Οι εγκαταστάσεις δεν καλλιεργούν φυτά κάνναβης, οι άνθρωποι το κάνουν

2
Οι εγκαταστάσεις δεν καλλιεργούν φυτά κάνναβης, οι άνθρωποι το κάνουν
Πώς μια εταιρεία στοιχηματίζει το σπίτι για την κάνναβη θερμοκηπίου

Μια απόδοση καλλιτεχνών του τελικού χώρου θερμοκηπίου παραγωγής του Κέντρου Κάνναβης της Μασαχουσέτης.

Το θεμέλιο κάθε επιτυχημένης επιχείρησης καλλιέργειας είναι η ομάδα ανάπτυξης. Χωρίς ενθουσιώδεις, καλά εκπαιδευμένους υπαλλήλους, πώς μπορείτε να περιμένετε να διευθύνετε μια αποτελεσματική και κερδοφόρα επιχείρηση;

Αν νομίζετε ότι το πρόγραμμα καλλιέργειάς σας στερείται ατμού, ίσως ήρθε η ώρα να ανακατέψετε τα πράγματα. Αλλά πριν αφήσεις κάποιον να φύγει, βεβαιώσου ότι έχεις τον κατάλληλο αντικαταστάτη στον ορίζοντα. Κάθε ρόλος απαιτεί διαφορετικά προγράμματα δεξιοτήτων και εμπειρία.

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα προσόντα καθώς αναζητάτε να συμπληρώσετε βασικές θέσεις στην ομάδα καλλιέργειας:

Διευθυντής Επιχειρήσεων

Ο διευθυντής επιχειρήσεων συντονίζει όλα τα τμήματα μιας εμπορικής εγκατάστασης καλλιέργειας. Από την καλλιέργεια και τη συντήρηση μέχρι την αγορά, τη ναυτιλία και την ασφάλεια, ο διευθυντής των επιχειρήσεων διασφαλίζει ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν από κοντά και ωθούν ολόκληρη την εταιρεία προς τον ίδιο τελικό στόχο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσλάβετε κάποιον με τουλάχιστον 10 χρόνια εμπειρίας στη διεύθυνση λειτουργιών για μια κατασκευαστική επιχείρηση. Οι εμπορικές εγκαταστάσεις καλλιέργειας και οι μονάδες παραγωγής έχουν πολλά κοινά, και αυτοί οι τύποι ατόμων μπορούν να εμπλουτίζουν πολύτιμες εργασιακές εμπειρίες και διδάγματα από άλλες βιομηχανίες.

Επικεφαλής καλλιεργητής

Τουλάχιστον, ο επικεφαλής καλλιεργητής σας θα πρέπει να έχει πέντε χρόνια εμπειρίας με την εμπορική φυτική παραγωγή. Προτιμάται η εμπειρία κάνναβης, αλλά οι δεξιότητες που αντλούνται από την καλλιέργεια διακοσμητικών ή φυτικών καλλιεργειών μπορούν εύκολα να μεταβούν στην κάνναβη. Επειδή μόνο το ήμισυ της δουλειάς ενός επικεφαλής καλλιεργητή είναι να καλλιεργεί φυτά, οι εξαιρετικοί υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να διαθέτουν δεξιότητες διαχείρισης ανθρώπων και επίλυσης συγκρούσεων. Η ικανότητα αποτελεσματικής και έξυπνης επικοινωνίας με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα μέσα ενημέρωσης, τους επενδυτές και τους επισκέπτες είναι ένα πλεονέκτημα. Οι δεξιότητες διαχείρισης χρόνου είναι επίσης κρίσιμες για τους καλλιεργητές, καθώς εξισορροπούν τις απαιτήσεις γραφείου με το χρόνο στο πάτωμα παραγωγής.

Καλλιεργητές Τμημάτων

Ένας καλλιεργητής τμήματος διαχειρίζεται δραστηριότητες καλλιέργειας για μια συγκεκριμένη περιοχή της εγκατάστασης καλλιέργειας. Στα θερμοκήπια, αυτό συνήθως ορίζεται από τους κόλπους θερμοκηπίου, ενώ οι εσωτερικές λειτουργίες συνήθως διαιρούν τα τμήματα με χώρο ανάπτυξης. Οι καλλιεργητές τμημάτων διατηρούν το σχέδιο καλλιέργειας της εταιρείας εντός χρονοδιαγράμματος, διασφαλίζοντας ότι εργασίες όπως η μεταμόσχευση, το κλάδεμα, ο ψεκασμός και η συγκομιδή πραγματοποιούνται εγκαίρως εντός των καθορισμένων περιοχών τους. Προβλέπουν τις ανάγκες εργασίας, συντονίζουν πρόσθετη βοήθεια όταν είναι απαραίτητο και προειδοποιούν τον επικεφαλής καλλιεργητή για τυχόν ανωμαλίες στην απόδοση των φυτών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την έκβαση της καλλιέργειας.

Τεχνικοί Εγκαταστάσεων

Οι τεχνικοί των εγκαταστάσεων υποστηρίζουν τον επικεφαλής καλλιεργητή και τους καλλιεργητές τμημάτων με το χειρισμό της καθημερινής συντήρησης των εγκαταστάσεων και του καθαρισμού των εγκαταστάσεων. Αυτά τα άτομα είναι το πραγματικό εργατικό δυναμικό πίσω από κάθε εμπορική επιχείρηση κάνναβης, καθώς έχουν ένα χέρι σε κάθε μέρος της διαδικασίας καλλιέργειας. Για το λόγο αυτό, οι τεχνικοί των εγκαταστάσεων πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι στα πρωτόκολλα της εταιρείας και στη σημασία της κανονιστικής συμμόρφωσης. Μια εταιρεία μπορεί να έχει άψογη καλλιέργεια SOPs, αλλά αν τα άτομα που εκτελούν αυτά τα καθήκοντα δεν ακολουθούν τα πρωτόκολλα της εταιρείας, μπορεί να οδηγήσει σε ανείσβλητη κάνναβη ή ανακλήσεις προϊόντων.

Διαχείριση μετά τη συγκομιδή

Ο διαχειριστής μετά τη συγκομιδή είναι υπεύθυνος για την τελική καλλιέργεια μόλις αφαιρεθεί από την περιοχή καλλιέργειας. Αυτή η παράδοση ευθύνης επιτρέπει στην ομάδα καλλιέργειας να επικεντρωθεί αμέσως στον καθαρισμό και την επαναπλήρωση ενός χώρου καλλιέργειας μόλις ολοκληρωθεί η συγκομιδή. Ο διαχειριστής μετά τη συγκομιδή εξασφαλίζει ότι το τελικό λουλούδι κάνναβης κόβεται, ξηραίνεται και θεραπεύεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας πριν κυκλοφορήσει προς πώληση ή σταλεί στο τμήμα εκχύλισης για περαιτέρω επεξεργασία. Συνεργάζονται στενά με τους καλλιεργητές τμημάτων για να συντονίσουν τις ημερομηνίες συγκομιδής και να εγγυηθούν τη διαθεσιμότητα χώρου και ανθρώπων για την επεξεργασία της πρώτης ύλης.

Χορτοκοπτικά

Τα χλοοκοπτικό είναι σαν στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του ποιοτικού ελέγχου. Οι περισσότεροι εμπορικοί καλλιεργητές συγκομίζουν εβδομαδιαία ή διμηνιαία, και τα χλοοκοπτικά είναι κρίσιμα για την επιτυχία αυτού του τελικού βήματος στη διαδικασία καλλιέργειας. Τα χλοοκοπτικά αφαιρούν το υπερβολικό φύλλο από το συλλέγεται λουλούδι κάνναβης και βοηθούν στην εγγύηση ότι το τελικό προϊόν είναι οπτικά ελκυστικό. Ένα δωμάτιο γεμάτο μηχανήματα περιποίησης μπορεί να είναι δυνατό και η εργασία με ψαλίδι οκτώ ώρες την ημέρα απαιτεί αδυσώπητη εστίαση, οπότε τα χλοοκοπτικά πρέπει να γνωρίζουν συνεχώς τους κινδύνους για την ασφάλεια στο εργασιακό τους περιβάλλον για να αποφύγουν πιθανούς τραυματισμούς.

Ειδικός ελέγχου συστήματος

Αυτός είναι ο τεχνικός της ομάδας σου. Αυτό το άτομο θα πρέπει να έχει ένα μοναδικό ταλέντο στην κατανόηση της τεχνολογίας και της πολυπλοκότητας της απόκτησης ανεξάρτητων κομματιώννα συνεργαστούμε. Από τον εξοπλισμό ελέγχου του κλίματος έως τα συστήματα παρακολούθησης αποθεμάτων, σχεδόν τα πάντα σε μια εμπορική εγκατάσταση ανάπτυξης είναι online, στο cloud ή σε έναν υπολογιστή. Όταν κάτι αποτυγχάνει να αποδώσει όπως αναμένεται, οι καλλιεργητές δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να εντοπίσουν ένα εγχειρίδιο χρήσης και να περάσουν το υπόλοιπο της ημέρας αντιμετωπίζοντας προβλήματα. Ο ειδικός ελέγχου συστήματος υποστηρίζει τους επικεφαλής καλλιεργητές και τους καλλιεργητές τμημάτων, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και όχι στην τεχνική αντιμετώπιση προβλημάτων.

Κάθε τόπος καλλιέργειας είναι διαφορετικός. οι μικρότερες εταιρείες μπορούν να συνδυάσουν ρόλους μεταξύ τους, ενώ μεγαλύτερες λειτουργίες θα τους επεκτείνουν. Για παράδειγμα, είναι σύνηθες για τον επικεφαλής καλλιεργητή να διαχειρίζεται τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες μετά τη συγκομιδή σε μια νεοσύστατη νεοσύστατη επιχείρηση. Αντίθετα, οι μεγάλοι εμπορικοί καλλιεργητές θα έχουν αφοσιωμένους διαχειριστές IPM, τεχνικούς άρδευσης και ειδικούς ελέγχου αποθεμάτων.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της καλλιεργητικής σας εγκατάστασης, η συνταγή της επιτυχίας είναι η ίδια: Προσδιορίστε τις απαραίτητες θέσεις, καθορίστε σαφώς αυτούς τους ρόλους και, στη συνέχεια, γεμίστε αυτές τις θέσεις εργασίας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.0παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar