Ιδέες & Λύσεις Εξωραϊσμού για Μικρούς Χώρους

0
Ιδέες & Λύσεις Εξωραϊσμού για Μικρούς Χώρους

Αστικός ΕξωραϊσμόςΌταν πρόκειται για σχεδιασμό αστικού τοπίου, μία από τις προκλήσεις είναι πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους μικρούς χώρους. Η Βόρεια Αμερική έχει δει μια μεγάλη αστική αναζωπύρωση τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με αποτέλεσμα περισσότερα διαμερίσματα και αστικά εμπορικά σχέδια.

Οι οικιστικοί πληθυσμοί στους αστικούς πυρήνες έχουν αυξηθεί γρήγορα λόγω των νέων που θέλουν να είναι πιο κοντά στις ανέσεις. Από την εμπορική πλευρά των πραγμάτων, οι επιχειρήσεις μετακινούνται στο κέντρο της πόλης για να γίνουν προσβάσιμες σε περισσότερους ανθρώπους.

Και στις δύο περιπτώσεις, συμβιβάζονται με το χώρο με αντάλλαγμα μια προνομιακή τοποθεσία. Όταν πρόκειται για έργα αστικού εξωραϊσμού, η γενική έλλειψη χώρων πρασίνου σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε δημιουργικοί.

Ουδέτερα στοιχεία σχεδίασης

Η εργασία με μικρότερο αριθμό φυτών σε ένα σχέδιο τοπίου σημαίνει ότι ο συνδυασμός χρωμάτων πρέπει να είναι πιο ισορροπημένος από ποτέ. Οι ουδέτερες παλέτες είναι μια εξαιρετική επιλογή σε μικρούς χώρους, επειδή βοηθούν στη διατήρηση της συνοχής της εμφάνισης στο σύνολό της. Εάν προσθέσετε πιτσιλιές χρώματος, φροντίστε να τις συντονίσετε.

Εδώ είναι μια επαγγελματική ιδέα εξωραϊσμού για μικρές μπροστινές αυλές που μπορείτε να κλέψετε: στρώσεις σειρά σε σειρά του ίδιου φυτού για να βοηθήσετε το μάτι να ρέει πάνω από το χώρο με ευκολία.

Χαρακτηριστικά που τραβούν τα βλέμματα

Πισίνες από υαλοβάμβακα:

Οι πισίνες από υαλοβάμβακα είναι πιο γρήγορες στην εγκατάσταση, ευκολότερες στη συντήρηση και πιο ανθεκτικές από τις αντίστοιχες μπετόν. Επιπλέον, μια πισίνα μπορεί να κάνει μια μικρή περιοχή να φαίνεται μεγαλύτερη λόγω της δεύτερης λειτουργικότητας που προσθέτετε στο χώρο. Για μικροσκοπικές αυλές, επιλέξτε μια μικρή πισίνα μικρότερη από 600 τετραγωνικά πόδια. Οι πισίνες από υαλοβάμβακα είναι ευπροσάρμοστες επειδή διατίθενται σε μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών για να ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες του έργου σας.

Πέργολες:

Η προσθήκη πέργκολας είναι μια εξαιρετική ιδέα εξωραϊσμού για μικρές αυλές ή βεράντες στον τελευταίο όροφο, επειδή μπορεί να κάνει τον χώρο να αισθάνεται πολύ μεγαλύτερος. Όχι μόνο θα προσθέσει ένα ωραίο εστιακό κομμάτι στο σχεδιασμό του οικιακού ή εμπορικού σας τοπίου, αλλά οι πέργκολες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την αίσθηση μιας όασης μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να χωρίσετε ένα μικρό χώρο σε ακόμη μικρότερες, διακριτές ζώνες. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, βοηθά στην πραγματικότητα να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος.

Βρώσιμοι κήποι:

Οι άνθρωποι είναι πιο οικολογικοί από ποτέ. Επομένως, ένας βρώσιμος κήπος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τους πελάτες σας να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Κρεμάστε τα δοχεία παραγωγής κάθετα για να αξιοποιήσετε πραγματικά τον χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν εργάζεστε σε ένα μεγάλο έργο διαμερισμάτων, μπορείτε να προσθέσετε βρώσιμους κήπους στον κοινόχρηστο χώρο της ταράτσας.

Φυτά & Δέντρα που εξοικονομούν χώρο

Η εύρεση μικρών φυτών και δέντρων που συνδυάζονται άψογα με το μικρό σας έργο εξωραϊσμού είναι το κλειδί. Διακοσμητικές γλάστρες είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να προσθέσετε πράσινο σε μια ταράτσα εμπορικού κτιρίου με περιορισμένο χώρο. Δεδομένου ότι οι στέγες φυσούν αέρα και κάνουν πιο κρύο το χειμώνα, προτιμήστε ανθεκτικοί θάμνοι και πολυετή φυτά. Είναι επίσης πιο εύκολο να μεταφερθούν στην κορυφή. Για μια ευέλικτη επιλογή που είναι ουδέτερη και συμπαγής, επιλέξτε το θάμνος πυξάρι. Αν ψάχνετε για ένα μικρό δέντρο που θα προσθέσει κομψότητα, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Ιαπωνικό δέντρο σφενδάμου.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται σε αστικές περιοχές τείνουν να έχουν πολυάσχολο τρόπο ζωής, θα θελήσετε να ενσωματώσετε λίγο πράσινο με χαμηλή συντήρηση. Για να εμποδίσετε τα μοσχεύματα χόρτου να διαταράξουν την αισθητική του σχεδίου σας, συνθετικό γρασίδι είναι μια εύκολη στη φροντίδα εναλλακτική. Για ένα φυτό μακράς άνθισης που δεν απαιτεί μεγάλη παρέμβαση, φυτέψτε Ορτανσίες. Τέλος, εξετάστε το ενδεχόμενο να φυτέψετε περιβάλλοντα ευαίσθητα στην άγρια ​​ζωή που είναι τόσο οικολογικά όσο και οπτικά ευχάριστα. Δεν απαιτούν πολλή συντήρηση του νερού και θα προσελκύσουν μια ποικιλία από τοπικά πουλιά και έντομα.

Ποια είναι η αγαπημένη σας λύση εξωραϊσμού για να κάνετε έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος;

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για μηνιαίο περιεχόμενο κατευθείαν στα εισερχόμενά σας! Θα καλύψουμε πράγματα όπως τάσεις του κλάδου, φροντίδα φυτών, επιχειρηματικές συμβουλές και κόλπα και πολλά άλλα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar