Κίτρινα φύλλα – εσπεριδοειδή σε γλάστρες – Aussie Βιολογική Κηπουρική & Φύτευση Φεγγαριών

0
Κίτρινα φύλλα – εσπεριδοειδή σε γλάστρες – Aussie Βιολογική Κηπουρική & Φύτευση Φεγγαριών

σιδερένια ανεπάρκεια

Ένας αναγνώστης ήθελε να μάθει τι προκαλεί κιτρίνισμα νέων φύλλων στην γλάστρα της, νάνος λεμονιάς. Από τις φωτογραφίες που έστειλε με e-mail, φαίνεται ότι αυτό το δέντρο έχει έλλειψη σιδήρου, όπως δείχνει το κιτρίνισμα στα νεαρά φύλλα. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορες συνθήκες:

α) μείγμα γλάστρας (ή έδαφος) που είναι πολύ αλκαλικό από περίσσεια βιο-char ή ασβεστίου στο μείγμα ή λίπασμα που περιέχει πολλή κοπριά πουλερικών
β) κρύο και υγρό έδαφος ή μείγμα καλλιέργειας
γ) εάν υπάρχει συσσώρευση αλάτων λιπασμάτων από συνθετικά λιπάσματα, ή
δ) όταν υπάρχει περίσσεια καλίου από συνθετικά λιπάσματα ή υπερβολική χρήση υγρών λιπασμάτων φυκιών.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε ότι η κατσαρόλα σας έχει άφθονη αποστράγγιση. Οι μεγάλες γλάστρες δεν πρέπει να κάθονται απευθείας σε σκληρή επιφάνεια. Ενώ οι μικρότερες γλάστρες έχουν συνήθως άφθονες οπές αποστράγγισης γύρω από τις πλευρές στη βάση των γλάστρων, οι μεγάλες γλάστρες έχουν συχνά μόνο μία μεγάλη τρύπα στη βάση και αυτό μπορεί εύκολα να μπλοκαριστεί με αποτέλεσμα τον κακό έλεγχο ή/και τη συγκέντρωση αλάτων λιπασμάτων εάν έχουν χρησιμοποιηθεί συνθετικά λιπάσματα. Οι μεγάλες γλάστρες πρέπει να έχουν κομμάτια κεραμιδιού τοποθετημένα κάτω από την κατσαρόλα για να επιτρέψουν ένα μικρό χώρο μεταξύ της βάσης της κατσαρόλας και της βεράντας ή της πλακόστρωσης. Εάν παρατηρήσετε κρούστα γύρω από την κορυφή της γραμμής του εδάφους (άλατα λιπασμάτων), ξεπλύνετε το φυτό με καθαρό νερό, μόλις βελτιωθεί η αποστράγγιση.

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε το pH του μίγματος με ένα κιτ δοκιμής. Ένα κατάλληλο pH είναι σημαντικό για όλα τα μέρη του κήπου σας, καθώς το pH στο έδαφος ή το μείγμα ελέγχει τη διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών. Τα κιτ δοκιμής είναι πολύ οικονομικά στη χρήση και άμεσα διαθέσιμα από μεγαλύτερα φυτώρια. Εάν διαπιστώσετε ότι το pH είναι πάνω από 7,2, θα μπορούσατε να επανατοποθύετε το δέντρο χρησιμοποιώντας ένα οργανικό μείγμα γλάστρας ως οργανική ύλη είναι μια σημαντική πηγή σιδήρου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια αυτής της καλλιέργειας φρούτων.
Η προσθήκη λουλουδιών θείου (στοιχειακό θείο) είναι ο συνήθης τρόπος για τη μείωση του pH στα εδάφη, αλλά είναι εύκολο να το παρακάνετε σε φυτά σε γλάστρες. Μπορείτε να εφαρμόσετε χηλικά σίδηρο (τη μορφή σιδήρου σε οργανικό κομπόστ) στο μείγμα στην κατσαρόλα με τη συνιστώμενη ταχύτητα. Τα εσπεριδοειδή δεν απορροφούν καλά τις χηλικές σχισμές σιδήρου μέσω ψεκασμού φυλλώματος. Ή, μπορείτε να γονιμοποιήσουμε το δέντρο με μια αδύναμη λύση του Ecofish της Multicrop. Πρόκειται για ένα οργανικό υγρό λίπασμα που περιέχει διαλυτό σίδηρο και έχει χαμηλό pH, το qhich θα βοηθήσει στη μείωση του pH στην κατσαρόλα. Το οικολογικό ψάρι περιέχει σίδηρο, μαγγάνιο, θείο και ψευδάργυρο (ιχνοστοιχεία που χρειάζονται τα εσπεριδοειδή). Η ανεπάρκεια μαγγανίου προκαλείται επίσης από υψηλό pH ή ανεπαρκώς στραγγισμένο έδαφος.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar