Κοινά παράσιτα που πρέπει να αναζητήσετε στον κήπο σας αυτή τη σεζόν

0
Κοινά παράσιτα που πρέπει να αναζητήσετε στον κήπο σας αυτή τη σεζόν

Φανταστείτε το εξής: Ξοδέψατε μια μικρή περιουσία σε ένα τοπίο στην αρχή της σεζόν, αλλά μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, περπατάτε στον κήπο σας και παρατηρείτε ένα σωρό μικρές μπουκιές που έχουν αφαιρεθεί από το λουλούδι που περίμενα με ανυπομονησία. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εγκαταλείψουν την κηπουρική για μια ζωή, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Με τα κατάλληλα εργαλεία και την εκπαίδευση των παρασίτων, θα μπορούσατε να έχετε τον κήπο των ονείρων σας χωρίς όλα τα παράσιτα που τον συνοδεύουν.

Κοινά παράσιτα κήπων στη Νοτιοανατολική ΠΑ

Μερικά από τα πιο κοινά παράσιτα κήπου περιλαμβάνουν:

Στίγματα φαναριών

Εάν έχετε ζήσει στη νοτιοανατολική PA για μερικά καλοκαίρια, πιθανότατα έχετε συναντήσει τον κατακόκκινο και μαύρο σκόρο που πηδάει, γνωστό ως στίγματα φαναριού. Έχουν προκαλέσει όλεθρο στο σκληρό ξύλο και τα οπωροφόρα δέντρα της Πενσυλβάνια και θα συνεχίσουν να το κάνουν χωρίς παρέμβαση. Μπορείτε να ψεκάσετε την περιουσία σας για στικτές φαναριές, να τις στριμώξετε όταν τις βλέπετε, να αφαιρέσετε πιθανά ελκυστικά και να φυτέψετε γαλακτόχορτο σε υπερβολικό βαθμό για να περιορίσετε την εξάπλωσή τους.

Ακάρεα αράχνης

Ένα από τα πιο κοινά παράσιτα του κήπου, τα ακάρεα της αράχνης ρουφούν το χυμό από τα φύλλα. Τα κόκκινα ακάρεα αράχνης μπορεί να αφήνουν λεπτούς ιστούς σε όλα τα φυτά που προσβάλλουν, αλλά το κύριο σύμπτωμά τους είναι η ταχεία απώλεια φύλλων.

Whitefly

Δυστυχώς, η λευκή μύγα είναι γνωστή για την αντοχή της σε πολλά φυτοφάρμακα. Είναι ιδιαίτερα κοινά στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τείνουν να εμφανίζονται σε όλο το βορειοανατολικό τμήμα τους θερμότερους μήνες. Όπως τα ακάρεα της αράχνης, οι λευκές μύγες ρουφούν επίσης χυμό από τα φύλλα και τα κλαδιά των φυτών που προσβάλλουν.

Codling Moth

Ο σκόρος Codling είναι γνωστός για το ότι ανοίγει τρύπες σε φρέσκα φρούτα, όπως τα μήλα. Για το λόγο αυτό, τα οπωροφόρα δέντρα είναι τα πιο ευάλωτα στην προσβολή από μπακαλιάρο. Οι σκόροι είναι νυχτόβιοι, επομένως είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Το ενδεικτικό σημάδι της προσβολής από σκόρο είναι τα φρούτα που σαπίζουν με ένα μικρό λαγούμι.

Leaf Miners

Οι ανθρακωρύχοι είναι διαβόητοι για το ότι αφήνουν αποχρωματισμένα σημάδια στα φύλλα που μολύνουν. Ενώ οι ανθρακωρύχοι δεν θα σκοτώσουν τα φυτά σας, μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη του φυτού.

Κλίμακα

Τα λέπια έντομα υπάρχουν σε χίλιες ποικιλίες, αλλά όλα τα έντομα λεπίδας τείνουν να εκτελούν την ίδια βασική λειτουργία. Θα μπορείτε να ανιχνεύσετε έντομα λέπια επειδή δίνουν την εμφάνιση φυσαλίδων κατά μήκος του στελέχους και της κάτω πλευράς των φύλλων. Τα λέπια έντομα είναι επιθετικά στα φυτά που μολύνουν και είναι δύσκολο να εξαφανιστούν.

Αν και απέχει πολύ από μια εξαντλητική λίστα με τα παράσιτα του κήπου που μπορεί να συναντήσετε στο Southeastern PA, είναι σημαντικό να παραμείνετε σε εγρήγορση και να έχετε γνώση σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες του κήπου σας, εάν ελπίζετε να τον δείτε να ευδοκιμεί χρόνο με το χρόνο. Ορισμένα παράσιτα κήπου μπορεί να είναι ιδιαίτερα διάχυτα, επομένως είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν κηπουρό ή πιστοποιημένο δενδροκόμο εάν υποψιάζεστε ότι αντιμετωπίζετε προσβολή από παράσιτα στον κήπο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση των κηλιδωτών φαναριών και άλλων παρασίτων του κήπου, επικοινωνήστε με την ομάδα μας σήμερα!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar