγουμένως για να σας υπενθυμίσει πόσα έχετε ήδη καταφέρει!

Οι 6 είναι εξαιρετικά προσανατολισμένοι στην κοινότητα, επομένως μπορεί να είναι χρήσιμο για αυτούς να έχουν ομάδες υπευθυνότητας ή να προσκαλούν αξιόπιστους φίλους καθώς θέτουν νέες προκλήσεις από τον εαυτό τους.

Τύπος 7: Οι ενθουσιώδεις

Όταν οι Enneagram 7 σας λένε για τους στόχους τους, δεν μπορείτε παρά να αισθάνεστε τον ίδιο ενθουσιασμό για τους στόχους τους. Αλλά αυτό που μπορεί να συμβεί για τα εφτάρια μας που ζουν στο πάρτι είναι ότι μετά την εξασθένιση της αρχικής ορμής, μπορεί να αποσπαστούν ή να βαρεθούν και να θέλουν να προχωρήσουν σε έναν άλλο στόχο ή έργο.

Είναι χρήσιμο για τα επτά άτομα να δίνουν προτεραιότητα σε λίγο χρόνο για να προσγειωθούν και να δημιουργήσουν χώρο για προβληματισμό – κάτι που συχνά δεν δίνουν αρκετή προτεραιότητα, επειδή είναι πάντα εν κινήσει. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με κίνηση κάνοντας μια βόλτα (χωρίς podcast ή περισπασμούς!)

Χρησιμοποιήστε αυτή τη στιγμή για να σκεφτείτε πραγματικά και να αναρωτηθείτε εάν αυτός ο στόχος δεν είναι πραγματικά κατάλληλος για αυτούς και είναι καιρός να προχωρήσετε – ή εάν ο στόχος γίνεται δύσκολος και πρέπει να ξεπεράσουν τη δυσφορία. Και μετά σκεφτείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεπεράσετε το αίσθημα της μονοτονίας και να επαναφέρετε αυτό το αίσθημα διασκέδασης.

Για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον σας για έναν στόχο ως 7, μπορείτε να παιχνιδοποιήσετε τη διαδικασία. Διατηρήστε το ενδιαφέρον στην πορεία κάνοντας ορόσημα και δημιουργώντας μικρές νίκες στην πορεία. Ως απλό παράδειγμα, αν προπονούσατε για να τρέξετε έναν μαραθώνιο, θα μπορούσατε να κάνετε μίνι-ορόσημα και να συνεχίσετε να προσπαθείτε να κερδίσετε τον καλύτερο χρόνο σας.

Τύπος 8: The Challengers

Τα Enneagram 8s είναι οι βασίλισσες „get sh*t done“. Είναι ασταμάτητοι όταν θέλουν κάτι και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να το κάνουν.

Το μέρος όπου τα οκτώ αγωνίζονται είναι να αναλαμβάνουν πάρα πολλά και να έχουν την τάση να αγανακτούν με άλλους ανθρώπους που δεν συνεισφέρουν τόσο πολύ όσο αυτοί. Οι οκτώ δεν θέλουν να αισθάνονται ότι τους εκμεταλλεύονται και συχνά θα είναι καχύποπτοι για τις προθέσεις των άλλων ανθρώπων.

Εάν οι στόχοι σας αφορούν άλλα άτομα ως οκτώ, να έχετε υπόψη σας ότι δεν έχουν όλοι την ίδια ικανότητα και νοοτροπία για να ολοκληρώσετε τα πράγματα με εσάς. Και δεν σημαίνει πάντα ότι είναι αδύναμοι ή ότι θέλουν να σας πάρουν. Οι προτεραιότητες του καθενός και οι τρόποι να κάνουν πράγματα είναι διαφορετικοί – και αυτό είναι εντάξει.

Παρόμοια με το Enneagram 3, οι Eights θα πρέπει να αξιολογήσουν γιατί κυνηγούν τους στόχους στην πρώτη θέση. Είναι έτσι ώστε να αισθάνεστε ανεξάρτητοι και να σας εκλαμβάνουν ως ασταμάτητο κακό; Νομίζω ότι πολλά οκτώ έχουν πείνα και πρέπει να δείξουν στους ανθρώπους από τι είναι φτιαγμένα, αλλά είναι σημαντικό να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις στη ζωή σου. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν.

Τύπος 9: Οι Ειρηνοποιοί

Τα Enneagram 9 είναι πιθανώς οι λιγότερες πιθανότητες να θέσουν στόχους εξαρχής, γιατί μπορούν να βρουν εσωτερική γαλήνη χωρίς να «προσπαθούν» για τίποτα.

Λαχταρούν σταθερότητα και εσωτερική γαλήνη και η δημιουργία ενός σχεδίου δράσης μπορεί μερικές φορές να τους φαίνεται πολύ, ειδικά για τους Μεγάλους Στόχους Εικόνων.

Τείνουν να λειτουργούν καλύτερα με καθορισμένες προθέσεις και συνήθειες.

Με τις συνήθειες, το Enneagram 9s θα πρέπει να ξεκινήσει με μια «συνήθεια ισχύος» που μπορεί να έχει κυματιστικές επιπτώσεις σε άλλους τομείς της ζωής σας. Όσο πιο απλό είναι το σχέδιο, τόσο πιο πιθανό είναι για ένα Nine να τηρήσει και να δεσμευτεί. Εστιάστε στον χρόνο και τον τόπο και τις ιδιαιτερότητες του τόπου που το κάνετε – ή χρησιμοποιήστε τη στοίβαξη συνήθειας για να συνδυάσετε αυτήν τη συνήθεια με τις υπάρχουσες συνήθειες που ήδη κάνετε.

Οι 9 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατεύθυνση είναι πιο σημαντική από την ταχύτητα. Είναι εντάξει αν δεν πας με τον ίδιο ρυθμό με τους άλλους ανθρώπους. Η πρόοδος είναι πρόοδος!


Αντηχείτε με αυτές τις συμβουλές για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας;


*Είμαστε θυγατρικές της Truity. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε από αυτούς, θα λάβουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς κόστος για εσάς. Προτείνουμε μόνο πράγματα που αγαπάμε!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar