Μάλτσαρα βότανα

0
Μάλτσαρα βότανα

Έχετε σάπια φύλλα;

Εάν καλλιεργείτε βότανα στον κήπο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσετε ξηρές εκτάσεις κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ένα καλό σάπια φύλλα μπορεί να βοηθήσει στην ψύξη του εδάφους, την καταστολή πένθιμα ενδύματα χήραςκαι διατηρήστε την υγρασία στον κήπο με τα βότανα σας, ενώ όλα δείχνουν όμορφα.

Τα βότανα δεν απαιτούν συνήθως σάπια φύλλα, αλλά μπορεί να θέλετε να παρέχετε σάπια φύλλα για τους λόγους που μόλις αναφέρθηκαν…

Υπάρχουν πολλά είδη σάπια φύλλα διαθέσιμα

Μεταξύ αυτών είναι ροκανίδια, ανακυκλωμένο καουτσούκ, σάπια φύλλα κακάο και πολλά άλλα.

Προσωπικά επιμένω στα ροκανίδια ο κήπος μου με τα βότανααλλά ελέγξτε λίγο τους διαφορετικούς διαθέσιμους τύπους.

Όπως πάντα, αν σκοπεύετε να φάτε ή να πιείτε τα μυρωδικά σας, χρησιμοποιήστε ένα σάπια φύλλα που δεν είναι τοξικά!

Μην σκεπάζετε μέχρι το στέλεχος του φυτού.

Αφήστε μερικά εκατοστά γυμνού χώματος γύρω από τη βάση του φυτού. Αυτή η μικρή συμβουλή θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τις μυκητιασικές ασθένειες
σε συνθήκες υγρασίας.


Θυμάστε τα οφέλη του σάπια φύλλα;

Σήμερα θα σου πω πότε πρέπει δεν χρησιμοποιησετο!

Εάν έχετε περιοχές που παραμένουν συνεχώς υγρές, δεν χρειάζεστε σάπια φύλλα – ειδικά με βότανα. Μόνο λίγα βότανα θα ανεχθούν τα «βρεγμένα πόδια».

Εάν γεμίσετε μια υγρή περιοχή με σάπια φύλλα, μπορεί να γίνει πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη μυκήτων.

Ανέφερα να μάθω για τους διαφορετικούς τύπους σάπια φύλλα.

Χρησιμοποιώ ροκανίδια. Μου αρέσουν. Υπάρχουν επίσης άφθονα στην περιοχή μου, οπότε αυτό έχω στον κήπο μου με βότανα.

Πολλές κομητείες και πόλεις έχουν διαθέσιμα ροκανίδια. Συχνά μετά από καταιγίδες κόβουν δέντρα, αφαιρούν μέλη και έχουν τόνους πελεκημένο ή τεμαχισμένο φλοιό για τη λήψη. Μπορείτε συχνά να πάρετε αυτές τις μάρκες φθηνά, ή στην περίπτωσή μου «δωρεές» από ευγνώμονες κοπέλες που κόβουν δέντρα που χρειάζονται χώρο απόρριψης.

Σας παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε Μαύρη καρυδιά γαβγίζεις για να στρώσεις τον κήπο σου με τα βότανα-ακόμα κι αν κάποιος σε πληρώσει για να πάρεις τα πράγματα!

Οι καρυδιές περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται juglone που αναστέλλει τη βλάστηση των σπόρων και σκοτώνει τα νεαρά φυτά.

Αυτός ο κανόνας του δέντρου καρυδιάς ισχύει για τα βότανα, τα ανθοφόρα φυτά και λαχανικά. Το να φυτέψετε τα λουλούδια, τα λαχανικά ή τα βότανά σας πολύ κοντά σε μια καρυδιά θα σας δώσει επίσης τα ίδια δυσάρεστα αποτελέσματα. Να παρει η ευχη.

Ξέρεις, μπορείς πάντα να μεγαλώσεις σε γλάστρες αν έχεις καρυδιάς!

Πηγή: καλλιέργεια βοτάνων για αρχάριους com

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar