Προβλήματα Poinsettia: Ο μηνιαίος οδηγός ανίχνευσης, 2021

0
Προβλήματα Poinsettia: Ο μηνιαίος οδηγός ανίχνευσης, 2021
JF14

Αυτή η θέση για τα προβλήματα poinsettia συνεισέφερε από τους Δρ Chevonne Dayboll και Sarah Jandricic.

Όταν οι poinsettias αντιμετωπίζουν προβλήματα, πάντα φαίνεται να χτυπούν σκληρά και γρήγορα. Πράγματα όπως whitefly, ακάρεα Lewis, σήψη ρίζας και διατροφικά ζητήματα μπορούν όλοι γρήγορα να εκτροχιάσουν μια ποιοτική καλλιέργεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο Η ανίχνευση μπορεί να είναι πιο σημαντική σε αυτή την καλλιέργεια από οποιαδήποτε άλλη.

Εδώ είναι ένα Οδηγός μήνα με μήνα για το τι πρέπει να ψάχνετε για να αποτρέψουμε μικρά προβλήματα από το να γίνουν μεγάλα ζητήματα.

(Σημείωση: Για όλα τα παράσιτα, κάντε κλικ στον σύνδεσμο στον τίτλο για πιο χρήσιμες πληροφορίες!).

Τι να αναζητήσετε τον Ιούλιο:

IMG-20150715-00055.jpg

Το Erwinia και το Rhizoctonia μπορεί να μοιάζουν πολύ με μοσχεύματα που μολύνουν την πουνσέτια.

Σήψη κοπής: Η βακτηριακή σήψη Εργονία (τώρα Πηντοβακτηρίδιο) είναι μία από τις πρώτες ασθένειες που εμφανίζονται στην ποϊνσέτια, όπως Ριζοκτονία (ένας μύκητας).  Ελέγξτε για μαλακό και μοσχεύματα, ξεκινώντας από τη βάση του στελέχους και κινείται προς τα πάνω. Τα μοσχεύματα τελικά θα καταρρεύσουν.

Με το Πηποβακτηρίδιο, μοσχεύματα θα μυρίζουν επίσης funky, λόγω των βακτηρίων.  Με Ριζοκτονία, μπορεί να δείτε λευκά μυκητιασικά σκέλη κοντά στο στέμμα.

Η σωστή διαχείριση του νερού μπορεί να βοηθήσει στη διαμεσολάβηση και των δύο ασθενειών. κρατήστε την ομίχλη ελάχιστη κατά τη διάρκεια της νύχτας και να σβήσουμε την ομίχλη το συντομότερο δυνατόν.  Ο στόχος είναι να κρατήστε το φύλλωμα υγρό, αλλά με ελάχιστη διαβροχή στα μέσα ενημέρωσης.  Σκεφτείτε να προσθέσετε έναν παράγοντα διαβροχής για να βοηθήσετε τα μοσχεύματα να παραμείνουν ακανθωτά.

Εάν το Πηποβακτηρίδιο (Erwinia) κάνει πίσω είναι άσχημο κεφάλι, Παύω (βιοφουγκτόν που περιέχει Μπακίλος υποτίλης στέλεχος QST ) και Phyton 27 (που περιέχει χαλκό) είναι οι μόνες επιλογές σας για καταστολή. Αλλά αυτές οι επιλογές. θα λειτουργήσει μόνο κατά μήκος της καλής υγιεινής πλευράς.  Έτσι, βεβαιωθείτε ότι αμέσως να ξεγυμνώσετε τυχόν λωρίδες διάδοσης που επηρεάζονται από Εργονία/Ριζοκτονία, καθώς όλα τα μοσχεύματα στην ίδια ταινία είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί.

Σήψη ρίζας: Ο Ιούλιος είναι επίσης όταν μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε την αρχή ζητημάτων σήψης ρίζας σε δίσκους βύσματος (ειδικά Πύθιο, αλλά και Ριζοκοντίνα, Φυτοφθόρα και ακόμη και Φουσάριουμ). Αν και αυτά δεν θα σκοτώσουν τους ριζωμένους που κόβουν εντελώς, αυτά οι ασθένειες θα προχωρήσουν αργά και ενδεχομένως να προκαλέσουν μεγάλες θανάτους στα μέσα του φθινοπώρου.  Έτσι, βεβαιωθείτε ότι επιθεωρείτε τακτικά τα μοσχεύματα σας για να προσδιορίσετε αν πρέπει να θεραπεύσετε τώρα, για να αντιμετωπίσετε προβλήματα αργότερα.

Τα στοιχεία των σήψης των ριζών περιλαμβάνουν:

 • Κακή ριζοβολία
 • Αμειβόταν η ανάπτυξη
 • Αποχρωματιωμένο (μαύρο ή φρύδι) ρίζες
 • Απώλεια χαμηλότερων φύλλων
 • Κανκεράκια σε στελέχη.

Εάν τα δείτε αυτά, τότε πάρτε την ασθένεια που Υπηρεσίες εργαστηρίου Guelph έτσι μπορείτε να εφαρμόσετε το κατάλληλο χημικό μυκητοκτόνο στη διάδοση για να το βοηθήσετε να το χτυπήσει πίσω. Ακολουθήστε αυτό με την εφαρμογή κατάλληλου μικροβιικού μυκητιαίου αγαπώ (όπως Actinovate, PreStop, Rootshield Plus, Τάεγκρο ή Τριανόυμ, ελέγξτε την ετικέτα) για την ενίσχυση της ανάπτυξης των ριζών και τη συνέχιση της καταπολέμησης ασθενειών σε ευπαθή μοσχεύματα.

Αύγουστος:

Σάρα-λουλούδια-4

Ανίχνευση πουνσέτια για λευκή μύφη. Βαθμολογήστε τα φυτά ως „με“ ή „χωρίς“ whitefly.

Γουάιτφλαϊ: Δεδομένου ότι το bios χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και οι εφαρμογές φυτοφαρμάκων θα πρέπει να καθυστερήσουν τουλάχιστον 2 κύκλους ζωής λευκής μύγας (περίπου 6 εβδομάδες) για να αποφευχθούν ζητήματα αντοχής, η ανίχνευση για whitefly θα πρέπει να αρχίσει σοβαρά τον Αύγουστο για τον καθορισμό μελλοντικών αποφάσεων διαχείρισης παρασίτων.

Η ακόλουθη τεχνική είναι γρήγορη, αλλά σας δίνει μια αίσθηση της πίεσης whitefly σε ολόκληρη τη φάρμα σας, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών ποικιλιών:

 • Για να εξοικονομήσετε χρόνο/προσπάθεια, καταγράψτε παρουσία/απουσία λευκής μύτας ανά φυτό μόνο για να πάρετε ένα ποσοστό μόλυνσης τοις εκατό εβδομάδα με την εβδομάδα.
 • Για να το κάνω αυτό, πάρει 15-20 φυτά ανά πάγκο σε τουλάχιστον 50% των πάγκων στο διαμέρισμά σου.  Μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά. η διαδικασία προχωρά γρήγορα.
 • Κρατήστε τα πάνω από το κεφάλι σας ή κατά κάποιο τρόπο έτσι μπορείτε να δείτε τις κάτω πλευρά όσο το δυνατόν περισσότερα φύλλα και βαθμολογήστε ολόκληρο το φυτό ως „Με Whitefly“ ή „No Whitefly“. Αυτό περιλαμβάνει θεάσεις ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ στάδιο ζωής λευκής μύτας (νύμφες, κουτάβια ή ενήλικες. Είναι απίθανο να παρατηρήσετε αυγά χωρίς φακό χεριών).
 • Τα φυτά με „πολύ υψηλούς“ αριθμούς λευκής μύφης πρέπει να σημειώνονται (και να επισημαίνονται), όπως και η ποικιλία, η οποία μπορεί να προσελκύσει τη λευκή μύγα διαφορετικά.
 • Κάθε εβδομάδα, προσθέστε τον αριθμό των μολυσμένων φυτών και διαιρέστε τον με τον συνολικό αριθμό των φυτών που κάνατε δειγματοληψία (ή το κάνετε αυτό με ποικιλία).  Στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό επί 100 για να πάρετε τα % μολυσμένα φυτά.
 • Για παράδειγμα, εάν έκανα δειγματοληψία σε 20 φυτά ανά πάγκο σε διαμέρισμα με 30 πάγκους και έβρισκα συνολικά 55 φυτά με λευκή μύγα, τότε το ποσοστό προσβολής μου % θα ήταν: (55/(20×30))x100 = 9,1%.
 • Κοιτάξτε κάτω από το „Σεπτέμβριος“ για Τρόπος ερμηνείας αυτού του αριθμού με βάση το χρονοδιάγραμμα περικοπής.

Ακάρεα Lewis: Αν και το ακάρεα Lewis έρχεται σε μοσχεύματα, είναι αδύνατο να παρατηρήσετε σε χαμηλές πυκνότητες τον Ιούνιο / Ιούλιο.  Οι προληπτικές εφαρμογές αρπακτικών ακάρεων είναι δυνατές (βλ. Εδώ), όπως και μια ενιαία εφαρμογή μιτοκτόνο σε μοσχεύματα (π.χ. Απαγόρευση (σπιρομεσιφαίνη), Φλωραμίτης (διφαινζικός) ή Φουτζιμίτης (φενπυροξιμικό)).  Αλλά η χρήση φυτοφαρμάκων νωρίς στην καλλιέργεια διατρέχει τον κίνδυνο να παρέμβει στο βιολογικό σας πρόγραμμα whitefly.   Δεδομένου ότι το ακάρεα Lewis φαίνεται να είναι ένα θέμα μόνο σε τυχαία χρόνια, η καλύτερη επιλογή είναι να περπατάτε τακτικά την καλλιέργεια, αναζητώντας τα χαρακτηριστικά συμπτώματα stippling, για να καταλάβω αν το έχεις.  Οι πληθυσμοί ακάρεων συσσωρεύονται αρκετά για να ζημιές ήδη από τον Αύγουστο, και μέχρι τον Οκτώβριο.  (Δείτε „Οκτώβριος“ για το τι πρέπει να κάνετε αν τα βρείτε).

Λιούις ΜίτιΤαματζ3

Η ζημιά ακάρεων Lewis μοιάζει με ζημιά ακάρεων αράχνης σε άλλες καλλιέργειες. Αναζητήστε κιτρίνισμα των φύλλων σε ένα μοτίβο stippling, και webbing σε υψηλές πυκνότητες ακάρεων.

Θέματα θρεπτικών ουσιών: Οι κοινές ανεπάρκειες είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν στα μέσα του φθινοπώρου, αλλά για να τις αποκρύψουν, Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα επίπεδα E.C και pH σας από τον Αύγουστο. Για καλύτερα αποτελέσματα, διατηρήστε μια τροφή E.C. μεταξύ 1,0 και 2,5.   Υψηλότερες τιμές E.C. θα επιτρέψουν τη συσσώρευση αλάτων, γεγονός που θα εμποδίσει την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών. Το High E.C. μπορεί επίσης να προκαλέσει καύση νέων ριζών – το οποίο παρέχει ένα σημείο εισόδου για προβλήματα σήψης ρίζας.  Το βέλτιστο pH κυμαίνεται μεταξύ 5,8-6,2. Ένα pH μεγαλύτερο από 6,5 θα προκαλέσει αύξησηκαι τελικά θα εμφανιστούν ελλείψεις σιδήρου.  Η διήμερη δοκιμή αυτών των δεικτών και η τήρηση καλών αρχείων γονιμότητας και ψεκασμού μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι είδους διορθωτικά μέτρα πρέπει να λάβετε εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Περισσότερες περιγραφές συγκεκριμένων ελλείψεων θρεπτικών ουσιών στην ποϊνσέτια μπορούν να βρεθούν Εδώ , Εδώ, Εδώ και Εδώ.

Σεπτέμβριος:

Ζητήματα ύψους: Νωρίς έως τα μέσα του φθινοπώρου είναι η ώρα να αρχίσετε να εξετάζετε το ύψος της σοδειάς σας, για να δείτε αν είναι σε καλό δρόμο για να φτάσετε σε εμπορικά πρότυπα. Έρευνα από το MSU έχει δείξει ότι οι πρώιμες βρέκτες χαμηλής δόσης της Paclobutrazol (π.χ. Bonzi) μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά το ύψος για την πουνσέτια.  Ωστόσο, η απάντηση από ποικιλία παίζει μεγάλο ρόλο τόσο στον αριθμό των αιτήσεων όσο και στο ποσοστό.  Σε γενικές γραμμές, οι πιο έντονες ποικιλίες απαιτούσαν περισσότερες εφαρμογές ή υψηλότερο ποσοστό (λεπτομέρειες σχετικά με το τι βρήκαν για συγκεκριμένες ποικιλίες Εδώ). Σε γενικές γραμμές, οι ψεκασμοί Η δαμινοζίδη (π.χ.B-Εννέα) ή τα προϊόντα χλωριούχου χλωριούχου χλωριούχου (π.χ. Cycocel) θα παρέχουν βραχύτερη αναστολή της επιμήκυνσης του στελέχους, η οποία μπορεί να είναι επιθυμητή για μικρές διορθώσεις ύψους ή εκμετάλλευση καλλιεργειών αργότερα στην παραγωγή.

Γουάιτφλαλι: Οι σύμβουλοι που είναι στην επιχείρηση για 20+ χρόνια στο Οντάριο έχουν αναπτύξει ένα γενικός κανόνας όταν πρόκειται για επίπεδα λευκής μύφης στην Poinsettia και πώς αυτό επηρεάζει τη διαχείριση. Εάν λιγότερο από το 20% των δοχείων σας είναι μολυσμένες στα μέσα Σεπτεμβρίου, τότε μπορείτε να Συνεχίστε το πρόγραμμα biocontrol. Οι θύλακες υψηλότερης προσβολής μπορούν πιθανώς να αντιμετωπιστούν με Δεληφαστός. Αλλά, έχοντας πάνω από το 20% των δοχείων σας μολυσμένα στα μέσα Σεπτεμβρίου είναι ένα bδιαφημιστικό σύμβολο, υποδηλώνοντας ότι οι αριθμοί μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο μέχρι την ώρα της πώλησης.

π.Χ. του σημείου Bemisia_decision

Σημεία ανατροπής για τον έλεγχο της λευκής μύφης στην poinsettia που αναπτύχθηκε από τον G. Murphy, BioLogical Consulting.

Αν είσαι στο 20% κομμένο, ΚΑΙ αν οι αριθμοί ανά φυτό είναι γενικά υψηλοί, ΚΑΙ αυτό επηρεάζει τη μεγάλη ποικιλία που καλλιεργείς, είναι πιθανό να είναι καιρός να στραφούν σε χημικούς ελέγχους. Drenches του Kontos (σπιροτετρεμάτα), Beleaf (flonicamid) ή Altus (φλουαριφουρόνη) μπορεί να είναι καλές επιλογές σε αυτό το σημείο, αλλά θα πρέπει να παρακολουθείτε μετά από κάθε εφαρμογή για να προσδιορίσετε την αποτελεσματικότητα.

Οκτώβριος:

Σήψη ρίζας: Εάν δεν ήσασταν σε θέση να πάρετε μπροστά από τα ζητήματα ασθένειας στη διάδοση, τώρα είναι η στιγμή που πιθανότατα θα το δείτε να εκτρέφεται είναι άσχημο κεφάλι στην καλλιέργεια. Αναζητήστε γρήγορο κιτρίνισμα και ξαφνικό μαρασμό, το οποίο μπορεί να είναι Αφανιντερμάτουμ Πυθίου ή Π. τελεμίουμ.  Το πρόσθετο σημάδι της κανίς μίσχων ακριβώς στο στέμμα υποδεικνύει είτε Φυτοφθόρα ή ακόμα και Φουσάριουμ (εμφανίζεται συχνότερα στις καλλιέργειες poinsettia). Θα πρέπει να εξετάσετε τα φυτά σας σε ένα εργαστήριο το συντομότερο δυνατόν, ανάλογα με τη νόσο, οι χημικές θεραπείες μπορεί να επιβραδύνουν την εξάπλωση της προσβολής (π.χ. Subdue MAXX για Πύθιο φυτοφθόρα) ή να είναι εντελώς αναποτελεσματική σε αυτό το στάδιο (π.χ. Φουσάριουμ). Ξεγλίστρησε έξω μολυσμένα φυτά αμέσως, ειδικά αν χρησιμοποιείτε δάπεδα/ παγκάκια πλημμύρας.

Κανκεράς στελέχους Botrytis στην Πουνσέτια

Το στέλεχος Botryis μπορεί να κάνει poinsettia. Πίστωση φωτογραφιών: Επέκταση UMass

Σήψη στελέχους Botrytis: Ένας καλλιεργητής μπορεί να είναι ακριβώς στο δρόμο για μια ποιοτική καλλιέργεια, μόνο για να εκτροχιαστεί ξαφνικά από τη σήψη μίσχων Botrytis (που προκαλείται από τους ίδιους μύκητες με το φύλλωμα Botrytis) τον Οκτώβριο. Αναζητήστε βυθισμένα cankers κοντά σε κλαδιά μίσχων και ξαφνικό θάνατο από φυλλόπτωση / κλαδί στη μία πλευρά του φυτού (πάνω από το canker).

Ο Ο κύριος ένοχος στη σήψη του στελέχους Botrytis είναι η ακατάλληλη απόσταση στην αρχή της καλλιέργειας, και είναι πιθανό να πιο συνηθισμένο σε καλλιέργειες 4 ιντσών, όπου οι καλλιεργητές προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη. Μόλις εμφανιστεί, μειώστε το πότισμα, αυξήστε τον εξαερισμό και αποκτήστε μια εφαρμογή ενός προϊόντος όπως Μενταγιόν (φλουδιοξονίλη) ή Διάταγμα (fenhexamid) πριν κλείσει το θόλο και είναι πολύ αργά για να διεισδύσουμε σωστά στην καλλιέργεια.  Άλλες χημικές ουσίες μπορεί να είναι αποτελεσματικές, αλλά κινδυνεύουν να αποχρωματιστούν bracts.

Ακάρεα Lewis: Συχνά, οι πληθυσμοί ακάρεων Lewis περνούν απαρατήρητοι μέχρι τον Οκτώβριο, όταν οι πληθυσμοί συσσωρεύονται αρκετά για να αρχίσουν να προκαλούν αξιοσημείωτες ζημιές: το άνω φύλλωμα θα γίνει καφέ και τα ακάρεα θα σχηματίσουν αντιαισθητικό webbing. Αν βρείτε μια θέση στον πάγκο, αμέσως tχούφτωσε μολυσμένα φυτά σε έναν „κύκλο αγάπης“ (δηλαδή. το κέντρο μολυσμένο φυτό και όλα αυτά που το αγγίζουν αμέσως). Θα πρέπει επίσης να ένας επιτόπου ψεκασμός μιτοκτόνων για κοντινά φυτά (ένα σπρέι σημείου είναι λιγότερο πιθανό να παρέμβει Μπεμισία έλεγχο). Τα εντομοκτόνα επαφής που αναφέρονται στο „August“ θα εξακολουθούν να είναι επιλογές, αλλά αν το θόλο είναι πυκνό, τα συστηματικά μιτοκτόνα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά (π.χ. Avid (abamectin), Kontos (spirotetremat).

Νοέμβριος:

δροσερό σημείο

Αν έφτασες ως εδώ με καθαρή σοδειά, το μέλλον σου φαίνεται λαμπρό!

Αν όχι, ήρθε η ώρα να. σημειώστε τι όταν είναι σωστό και τι όχι, ώστε να μπορείτε να τροποποιήσετε τα προγράμματα IPM και παραγωγής για το επόμενο έτος.

Schreibe einen Kommentar