Πότισμα σε συνθήκες ξηρασίας – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

0
Πότισμα σε συνθήκες ξηρασίας – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

Αυτή την εβδομάδα, δύο αναγνώστες με ρώτησαν για προβλήματα στον κήπο που προκαλούνται από την έλλειψη νερού. Όπως γνωρίζετε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσετε τους κήπους καλά ποτισμένους σε συνθήκες ξηρασίας. Ωστόσο, καθώς τα φυτά μπορούν να απορροφήσουν μόνο τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για υγιή ανάπτυξη και ωρίμανση των καλλιεργειών ως υδατοδιαλυτά ιόντα, το ανεπαρκές νερό είναι η αιτία ενός ευρέος φάσματος προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης παρασίτων.

Γυμνό έδαφος σε κρεβάτια κήπων και γύρω από δέντρα, θάμνους και αμπέλια επιτρέπει την απώλεια πολλής υγρασίας του εδάφους από την εξάτμιση. Ένα στρώμα 5 cm οργανικής σάτσας πάνω από τα κρεβάτια και γύρω από μεγαλύτερα φυτά (διατηρώντας το ένα άνοιγμα χεριών από τον κορμό) θα αποτρέψει τη σπατάλη νερού που εφαρμόζεται στο έδαφος. Οι χλοοτάπητες είναι άπληστοι και καθώς οι ρίζες τους είναι κοντά στην επιφάνεια του εδάφους, παίρνουν νερό και θρεπτικά συστατικά που προορίζονται για οπωροφόρα δέντρα και αγαπημένα διακοσμητικά. Κρατήστε τους χλοοτάπητες πέρα από το εξωτερικό θόλο των δέντρων και καλύψτε την περιοχή κάτω από τα δέντρα με σάπια.

Ο Ράτμπτλ.jpg Μια μέθοδος που έχουμε βρει πολύ χρήσιμη για το νερό σάπια κρεβάτια είναι η χρήση πλαστικών μπουκαλιών αναψυκτικών και χυμών για τη διοχέτευση νερού μέσω σάπιας απευθείας στη ριζική περιοχή των ευπαθών φυτών. Αυτός είναι ένας γρήγορος και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να δώσετε νερό κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, των περιορισμών νερού, των κυμάτων καύσωνα ή του θυελλώδεις καιρικές συνθήκες. Τα κουτσά φυτά ντομάτας θα φρεσκαριστεί σε περίπου 10 λεπτά μετά το πότισμα με αυτή τη μέθοδο.
Απλά κόψτε τη βάση κάθε δοχείου, αφαιρέστε τα καπάκια και θάψτε τους λαιμούς των δοχείων βάθους περίπου 8 cm κοντά στην εξωτερική άκρη του φυλλώματος των φυτών. Οι μεγάλοι θάμνοι μπορεί να απαιτούν πολλά δοχεία. Ρίξτε νερό στο δοχείο μέχρι να αρχίσει να στραγγίζει αργά – μια ένδειξη ότι έχετε αμβλύνει το έδαφος στη ριζική περιοχή.

Τα φυτά και τα φυτά γλάστρας είναι συνήθως τα πρώτα που υποφέρουν κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα και μπορείτε να βρείτε συμβουλές για το πώς να αναζωογονήσει τα στρεσαρισμένο φυτά χόρτου εδώ: Το άγχος των φυτών χόρτου

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar