Οι τάσεις του τοπίου του 2022 που προβλέπονται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της GoMaterials

0
Οι τάσεις του τοπίου του 2022 που προβλέπονται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της GoMaterials

2022 Τάσεις Εξωραϊσμού

Παρά τα σκαμπανεβάσματα, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξωραϊσμού σε όλο τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέκαμψαν μέρος του χαμένου εδάφους το 2021. Η ζήτηση για εξωραϊσμό αυξήθηκε μετά το τρενάκι των τελευταίων δύο ετών και φρόντισε τους χονδρεμπόρους φυτών, τους επαγγελματίες δημιουργούς τοπίου, και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στην πράσινη βιομηχανία ήταν πιο απασχολημένοι από ποτέ. Το επόμενο μεγάλο ερώτημα είναι τι επιφυλάσσει το 2022 για τους διαχειριστές και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξωραϊσμού. Δεν είστε σίγουροι τι να περιμένετε όσον αφορά τις ελλείψεις φυτών και δέντρων χονδρικής, τη ζήτηση για εξωραϊσμό, τις τάσεις σχεδιασμού και πολλά άλλα;

Δείτε τις παρακάτω προβλέψεις από τον CEO της GoMaterials. Ακολουθούν πέντε προβλέψεις για τάσεις τοπίου που πρέπει να παρακολουθήσετε το 2022:

Οι ελλείψεις φυτών χονδρικής δεν εξαφανίζονται

Είτε είναι δέντρα, θάμνοι ή πολυετή φυτά: αν είναι πράσινο και μεγαλώνει, δεν έχουμε αρκετά για να τριγυρνάμε. Όχι μόνο η προσφορά εξωραϊσμού δεν διατηρείται τόσο γρήγορα όσο η ζήτηση, αλλά επιβραδύνεται περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Ως βιομηχανία, πρέπει να συμφιλιωθούμε με το γεγονός ότι οι ελλείψεις σε εργοστάσια χονδρικής δεν εξαφανίζονται. Τι σημαίνει αυτό?

Αρχικά, είναι καλύτερο να αναθεωρήσετε τις παραδοσιακές προσδοκίες μεγέθους που έχουν οι τοπιογράφοι για τα δέντρα και τα φυτά που αγοράζουν. Αυτή η τάση έχει ήδη ανέβει. Πρόσφατα, παρατηρήσαμε ότι περισσότερα υλικά από φρεσκοδοχεία βγαίνουν για να καλύψουν τις ελλείψεις. Αν και δεν είναι ιδανικό για κανέναν, είναι πάντα καλό να είστε προετοιμασμένοι να δεχτείτε αυτήν την κλήση εάν χρειαστεί.

Η προσφορά επηρεάζεται περαιτέρω από τον περιορισμένο αριθμό εκμεταλλεύσεων που παράγουν αυτά τα φυτά. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του USDA, ο συνολικός αριθμός αγροκτημάτων και κηπευτικών μειώνεται εδώ και χρόνια, με τους μεγαλύτερους να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους πολύ αργά για να καλύψουν τις απώλειες αλλού. Οι λόγοι μπορεί να είναι η χαμηλή απόδοση επένδυσης (ROI) στον κλάδο των φυτωρίων και τα απρόβλεπτα μοτίβα ζήτησης. Προσθέστε σε αυτό το ολοένα αυξανόμενο κόστος των οικοπέδων, που απλώς διευκολύνει την πώληση της γης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι λιγότερες φάρμες φυτών και δέντρων μπαίνουν στην επιχείρηση.

Η χονδρική ζήτηση δέντρων και φυτών παραμένει ισχυρή

Το 2021 ήταν έτος ορόσημο για τη βιομηχανία εξωραϊσμού και η ζήτηση για υλικά εκτοξεύτηκε στα ύψη. Η φύτευση συνεχίστηκε και τον Δεκέμβριο για τις περισσότερες από τις περιοχές που καλύπτουμε.

Οι κρατικές συμβάσεις εξωραϊσμού ήταν και αναμένεται να παραμείνουν μια σταθερή πηγή επιχειρηματικής δραστηριότητας για τη βιομηχανία το 2022. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι καυτά θέματα και ο στόχος για πολλές πόλεις είναι η καταπολέμηση της αστικής ρύπανσης μέσω πράσινων έργων.

Επιπλέον, οι τιμές των ακινήτων σημείωσαν ρεκόρ. Αυτό ωφελεί τη βιομηχανία εξωραϊσμού και από τα δύο άκρα της σχέσης αγοραστή/πωλητή. Οι πωλητές καλλωπίζουν τις αυλές τους με εντυπωσιακό εξωραϊσμό για να αυξήσουν την αξία του σπιτιού τους μέσω της ελκυστικότητας. Οι αγοραστές, με τη σειρά τους, συχνά καλούνται να περιμένουν ένα χρόνο πριν ξεκινήσουν μεγάλα έργα εξωραϊσμού. Η άνοιξη του 2022 είναι όταν πολλοί άνθρωποι που συμμετείχαν στην πρόσφατη άνθηση των κατοικιών θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τον σχεδιασμό του τοπίου των σπιτιών τους.

Οι δρόμοι μέσω των οποίων θα έρθουν τα συμβόλαια είναι πολλαπλοί και είμαστε βέβαιοι ότι θα παραμείνουν τόσο δυνατά όσο ήταν τον τελευταίο χρόνο.

Βιομηχανία εξωραϊσμού που κινείται ενάντια στη μονοκαλλιέργεια

Οι δενδροκόμοι πάντα μας προειδοποιούσαν ενάντια στον μονοπολιτισμό και η βιομηχανία εξωραϊσμού επιτέλους προλαβαίνει. Όλο και περισσότερες παραγγελίες ζητούν διαφορετικές κατηγορίες φυτών και δέντρων.

Αυτό είναι εξαιρετικό για τη διατήρηση της υγείας του εδάφους και για τη μείωση του κινδύνου των ζωυφίων και των ασθενειών που ευδοκιμούν σε μονοκαλλιέργειες. Η προειδοποίηση είναι ότι η μεγαλύτερη ποικιλία καθιστά πιο δύσκολη την εκπλήρωση μιας παραγγελίας. Οι καλλιεργητές δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει το νου-πλαίσιο της μονοκαλλιέργειας στις καλλιέργειές τους και θα χρειαστούν χρόνο για να καλύψουν αυτήν την τάση καθώς ωριμάζει το απόθεμά τους.

Στο μεταξύ, η προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων φυτών και δέντρων σημαίνει ότι η επιχείρηση εξωραϊσμού σας θα πρέπει να επικοινωνήσει με περισσότερους χονδρεμπόρους για τον ίδιο αριθμό μονάδων. Ίσως χρειαστεί ακόμη και να επεκταθείτε μακριά από το περιφερειακό σας δίκτυο χονδρεμπόρων προμηθειών εξωραϊσμού.

Στον σημερινό εξωραϊσμό, καλά… το τοπίο, η ποικιλία φυτών μπορεί να είναι μια ευλογία στη μεταμφίεση. Η προσφορά των εγκαταστάσεων είναι χαμηλή και οι υποκαταστάσεις έχουν γίνει συνήθης πρακτική. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξωραϊσμού με τη σωστή στρατηγική να προμηθεύονται και να συντονίζονται πιο αποτελεσματικά από πολλούς προμηθευτές θα εξοικονομήσουν χρόνο και θα παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Η ζήτηση των γηγενών φυτών αυξάνεται περαιτέρω

Ο δρόμος για την κόλαση είναι διαμορφωμένος με καλές προθέσεις. Όλοι έχουμε δει φωτογραφίες χιλιάδων δέντρων που φυτεύτηκαν σε προσεγμένες σειρές από εταιρικούς γίγαντες για να ξανακατοικήσουν δασώδεις περιοχές που χάθηκαν από την αποψίλωση των δασών. Αυτό συχνά οδηγεί σε περισσότερα προβλήματα από την αρχική αποψίλωση των δασών.

Ως τοπιογράφοι, ο ρόλος μας στο οικοσύστημα είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Με επίκεντρο τα αυτοφυή φυτά και τα δέντρα, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για να παρέχουμε στους ανθρώπους τις καλύτερες επιλογές για την περιοχή τους.

Το φαινόμενο ντόμινο της μεγαλύτερης ζήτησης για αυτοφυή φυτά μπορεί τελικά να ωθήσει τους χονδρεμπόρους να δώσουν προτεραιότητα στις γηγενείς ποικιλίες, κάτι που είναι ευκολότερο για τις δραστηριότητές τους. Ως πρόσθετο όφελος, αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους μεταφοράς αποφεύγοντας αποκλειστικά την αποστολή σε εξωτικές ποικιλίες.

Τάσεις αειφόρου εξωραϊσμού όπως το αστικό δάσος που ριζώνει στην Αμερική

Δύο τάσεις συγκλίνουν με την αυξανόμενη δημοτικότητα των αστικών δασών το 2022: ο σχεδιασμός τοπίου με χρήση ιθαγενών φυτών και η επιθυμία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Εμπνευσμένο από το Μέθοδος Miyawaki που προέρχονται από την Ιαπωνία, τα οικόπεδα της πόλης που είναι άδεια μετατρέπονται σε χώρους πρασίνου.

Η τάση εξωραϊσμού για τα αστικά δάση έχει ήδη αποκτήσει έλξη στην Ευρώπη και την Ασία. Τα μίνι-αστικά δάση δημιουργούν ένα μικρό κομμάτι βιοποικιλότητας φυτών και εντόμων στην πόλη. Δίνουν σπίτι στα επικονιαστικά ζωύφια και στα θηλαστικά της πόλης. Το θέμα, φυσικά, είναι να εποικίσουμε αυτά τα δάση με αυτοφυή φυτά και να τα αφήσουμε να αναπτυχθούν από εκεί. Η ποικιλομορφία της πράσινης ζωής μειώνει τις εκπομπές άνθρακα στον αέρα σε υψηλότερο ποσοστό από τα μονοκαλλιεργητικά μπαλώματα πρασίνου.

Για τους ανθρώπους συγκεκριμένα, αυτά τα δάση βελτιώνουν την ψυχική ευεξία ενώ παρέχουν ανάπαυλα από τις θερμικές νησίδες στην πόλη.

Συνοψίζοντας, οι τάσεις εξωραϊσμού του 2022 αποτελούνται όλες από ποικιλία φυτών με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε πρόκειται για ποικιλία λόγω ελλείψεων και αντικαταστάσεων, υψηλότερη ζήτηση ή αναζήτηση του τέλειου εγγενούς δείγματος, η προμήθεια φυτών εξωραϊσμού και δέντρων θα είναι μια πρόκληση την επόμενη χρονιά.

***

Επικοινωνήστε μαζί μας εάν η επιχείρηση εξωραϊσμού σας χρειάζεται βοήθεια με την προμήθεια φέτος! Η υπηρεσία της GoMaterials είναι ακόμη πιο πολύτιμη όταν πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας για την προμήθεια φυτών και δέντρων. Να έχετε ένα καταπληκτικό 2022 και χαρούμενο τοπίο!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για μηνιαίο περιεχόμενο κατευθείαν στα εισερχόμενά σας! Θα καλύψουμε πράγματα όπως τάσεις του κλάδου, φροντίδα φυτών, επιχειρηματικές συμβουλές και κόλπα και πολλά άλλα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar