Πρόληψη ζητημάτων στις ανοιξιάτικες καλλιέργειες σας: Υγιεινή, βουτιές και βιολογικές συμβουλές.

0
Πρόληψη ζητημάτων στις ανοιξιάτικες καλλιέργειες σας: Υγιεινή, βουτιές και βιολογικές συμβουλές.

P1010595

Με την περίοδο των διακοπών σχεδόν να πλησιάζει, είναι ώρα να στρέψουμε την προσοχή μας στις ανοιξιάτικες καλλιέργειες κλινοστρωμνής. Αν και εδώ για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, η ποικιλομορφία αυτών των καλλιεργειών σημαίνει είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσετε κάποιο είδος ασθένειας και προβλημάτων εντόμων.

Ένας τρόπος για να ξεπεράσεις τα προβλήματα είναι να σχεδιάσεις και να προετοιμαστείς τώρα.  Αυτή η ανάρτηση από τον Ιανουάριο του 2020 έχει σημαντικές συμβουλές για υγιεινή για κοινές ασθένειες των ανοιξιάτικων καλλιεργειώνΝτιπ και πρώιμοι ψεκασμοί για την πρόληψη βασικών παρασίτων, καθώς και συμβουλές για πού να ξοδέψετε τα βιοελεγκτή σας δολάρια.

Hosing κάτω σώζει πονοκεφάλους:

Αρκετές βασικές ανοιξιάτικες καλλιέργειες, όπως η Calibrachoa, η Pansy και η Petunia ιδιαίτερα επιρρεπής σε σήψη μαύρης ρίζας (Νηβιόπης), και βλέπω περισσότερα Φουσάριουμ εμφανίζονται σε τυχαίες καλλιέργειες τα τελευταία χρόνια (π.χ. salvia, gerbera, εχινάκεια, λεβεντάρ).  Αυτά τα παθογόνα βρίσκονται παντού στο περιβάλλον και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από έντομα (σκνίπες μυκήτων και ακτογένειες), στις μπότες των εργαζομένων ή μέσω εξοπλισμού.  Ακόμα τα σπόρια τους μπορούν να κρυφτούν σε γωνίες και γωνίες πάγκων ενώ οι λιγότερο ευπαθείς καλλιέργειες αναπτύσσονται, και μετά ορμούν όταν οι συνθήκες είναι σωστές.

Αποχέτευση1

Μόλις σαπίσει η μαύρη ρίζα ή Φουσάριουμ κρατήσου, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να τα ελέγξετε με μυκητοκτόνα (ΚΑΙ έχουμε μόνο 2 εγγεγραμμένα για αυτούς!).  Όταν πρόκειται για αυτές τις ασθένειες, ένας καλός καθαρισμός από τη διάδοση της ανοιξιάτικης καλλιέργειας και τις περιοχές καλλιέργειας είναι τόσο κοντά σε μια λύση „ασημένια σφαίρα“ όπως θα πάρουμε.  Αυτό περιλαμβάνει:

  1. Τρίβετε τα παγκάκια σας. Αυτό αφαιρεί όλα τα σωματίδια του εδάφους κ.λπ., όπου μπορεί να κρύβονται μυκητιασικά σπόρια.  Επιτρέπει επίσης στα απολυμαντικά (βλ. βήμα 2) να λειτουργούν καλύτερα (βλ. παρακάτω πίνακα), καθώς μπορούν να παγιδευτούν από οργανική ύλη.  Χρησιμοποιήστε σωλήνα, τρίψτε τη βούρτσα και ένα προϊόν όπως το Strip-It για να σιγουρευτούμε ότι όλα είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά.
  2. Απολυμάνετε τους πάγκους ΚΑΙ τις γραμμές στάγδην, όπου μπορούν να συσσωρευτούν οργανικά σπόρια mater, βιοϋμένιο και ασθένειες. Χρησιμοποιήστε προϊόντα όπως το Virkon ή το KleeGro στις συνιστώμενες τιμές για το υλικό που απολυμαίνετε.  Εάν καθαρίζετε τις γραμμές στάγδην, φροντίστε πάντα να ξεπλένετε σχολαστικά το σύστημα ποτισμού σας αρκετές φορές πριν τα φυτά πάνε μέσα για να αποτρέψετε οποιαδήποτε πιθανή φυτοτοξικότητα.
  3. Χρήση νέων δίσκων βύσματος.  Και πάλι, αυτό μπορεί να είναι περισσότερα χρήματα, αλλά είναι κάτι που θα εύχεστε να κάνατε αν αναπτύξετε ένα πρόβλημα.  Τα καθαριστικά δοχείου/ δίσκου δεν είναι τέλεια, και οι δίσκοι μπορούν να λειτουργήσουν ως έτοιμη πηγή innoculum για τα σπόρια ανάπαυσης. Εάν καθαρίζετε τους δίσκους σας, χρησιμοποιήστε την ίδια διαδικασία όπως και για τους πάγκους, δηλαδή πρώτα καθαρίστε και στη συνέχεια απολυμάνετε.
  4. . Έλεγχος σκνίπες μυκήτων και ακτογραμμείων, καθώς μπορούν να μεταδώσουν σπόρους ασθενειών. Οι προνύμφες μυκήτων μπορούν επίσης να μασήσουν τις ρίζες των φυτών, καθιστώντας τις πιο ευαίσθητες σε ασθένειες.

Χρειάζεστε περισσότερη πειθώ ότι η αποχέτευση λειτουργεί; Δείτε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης μιας δοκιμής που έγινε από την παθολόγο φυτών Ann Chase στο θερμοκήπιο. Μπορείτε να δείτε εδώ, ανεξάρτητα από την αυξανόμενη επιφάνειά σας, υπάρχει ένας συνδυασμός εκεί έξω από καθαριστικά και απολυμαντικά που μπορούν να οδηγήσουν σε πλήρη εξάλειψη του Fusarium.  Δεν θα ήταν ωραίο να ξεκινήσουμε αυτή την καλλιεργητική περίοδο χωρίς ασθένειες;

Διάγραμμα υγιεινής Ann Chase diff υλικά.png

Ποσοστό εκρίζωσης του Fusarium ανάλογα με το συνδυασμό α) θεραπείας καθαρισμού και β) της επιφάνειας καλλιέργειας.  Χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό (Strip It) ακολουθούμενο από το σωστό απολυμαντικό για το υλικό πάγκου / δαπέδου σας μπορεί να εξαλείψει εντελώς τα υπολείμματα σπόρων Fusarium στο θερμοκήπιό σας.  Πίστωση εικόνας: Ann Chase Συμβουλευτικές Ε.Π.Ε.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους Παρακολουθήστε το πλήρες διαδικτυακό σεμινάριο στον έλεγχο Fusarium στο θερμοκήπιο από τον Δρ Τσέις, καθώς ήταν γεμάτο χρήσιμες συμβουλές, συμπεριλαμβανομένων άλλων ασθενειών των ανοιξιάτικων καλλιεργειών όπως η Botrytis.  Ακριβώς κλικ Εδώ και εγγραφείτε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (είναι δωρεάν!).

Πρόληψη παρασίτων όπου μπορείτε:

Οι βουτιές δεν είναι μόνο για το whitefly στην πουνσέτια πια! Πιο πρόσφατη έρευνα από το Εργαστήριο BioControl στο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Vineland, που διευθύνεται από την Δρ Rose Buitenhuis, έχει δείξει ότι οι βουτιές μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό όπλο για μείωση των θρίπες, της λευκής μύτας και των ακάρεων αράχνης στις ανοιξιάτικες καλλιέργειες.

κοπές πουνσέτια-_-βρίκ-βίντεο-e15785947776365.png

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο, που στεγάζεται στην ιστοσελίδα του Greenhouse Canada, σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής χρήσης των εμβυθίσεων για τη μείωση των παρασίτων εντόμων την άνοιξη.  Εδώ μπορείτε να βρείτε έναν άμεσο σύνδεσμο προς το βίντεο. Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του περιοδικού Greenhouse Canada / VRIC.

Όμως Το πρώτο βήμα για την επιτυχή ενσωμάτωση εμβύθισης στο πρόγραμμα IPM για την άνοιξη είναι δοκιμή φυτοτοξικότητας.  Το εργαστήριο της Rose έκανε κάποια δουλειά σε αυτό το θέμα το 2019 και το μοιράστηκε γενναιόδωρα μαζί μας (Εικ. 1).

Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, διαφορετικά φυτά αντιδρούν διαφορετικά σε διαφορετικά προϊόντα. Αν και Το πετρέλαιο τοπίου στο 0,5% είναι ασφαλές για καλλιέργειες όπως τα γεράνια κισσού, η ipomea και οι ανυπόμονοι (πράσινα κουτιά), μπορεί να προκαλέσει σημαντικό φυτοφάρμακα σε πράγματα όπως τα ζώδια, τα πετούνια και τα μίνι τριαντάφυλλα (κίτρινα και κόκκινα κουτιά).

Βουτήξτε phytotoxicity_spring καλλιέργειες.jpg

Εικ. Αποτελέσματα φυτοτοξικότητας με διάφορα προϊόντα εμβύθισης σε διάφορες ανοιξιάτικες καλλιέργειες. Κλίμακα εκτίμησης: 0 = καμία ή μικρή ζημία (πράσινα κιβώτια) σε 5 = σημαντική ζημία/νεκρός (κόκκινα κιβώτια).  Διάγραμμα ευγενική προσφορά του R. Buitenhuis (Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Αμπέλου).

Η ποικιλία μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο, όπως μαμά βαρ. Οτάβα, η οποία δεν μπορούσε να ανεχτεί το πετρέλαιο τοπίου, ενώ άλλες ποικιλίες θα μπορούσαν να.   Αυτό τονίζει γιατί ΔΟΚΙΜΈς ΣΤΟ ΑΓΡΌΚΤΗΜΑ μιας μικρής παρτίδας ΟΛΌ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ πρέπει πάντα να γίνεται πριν ενσωματώσετε προληπτικές εμβυθίσεις σε ευρεία κλίμακα.

Έτσι, πόσο καλά λειτουργούν οι βουτιές στη μείωση των αρχικών πληθυσμών παρασίτων; Rose ήρθε επίσης με αυτό το εύχρηστο-dandy συνοπτικό γράφημα (Εικ. 2):

Efficacy_including ακάρεα

Σχήμα 2.  Αποτελεσματικότητα διαφόρων προϊόντων μειωμένου κινδύνου όταν χρησιμοποιούνται ως εμβυθίσεις κοπής εναντίον διαφόρων παρασίτων. Διάγραμμα ευγενική προσφορά του R. Buitenhuis (Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Αμπέλου). Τα πράσινα κουτιά υποδεικνύουν υψηλή αποτελεσματικότητα των θεραπειών έναντι συγκεκριμένων παρασίτων. Τα σύμβολα προσοχής που περιέχουν φυτά υποδεικνύουν σημαντικό κίνδυνο φυτοτοξικότητας.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα έλαια είχαν την υψηλότερη αποτελεσματικότητα (>70%).  Τα σαπούνια ήταν γενικά αποτελεσματικά μόνο για τη λευκή μύγα, ενώ το BotaniGard (από μόνο του) ήταν γενικά αποτελεσματικό μόνο για θρίπες.  Όμως σαπούνια και BotaniGard αποτελούν επίσης τον μικρότερο κίνδυνο για τα φυτά όταν πρόκειται για φυτοφάγους. Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ αποτελεσματικότητας και φυτοτοξικότητας είναι ο λόγος για τον οποίο η δοκιμή είναι απαραίτητη.

Εδώ είναι τα προϊόντα με εφαρμογές εμβύθισης στις ετικέτες (δείτε συνδέσμους ετικετών), χρησιμοποιήστε (και δοκιμάστε τα!) όπου χρειάζεται!

Σχεδιασμός του Βιολογικού Σας Προγράμματος:

Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων σας βοηθά να ξέρετε πού ξοδεύετε τα δολάρια σας, και όπου μπορείτε ενδεχομένως να περιοχωρήσετε με βάση την απόδοση των τελευταίων ετών.  Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε θέματα έκτακτης ανάγκης (δηλαδή τι θα κάνετε εάν το προγραμματισμένο πρόγραμμα βιοελέγχου σας δεν λειτουργεί;).

Έχω γράψει στο μπλογκ για ανοιξιάτικες καλλιέργειες κλινοσκεπασμάτων που είναι μαγνήτες για ορισμένα παράσιτα στο παρελθόν. Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για να σας βοηθήσουμε να μάθετε ποια φυτά είναι πιθανό να πάρουν ποια παράσιτα, ώστε να μπορείτε να στοχεύσετε τις προσπάθειές σας για βιοελεγκτή.  Εδώ είναι άλλα μερικά γενικές συστάσεις για τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες:

P1020088. JPG

Τα κρεμαστά καλάθια μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση για τον έλεγχο παρασίτων, καθώς τείνουν να ξεχνιούνται μόλις κρεμαστούν πάνω από την κύρια καλλιέργεια. Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της OMAFRA.

Έλεγχος θρίπς:

  • Ο Θρίπς μπορεί να είναι πιο δύσκολο σε κρεμαστά καλάθια, αφού τείνουν να κολλάνε και να ξεχνιούνται.  Εάν το καλάθι περιέχει καλλιέργειες θρίπες-μαγνήτη, τότε η καλύτερη στρατηγική είναι να χρησιμοποιήσετε φακελάκια μακράς διάρκειας, ή ακόμα και τα νέα φακελάκια Ulti-Mite. Αυτά τα προϊόντα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εξασφαλίσουν ότι τα ακάρεα είναι παρόντα στα καλάθια για 8-10 εβδομάδες, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε ένα δεύτερο φακελλίσκο. Για παράδειγμα, τα φακελάκια Ulti-ακάρεων εξαρτώνται λιγότερο από ιδανικές περιβαλλοντικές συνθήκες / τοποθέτηση, καθιστώντας τα μια καλή επιλογή για κρεμαστά καλάθια πάνω από την κανονική σας καλλιέργεια.
  • Χρησιμοποιώντας βουτιές τόσο στις μαμάδες όσο και στη gerbera θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη, καθώς αυτές οι δημοφιλείς καλλιέργειες μπορούν να φτάσουν ήδη μολυσμένες με παράσιτα ανθεκτικά στα εντομοκτόνα που μπορεί να μετακινηθούν σε άλλες ελκυστικές καλλιέργειες.
  • Χρήση ευαίσθητες καλλιέργειες όπως η βερβένα για αξιολόγηση εάν η τρέχουσα στρατηγική σας λειτουργεί ή αν πρέπει να προσθέσετε πράγματα όπως δύο φορές την εβδομάδα Μποβέρια-που περιέχουν μικροβιακό παρασιτοκτόνο. Το BotaniGard και το Bioceres είναι 2 διαφορετικά στελέχη Μποβέρια που είναι εγγεγραμμένες για καλλιέργειες ανθοκομίας.
  • Μαζική παγίδευση είναι φίλος σας την άνοιξη, καθώς οι θερμοκρασίες άνω των 10C σημαίνουν ότι οι θρίπες μπορούν ενδεχομένως να πετάξουν από έξω (συμπεριλαμβανομένων των συνηθισμένων δυτικών θρίπες λουλουδιών ΚΑΙ των θρίπων κρεμμύδι).  Μεγάλες κολλώδεις κάρτες επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της μετανάστευσης θρίπες από τις καλλιέργειες προέλευσης σε ευαίσθητες καλλιέργειες.

Έλεγχος αφιδών:

GPA1.jpg

Η πράσινη αφίδα ροδάκινου είναι το πιο κοινό είδος αφίδας που βρίσκεται σε καλλιέργειες κρεμαστών καλαθιών, όπως εκατομμύρια καμπάνες. Φωτογραφία από την OMAFRA.

  • Όπως και με τις θρίπες, οι αφίδες μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στα κρεμαστά καλάθια, ειδικά εκείνες που περιέχουν καλιμπραχόα ή πανσέ.  Δεδομένου ότι οι πρόσφατες εργασίες από το Πανεπιστήμιο Cornell απέδειξαν ότι τα παρασιτοειδή δεν ελέγχουν τις αφίδες σε εκατομμύρια καμπάνες, αυτή είναι μια εποχή όπου τα φυτοφάρμακα είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Μπελάφ (φλονονικομίδ) ήταν η αρχή για λίγο, αλλά. Άλτους (φλουαριφαυρόνη) μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική λύση εάν η λευκή μύφη είναι επίσης μια ανησυχία. Το Beleaf λειτουργεί καλύτερα όταν εφαρμόζεται ως προληπτική βρέχια κάποια στιγμή στις αρχές Μαρτίου.

Έλεγχος ακάρεων:

  • Αν και τα ακάρεα αράχνης μπορούν γενικά να ελεγχθούν με Περσιμιλής όταν εμφανίζονται εστίες, τα πλατιά ακάρεα ακάρεων και τα ακάρεα κυκλαμίνων είναι πολύ πιο δύσκολα.  Σε μερικές καλλιέργειες, υψηλές κυκλοφορίες Αμβλυσέιος κουκουμέρης θα κρατήσει τους πληθυσμούς υπό έλεγχο αρκετά για να σε κάνω να πουληθείς.  Πού τα πλατιά ακάρεα τείνουν να είναι το μόνο σας πρόβλημα (και τα υπολείμματα εντομοκτόνου δεν αποτελούν πρόβλημα) προληπτικές εφαρμογές του Fujimite ή του μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Ο πυλώνας ή ο Avid είναι επίσης αποτελεσματικές επιλογές εάν τα ακάρεα αράχνης αποτελούν επίσης πρόβλημα καλλιέργειας.

Για ποια άλλα ζητήματα της ανοιξιάτικής σοδειάς ανησυχείτε; Θα ήθελα πολύ να ακούσω νέα σου. και να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες σας σε επόμενες αναρτήσεις ιστολογίου.  Στείλτε μου ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή αφήστε ένα σχόλιο στο κάτω μέρος αυτής της θέσης!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar