Πρέπει να φυτέψω φράχτες για την καθαρή χαρά της κοπής τους σε τακτοποιημένες γραμμές;

0
Πρέπει να φυτέψω φράχτες για την καθαρή χαρά της κοπής τους σε τακτοποιημένες γραμμές;

Μην ξεγελιέστε – η Νέα Αγγλία είναι ζούγκλα.

Εντάξει, ίσως όχι τροπικό (αν και δώστε στην κλιματική αλλαγή μερικά ακόμη χρόνια και ποιος ξέρει!) – αλλά μια ζούγκλα σίγουρα.

Χρειάστηκε να επισκεφθώ μια πραγματική ζωντανή, αδιαπέραστη, ζούγκλα (aka ο Περουβιανός Αμαζόνιος) για να συνειδητοποιήσω ότι ζω σε μια ζούγκλα, του είδους.

Οι άνθρωποι εδώ γύρω το αποκαλούν „δασώδες“ και „φυλλώδες“, αλλά αυτό είναι απλά Γιάνκης για αρχέγονο δάσος με ένα κουβάρι που θα σας „εξαφανιστεί“.

Έχουμε επίσης παράξενα βίαια πλάσματα (ψαράδες). Η επιβλαβής βλάστηση μας (δηλητηριώδης κισσός) μπορεί να σας κάνει να εύχεστε να ήσασταν νεκροί.  Και, υπάρχουν θανατηφόρα σφάλματα (τσιμπούρια) και τερατώδη φυτά τόσο πυκνά που πνίγουν τη ζωή από τους γείτονές τους.

Αναφέρομαι κυρίως στο Bittersweet, αλλά στον κήπο μου υπάρχει επίσης ο τρομερός φράκτης Forsythia.

πριν και μετά την εκκαθάριση της διαδρομής

Ο φράκτης forsythia μου πλαισιώνει αυτό που ήταν το μόνο μου μονοπάτι πρόσβασης για να πάω το χλοοκοπτικό στην πίσω αυλή.  Πριν από ενάμιση χρόνο, όταν βάλαμε ένα νέο μονοπάτι γύρω από την άλλη πλευρά του σπιτιού, το μονοπάτι της φορσάιθια έγινε λίγο λιγότερο σημαντικό. Και υποθέτω ότι αυτό ήταν το μόνο που χρειάστηκε.

Χωρίς τακτική κυκλοφορία και τακτικά διακοσμητικά για να μην σπρώξω τα μάτια μου έξω καθώς περνούσα από το χλοοκοπτικό.  Ο φράκτης ανέλαβε.

Ρίξε μια ματιά…

πριν και μετά το καθάρισμα μονοπατιών κήπων
Πριν και μετά - Το μονοπάτι καθαρίζει στον κήπο με pith και σθένος.

Όταν επισκέφθηκα τον πραγματικό Αμαζόνιο, προσλάβαμε έναν οδηγό (το όνομά του ήταν Mirco – προφέρεται MEER-co) ο οποίος περπάτησε γύρω με ένα γιγαντιαίο μαχαίρι κρέμεται από τη ζώνη του. Ήταν πολύ ο Ναός της Καταστροφής και το χρησιμοποίησε για να κόψει μονοπάτια όταν ψάχναμε για ταραντούλες και σχεδόν εξαφανισμένη γιγαντιαία βίδρες.

Ήταν κομψός (σε ένα «Μπορώ να δολοφονήσει έναν πάνθηρα» αν χρειαστεί, κατά κάποιο τρόπο) – και τα ρυθμικά χτυπήματα του έκαναν το καθάρισμα του μονοπατιού της ζούγκλας να φαίνεται εύκολο.

Τα φυτά έπεσαν σε ένα ήσυχο whoosh.

Εμπνευσμένος, επέστρεψα στο σπίτι και ήμουν ευτυχής να κατευνάσουν τις τάσεις της Laura Croft όταν βρήκα ένα μαχαίρι με τα εργαλεία κηπουρική στο κατάστημα υλικού. Ανυπομονούσα να χακάρω το βότανό μου με το δικό μου τεράστιο μαχαίρι. Αλλά αντί για ισχυρά χτυπήματα που καθάρισαν τα πάντα, μετά βίας μπορούσα να συγκεντρώσω καθαρά κομμάτια κερμάτων κερμάτων.

Ήμουν επικίνδυνος για τον εαυτό μου.

λεπίδες κοπής φράκτη που τροφοδοτούνται με μπαταρίες

Εδώ είναι μια αλήθεια στον κήπο: Τα καλά εργαλεία κάνουν καλή δουλειά

Είναι πολύ εύκολο να καείτε, να κουραστείτε και να απογοητευτείτε με τη χειρωνακτική εργασία.  Και όταν συμβεί αυτό, είναι πιο εύκολο να το καλέσετε μια μέρα και απλά να επιστρέψετε μέσα.  Όλοι το έχουμε περάσει αυτό.

Έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια ότι γνωρίζοντας ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσω και επενδύοντας σε αυτά μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Είναι η διαφορά μεταξύ της εγκατάλειψης της απογοήτευσης και της αίσθησης τόσο ενδυναμωμένης που αρχίζετε να ψάχνετε νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τα ευχάριστα εύκολα εργαλεία σας.

stihl μπαταρία τροφοδοτημένο ψαλίδι μπορντούρας

Η forsythia μου χρειαζόταν ένα σοβαρό ηλεκτρικό είδος παρέμβασης και ήμουν ευτυχής να δω αν το Stihl HSA 56 ψαλίδι μπορντούρας (μια ελαφρώς μικρότερη και μπαταρία που τροφοδοτείται από την έκδοση του ηλεκτρικού μαχαιριού που έσωσε το Natick Mall) θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά.

Θα μπορούσε ένα ψαλίδι μπορντούρας που τροφοδοτείται με μπαταρία να αποκαταστήσει την καταπιεμένη διαδρομή μου;

Το HSA 56 έφτασε λίγες βροχερές μέρες πριν φύγω για διακοπές.  Απογοητευμένος που ήθελα να χρησιμοποιήσω το νέο μου εργαλείο πριν φύγω, ανακουφίστηκα που τελικά βρήκα μερικές ώρες ξηρότητας την τελευταία στιγμή.

Ποιος να το φανταζόσουν ότι χρειαζόμουν μόνο λίγα λεπτά;

Rochelle Greayer χρησιμοποιώντας το ψαλίδι φράκτη κήπου stihl μορφή stihl

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ψαλίδι μπορντούρας, θα πρέπει πραγματικά να δώσετε στον εαυτό σας τη χαρά.  Είναι σαν ένα καυτό μαχαίρι μέσα από βούτυρο.  Μόνο που το βούτυρο είναι ένα μεγάλο χάος από μασημένα κλαδιά.

Το κλάδεμα με το χέρι ήταν κουραστικό και πήρε ώρες και το απέφυγα (εξ ου και η υπερανάπτυξη).

Το κλάδεμα με ψαλίδι μπορντούρας διήρκεσε λιγότερο από 15 λεπτά (ίσως και λιγότερο από 10!).  Και φαινόταν πολύ καλύτερα.

Και ένιωσα κομψός να το κάνω. Όπως ο Μίρκο.

Πριν και μετά - Το μονοπάτι καθαρίζει στον κήπο με pith και σθένος.
πριν και μετά την αποκατάσταση του μονοπατιού του κήπου

Όλα τελείωσαν πολύ γρήγορα.  Ήθελα περισσότερα και αμέσως κυνήγησα οτιδήποτε φαινόταν ακατάστατο.

Άγρια σμέουρα έπεσαν.

Τα ιώβ δεν ταίριαζαν.

Έφτιαξα ακόμα και κάτι από εκείνο το χειμωνιάτικο σπασμένο μπόξγουντ που ήμουν έτοιμος να ξεριζώσω. (Απογειώθηκε περίπου 18 ίντσες σε διάμετρο σε λιγότερο από ένα λεπτό και είμαι αισιόδοξος για μια χαριτωμένη ανάκτηση μπάλα)

Τι άλλο μπορώ να κλαδάω;

Το γλυκόπικρο τρέξιμο μέσα τα ροδόδεντρά μου πρόκειται να έρθουν…

Αρχίζω να αμφισβητώ τη μακροχρόνια στάση μου ότι το μπόξγουντ είναι καλύτερο όταν είναι φυσικά σάπιο…

Πρέπει να φυτέψω φράχτες για την καθαρή χαρά της κοπής τους σε τακτοποιημένες γραμμές;

Λατρεύω τα άγρια λιβάδια και τις νατουραλιστικές φυτεύσεις που είναι ενσωματωμένες με τακτοποιημένους θάμνους. Αυτού του είδους η αντίθεση πάντα μου τραβάει την προσοχή.

Ποτέ δεν περίμενα ότι ένα εργαλείο θα μπορούσε να είναι τόσο εμπνευσμένο που θέλω να δημιουργήσω πράγματα για να το χρησιμοποιήσω.

πριν και μετά τον κήπο επίσης αποθήκευση

Τώρα που έχω τρία εργαλεία που λειτουργούν με μπαταρία, έχω προσθέσει επίσης έναν οργανωτή τοίχου εργαλείων που τροφοδοτείται με μπαταρία Stihl για ολόκληρο το σετ. Το γκαράζ μου είναι συνήθως ένα γεμάτο χάος και η κρεμάστρα εργαλείων με ενέπνευσε να οργανωντώ.

Οι μπαταρίες, ο φορτιστής και όλα τα εργαλεία έχουν τη δική τους θέση.

Ανακαίνιση διοργανωτή εργαλείων κήπου

Τώρα το γκαράζ μου είναι καθαρότερο και πιο τακτοποιημένο.  Ααα…

This post is sponsored by Stihl.

Γίνετε μέλος του δωρεάν διαδικτυακού μου σεμιναρίου σήμερα!

– Μάθετε το σύστημα 7 βημάτων μου για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνει ΟΛΩΝ κατά τη δημιουργία ενός κήπου. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και να έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας πανέμορφο κήπο.

συμμετάσχετε στην πρόκληση σχεδιασμού κήπου FrEE 10 ημερών

Ο κήπος σας θα φαίνεται καλύτερα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγραφείτε

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar