Μέντα (Mentha aquatica) – Βότανα & Χέρια

0
Μέντα (Mentha aquatica) – Βότανα & Χέρια

Βρήκαμε αυτό το μικρό βότανο να μεγαλώνει άφθονα κατά μήκος του τοπικού μου ρέματος. Όπως και άλλα μέλη της οικογένειας της μέντας, μοιράζεται το χαρακτηριστικό άρωμα, τους τετράγωνους μίσχους και τους στρόβιλους των μικρών λουλουδιών. Από κοινού με άλλες μέντα λατρεύει να μεγαλώνει με τα πόδια του στο νερό και το κεφάλι του στον ήλιο και, αφημένο στην τύχη του, απλώνεται σαν τρελός!

Η μέντα, όπως όλη η οικογένεια της μέντας, είναι βρώσιμη, έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και είναι πολύ υψηλή σε αντιοξειδωτικά. Είναι ένα τόσο απλό βότανο στη χρήση, που τα φύλλα μπορούν να αφαιρεθούν απευθείας από το φυτό και να μασηθούν για να φρεσκάρουν την αναπνοή και να ανακουφίσουν τον πονόλαιμο και τη ρινική συμφόρηση. Δοκιμάστε να τα προσθέσετε σε σαλάτες ή να φτιάξετε μια χούφτα από τα φύλλα σε ζεστό νερό και να τα πιείτε ως τσάι. Μην ξεχάσετε όμως να καλύψετε τα φύλλα εάν προσθέσετε ζεστό νερό, καθώς τα πτητικά αιθέρια έλαια έχουν την τάση να εξατμίζονται διαφορετικά.

Χρησιμοποιώ τη μέντα εσωτερικά κυρίως για πεπτικά προβλήματα. Είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τον πόνο στο στομάχι και τις κοιλιακές κράμπες, καθώς έχει χαλαρωτική επίδραση στους λείους μυς και αυξάνει την παραγωγή χολής, βοηθώντας έτσι την πέψη. Εφαρμόζω το αιθέριο έλαιο τοπικά σε κρέμες και λάδια μασάζ όταν κάποιος έχει μυϊκούς πόνους και πόνους που σχετίζονται με τραυματισμό, καθώς ανακουφίζει από την ψύξη και μπορεί να αυξήσει τον ουδό του πόνου.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar