Προνύμφες πασχαλίτσας – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

0
Προνύμφες πασχαλίτσας – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

Τα στρεσαρισμένο φυτά προσελκύουν παράσιτα και όπου βρίσκετε παράσιτα θα βρείτε επίσης ευεργετικά έντομα που τρέφονται με παράσιτα. Κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών μπορεί να παρατηρήσετε μερικά από αυτά τα παράξενα μικρά πλάσματα σε διάφορα φυτά στον κήπο σας.

LBtransverse_lvLBcommspot_lvLBstriped_lv

LBsteelblue_lvLBmealybug_lvLBfunguseat_lv

Τόσο οι νεαροί (προνύμφες) όσο και οι ενήλικες πασχαλιές τρώνε τεράστιες ποσότητες αφιδών, διαφόρων τύπων κλίμακας και ακάρεων. Ένα είδος τρώει μύκητα, συμπεριλαμβανομένου του μούχλας σε σκόνη. Το λευκό, χνουδωτό είδος τρώει σκουλήκια. Είναι δύσκολο να διακριθούν από τα παράσιτα που καταβροχθίζουν. Η Αυστραλία εξάγει αυτή την ποικιλία πασχαλίτσας στις ΗΠΑ για να βοηθήσει με το πρόβλημα του κορονοϊού.

Αυτές είναι μερικές εικόνες της σκηνής των κουταβιών, λίγο πριν εμφανιστούν οι ενήλικες πασχαλιές. Οι προνύμφες πασχαλίτσας έχουν μια προσκόλληση στο τέλος στις κοιλίες τους που τους επιτρέπει να κολλήσουν σε μια επιφάνεια φύλλων ενώ κουτάβια.

LBsteelblue_pLBfunguseat_pLBcommspot_pLBvariable_p

Οι προνύμφες των γυναικείων πουλιών συχνά αναζητούν καταφύγιο από τα πουλιά στα κατσαρά φύλλα που παράγουν οι ανθρακωρύχοι φύλλων εσπεριδοειδών. Θυμηθείτε, αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε χημικά ή οργανικά σπρέι για τη θεραπεία παρασίτων ότι θα σκοτώσετε επίσης ευεργετικά έντομα και τους απογόνους τους. Υπάρχει μόνο ένα είδος πασχαλίτσας που δεν είναι χρήσιμο στον κήπο: 26 ή 28 στίγματα πασχαλίτσα.

Για πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα γυναικεία πουλιά, δείτε: Οδηγός πεδίου πασχαλίτσας

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar