Πρόβλεψη τάσεων τοπίου για το 2021 από τον CEO της GoMaterials

0
Πρόβλεψη τάσεων τοπίου για το 2021 από τον CEO της GoMaterials

Τάσεις 2021

Το 2020 ανάγκασε πολλές βιομηχανίες να προσαρμόσουν και να τροποποιήσουν τους κανόνες. Η βιομηχανία εξωραϊσμού δεν ήταν διαφορετική. Για παράδειγμα, με λιγότερα ταξίδια και χωρίς διακοπές, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αποφάσισαν να διακοσμήσουν τις αυλές τους, οδηγώντας σε αύξηση των υπηρεσιών εξωραϊσμού κατοικιών. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, τα εμπορικά έργα είτε αναβλήθηκαν είτε διατηρήθηκαν σε επ‘ αόριστον αναμονή. Η ενδιάμεση έρευνα του NALP αντικατοπτρίζει ορισμένες από αυτές τις πραγματικότητες, με σχεδόν το 60% των επαγγελματιών του οικιακού τοπίου να παραδέχονται την αύξηση των επιχειρήσεων. Φυσικά, οι προοπτικές του κλάδου για το 2021 αναμειγνύονται με ανησυχία και ελπίδα για αναβίωση. Ρωτήσαμε τον διευθύνοντα σύμβουλο της GoMaterials, Marc Elliott, για τις προβλέψεις του για το τρέχον έτος. Ακολουθούν έξι τάσεις εξωραϊσμού που συνιστά η Marc να ακολουθήσετε φέτος.

Τάσεις προϋπολογισμού εξωραϊσμού (πόλη και κατοικίες)

Ο διαχωρισμός μεταξύ οικιστικών και πόλεων ή εμπορικών προϋπολογισμών ήταν το αποκορύφωμα του Ενδιάμεση έρευνα του NALP. Έδειξε ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ήταν πρόθυμοι να διαθέσουν εκ νέου ορισμένα από τα κεφάλαιά τους σε έργα εξωραϊσμού που εκκρεμούσαν από καιρό. Πολλά από αυτά τα έργα θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στην απροσδόκητη αύξηση των επιχειρήσεων. Ωστόσο, το 2021 θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο, καθώς πολλά από αυτά τα μεγάλα έργα αναδιαμόρφωσης δεν θα είναι ξανά διαθέσιμα και οι μεγαλύτερες οικονομικές τάσεις θα μπορούσαν να ωθήσουν την αγορά προς πιο συντηρητικούς προϋπολογισμούς για τον εξωραϊσμό.

Από την άλλη πλευρά, οι εμπορικές εργασίες θα μπορούσαν να αυξηθούν λόγω της συσσώρευσης εκκρεμών έργων που τροφοδοτούν τη ζήτηση. Τα έργα πόλεων θα μπορούσαν επίσης να δουν μια ανάκαμψη με έμφαση στην κλιματική αλλαγή και στην ανάγκη βελτίωσης των αστικών στέγαστρων.

Key Takeaway από τον Marc

«Οι εργολάβοι εξωραϊσμού θα πρέπει να παρακολουθούν τις μακροοικονομικές τάσεις και να ανταποκρίνονται ενεργά με ανταγωνιστικές τιμές»

Δέντρο εξωραϊσμού & πολυετής επιλογή – Εγγενείς ποικιλίες και βιοποικιλότητα

Πολλαπλοί Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNSDG) προσδιορίζουν την κλιματική αλλαγή ως ανησυχία. Πηγαίνοντας στο 2021, αναμένουμε ότι η περιβαλλοντική συνείδηση ​​θα έχει μεγαλύτερο ρόλο στις σχεδιαστικές επιλογές που κάνουν οι αρχιτέκτονες και οι επαγγελματίες του τοπίου. Ως αποτέλεσμα, προβλέπουμε μεγαλύτερη εστίαση στην ποικιλότητα των φυτών και στα αυτοφυή είδη δέντρων.

Εκτός από τις κλιματικές ανησυχίες, θα μπορούσε επίσης να υπάρξει επιχειρηματική υπόθεση για τα ιθαγενή δέντρα και τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα. Για παράδειγμα, οι εγγενείς εναλλακτικές λύσεις για το γκαζόν μπορεί να είναι πιο ανθεκτικές στην ξηρασία και να μειώσουν την κατανάλωση νερού.

Η ποικιλομορφία στον εξωραϊσμό των δέντρων έχει επίσης αναδειχθεί ως λογική επιλογή λόγω του αντίκτυπου που έχει στην ποικιλομορφία του οικοσυστήματος. Έρευνα από τον εντομολόγο Doug Tallamy ανέδειξε πώς οι αυτόχθονες βελανιδιές υποστηρίζουν περισσότερα από 500 είδη κάμπιων που με τη σειρά τους συντηρούν τους νεοσσούς. Η μεγαλύτερη βιοποικιλότητα είναι επίσης καλή για την επιχείρηση. Όταν ένα μεγάλο αστικό έργο περιλαμβάνει μεγαλύτερη ποικιλία δέντρων, μειώνει την πιθανότητα προσβολής ασθενειών που επικρατούν σε συγκεκριμένα είδη. Το 2021 θα μπορούσε να δει περισσότερους εργολάβους τοπίου σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική να επιλέγουν την ποικιλομορφία ως κατευθυντήρια αρχή.

Key Takeaway από τον Marc

«Η ποικιλότητα στα φυτά μειώνει τις ασθένειες σε όλο το είδος και τα ιθαγενή δέντρα είναι εξαιρετικά για τη μείωση της κατανάλωσης νερού».

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάπτυξη

Εκτός από πολλές σοβαρές προκλήσεις που καθόρισαν το 2020, η έλλειψη εργατικού δυναμικού ξεχώρισε ως το πιο αναφερόμενο πρόβλημα από την κοινότητα εξωραϊσμού. Στην ενδιάμεση έκθεση του NALP, το 84% των ερωτηθέντων είπε ότι εξακολουθούν να προσπαθούν να προσλάβουν φέτος. Ήταν επίσης η κύρια ανησυχία του 43% των συμμετεχόντων στο Lawn and Landscape’s Έκθεση για την κατάσταση της βιομηχανίας. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας με τους συνεργάτες μας στο νηπιαγωγείο, οι περισσότεροι ισχυρίστηκαν ότι λόγω του COVID-19 υπήρξε περίπου 20-30% μειωμένη ανθρώπινη δύναμη. Αυτό θα έχει επιπτώσεις τον επόμενο χρόνο και πάλι περίπου 5-6 χρόνια αργότερα.

Δεδομένου ότι τα φυτώρια είχαν έλλειψη εργαζομένων το 2020, μπορεί να υπάρξει έλλειψη σε γλάστρες και θάμνους κ.λπ. (μονάδες που αναπτύσσονται σε ένα χρόνο) το 2021. Επίσης, σε 5-6 χρόνια, μπορεί να αντιμετωπίσουμε έλλειψη μεγάλων δέντρων δαγκάνας . Αυτό σημαίνει ότι το μέσο κόστος των προμηθειών μπορεί να αυξηθεί το 2021, εκτός εάν η ζήτηση πέσει λόγω μεγαλύτερων οικονομικών τάσεων.

Αυτό που ισχύει για τους προμηθευτές ισχύει και για τους επαγγελματίες του τοπίου. Με μειωμένο εργατικό δυναμικό το 2020, θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν λιγότερα έργα μεγάλης κλίμακας. Αν και τα περισσότερα από αυτά δεν είναι ακριβώς μια χαμένη ζήτηση – καθώς ορισμένα από αυτά τα έργα ενδέχεται να επανέλθουν το επόμενο έτος, ένας μειωμένος αριθμός ποιοτικών εργαζομένων μπορεί να μειώσει τα ποσοστά ολοκλήρωσης. Αυτό το κενό πιθανότατα θα καλυφθεί από τις αυξημένες τιμές για τον εξωραϊσμό, αλλά ο κλάδος πρέπει να είναι προσεκτικός, καθώς οποιαδήποτε πτώση της ζήτησης θα σημαίνει μη ανάκτηση αυτών των απωλειών.

Key Takeaway από τον Marc

«Η μείωση των κερδών λόγω της εργασίας είναι πιθανό να αντιμετωπιστεί με αυξημένες τιμές για τον εξωραϊσμό το 2021, αλλά η κατάσταση της οικονομίας θα μπορούσε να είναι καθοριστικός παράγοντας».

Άνοιξη 2021

Όταν ξεκίνησε η πανδημία του COVID-19 στις αρχές του 2020, πολλά μεγάλα έργα εξωραϊσμού κρατήθηκαν σε αναμονή ή αναβλήθηκαν επ‘ αόριστον. Τουλάχιστον μερικά από αυτά θα μπορούσαν να εκκαθαριστούν για την άνοιξη, δημιουργώντας ένα κύμα ευκαιριών εξωραϊσμού γύρω στο τέλος του 1ου τριμήνου. Επιπλέον, ως μέρος των προγραμμάτων τόνωσης, πολλά νέα έργα υποδομής θα μπορούσαν να λάβουν βοήθεια από τις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις. Η κομητεία Nassau στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, έχει ήδη υποβάλει μια πρόταση αξίας 583 εκατομμύρια δολάρια, με στόχο τη δημιουργία περίπου 3300 θέσεων εργασίας. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια τεράστια ευκαιρία για τους επαγγελματίες του εμπορικού τοπίου και της κατασκευαστικής βιομηχανίας στη Νέα Υόρκη.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από την Research & Markets υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξει άνοδος και για την αγορά κατοικιών. Καθώς το εμβόλιο κυκλοφορεί, ένα μεγάλο τμήμα απομακρυσμένων εργαζομένων θα μπορούσε να επιστρέψει στα γραφεία. Αυτό σημαίνει ότι η τάση εξωραϊσμού των κήπων και των DIY τοπίου θα μπορούσε να δει μια αντιστροφή την άνοιξη του 2021.

Key Takeaway από τον Marc

«Η άνοιξη του 2021 θα μπορούσε να δει μια έξαρση στις κατασκευαστικές και διαμορφωτικές δραστηριότητες. Ο κλάδος πρέπει να είναι έτοιμος να βελτιστοποιήσει τις προσφορές και τις προσλήψεις για να εκπληρώσει αυτή τη ζήτηση και να παρακολουθεί ανακοινώσεις τόνωσης που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο.»

Τεχνολογία Εξωραϊσμού – Άνοδος του ΛΣ Εξωραϊσμού

Όταν πρόκειται για λογισμικό, η πανδημία ήταν μια συγκαλυμμένη ευκαιρία για τη βιομηχανία εξωραϊσμού. Ένα μεγάλο τμήμα επαγγελματιών και προμηθευτών εξωραϊσμού στο δίκτυο GoMaterials επέλεξαν να επενδύσουν στην αναβάθμιση των συστημάτων τους το 2020. Ωστόσο, αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ένα νέο «Λογισμικό του τοπίου» να εμφανίζεται με μια μετάβαση από ένα απλό λογισμικό σε ένα τεχνολογικό σουίτα με διασυνδεδεμένες λειτουργίες. Σκεφτείτε το ως μια έκδοση της βιομηχανίας τοπίου οικοσυστημάτων λογισμικού όπως η Google ή η Apple.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες εξωραϊσμού στο δίκτυό μας είναι ήδη απασχολημένοι με τη δημιουργία ενός API είτε με το λογισμικό LMN είτε με το Aspire. Αυτή η τάση θα γίνει ισχυρότερη καθώς και οι δύο εταιρείες ενισχύουν την προσφορά τους το 2021. Το αποτέλεσμα είναι πιθανό να είναι πιο ψηφιοποιημένες λειτουργίες για τον κλάδο. Αν ψάχνετε για λογισμικό διαχείρισης έργων, διαβάστε το ανάρτηση γρήγορης λίστας ελέγχου εδώ.

Key Takeaway από τον Marc

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια ισχυρή τάση ενοποίησης στο λογισμικό διαχείρισης τοπίου. Τα επόμενα χρόνια μπορεί να ωφεληθεί η βιομηχανία εξωραϊσμού λόγω της εμφάνισης ενός συστήματος διαχείρισης από άκρο σε άκρο».

Σχεδιασμός – Η μικτή υφή θα κυριαρχήσει στις τάσεις του τοπίου

Τα γεωμετρικά μοτίβα και οι μικτές υφές ήταν μια μανία ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Πολλά από τα έργα στα οποία συμμετείχε η GoMaterials επέλεξαν μια μικρή παραλλαγή φυτικών και δέντρων υλικών, διατηρώντας παράλληλα ένα συνεπές θέμα. Αυτή η προσέγγιση έχει κερδίσει περισσότερη αποδοχή εδώ και αρκετό καιρό και το 2021 θα μπορούσε να είναι η χρονιά που θα γίνει πανταχού παρούσα. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι δραματικό για την προσφορά και τη ζήτηση τόσο softscape όσο και hardscape υλικών. Για τους προμηθευτές, αυτό μπορεί να σημαίνει τη δημιουργία νέων συνεργασιών συνεργασίας για να διασφαλίσουν ότι διαφοροποιούν τα αποθέματά τους και είναι έτοιμοι για πιο διαφοροποιημένη ζήτηση. Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες του τοπίου μπορεί να χρειαστεί να ανανεώσουν τα κανάλια προμήθειας και να απευθυνθούν σε πολλούς προμηθευτές για τις υλικές τους ανάγκες.

***

Οι μετασεισμοί του 2020 θα κυριαρχήσουν στις περισσότερες τάσεις εξωραϊσμού του 2021, αλλά το γεγονός παραμένει ότι αυτή η βιομηχανία πέρασε μια πιο δύσκολη φάση χωρίς να γίνει μάρτυρας τεράστιων ζημιών που υπέστησαν άλλες βιομηχανίες. Με ένα εμβόλιο στον ορίζοντα, η ανάκαμψη θα ξεκινήσει και θα δούμε πράσινους βλαστούς ανάπτυξης! Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το 2021; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για μηνιαίο περιεχόμενο κατευθείαν στα εισερχόμενά σας! Θα καλύψουμε πράγματα όπως τάσεις του κλάδου, φροντίδα φυτών, επιχειρηματικές συμβουλές και κόλπα και πολλά άλλα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar