Πού πάνε τα έντομα το χειμώνα;

1
Πού πάνε τα έντομα το χειμώνα;

Χειμερινά δέντρα

Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές τι αντίκτυπο έχει ένας πραγματικά κρύος ή ήπιος χειμώνας στους πληθυσμούς των εντόμων. Είναι μια καλή ερώτηση και μια ερώτηση που ζητά μια καλύτερη απάντηση από την πραγματική αλήθεια… ένας πραγματικά κρύος ή ήπιος χειμώνας δεν κάνει μεγάλη διαφορά για την επιβίωση των πληθυσμών των εντόμων.

Τα έντομα υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια και έχουν υπομείνει κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Εξαιτίας αυτού έχουν προσαρμοστεί για να επιβιώσουν και να επιμείνουν παρά τον χειμώνα.

Αλλά πού πάνε τα έντομα το χειμώνα;

Πολλά έντομα απλώς εισέρχονται σε ένα αδρανές στάδιο που ονομάζεται διάπαυση. Μπορεί να εμφανιστεί χειμώνα ή καλοκαίρι και είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Πολλά έντομα έχουν την ικανότητα να αφυδατώνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ακόμη και τα έντομα που μπορεί να εισχωρήσουν κρυφά στο σπίτι σας το φθινόπωρο για να ξεφύγουν από τον χειμώνα συχνά αφυδατώνονται.

Πετώ

Αν αναρωτιέστε πού πηγαίνουν τα έντομα το χειμώνα, ελέγξτε τα παράθυρά σας. Κρύβονται στα περβάζια και στις άκρες των παραθύρων καθώς περιμένουν την επιστροφή των θερμότερων θερμοκρασιών.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να δείτε μια μύγα ή ένα πολύχρωμο ασιατικό σκαθάρι να πετά γύρω από το σπίτι σας μια ζεστή, ηλιόλουστη μέρα του Ιανουαρίου. Η ζεστασιά του ήλιου που εισέρχεται από το παράθυρο τους επιτρέπει να ενυδατωθούν εκ νέου και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να πετάξουν τριγύρω. Αν το έχετε δει αυτό, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το έντομο πετάει με ζιγκ-ζαγκ μοτίβο και ότι είναι πολύ εύκολο να το πιάσετε στη μέση της πτήσης.

Τι επίδραση έχει ο χειμώνας σε έντομα όπως το Emerald Ash Borer;

Πολλοί σκέφτηκαν το πρόσφατο „Polar Vortex“ του 2014 θα μείωνε τους πληθυσμούς του Emerald Ash Borer. Ενώ μπορεί να έχει μειώσει τους πληθυσμούς σε ορισμένες περιοχές στο μακρινό βορρά, το συνολικό μέσο ποσοστό θνησιμότητας ήταν μόνο περίπου 5% περίπου. Αυτό οφείλεται στο ότι ο κρύος καιρός δεν κράτησε αρκετά ώστε να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στους πληθυσμούς. Επίσης, ακόμα και σε κρύο καιρό ο ήλιος θα ζεστάνει αρκετά ένα δέντρο, ώστε η προνύμφη να παραμένει ζεστή και να προστατεύεται από το τσουχτερό κρύο.
Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε χρόνο δεν θα ξέρουμε ποτέ τι θα συμβεί τους μήνες του χειμώνα. Το μόνο πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι οι πληθυσμοί των εντόμων δεν επηρεάζονται πολύ από τον χειμερινό καιρό. Και ναι, θα εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα σε γρασίδι και τοπία όταν έρθει η άνοιξη!

Η Spring-Green προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες ελέγχου εντόμων, από τον έλεγχο ψύλλων και κροτώνων και τον έλεγχο των κουνουπιών σε ορισμένες αγορές έως τον περιμετρικό έλεγχο παρασίτων, ο οποίος εμποδίζει τις αράχνες, τα μυρμήγκια και άλλα πλάσματα να εισέλθουν στο σπίτι σας. Επικοινωνήστε με την τοπική Spring-Green για να μάθετε περισσότερα για τις εγγυημένες υπηρεσίες καταπολέμησης εντόμων.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar