Πώς να καλλιεργήσετε λεβάντα στη Φλόριντα

0
Πώς να καλλιεργήσετε λεβάντα στη Φλόριντα

Η υγρασία θεωρείται ένας από τους πιο πολύτιμους πόρους της Φλόριντα. Αυτό έχει προσελκύσει πολλούς τουρίστες και αποίκους που θέλουν να απολαμβάνουν το φως του ήλιου και τη ζεστασιά όλο το χρόνο. Ωστόσο, σε περιόδους ξηρασίας, θα υπάρχει έλλειψη νερού. Εξάλλου, το πιο κοινό είδος εδάφους στη Φλόριντα είναι το αργιλώδες. Τα περισσότερα φυτά προτιμούν αυτή την κατάσταση, εκτός από τις λεβάντες.

Στις λεβάντες δεν αρέσει το πολύ ζεστό και υγρό κλίμα. Αναπτύσσονται συνήθως σε βραχώδεις και ξηρές περιοχές. Ευτυχώς, υπάρχει τώρα ένα νέο είδος λεβάντας που ονομάζεται Εκπληκτική λεβάντα που μπορεί να ανεχθεί το κλίμα της Φλόριντα.

Συνεχίστε με το δικό μας πώς να καλλιεργήσετε λεβάντα στη Φλόριντα για να εξερευνήσετε περισσότερα!

Είναι η λεβάντα φυτό ήλιου ή σκιάς;

Η λεβάντα έχει την επιστημονική ονομασία Lavandula angustifolia, που είναι φυτό της οικογένειας Lamiaceae. Η λεβάντα κατάγεται από την περιοχή της Μεσογείου. Από τον Μεσαίωνα, χρησιμοποιείται ως αρωματικό και α φαρμακευτικό βότανο. Επιπλέον, η λεβάντα αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εντομοαπωθητικά, αντισηπτικά ή ηρεμιστικά.

Λουλούδια λεβάντας έχουν μακριά κοτσάνια που είναι ελαφρώς γκρίζα και γωνιακά. Τα φύλλα δεν έχουν μίσχους και είναι αντίθετα μεταξύ τους. Ειδικά, τα φύλλα λεβάντας καλύπτονται με ένα λείο στρώμα. ο κομψό μωβ χρώμα και έντονο άρωμα είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό όταν αναφέρουμε τη λεβάντα.

Όσον αφορά το φως, η λεβάντα είναι φωτόφιλο δέντρο, άρα απαιτεί α ηλιόλουστη τοποθεσία με την κατάλληλη υγρασία. Ωστόσο, σε μέρη όπου η θερμοκρασία είναι υψηλή ή το φως είναι πολύ δυνατό, είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε όπου υπάρχει μόνο 75% φυσικό φως.

Καλλιέργεια λεβάντας στη Φλόριντα

Ποια λεβάντα μεγαλώνει καλύτερα στη Φλόριντα;

Χάρη στην προηγμένη υβριδική τεχνολογία, υπάρχουν περίπου 47 διαφορετικοί τύποι λεβάντας στον κόσμο. Ένα από τα πιο ανεκτικά είδη είναι το «Phenomenal» Γαλλική υβριδική λεβάντα.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το „Phenomenal“ είναι ένας εξαιρετικός τύπος λεβάντας με την ανθεκτικότητά του στο κρύο, την αντοχή στις ασθένειες και τα ελάφια και την ανοχή στην υψηλή υγρασία και ζέστη.

Αυτό το είδος λεβάντας είναι καλά προσαρμοσμένο και έχει ισχυρή αντοχή, και ως εκ τούτου, καλλιεργείται σε μέρη όπου η παραδοσιακή λεβάντα δεν μπορεί να αναπτυχθεί.

Μαζί με αυτό πρόκειται για Ύψος 2 – 5 πόδια. Με τόσο μακρύ και δυνατό σώμα, είναι τέλειο για την παρασκευή αποξηραμένων λουλουδιών ή για κοπή.

Επίσης, το άρωμά του είναι ελαφρώς πιο γλυκό από το Αγγλική Λεβάντα, καθιστώντας το κατάλληλο για φακελάκια και αιθέριο έλαιο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να προσελκύουν πεταλούδεςδημιουργώντας ένα όμορφο τοπίο.

Πώς να καλλιεργήσετε λεβάντα στη Φλόριντα;

Προετοιμασίες Συνθηκών Διαβίωσης

Όταν φυτεύουν λεβάντα, οι κηπουροί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτές τις συνθήκες διαβίωσης για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται καλά.

Εδαφος

Μαλακό και αλκαλικό έδαφος είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για αυτή τη λεβάντα και την pH του εδάφους θα πρέπει να είναι μεταξύ 6,5 και 7,5, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ουδέτερο. Αντίστοιχα, έμπειρος καλλιεργητές λεβάντας και οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση βραχώδους ή αμμώδη εδάφη και αποφεύγοντας το αργιλώδες έδαφος γιατί συγκρατεί νερό.

Εάν επιλέξετε να φυτέψετε λεβάντα σε γλάστρα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα με τρύπα αποστράγγισης για καλύτερα κυκλοφορία του αέρα.

Καιρός

Η λεβάντα προτιμά ένα εύρος θερμοκρασίας από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Όταν πρόκειται για την κατάλληλη καλλιεργητική περίοδο, θα πρέπει να φυτέψουμε στο άνοιξη και καλοκαίρι γιατί, κατά τη διάρκεια αυτής, η ποσότητα φωτός που μπορούν να λάβουν οι λεβάντες είναι η πιο έντονη, προάγοντας την ανάπτυξή της.

Στη Φλόριντα, το καλύτερο θα ήταν καλλιεργούν λεβάντες το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τεχνικές Καλλιέργειας Λεβάντας με Σπόρους στο Σπίτι

Βήμα 1: Μουλιάζουμε τους σπόρους

Μουλιάστε τους σπόρους για περίπου 12 ώρες στο νερό και για άλλες 2 ώρες με Gibberellin (έναν ρυθμιστή ανάπτυξης που μπορείτε να αγοράσετε σε καταστήματα γεωργικών προμηθειών) πριν τη σπορά.

Βήμα 2: Σπείρετε τους σπόρους

Ποτίστε για να υγρανθεί το έδαφος, σπείρετε τους σπόρους και στη συνέχεια καλύψτε τους με ένα στρώμα χώματος πάχους 1/8 ίντσας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στην κορυφή του εδάφους με γρασίδι ή πλαστική μεμβράνη για να διατηρήσετε το χώμα υγρό. Συνήθως χρειάζονται περίπου 3 εβδομάδες για να βλαστήσουν τα φυτά.

Βήμα 3: Φροντίστε τους σπόρους

Ποτίστε δύο φορές την ημέρα σε μικρή ποσότητα για να διατηρείται το έδαφος υγρό, βοηθώντας τα σπορόφυτα να αναπτυχθούν. Μην ποτίζετε πολύ, κάτι που μπορεί να κάνει το έδαφος να βραχεί πολύ και τα μανιτάρια μπορούν να αναπτυχθούν.

Βήμα 4: Προετοιμάστε το μείγμα χώματος/γλάστρας

Φτιάξτε το μείγμα από 2 – 3 κουκούτσια μπιζελιού (διαμέτρου 2,5 εκ.), κοπριάς και οστεάλευρου.

Οι πέτρες θα ενθαρρύνουν την καλύτερη αποστράγγιση και ο ασβέστης αυξάνει την αλκαλικότητα του εδάφους και του οστεάλευρου, ενώ η κοπριά βοηθά τη λεβάντα να αναπτυχθεί καλύτερα.

Στη συνέχεια καλύψτε το μείγμα με ένα στρώμα χώματος και ετοιμαστείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα στη γλάστρα ή στο έδαφος.

Βήμα 5: Μεταφέρετε τα σπορόφυτα

Θα πρέπει να μεταφέρουμε λεβάντες όταν έχουν φτάσει τα 5 – 10 εκ. ύψος. Ανακινήστε απαλά για να αφαιρέσετε τυχόν χώμα από τις ρίζες πριν το βάλετε σε βιότοπο. Εάν οι λεβάντες μεταφερθούν με γυμνές ρίζες, θα τις βοηθήσουν να προσαρμοστούν γρήγορα στο νέο βιότοπο και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Υποσημείωση: Βεβαιωθείτε ότι όταν μεταφέρετε τις γλάστρες, οι ρίζες της λεβάντας δεν έρχονται σε επαφή με το μείγμα του εδάφους.

Βήμα 6: Φυτέψτε λεβάντες

Τοποθετήστε προσεκτικά τη λεβάντα στον προετοιμασμένο βιότοπο. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο χώμα στο χώρο γύρω από τις ρίζες και ταμπονάρετε.

Σε περίπτωση που είσαι φυτεύοντας τη λεβάντα σου σε έναν μεγάλο κήπο με μεγάλο αριθμό, κάθε λεβάντα χρειάζεται ένα διάστημα μιάμιση ίντσας μεταξύ τους. Αυτό βοηθά στη διασφάλιση του χώρου για την καλή ανάπτυξη της λεβάντας.

καλλιέργεια λεβάντας σε γλάστρες από σπόρους

Φροντίδα λεβάντας

Λίπανση

Η λεβάντα είναι ένα φυτό που χρειάζεται λίπανση μόνο μία φορά το χρόνο. Το μείγμα λιπασμάτων για τη λεβάντα είναι το οστεάλευρο και η κοπριά.

Η καλύτερη στιγμή για να λιπάνετε μια νεοφυτεμένη λεβάντα είναι μετά το πρώτο πότισμα. Αλλά βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό πριν λίπανση των φυτών λεβάντας σας.

Πότισμα

Η λεβάντα χρειάζεται μόνο να ποτίζεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα για τα πρώτα 2 χρόνια. Θα πρέπει να είναι αρκετή και όχι υπερβολική γιατί μπορεί να προκαλέσει υδατώσεις με αποτέλεσμα να σαπίσουν οι ρίζες. Είναι καλύτερο να νερό κάθε 7-10 ημέρες.

Εάν καλλιεργείτε λεβάντα σε γλάστρα, βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει καλή αποστράγγιση.

Κλάδεμα

Το κλάδεμα της λεβάντας είναι απαραίτητο για να τη βοηθήσει να ανθίσει, να διεγείρει νέα κλαδιά και να μην γεράσει πολύ. Η λεβάντα πρέπει να κλαδεύεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο στις αρχές της άνοιξης και την περίοδο της συγκομιδής.

Κατά το κλάδεμα, θα πρέπει να κόβουμε περίπου το ένα τρίτο του φυτού για να αποφύγουμε να επηρεάσουμε την ανάπτυξη νέων βλαστών.

Υποσημείωση: Για γλάστρες με φυτάαν δεν είστε που αναπτύσσεται σε εσωτερικούς χώρους, τους κρύους χειμώνες, θα πρέπει να τα φέρετε μέσα. Επίσης, αν αυτή είναι η πρώτη φορά που φυτεύετε αυτό το είδος λουλουδιών, μπορείτε να συμβουλευτείτε κάποιους κύριους κηπουρούς για να αναπτυχθούν και να φροντίσουν καλύτερα.

συμπέρασμα

Η λεβάντα είναι ένα δημοφιλές λουλούδι χάρη στο άρωμα, την ομορφιά και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Για τους ανθρώπους που ζουν στη Φλόριντα και θέλουν να καλλιεργήσουν αυτό το λουλούδι, το είδος της «Φαινομενικής» Γαλλικής Υβριδικής Λεβάντας είναι μια τέλεια επιλογή.

Ας ελπίσουμε ότι, με το άρθρο μας για πώς να καλλιεργήσετε λεβάντα στη Φλόρινταμπορείτε να καταλάβετε περισσότερα για το βιολογική κηπουρική τεχνικές και φυτοκαλλιέργεια και φροντίδα αυτού του υπέροχου μωβ λουλούδι.

Και τώρα, ευχαριστώ για την ανάγνωση! Καλή τύχη!

Πηγή: καλλιέργεια βοτάνων για αρχάριους

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar