Πώς να δημιουργήσετε έναν νατουραλιστικό κήπο με βολβούς

0
Πώς να δημιουργήσετε έναν νατουραλιστικό κήπο με βολβούς

Υπάρχουν δύο παρόμοιες λέξεις ήχου, που χρησιμοποιούνται συνήθως στο λεξικό κατασκευής κήπων, που μπορεί να μπερδευτούν.

Πολιτογραφημένο και νατουραλιστικό.

Το πρώτο είναι ένας όρος που χρησιμοποιούμε για να πούμε ότι οι βολβοί (και άλλα φυτά) θα εγκατασταθεί και θα αναπαραχθεί με την πάροδο του χρόνου. Θα εδραιωθούν σαν να ήταν ιθαγενείς. Θα πολιτοποιήσουν.

Μερικοί βολβοί, όπως οι δαφνόφυλλα θα φυσιοδίφεςε και με την πάροδο του χρόνου, μια συστάδα ανθισμάτων θα επεκταθεί και θα διευρυνθεί καθώς καθιερώνει και αναπτύσσεται. Άλλοι (όπως οι περισσότερες, αλλά όχι όλες οι τουλίπες) δεν θα το κάνει. Με την πάροδο του χρόνου, είτε παραμένουν ως έχουν, είτε μπορεί ακόμη και να εξασθενίσουν με την ηλικία.

Μου αρέσει να επιλέγω λαμπτήρες πολιτογράφησης όταν μπορώ, αλλά συχνά παρασύρομαι από το χρώμα και την ομορφιά των άλλων και αγνοώ οποιεσδήποτε σκέψεις για μελλοντική αναπαραγωγή για πιο έγκαιρη ικανοποίηση.

Τώρα Νατουραλιστικά είναι ένα στυλ φύτευσης κήπων που είναι εμπνευσμένο και καθοδηγείται από τη μίληση της φύσης.

Οι νατουραλιστικοί κήποι είναι μια καυτή τάση, όχι μόνο επειδή έχουν όλο τον απροσδόκητο ενθουσιασμό των πιο άγριων τοπίων, αλλά και επειδή όταν τα καλλιεργούμε, προκαλούμε τους εαυτούς μας να κάνουν το ίδιο καλά όπως θα έκανε η φύση από μόνη της – αλλά καλύτερα. Καλύτερα επειδή ελέγχουμε το χρώμα, τα σχήματα, τη θέση, αλλά και, πολύ προκλητικό – είναι δύσκολο να κάνουμε την ίδια τη φύση.

Οι πολιτογραφημένοι βολβοί θα φαίνονται πραγματικά υπέροχοι σε έναν νατουραλιστικό κήπο. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες μη πολιτογράφησης και να πάρετε ακόμα την ομορφιά ενός νατουραλιστικού κήπου.

Θες να μάθεις πώς;

Εδώ είναι οι συμβουλές μου για τη φύτευση βολβών με τον πιο άγριο και όμορφο τρόπο:

Η φύση φαίνεται τυχαία, οπότε για να την αναδημιουργήσει, πρέπει να δημιουργήσετε τυχαιότητα.

Δαφνόφυλλα
Μια συλλογή από ανοιξιάτικα Δαφνόφυλλα που αναπτύσσονται μέσα από ένα αλεσμένο κάλυμμα της Aurinia saxatilis (κίτρινο αλύσο ή καλάθι χρυσού)

Πώς είσαι σκόπιμα τυχαίος; Αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να είναι εντελώς αυθαίρετοι. Είναι ενάντια στην πολύ φύση μας και ακόμη και οι τυχαίες προθέσεις μας συχνά βγαίνουν πιο οργανωμένες που θα θέλαμε. Στον κήπο μου, είναι συχνά τα πράγματα που δεν προσπάθησα να δημιουργήσω. (Τα αποκαλώ χαρούμενα ατυχήματα) που φαίνονται τα πιο εκπληκτικά – ακριβώς λόγω της τυχαιότητας που μόλις συνέβη. Αλλά εδώ είναι μερικοί δείκτες για να πιάσετε-όπως-catch-can φύτευση βολβών σας:

Εξαλείψτε τις ευθείες ή τυποτεχνικές φυτεύσεις (χωρίς καταμέτρηση, χωρίς ευσυνείδητο διάστιχο, χωρίς μείγματα τύπου)

Αναμίξτε τις ποικιλίες βολβών μαζί (Προτείνω να βάλετε τις επιλεγμένες ποικιλίες σας σε ένα κουτί και να τις αναμίξετε όλες μαζί και στη συνέχεια να φυτέψετε ακριβώς αυτό που μπορείτε να αρπάξετε σε μερικές χούφτες κάθε φορά)

Διαφορετικά μεγέθη συστάδας – Όπως είπα πριν δεν υπάρχουν τυπικές ομαδοποιήσεις σε μια τρύπα … να τα ανακατέψω. έβαλε 3-4 σε ένα σπίτι και ίσως 9-10 σε ένα άλλο.

Χώρος ακανόνιστος – (προσπαθήστε να τα δοκιμάσετε σε ένα κρεβάτι και ομάδες φύτευσης όπου και αν προσγειωθούν!)

Φυτό στα στρώματα

Η στρώση των φυτών μπορεί να έρθει σε πολλές μορφές. Υπάρχει η ιδέα της φύτευσης διαδοχής – στην απλούστερη, είναι στρατηγικά φύτευση, έτσι ώστε να έχετε πάντα κάτι «στην εποχή» κάνοντας το μεγάλο όμορφο πράγμα της.

Αλλά με τις λάμπες μπορούμε να το πάμε λίγο παραπέρα. Μπορούμε κυριολεκτικά να τα στρώσουμε στο έδαφος.

Μπορείτε να στρώσεις βολβούς κάτω από άλλα φυτά ή ακόμα και άλλους βολβούς. Αυτή είναι μια επιλογή εξοικονόμησης χώρου που σας δίνει περισσότερη δύναμη άνθισης ανά τετραγωνικό πόδι. Μου αρέσει να στρώνω βολβούς διαφορετικών εποχών σε μια τρύπα (οι μεγαλύτεροι βολβοί γενικά φυτεύονται βαθύτερα). Με αυτόν τον τρόπο, καθώς ο ένας ξεθωριάζει, ο άλλος συμπληρώνει.

Μπορείτε επίσης να στρώσεις βολβούς έτσι ώστε να δημιουργείτε σκόπιμα ενδιαφέρουσες ανυψηλώσεις. Εάν φυτέψετε βολβούς κάτω από το θόλο των γειτονικών πολυετών & θάμνων, τότε όταν αναπτύσσονται μέσω των κλαδιών του γείτονα, ο θάμνος μπορεί ακόμη και να βοηθήσει να παλουκώσει ψηλότερα φυτά.

Ένας φίλος μοιράστηκε πρόσφατα ότι φυτεύει κρίνα δίπλα και κάτω από τις ορτανσίες του, έτσι ώστε η μεγάλη τρομπέτα σε σχήμα ανθίζει σε αντίθεση με τις μεγάλες μπάλες των λουλουδιών ορτανσίας. (ακούγεται εκπληκτικό!)

Μωβ νούφαρα δέντρων πριγκήπων
Μωβ νούφαρα δέντρων πριγκήπων

Εμπνευσμένος από αυτό, έχω φυτέψει πολλά ψηλότερα κρίνα γύρω από τις βάσεις της σπείρας μου για να μεγαλώσω μέσα από τους μίσχους τοξότη. Ο παλιός μου Anthony Waterer με βαριόταν και ήταν έτοιμος να πάρει το τσεκούρι όταν, εμπνευσμένος από την ιδέα της σύζευξης ορτανσίας, επέλεξα αντ ‚αυτού να τα υποφυτέψω με πορφυρά νούφαρα prince tree (ξέρατε ότι πολλές ποικιλίες κρίνο μπορούν να φτάσουν πάνω από 6 πόδια ψηλό!?!). Ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθεί αυτός ο συνδυασμός.

Αναπτυσσόμενοι βολβοί μέσω άλλων φυτών επίσης σας δίνει μια φυσική ασπίδα για να κρύψετε το φύλλωμα του βολβού καθώς ξεθωριάζει. Στον κήπο μου, ανακάλυψα κατά λάθος αυτό το τέχνασμα όταν το ιαπωνικό σφενδάμι μου μεγάλωσε πάνω από βολβούς που είχα φυτέψει κοντά και τώρα έχω όμορφα μωβ φόντο στα ανοιξιάτικα δαγκωματιές και τις τουλίπες μου – αλλά επίσης, ποτέ δεν παρατήρησα το μαραμένο floiage που μαραίνεται κάτω από τα κλαδιά των δέντρων.

Ανοιξιάτικες τουλίπες που αναπτύσσονται μέσα από τα χαμηλά κλαδιά ενός ιαπωνικού σφενδάμου.  Όταν τα άνθη πεθαίνουν πίσω, το αντιαισθητικό φύλλωμα κρύβεται από το θόλο του δέντρου.
Ανοιξιάτικες τουλίπες που αναπτύσσονται μέσα από τα χαμηλά κλαδιά ενός ιαπωνικού σφενδάμου. Όταν τα άνθη πεθαίνουν πίσω, το αντιαισθητικό φύλλωμα κρύβεται από το θόλο του δέντρου.

Φυτέψτε όλες τις εποχές των βολβών

Οι λαμπτήρες που φυτεύονται το φθινόπωρο θα ανθίσουν την άνοιξη – τείνουμε να γνωρίζουμε αυτή τη σεζόν το καλύτερο.

(αυτά είναι όλα τα δαφνόφυλλά σας, τουλίπες, κρόκος, άλιουμ, τσιόνταξα, φριτιλάρια κ.λπ.)

Οι ανοιξιάτικοι φυτευμένοι βολβοί θα ανθίσουν το καλοκαίρι.

Αυτά φαίνεται να είναι λιγότερο συνηθισμένα, αλλά περιλαμβάνουν κρίνα, κροκόσμια, γλαδιόλες, αυτί ελέφαντα, καννές κλπ.

Αλλά υπάρχουν και οι πιο παραβλέπονται καλοκαιρινοί φυτευμένοι βολβοί που θα ανθίσουν το φθινόπωρο.

Η επιλογή εδώ είναι μικρότερη, αλλά περιλαμβάνει κολχικίνη, κρόκο φθινοπώρου, λυκόβρη, στέρνμπεργκια και μερικά άλλα.

Αν θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα συναρπαστικά και να επωφεληθείτε πλήρως από όλες τις εποχές (όπως θα ήθελε η φύση!) – φυτέψτε μια επιλογή για κάθε εποχή. Πρέπει να το κάνετε μόνο μία φορά, γιατί αν επιλέξετε λαμπτήρες που είναι ανθεκτικοί στην περιοχή σας, θα επιστρέψουν στη σωστή εποχή κάθε χρόνο.

Το λιγότερο είναι λιγότερο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποεκτιμούν ριζικά την ποσότητα των βολβών που πρέπει να φυτέψουν για να επιτύχουν μια „πλήρη“ εμφάνιση.

Ποτέ δεν λυπάμαι αν παίρνω αυτό που νομίζω ότι χρειάζομαι και πολλαπλασιάζομαι επί 10. (έτσι, αν σκέφτομαι 10, φυτεύω 100. Αν σκεφτώ 100, φυτεύω 1000 – καμία υπερβολή)

Ποτέ δεν μπορείς να έχεις πολλές λάμπες. Μπορείτε πάντα να πιέσετε πολλές φορές περισσότερο από ό, τι νομίζετε ότι μπορείτε. Και σίγουρα θα χαρείς που θα.d. Αυτά είναι βεβαιότητες φύτευσης βολβών.

Η νατουραλιστική φύτευση είναι πλήρης, δεν υπάρχει χώρος μεταξύ των φυτών, αναπτύσσονται μαζί με έναν πολυεπίπεδο και άγριο φαινομενικό τρόπο. Όσο περισσότερο προσθέτετε, τόσο πιο άγριο θα γίνει.

Με τους βολβούς, λιγότερο είναι καταθλιπτικά λιγότερο και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

μια μάζα από πορτοκαλί και κόκκινες τουλίπες και κίτρινα δαφνόφυλλα
Η δική μου αγαπημένη φύτευση βολβών – το αποτέλεσμα του να κουραστώ να σκάβω τρύπες (τυχαία παρέμβαση) έτσι έσκαβησα λιγότερα, τα χώρισα λιγότερο, και έβαλα περισσότερα σε μια μικρότερη περιοχή… και φαίνονται πολύ καλύτερα από κάθε συμφωνία που σκεφτόμουν περισσότερο.
Μια μάζα από πορτοκαλί και κόκκινες τουλίπες και κίτρινα δαφνόφυλλα κάνουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση σε ένα σκοτεινό φόντο.

Η άνοιξη είναι η καλύτερη στιγμή για να σχεδιάσετε (και φυτό!)

Αυτή τη στιγμή (άνοιξη) όλα τα πολυετή φυτά είναι έξω από το έδαφος – αλλά δεν είναι πολύ μεγάλα. Μπορείτε να δείτε πού τα πράγματα δεν είναι τόσο γεμάτα και πού έχετε κάποιες ευκαιρίες να προσθέσετε.

Αυτή είναι η εποχή για τον βολβό. προγραμματισμός και φύτευση (πάρτε αυτούς τους καλοκαιρινούς λαμπτήρες ανθοφορίας τώρα!).

Παίρνω πολλές σημειώσεις – και με σημειώσεις εννοώ γενικά εικόνες τοποθεσιών και παρακολουθώ τους κήπους μου με ένα διαδικτυακό εργαλείο που ονομάζεται Μιλανότε (μπορείτε να πάρετε έναν δωρεάν λογαριασμό – συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτή την εφαρμογή για σχεδιασμό κήπων). Κρατάω τις φωτογραφίες μου στην εφαρμογή και τις οργανώνω ώστε να μπορώ να δω ολόκληρο τον κήπο και να μπορώ να κρατάω σημειώσεις σχετικά με τα χρώματα, τις ποικιλίες και πού πρέπει να προσθέσω περισσότερα όταν είναι ώρα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε χρόνο βολβού υπάρχουν πραγματικά περισσότερες από 3 εποχές που αξίζει να σκεφτείτε. Υπάρχει τουλάχιστον τέλη χειμώνα, αρχές άνοιξης, μέσα της άνοιξης, τέλη άνοιξης, αρχές καλοκαιριού, μέσα καλοκαιριού, τέλη καλοκαιριού και φθινοπώρου. Αν δώσετε προσοχή, μπορείτε να ενορχηστρώσεις ανθίσεις για όλους τους.

Εδώ είναι ένα γρήγορο hack βολβών αν θέλετε μια εύκολη διαδοχή – δοκιμάστε κάτι σαν πρώιμο κρόκο άνοιξης, νωρίς, μέσα και τέλη εποχής daffodils, νωρίς, μέσα και τέλη του καλοκαιριού κρίνα και στη συνέχεια να το τυλίξετε με κρόκο πτώσης. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερα καθώς αποκτάτε εμπιστοσύνη.

Τα ανατολίτικα κρίνα (τα μεγαλύτερα, πιο βραβευμένα και καλύτερα μυρίζουν τα κρίνα) είναι γενικά μέσα και τέλη καλοκαιριού.

Μια ακόμη συμβουλή – Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες και μια εφαρμογή για να παρακολουθείτε πού μπορούν να προστεθούν φυτά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε γλωσσοπίεστα ή πλαστικά μαχαιροπίρουνα ή ξυλάκια γρανίτας για να επισημάνετε στο έδαφος όπου θέλετε να προσθέσετε νέα φυτά. Αργότερα το φθινόπωρο, ο κήπος σας θα φαίνεται πολύ διαφορετικός – γεμάτος με μια ολόκληρη εποχή ανάπτυξης και όχι μόνο θα hAve μια δύσκολη στιγμή να θυμάστε πού θέλατε να προσθέσετε ανοιξιάτικα bloomers, αλλά επίσης δεν μπορείτε να κατηγορηθείτε για τη λήθη ότι φαινόταν ακόμη και τόσο αραιή όσο τον Μάιο. Απλά βεβαιωθείτε ότι οι δείκτες σας είναι ορατοί!

Αυτή η ανάρτηση χρηματοδοτείται από:

Γίνετε μέλος του δωρεάν διαδικτυακού μου σεμιναρίου σήμερα!

– Μάθετε το σύστημα 7 βημάτων μου για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνει ΟΛΩΝ κατά τη δημιουργία ενός κήπου. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και να έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας πανέμορφο κήπο.

συμμετάσχετε στην πρόκληση σχεδιασμού κήπου FrEE 10 ημερών

Ο κήπος σας θα φαίνεται καλύτερα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγραφείτε

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar