Πασχαλίτσα που τρώει φύλλα – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

0
Πασχαλίτσα που τρώει φύλλα – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

Αυτό το άσχημο μικρό πλάσμα είναι η προνύμφη της πασχαλίτσας που τρώει φύλλα. Τα στρεσαρισμένο φυτά σε παρατεταμένες ζεστές, ξηρές συνθήκες προσελκύουν αυτά τα παράσιτα. Οι προνύμφες γίνονται σχεδόν μαύρες καθώς φτάνουν στο στάδιο των κουταβιών. Τόσο οι ενήλικες όσο και οι προνύμφες των πασχαλίτσα που τρώνε φύλλα αγαπούν ιδιαίτερα την οικογένεια Solanum (ντομάτα, πατάτα, μελιτζάνα) και την οικογένεια πεπονιών ή σκουός όπου κάνουν μεγάλη ζημιά στα φύλλα.

Η ενήλικη πασχαλίτσα που τρώει φύλλα έχει 26 ή 28 σημεία σε σειρές σε όλα τα καλύμματα φτερών της. Κινούνται αργά και πέφτουν στο έδαφος όταν διαταράσσονται. Το καλοκαίρι, αν δείτε τους ενήλικες στα φύλλα στον κήπο σας, φροντίστε να κοιτάξετε κάτω από τα φύλλα για τα αυγά τους. Αφαιρέστε τα μικρά φύλλα που περιέχουν αυγά και, σε μεγάλα φύλλα, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξύσετε τα αυγά σε ένα δοχείο. Καθώς αντιπαθώ τον ψεκασμό του κήπου μου, απλά συνθλίβω τους ενήλικες και τις προνύμφες με ένα χέρι με γάντια.
Δυστυχώς, η ζημιά που έγινε από αυτές τις πασχαλιές και τους απογόνους τους είχε ως αποτέλεσμα πολλοί κηπουροί να ψεκάζουν άλλα είδη πασχαλίτσας που είναι αδηφάγα αρπακτικά παράσιτα. Τόσο οι ενήλικες όσο και οι προνύμφες καταναλώνουν σημαντική ποσότητα παρασίτων όπως αφίδες, κλίμακα και ακάρεα και ένας τύπος πασχαλίτσας τροφοδοτεί μύκητες. Ο Πήτερ Τσιού και η οικογένειά του έχουν μια εξαιρετική ιστοσελίδα. Έντομα και αράχνες του Μπρίσμπεϊν, όπου οι κηπουροί μπορούν εύκολα να προσδιορίσουν ποια πλάσματα είναι ευεργετικά για τους κήπους τους και ποια είναι παράσιτα, και Οδηγός πεδίου πασχαλίτσας.
Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει τόσο τα στάδια των προνυμφών όσο και των κουταβιών της πασχαλίτσας με 28 κηλίδες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar