Καφετιές κηλίδες στα φύλλα: Πώς να φροντίσετε το φυτό σπιτιών 2021

0
Καφετιές κηλίδες στα φύλλα: Πώς να φροντίσετε το φυτό σπιτιών 2021


32Μερίδια

Αν έχετε παρατηρήσει τις καφέ κηλίδες στα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου σας; Τότε έχετε αντιαισθητικές καφέ κηλίδες ή περιοχές και ανησυχείτε για το τι είναι λάθος. Οι καφέ κηλίδες στα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου εμφανίζονται για διάφορους λόγους. Το μέγιστο των οποίων μπορεί να προληφθεί και ακόμη και να διορθωθεί. Σε αυτόν τον Οδηγό πισίνας κηπουρικής. Θα μιλήσουμε για τους μέγιστους συνηθισμένους λόγους που τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου αποκτούν καφέ κηλίδες. Πώς να αντιμετωπίσετε τις καφέ κηλίδες στα φύλλα; και τον τρόπο που θα μπορούσατε να τα επαναφέρετε.

Τι προκαλεί καφέ κηλίδες στα φύλλα;

Υπάρχουν έξι συνήθεις λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν καφέ κηλίδες στα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου.

 1. Υπερβολικό φως/καύση
 2. Χαμηλή υγρασία
 3. Παράσιτα
 4. Ασθένειες κηλίδων στα φύλλα
 5. Προβλήματα ποτίσματος
 6. Προβλήματα με τα λιπάσματα

Ας εξετάσουμε κάθε αιτία. Με τη σειρά του, αυτό θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε την ταλαιπωρία και θα σας βοηθήσει στην αποκατάσταση του φυτού σας.

Υπερβολικό φως/καψίματα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τακτικά τροπική βλάστηση, με την καταγωγή τους να αναπτύσσεται στη σκιά του δάσους κάτω ορόφου. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για τη μείωση των βαθμίδων φωτός που βρίσκονται στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Ωστόσο, μια υπερβολική ποσότητα ήπιου – είτε είναι μίλια φυσικό είτε τεχνητό ήπιο – μπορεί να προκαλέσει καύση ή καύση της βλάστησής σας.

Καφετιές κηλίδες στα φύλλα

Τα συμπτώματα καψίματος ή τσιτσιρίσματος στα φυτά εσωτερικού χώρου θα εμφανιστούν ως καφέ, καμένα σημεία στα φύλλα. Καφέ δείκτες στα φύλλα, ή ίσως ανοιχτά κιτρινισμένα φύλλα. Σε υπερβολικές περιπτώσεις. Θα δείτε ένα μείγμα από όλα αυτά. Εάν παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα για το φυτό σας. Αρχικά μελετήστε τη γειτνίαση του φυτού σχετικά με την πηγή φωτός του.

Λαμβάνει το φυτό άμεσο φως της ημέρας μέσω παραθύρου ή απευθείας ήπιο από μια συνθετική πηγή φωτός; Εάν είναι μίλια πολύ κοντά είτε στο άμεσο φως της ημέρας είτε στο συνθετικό φως, τα φύλλα μπορεί επιπλέον να καούν, προκαλώντας καφέ δείκτες φύλλων και καφέ κηλίδες στα φύλλα.

Δοκιμάστε να μεταφέρετε το φυτό λίγο πιο μακριά από το παράθυρο για να μειώσετε το βάθος φωτός. Μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό σας από το φως του ήλιου. Έτσι, γίνεται πολύ ζωντανό, λοξό ήπιο, προκειμένου να είναι πιο κατάλληλο για πολλά φυτά εσωτερικού χώρου.

Διαβάστε για: Satin Pothos Care

Καύση μπορεί επίσης να προκύψει ενώ ήπιες τροποποιήσεις έντασης με τις εποχές. Ένα φυτό που χαίρεται με τον χειμωνιάτικο καιρό σε ένα παράθυρο με νότο μπορεί επίσης να θέλει να μετακινηθεί πιο μακριά από το παράθυρο ή σε ένα μοναδικό μέρος το καλοκαίρι, καθώς η ήπια ένταση θα αυξηθεί.

Μπορείτε να τα κλαδέψετε αποτελεσματικά εάν επηρεαστούν μόνο μερικά φύλλα. Εάν το φυτό έχει επηρεαστεί άσχημα, ανυπομονείτε για μερικές υγιεινές νέες αναπτύξεις πριν κλαδέψετε τα σπασμένα φύλλα. Εάν μόνο οι συστάσεις είναι καψαλισμένες, μπορείτε να τις αφαιρέσετε με ένα καθαρό, κοφτερό ψαλίδι. Προσπαθήστε να μιμηθείτε το φυτικό σχήμα των φύλλων του φυτού όταν το κάνετε.

Η καυτή βλάβη δεν μπορεί να αναιρεθεί. Ωστόσο, με κάθε τύχη, με σύντομη δράση, το φυτό θα μεγαλώσει νέο. Τα παλιά φύλλα μπορούν να αφαιρεθούν, γεγονός που κάνει το φυτό σας να φαίνεται υγιές για άλλη μια φορά.

Χαμηλή Υγρασία

Εάν το φυτό σας αναπτύσσει τραγανές καφέ άκρες φύλλων, ίσως χρειαστεί να αξιολογήσετε τα στάδια υγρασίας στο ιδιωτικό σας σπίτι και ιδιαίτερα, γύρω από το φυτό σας. Μπορεί επιπλέον να δείτε φύλλα να πέφτουν και μπουμπούκια ανθέων να πέφτουν. Εάν συμβαίνει αυτό, και ο ένοχος δεν είναι πάντα η υπερβολική ποσότητα φωτός. Μπορεί να είναι πολύ λίγη υγρασία.

Ο Calatheas, όπως για παράδειγμα, θα εμφανίσει γρήγορα καφέ κηλίδες ή υπαινιγμούς φύλλων εάν τα επίπεδα υγρασίας είναι πολύ χαμηλά. Είναι σύνηθες φαινόμενο η υγρασία στα σπίτια να μειώνεται πολύ κατά τη διάρκεια των πιο κρύων χειμερινών καιρικών μηνών λόγω του γεγονότος ότι ο ψυχρότερος αέρας διατηρεί λιγότερη υγρασία και η κρίσιμη θέρμανση θα στεγνώσει και τον αέρα.

Η απόκτηση ενός ψηφιακού υγρόμετρου είναι μια εξαιρετική ιδέα εάν αγωνίζεστε να διατηρήσετε σωστά τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Αυτό θα σας πει να δείτε πόσο υγρό είναι το σπίτι σας και μπορείτε να τροποποιήσετε τους βαθμούς υγρασίας όπως απαιτείται.

Εάν η υγρασία στο σπίτι σας είναι απλώς πολύ χαμηλή για το φυτό σας, μπορείτε να βελτιώσετε την υγρασία σε όλο το φυτό με τη βοήθεια να το τοποθετήσετε σε ένα δίσκο με βότσαλα. Γεμίστε ένα πιάτο με βότσαλα και ρίξτε νερό πάνω από τα βότσαλα για να μην φτάσει το νερό στην κορυφή των βότσαλων. Βάλτε τη γλάστρα πάνω από τα βότσαλα, ωστόσο για να μην κάθεται μέσα στο νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της υγρασίας αμέσως γύρω από το φυτό σας.

Μόλις το φυτό αρχίσει να ανακάμπτει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοφτερό, λείο ψαλίδι για να καταργήσετε απλώς τις προτάσεις που έχουν μαυρίσει. Εάν κάποια φύλλα είναι περισσότερα από 3 ή 4 καφέ, μπορεί να χρειαστεί να αναβάλετε ολόκληρο το φύλλο.

Παράσιτα

Μικρές καφέ κηλίδες στα φύλλα του φυτού σας μπορεί να είναι ένδειξη ενός κοινού παρασίτου φυτών εσωτερικού χώρου – των ακάρεων αράχνης. Μπορείτε να δείτε στίγματα και λεπτούς ιστούς κάτω από τα φύλλα. Κάτι που επιπλέον συνεπάγεται την παρουσία ακάρεων αράχνης.

Η απλούστερη και λιγότερο ακριβή προσέγγιση για τον έλεγχο των ακάρεων αράχνης είναι να τα ξεπλύνετε απολύτως με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Πλύνετε τη φλεγμονώδη ζωή των φυτών το συντομότερο σύμφωνα με την εβδομάδα, με θετικό τρόπο να τρίψετε κάθε πλέγμα που βλέπετε.

Τα παράσιτα που ρουφούν το χυμό γίνονται η αιτία για να γίνουν καφέ κηλίδες στα φύλλα των φυτών. Οι αλευρώδεις, οι αφίδες, οι θρίπες και τα λέπια είναι οι αντίθετοι και όχι ασυνήθιστοι ένοχοι. Αυτά τα ζωύφια ρουφούν το χυμό από τα φύλλα και τους μίσχους των φυτών εσωτερικού χώρου σας για τη διατροφή τους. Επιζήμια για ένα μικρό μέρος γύρω από το οποίο τρέφονται, προκαλώντας καφέ ή κίτρινες κηλίδες στα φύλλα.

Σκουριά

Η σκουριά συνήθως προσφέρει περισσότερες από μία καφέ κηλίδες για τα φύλλα του φυτού σας και τα καφέ κοσμήματα κάτω από τα φύλλα. Είναι ένας μύκητας που ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα και οι καφέ κηλίδες στα φύλλα είναι σίγουρα συλλογές σπορίων. Η διάγνωση είναι απλή, καθώς οι κηλίδες μπορούν εν μέρει να τρίβονται με ένα υλικό. Απλώς σκουπίστε μια θέση και σημαδέψτε εάν η απόχρωση μεταφερθεί στο υλικό για να δείτε όταν έχετε πρόβλημα σκουριάς.

Για να αντιμετωπίσετε τη σκουριά, πρώτα κόψτε τα προσβεβλημένα φύλλα, δέστε τα σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε τα στα σκουπίδια. Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε το φυτό με ένα εντελώς μυκητοκτόνο με βάση το θείο.

Βακτηριακή κηλίδα φύλλων

Εάν παρατηρήσετε βυθισμένες, υγρές καφέ κηλίδες στα φύλλα του φυτού σας, μπορεί να έχετε πρόβλημα με βακτηριακές κηλίδες στα φύλλα. Οι βακτηριακές κηλίδες στα φύλλα είναι κοινές στη χλωρίδα που υπερποτίζεται ή αποθηκεύεται σε υπερβολικά υγρούς ή ανεπαρκώς αεριζόμενους χώρους.

Οι βακτηριακές κηλίδες στα φύλλα μπορεί να είναι μια σοβαρή ταλαιπωρία. Η αφαίρεση των προσβεβλημένων φύλλων και στελεχών μπορεί επιπλέον να θεραπεύσει την ήπια μόλυνση, ωστόσο η μεγαλύτερη μαζική ασθένεια συχνά προκαλεί παύση στο φυτό σας. Φροντίστε να απομονώσετε το φυτό σας για να αποτρέψετε την εξάπλωση της διαταραχής στα διάφορα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Ανθρακνόζη

Η ανθρακνόζη είναι μια ομάδα μυκητιασικών ασθενειών που προκαλούν σκούρες, βυθισμένες βλάβες στα φύλλα και τους μίσχους. Μπορείτε να το ανακαλύψετε αναζητώντας μερικές μικρές, μη φυσιολογικές κίτρινες ή καφέ κηλίδες στα φύλλα που επεκτείνονται αργά με την πάροδο του χρόνου.

Συνήθως δεν είναι θανατηφόρο για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, μπορεί να εξαπλωθεί χωρίς προβλήματα και να καταστρέψει την άφιξη της βλάστησής σας. Η απάντηση είναι να βάλετε σε καραντίνα οποιαδήποτε επηρεασμένη χλωρίδα, να αφαιρέσετε όλο το προσβεβλημένο φύλλωμα και να θεραπεύσετε το φυτό με ένα μυκητοκτόνο βασισμένο σε χαλκό.

Root and Stem Rot

Εάν το στέλεχος και οι ρίζες του φυτού σας γίνουν καφέ ή μαύρα και αισθανθείτε άνετα και απαλά. Μπορεί να έχετε πρόβλημα με τη σήψη των ριζών και τη σήψη του στελέχους. Η σήψη οφείλεται γενικά στο υπερβολικό πότισμα και στην κακή στράγγιση του εδάφους. Αφαιρέστε τις προσβεβλημένες ρίζες και ξαναφυτέψτε το προσβεβλημένο φυτό σε καθαρό έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα σας έχει ακριβείς τρύπες αποστράγγισης και αδειάστε συνεχώς το δίσκο παγίδας αφού ποτίσετε το φυτό σας. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα μπορεί να σωθούν τα φυτά.

Μυκητιακές κηλίδες φύλλων

Μικρές καφέ κηλίδες με κίτρινες άκρες μπορεί επιπλέον να υποδηλώνουν πρόβλημα με μυκητιακές κηλίδες στα φύλλα. Αφαιρέστε τα μολυσμένα φύλλα και σπάστε τα και στη συνέχεια επεξεργαστείτε το φυτό με λάδι neem σύμφωνα με τις οδηγίες του μπουκαλιού. Εάν το έλαιο neem τώρα δεν σας εξοικονομεί παρόμοια μόλυνση. Μπορεί να χρειαστεί να καταστρέψετε ολόκληρο το φυτό

Προβλήματα ποτίσματος

Προτάσεις καφέ φύλλων ή καφέ φύλλα που πεθαίνουν μπορεί να είναι ένα σημάδι υποβρύχισης, ιδιαίτερα εάν το φυτό σας πέφτει επίσης. Ελέγξτε αν το χώμα είναι εντελώς στεγνό. Εάν είναι μακριά, το υποβρύχιο μπορεί απλώς να είναι το πρόβλημά σας.

Ξεκινήστε δίνοντας στο φυτό σας ένα παρατεταμένο, πλήρες ποτό νερού. Φροντίστε να αδειάσετε το δίσκο σταγόνων μόλις η γλάστρα στραγγίσει εντελώς, έτσι ώστε το φυτό σας να μην καθίσει τώρα σε μουσκεμένο χώμα. Το φυτό σας πρέπει να αναζωογονηθεί μέσα σε λίγες ώρες.

Για να αποφύγετε να εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις επιθυμίες ποτίσματος του φυτού σας. Κάποια βλάστηση θέλει υγρό αλλά τώρα όχι μουσκεμένο χώμα την ίδια στιγμή που διαφορετικά φυτά χρειάζονται το έδαφος για να στεγνώσει τελείως ανάμεσα στα ποτίσματα.

Στον χειμωνιάτικο καιρό, ακόμη και τα φυτά εσωτερικού χώρου θα περάσουν σε αδράνεια, όπως τα φυτά έξω από την πόρτα, και θα απαιτούν πολύ λιγότερο νερό. Ωστόσο, όταν έρθει η άνοιξη και η μεγάλη ποικιλία των ωρών του ηλιακού φωτός εκτινάσσεται, η βλάστησή σας θα αυξήσει την επιθυμία τους για νερό. Μερικές φορές είναι για την ανταλλαγή των εποχών που φέρνει προβλήματα ποτίσματος λόγω των επιθυμιών ανταλλαγής νερού.

Προβλήματα λιπασμάτων

Εάν βλέπετε οδηγίες για καφέ φύλλα στα λουλούδια σας, το πρόβλημα μπορεί να είναι η δημιουργία υπερβολικά πολλών αλάτων λιπασμάτων. Εάν συμβαίνει αυτό, πρώτα θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν κρούστα που φαίνεται στην κορυφή του εδάφους. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ξεπλύνετε καλά το χώμα για να τρίψετε τα επιπλέον άλατα. Μπορεί επίσης να θέλετε να το κάνετε στον νεροχύτη σας για να αποτρέψετε τη βόλτα του νερού σε όλη την περιοχή.

Αφήστε το νερό να τρέξει μέσα από το έδαφος για αρκετά λεπτά. Αφού ξεπλύνετε εντελώς το χώμα, αφήστε όλο το επιπλέον νερό να στραγγίσει. Μην ποτίζετε ξανά μέχρι να στεγνώσει το πάτωμα του εδάφους. Εάν η συσσώρευση αλάτων είναι υπερβολική, μπορεί να θέλετε να επανατοποθετήσετε το φυτό σε αφρώδες έδαφος. Μπορεί επιπλέον να χρειαστεί να ξεπλύνετε το χώμα του φυτού σας από μήνα σε μήνα για να αποτρέψετε τη συσσώρευση αλάτων στο εσωτερικό του εδάφους.

Αντιμετώπιση προβλημάτων καφέ κηλίδων σε φύλλα φυτών εσωτερικού χώρου

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνετε ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα μαζί με το φυτό σας. Εάν έχετε παρακολουθήσει όλα τα βήματα και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να ανακαλύψετε την αιτία των καφέ κηλίδων στη βλάστησή σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ρίξετε μια ματιά στο φυτό σας και να δείτε τις ανάγκες φροντίδας του για να βεβαιωθείτε ότι προσφέρετε τις κατάλληλες συνθήκες.

 • Αφαιρέστε τα σπασμένα φύλλα ή το φύλλωμα.
 • Καθαρίστε και απολυμάνετε όλα τα φυτικά εργαλεία μεταξύ της χρήσης τους στη ζωή των φυτών, έτσι ώστε να μην ξετυλίγετε πλέον το πρόβλημα.
 • Ποτίστε το φυτό πιο αποτελεσματικά, ενώ το χώμα θα στεγνώσει και μην ποτίζετε το φύλλωμα.
 • Παρατηρήστε προσεκτικά το φυτό σας για να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε την ταλαιπωρία. Λάβετε υπόψη όλους τους παράγοντες φροντίδας και τις καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται το φυτό.
 • Η εξαιρετική θεραπεία για ένα άρρωστο φυτό είναι η πρόληψη. Για να γλιτώσετε τις καφέ κηλίδες στα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου, είναι σημαντικό να κατανοήσετε και να προσφέρετε τι χρειάζεται το φυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας παίρνει την κατάλληλη ποσότητα φωτός της ημέρας, νερό, υγρασία και λίπασμα για να το διατηρήσετε υγιές και χαρούμενο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar