Μπορεί η τεχνητή τεχνητής νωτιαίας ζωής να κατανοήσει τα καλύτερα γευστικά φρούτα και λαχανικά;

0
Μπορεί η τεχνητή τεχνητής νωτιαίας ζωής να κατανοήσει τα καλύτερα γευστικά φρούτα και λαχανικά;

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα „Artificial Intelligence Connoisseur“, ένα μοντέλο που λέει στους ερευνητές ποιες χημικές ενώσεις (πτητικές ουσίες, σάκχαρα, οξέα και άλλες χημικές ενώσεις) παράγουν τις καλύτερες γεύσεις στα φρούτα και τα λαχανικά.

Σε μια νέα μελέτη, UF/IFAS κτηνοτρόφος φυτών και γενετιστής Μάρσιο Ρεσέντε και άλλοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να συλλέξουν δεδομένα οσμής και γεύσης για ντομάτες και βατόμουρα. Ο Resende ηγήθηκε της νέας έρευνας που δείχνει τρόπους για να πάρει δεδομένα από πτητικές ουσίες σε βατόμουρα και ντομάτες σε ένα στατιστικό μοντέλο. Τα ευρήματα της έρευνας περιορίζονται τώρα σε αυτά τα δύο φρούτα, αλλά αργότερα θα επεκταθούν και σε άλλες καλλιέργειες που αναπτύσσουν οι ερευνητές του UF/IFAS.

Για τη διεξαγωγή της νέας τους μελέτης, οι ερευνητές του UF/IFAS χρησιμοποίησαν δεδομένα προγράμματος αναπαραγωγής τομάτας και βατόμουρου από την τελευταία δεκαετία. Έδωσαν ένα ποικίλο σύνολο ποικιλιών ντομάτας και βατόμουρου σε πάνελ καταναλωτών στο Αισθητηριακό Εργαστήριο UF στο Γκέινσβιλ. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες συνέλεξαν αξιολογήσεις σε χαρακτηριστικά γεύσης όπως „μου αρέσει“, γλυκύτητα, ξινή γεύση, ένταση γεύσης και umami.

Οι ερευνητές του UF/IFAS δοκίμασαν το φάσμα των βαθμολογιών που τους λένε πόσο αρέσει σε έναν καταναλωτή μια γεύση. Όπως αποδεικνύεται, οι πτητικές ουσίες εξήγησαν έως και το 56% των βαθμολογιών „μου αρέσει“, γεγονός που ενισχύει τις αποδείξεις ότι οι πτητικές ουσίες είναι σημαντικές για τον προσδιορισμό του πόσο αρέσει στους καταναλωτές ο καρπός. Οι πτητικές ουσίες είναι επίσης σημαντικές για τον ποσοτικό προσδιορισμό και την εκτίμηση της σημασίας της γεύσης των φρούτων, λέει ο Resende.

Για περισσότερα, συνεχίστε να διαβάζετε στο blogs.ifas.ufl.edu.0παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar