Λάμπες στο γρασίδι; Πώς να μετατρέψετε το γκαζόν σας σε ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα κήπων άνοιξη

0
Λάμπες στο γρασίδι; Πώς να μετατρέψετε το γκαζόν σας σε ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα κήπων άνοιξη

Η φύτευση βολβών και η εποχή επαναοργανώσεως των φυτών είναι εδώ και το παράθυρο για να γίνουν τα πράγματα δεν είναι πολύ.

Ο πρώτος παγετός εδώ στη Νέα Αγγλία μπορεί να είναι αυτό το μήνα. (Οκτώβριος) και το έδαφος μπορεί να παγώσει μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. (Νοέμβριος). Μετά από αυτό – όλα πρέπει να περιμένουν μέχρι την άνοιξη.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Καθώς οι λάμπες πηγαίνουν, εγκαθιστώ ένα Στίνζενπλαντεν. (μεταξύ άλλων προσθηκών) στην περιοχή στην κορυφή του δρόμου μου και γύρω από τη μηλιά μου.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Στίνζεν-τι;⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ένα Στίνζενπλαντεν (αυτό είναι ολλανδικό) είναι ένα γκαζόν που είναι υποπλασιαστεί με μια πρώιμη ανοιξιάτικη διαδοχή πολιτογραφημένων βολβών λουλουδιών. Είναι χαρακτηριστικό των αρχοντικών σπιτιών του 19ου αιώνα στην Ολλανδία, αλλά προσαρμόζω την ιδέα στον κήπο μου.

Ένας κήπος σε στιλ στίνζεν διαθέτει συνήθως κρόκους, Chionodoxa, Ornithogalum, leucojum ή galanthus (σταγόνες χιονιού), υακιδόλιθους μη-scripta (αγγλικά bluebells), τουλίπα sylvestris και νάρκισσος (δαφνόδιλοι) και άλλους διάφορους πρώιμους ανθισμένους βολβούς.⠀⠀

Κρόκοι στο γρασίδι στον Βοτανικό Κήπο του Μιζούρι
Κρόκοι στο γρασίδι στον Βοτανικό Κήπο του Μιζούρι από Τζέιν.

Ένα γκαζόν στυλ Stinzen θα βελτιωθεί με το χρόνο (καθώς οι βολβοί πολιτογράφηση – δηλαδή, αναπαράγονται φυσικά – κάνοντας περισσότερους βολβούς και γεμίζοντας οπτικά τα κενά με την πάροδο του χρόνου). Και είναι ιδανικό για περιοχές του κήπου σας που μπορεί να πάρουν ήλιο μόνο πριν τα δέντρα ξεφυλλιάσει.

Γι‘ αυτό επιλέγω να βάλω το δικό μου κάτω από τη μηλιά. Γίνεται λίγο σκιερό αργότερα μέσα στο έτος.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το ίδιο – εδώ είναι οι συμβουλές μου για τη φύτευση ενός γκαζόν βολβών:

Επιλέξτε το σωστό είδος λαμπτήρων

Μέρος του στόχου είναι να κάνετε το γκαζόν σας ενδιαφέρον ακόμα και πριν γίνει το πιο ενδιαφέρον του.

(Σοβαρά όμως – οι χλοοτάπητες γίνονται ποτέ πραγματικά ενδιαφέρον; Είναι καφέ και στη συνέχεια είναι πράσινα – τόσο βαρετά αν το σκεφτείτε)

Αλλά αν φυτέψετε σωστά, μπορείτε πραγματικά να τζαζ μέχρι ένα γκαζόν και αντί για το πρότυπο (χασμουρητό) καφέ πράσινο μετασχηματισμό – μπορείτε να πάτε από καφέ, σε καφέ με προδιαγραφές και κηλίδες πολύ πρώιμου χρώματος άνοιξη, σε καφέ-πράσινο με στίγματα και κηλίδες πρώιμου χρώματος άνοιξη, σε πράσινο με στίγματα και κηλίδες χρώματος μέσα της άνοιξης.

Αυτό είναι ένα στερεό 6 εβδομάδες διασκέδασης σε μια εποχή του χρόνου, όταν κυριολεκτικά τίποτα άλλο δεν συμβαίνει πραγματικά και είμαι προσωπικά στην πιο απελπισμένη μου για το καφέ χειμώνα να εξασθενίσει μακριά.

Και <bonus> μπορείτε να επιλέξετε τους βολβούς σας έτσι ώστε τα χρώματα καλειδοσκόπιο.

Το δικό μου θα ξεκινήσει με λευκό και κίτρινο, στη συνέχεια θα εξασθενίσει σε μπλε και μοβ με στίγματα λευκού και κίτρινου, και στη συνέχεια θα πάει σε νέες αποχρώσεις του μωβ με λουλούδια σχήματος κουδουνιού που είναι κυριολεκτικά διακοσμημένα ροζ σκακιέρα.

(Σκακιέρα. print. φυτά. – αλλιώς γνωστή ως fritillaria – Αν αυτό δεν είναι τζαζ … τότε δεν ξέρω τι είναι).

Το κλειδί είναι η επιλογή μιας σειράς βολβών που όχι μόνο λειτουργούν στην περιοχή σας (ζώνη σοφή), αλλά αυτό ανθίζει για τουλάχιστον τρεις εποχές.  Πολύ νωρίς την άνοιξη. Νωρίς την άνοιξη. Και στα μέσα της άνοιξης.

Σας συμβουλεύω να παραμείνετε σε αυτές τις πρώτες εποχές γιατί αν πάτε αργότερα, τότε θα είναι πιο πιθανό να θέλετε να κόψετε το γρασίδι – και έτσι το φύλλωμα και τα λουλούδια των βολβών πολύ σύντομα.

Για το Stizenplanten μου έχω αυτό το σπάσιμο των ποικιλιών.

Πολύ νωρίς την άνοιξη:

Γκαλάκτος woronowii (πρώιμες σταγόνες χιονιού)

Εράνθης κιλικίτσα (χειμερινός ακονίτης)

Γκαλάνθους Μοροβενίων
Galanthus worowenii – Πρώιμες ανοιξιάτικες σταγόνες χιονιού
eranthis κιλικίτσα (χειμερινός ακονίτης)
Eranthis κιλικίτσα – Χειμερινός ακονίτης

Αρχές Άνοιξης:

Χιονόδα forbesii – (Δόξες χιονιού)

Σίλα Σιβηρία – (Σιβηρία Σκουίλ)

Γιγαντιαίος Κρόκος

Τσιοντόξα forbesii - (Δόξες χιονιού)
Χιονόδα forbesii – (Δόξες χιονιού)
Σίλα σιμπέρικα
Σκίλα σιβηρική – Σιβηρία Σκουίλ
γιγαντιαίος κρόκος
Γιγαντιαίος Κρόκος

Αρχές – Μέσα Άνοιξης:

Μπλε Αποχρώσεις Ανεμώνη

Φρυτελαράρια Μελάγρη

Υάκινθος σταφυλιών

Μπλε Αποχρώσεις Ανεμώνη - Ελληνικά Ανεμοφλάουερ
Μπλε Αποχρώσεις Ανεμώνη – Ελληνικά Ανεμοφλάουερ
Υάκινθος σταφυλιών
Υάκινθος σταφυλιών
Φρυτελαράρια Μελάγρη
Φρυτελαράρια Μελάγρη

Επιλέξτε ένα μέρος όπου θα απολαύσετε πραγματικά την ανοιξιάτικη οθόνη.

Εγώ μπριΟ Έρλι σκέφτηκε να φυτέψει στην πλαγιά του λόφου στην άκρη του γκαζόν μου.  Αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχει μια αξιοπρεπής πιθανότητα ότι δεν θα το απολαύσω πραγματικά επειδή πιθανότατα θα χρειαστεί να περπατήσω μέσα στο χιόνι για να το δω.

Αντ ‚αυτού, έχω επιλέξει την περιοχή στην κορυφή του δρόμου μου – όπου θα την βλέπω όλη την ώρα.  Είναι ένα ηλιόλουστο σημείο – ιδιαίτερα την άνοιξη πριν τα δέντρα ξεφυλλιστούν και ακόμα καλύτερα – θα το φυτέψω κάτω από μια μηλιά.  Οι κήποι με γυψοσανίδα είναι ιδανικοί για εκείνη την περιοχή κάτω από τα δέντρα.  Μπορείτε να φυτέψετε προσεκτικά τους βολβούς μεταξύ των ριζών και να αναπτύξετε πραγματικά κάτι ενδιαφέρον στην περιοχή όπου ακόμη και το γρασίδι μπορεί να αγωνιστεί.

τοποθέτηση κήπου stinzenplanten

Προσθέστε ένα επιπλέον επίπεδο σχεδίασης, αν μπορείτε.

Μου αρέσει αυτή η ιδιότροπη ιδέα από @μετεμπφαουέρσκοφ.

https://www.instagram.com/p/Bo8oVixlRor

https://www.instagram.com/p/Bo8oVixlRor

Εναλλακτικά – μπορεί να είναι ωραίο να αναμειγνύετε τυχαία όλους τους βολβούς σας και να τους φυτεύετε σε όλο το γκαζόν σας – αλλά νομίζω ότι θα φανεί καλύτερα αν σκοπεύω να του δώσω μια πιο καλλιεργημένη έκκληση.

σχέδιο για rochelle greayer PITH + Σφολιαστό γκαζόν βολβών Vigor
λεπτομερές σχέδιο για rochelle greayer PITH + σφολιαστό γκαζόν βολβών Vigor

Ορίζουν ένα πλεονέκτημα στη φύτευση μου.  Θα είναι αόρατο το μεγαλύτερο μέρος του έτους, αλλά θα είναι προφανές όταν οι λαμπτήρες είναι έξω.  Θα είναι ένα σωστό κυκλικό σχήμα (μπορείτε να δείτε στο σκίτσο μου παραπάνω). Σκοπεύω να τονίσω ακόμη περισσότερο τον κύκλο κόβοντας γύρω από τις άκρες – δημιουργώντας έναν ξεχωριστό κύκλο μακρύτερου γρασιδιού και βολβών δίπλα σε ένα καθαρότερο χορτάρι χωρίς βολβούς.

Επίσης, ακούω συμβουλές από τη φίλη μου και συνάδελφο σχεδιάστρια Κάρι Πρέστον.  Δημιούργησε το βραβευμένο Stinze Garden για την έκθεση λουλουδιών της Φιλαδέλφειας 2017 (και μία από τις κύριες έννοιες αυτού του κήπου ήταν ο ίδιος τύπος πολιτογραφημένης φύτευσης βολβών)

Πρότεινε να βρεθεί ένας τρόπος για την ομαδοποίηση των βολβών, αλλά όχι με τρόπο που να μειώνεται από τη φυσική ελαφρώς άγρια εμφάνιση, αλλά να την αυξήσει.  Έτσι, αντί να αναμειγνύω όλους τους βολβούς μαζί, μοιράζω την επιλογή στη μέση φροντίζοντας κάθε μισό να έχει τουλάχιστον μία ποικιλία βολβών που ανθίζει σε κάθε εποχή.

Στη συνέχεια, θα σπάσω τον κύκλο μου σε 4 τεταρτημόρια (με μια συστροφή – δείτε πάνω δεξιά) και θα διασκορπίσω τους βολβούς μέσα μόνο στα τεταρτημόρια. Όταν φυτέψω, θα βάλω τουλάχιστον μισή ντουζίνα βολβούς της ίδιας ποικιλίας σε κάθε τρύπα.  Έτσι οι βολβοί θα είναι διάσπαρτοι, αλλά ακόμα φυτευμένους για να δώσουν ωραίες συστάδες και θα υπάρξει μεγαλύτερη συγκεντρωμένη και κυματομορφή ορισμένων χρωμάτων σε ορισμένες περιοχές (ή τουλάχιστον ελπίζω).

Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί την επόμενη άνοιξη.

Η ομάδα βολβών #1 είναι:

Galanthus woronowii (πρώιμες σταγόνες χιονιού) – Chiondoxa forbesii – (Δόξες χιονιού)- Γιγαντιαίος Κρόκος – Μπλε Αποχρώσεις Ανεμώνη – Φριτιλλάρια Μελεγκρής

Και η ομάδα βολβών #2 είναι:

Eranthis κιλικίτσα (χειμερινός ακονίτης) – Σκίλα σιβηρική – (Σιβηρία Σκουίλ)- Υάκινθος σταφυλιών

Το πιο σημαντικό – Φυτέψτε τους βολβούς τώρα (πριν κρυώσει πολύ!)

Θα ενημερώσω αυτήν την ανάρτηση κάποια στιγμή γύρω στο Μάρτιο / Απρίλιο 2022 για να μοιραστώ τα ανθισμένα αποτελέσματα – οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Αυτή η ανάρτηση χρηματοδοτείται από flowerbulbs.com

Γίνετε μέλος του δωρεάν διαδικτυακού μου σεμιναρίου σήμερα!

– Μάθετε το σύστημα 7 βημάτων μου για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνει ΟΛΩΝ κατά τη δημιουργία ενός κήπου. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και να έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας πανέμορφο κήπο.

συμμετάσχετε στην πρόκληση σχεδιασμού κήπου FrEE 10 ημερών

Ο κήπος σας θα φαίνεται καλύτερα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγραφείτε

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar