Κάντο μόνος σου (DIY) Έλεγχος παρασίτων έναντι πρόσληψης επαγγελματία

0
Κάντο μόνος σου (DIY) Έλεγχος παρασίτων έναντι πρόσληψης επαγγελματία

Όταν πρόκειται για κοινά έντομα μέσα και γύρω από το σπίτι σας, όπως αράχνες, μυρμήγκια, ακόμη και κατσαρίδες, πολλοί άνθρωποι παρακάμπτουν τους επαγγελματίες ελέγχου παρασίτων και προσπαθούν να κάνουν πράγματα μόνοι τους. Η εφαρμογή των δικών σας προϊόντων ελέγχου παρασίτων μπορεί να φαίνεται εύκολη, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα. Το πρώτο βήμα για τον έλεγχο οποιουδήποτε προβλήματος παρασίτων στο σπίτι σας είναι η σωστή αναγνώριση.

Ένας πλήρης κύκλος ζωής έχει τέσσερα στάδια – αυγό, προνύμφη, νύμφη και ενήλικα. Ένας ημιτελής κύκλος ζωής έχει τρία στάδια ζωής – αυγό, νύμφη και ενήλικα. Εάν μπορείτε να αναγνωρίσετε το έντομο: ποιο στάδιο της ζωής είναι ελεγχόμενο και πότε εμφανίζεται συνήθως; Μέχρι να δείτε τη ζημιά από τη δραστηριότητα της νόσου, είναι συχνά πολύ αργά για να εφαρμόσετε μια προληπτική θεραπεία ελέγχου παρασίτων. Και πάλι, πρέπει να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε ποιο έντομο υπάρχει και να γνωρίζετε τον χρόνο που θα λειτουργήσει για τον έλεγχο του εντόμου. Ο εντοπισμός και η θεραπεία προβλημάτων παρασίτων δεν είναι τόσο εύκολος όσο φαντάζεστε.

Αποφασίστε να κάνετε DIY ή να προσλάβετε επαγγελματία ελέγχου παρασίτων

Μόλις εντοπίσετε το έντομο, προσδιορίσετε την κατάλληλη στιγμή για να το καταπολεμήσετε και αγοράσετε το σωστό προϊόν, το να κάνετε την πραγματική εφαρμογή μπορεί να είναι το πιο εύκολο κομμάτι – εάν διαθέτετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Το υλικό καταπολέμησης παρασίτων εφαρμόζεται σε κοκκώδη σύνθεση ή εφαρμόζεται ως υγρή εφαρμογή; Εάν είναι προϊόν σε κόκκους, έχετε τον σωστό τύπο διασκορπιστή για να το εφαρμόσετε; Εάν πρόκειται για υγρό προϊόν, ποιος τύπος ψεκαστήρα θα λειτουργήσει καλύτερα για την εφαρμογή του προϊόντος; Πρέπει επίσης να γνωρίζετε το μέγεθος της περιοχής που θα αντιμετωπιστεί. Οι τιμές για τα περισσότερα προϊόντα εκφράζονται σε μονάδες ανά 1.000 τετραγωνικά πόδια, όπως λίρες για προϊόντα σε κόκκους ή ουγγιές για υγρά προϊόντα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν γνωρίζουν το μέγεθος του χλοοτάπητα ή των τοπίων τους, επομένως η ποσότητα του προϊόντος που εφαρμόζεται μπορεί να είναι πολύ υψηλή και να προκαλέσει ζημιά ή πολύ χαμηλή και να είναι αναποτελεσματική.

Ο καθορισμός του προϊόντος που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί επίσης να είναι μια πρόκληση. Υπάρχουν ακόμη και ορισμένα προϊόντα που ισχυρίζονται ότι είναι βιολογικά και δεν βλάπτουν τα ωφέλιμα έντομα. Αυτά τα προϊόντα λειτουργούν καλά, αλλά το κουτί δεν πάει πολύ μακριά. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τέσσερα ή πέντε κουτάκια για περιποίηση σε ολόκληρο το σπίτι σας – μία φορά.

Σχεδόν όλα τα προϊόντα ελέγχου που χρησιμοποιούν οι επαγγελματικές εταιρείες περιποίησης γκαζόν και δέντρων θεωρούνται προϊόντα γενικής χρήσης, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να τα αγοράσει και να τα χρησιμοποιήσει. Πολλά από αυτά τα προϊόντα δεν πωλούνται στο τυπικό κατάστημα υλικού, στο κέντρο κήπου ή στο κέντρο βελτίωσης σπιτιού. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι επικίνδυνα στη χρήση, αλλά επειδή είναι ακριβά στην αγορά ή πωλούνται σε ποσότητες που ο τυπικός ιδιοκτήτης σπιτιού δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ. Υπάρχει ακόμη μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων ελέγχου εντόμων που είναι διαθέσιμα προς αγορά, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξοδεύουν χρόνο για να κοιτάξουν την ετικέτα για να προσδιορίσουν εάν το δραστικό συστατικό θα ελέγξει το παράσιτο που στοχεύεται.

Έλεγχος παρασίτων Spring-Green*

Δεν μπορούν όλα τα προϊόντα ελέγχου εντόμων να ελέγξουν όλα τα έντομα. Η ανάγνωση της ετικέτας του προϊόντος είναι η πιο σημαντική πτυχή της χρήσης οποιουδήποτε προϊόντος ελέγχου παρασίτων. Υπάρχουν περισσότερα στην ετικέτα από παράσιτα στόχους και τα ποσοστά εφαρμογής. Υπάρχουν οδηγίες σχετικά με τις απαιτήσεις ποτίσματος και κούρεμα καθώς και την ανάγκη χρήσης οποιουδήποτε ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού όπως λαστιχένια γάντια ή/και μπότες μαζί με προστασία ματιών. Υπάρχουν περισσότερα στον έλεγχο των παρασίτων και αυτό περιλαμβάνει οδηγίες, διαδικασία και ασφάλεια. Η Spring-Green προσφέρει πολλές υπηρεσίες καταπολέμησης εντόμων, όπως Περιμετρικός Έλεγχος Παρασίτων για να αποτρέψει την είσοδο ζωύφιων και άλλων εισβολέων στο σπίτι σας και Πρόγραμμα Προστασίας Κουνουπιών που δημιουργεί ένα φράγμα γύρω από το σπίτι σας για τον έλεγχο της δραστηριότητας των κουνουπιών. Η χρήση μιας επαγγελματικής εταιρείας περιποίησης γκαζόν και δέντρων όπως η Spring-Green θα διασφαλίσει ότι τα σωστά προϊόντα χρησιμοποιούνται την κατάλληλη στιγμή για τον έλεγχο αυτών των ενοχλητικών παρασίτων!

*Δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις τοποθεσίες

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar