Ιδέες για υιοθέτηση από τον Αφροαμερικανό σάρωσε κήπους των Νότιων ΗΠΑ

0
Ιδέες για υιοθέτηση από τον Αφροαμερικανό σάρωσε κήπους των Νότιων ΗΠΑ

Έτσι, έφυγα προσπαθώντας να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου για τον ρατσισμό και ανακάλυψα ένα νέο στυλ κήπου.  Περίεργο πώς συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

Έχεις ακούσει για το „Σκούπισε τα Ναυπηγεία“;

Η εκπαίδευσή μου μέχρι στιγμής προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από αυτό το ενδιαφέρον Άρθρο του 1993 για τα σκουπίσια ναυπηγεία της Γεωργίας από την Anne Raver στους NYT.

Τους αποκάλεσε ετοιμοθάνατη παράδοση του Αμερικανικού Νότου πριν από 25 χρόνια, οπότε μπορώ μόνο να φανταστώ τι έχει χαθεί ή ξεχαστεί από τότε.

Το Swept Yard είναι ένα στυλ κήπου χωρίς γκαζόν που έχει τις ρίζες του στη Δυτική Αφρική και έφτασε μέχρι τον αμερικανικό Νότο λόγω του δουλεμπορίου.  Διατηρήθηκαν για να είναι ζιζανίων και συντρίμμια δωρεάν με χειροποίητες σκούπες.

Η αυλή ήταν επίσης η καρδιά του σπιτιού, καθώς τα εσωτερικά διαμερίσματα δεν δροσίζονταν και μεγάλο μέρος της εργασίας της ζωής πραγματοποιήθηκε έξω. Η κα Γουέιτερς έδειξε την αυλή της να σκουπίζει στην αυλή της γειτόνισσάς της, της κας Κόρα Ρόμπινσον, του μόνου ατόμου στη γειτονιά που σάρωσε την αυλή της τη δεκαετία του 1980.

Η κα Γουέιτερς έδειξε την αυλή της να σκουπίζει στην αυλή της γειτόνισσάς της, της κας Κόρα Ρόμπινσον, του μόνου ατόμου στη γειτονιά που σάρωσε την αυλή της τη δεκαετία του 1980.  (Φωτογραφία 1988). Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά, Αφροαμερικανοί στο Mars Bluff, Νότια Καρολίνα που βρέθηκαν μέσω Πανεπιστήμιο Φράνσις Μάριον

Έτσι, η ιδέα ενός κήπου χωρίς γκαζόν δεν είναι ο αποκλειστικός τομέας των φιλικών προς το νερό σύγχρονων κηπουρών… ήταν αρχικά ο πολύ πρακτικός σχεδιασμός των σκλάβων στο νότο.  Και, όπως μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχουν μερικοί πολύ επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους αυτοί οι κήποι μπορούν και πρέπει να μας εμπνεύσουν σήμερα.

  1. Το γρασίδι συχνά προκαλεί περισσότερα προβλήματα από ό, τι λύνει.  Το κούρεμα, η συντήρηση και η χημική εξάρτηση είναι όλες οικονομικά και περιβαλλοντικά δαπανηρές παρενέργειες του να μην βλέπετε την ομορφιά ή τη λειτουργία ενός καθαρού μπαλώματος βρωμιάς.  Το να είμαστε σε θέση να αντέξουμε οικονομικά την τέλεια περιποιημένη κάλυψη του εδάφους που είναι το γρασίδι, παραμένει ένα ισχυρό σύμβολο κατάστασης στο οποίο είμαστε προσκολλημένοι εμείς οι Αμερικάνοι.  Υποθέτω ότι μέρος της πολιτιστικής μας εμμονής με τους χλοοτάπητες είναι ένα απομεινάρι των σημαδιών του καθεστώτος που πάντα τοποθετούσαν αγγλικές και ευρωπαϊκές ενδείξεις πάνω από την Αφρική.  Και παραμένει σήμερα – οι γειτονιές των λευκών εξακολουθούν να είναι από τοίχο σε τοίχο γκαζόν … μη λευκές γειτονιές – λιγότερο.
  2. Το γρασίδι μεταδίδει την κατάσταση.  Είτε σας αρέσει είτε όχι, λέει „Έχω το χρόνο και τα χρήματα για να κρατήσω αυτό το εύρος του πράσινου σε τέλεια κατάσταση – έχω μέσα – είμαι καλύτερος από οποιονδήποτε που δεν μπορεί να το κρατήσει απόλυτα πράσινο“.  Και συλλογικά το πιστεύουμε. Ακούω τους φοιτητές και τους πελάτες του μπροστινού σχεδιασμού όλη την ώρα – ποθώντας έναν τέλειο γκαζόν γειτόνων – να θρηνούν για το λιγότερο από τέλειο μας.  Είναι ένα τόσο χαζό κοινωνικό κατασκεύασμα που ταυτόχρονα θέλω να γελάσω με τον παραλογισμό του και να φωνάξω στην ηλιθιότητά του. (Σοβαρά, κατατάσσουμε και ανταγωνιζόμαστε στο γκαζόν??!!).  Όταν σκέφτεστε τι θέλετε να σκέφτονται οι άνθρωποι για εσάς όταν βλέπουν το σπίτι σας (ή οποιαδήποτε άλλη εξωτερική έκφραση του γούστου και του στυλ σας) – ποιο είναι το μήνυμα που σκοπεύετε να στείλετε;  Ίσως αφιερώστε ένα λεπτό για να σκεφτείτε τα τρία κορυφαία πράγματα που θέλετε να πει η εμφάνισή σας για εσάς (είτε στο σχεδιασμό μόδας ή κήπου είτε σε οτιδήποτε άλλο).  Τι είναι αυτά;  Η λίστα μου είναι αυτή – είμαι ενδιαφέρουσα, είμαι καθαρή και υγιής και προσιτό και είμαι μοναδική.  Ποιο είναι το δικό σου;  Περιλαμβάνει το „Είμαι πλούσιος“ ή τουλάχιστον το „έχω σημαντικά ποσά διαθέσιμου εισοδήματος“; Αν όχι, ίσως δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο για το γκαζόν σου.
  3. Οι γραμμές μας λένε τι να κάνουμε.  Τα μονοπάτια είναι γραμμές που μας δείχνουν πού να πάμε.  Άλλες γραμμές μπορούν να τραβήξουν τα μάτια μας και να μας οδηγήσουν να δούμε τα πράγματα με συγκεκριμένους τρόπους.  Οι γραμμές είναι εξαιρετικά ισχυρές στο σχεδιασμό και μου φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πολλές γραμμές σε αυτούς τους τύπους κήπων.  Η έλλειψη γραμμών και σαφώς καθορισμένων χώρων, σίγουρα δείχνει ότι ίσως ολόκληρος ο χώρος δεν είχε μια μοναδική χρήση – μάλλον, ήταν ανοιχτός για πολλές επιλογές.  Ιστορικά, αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα – αυτοί οι κήποι διπλασιάστηκαν ως χώροι εργασίας, κοινωνικοί χώροι, χώροι παιχνιδιού, σημεία μαγειρέματος και καθαρισμού και τραπεζαρίες.  Είναι μια καλή υπενθύμιση ότι όσο πιο σκληρά εργαζόμενος ή εύπλαστος θέλετε ο κήπος σας να είναι σε διαφορετικές χρήσεις, τόσο πιο στρατηγικός και επιλεκτικός πρέπει να είστε με τις γραμμές σας.
  4. Πρακτικά – κανένα γρασίδι δεν σημαίνει επίσης λιγότερα φίδια και λιγότερο κίνδυνο πυρκαγιάς.  Μια καθαρή τάφρος βρωμιάς επέτρεψε στους κατοίκους να δουν αν ένα δηλητηριώδες φίδι είχε διεισδύσει στο φράγμα τους, επειδή τα ίχνη του είναι σαφώς ορατά.  Τα ξύλινα σπίτια που σάρωναν τους κήπους περιτριγυρισμένα ήταν κυριολεκτικά tinderboxes.  Καθώς η κλιματική αλλαγή εντείνεται και όλο και περισσότερα από τα σύγχρονα σπίτια μας απειλούνται με τις πυρκαγιές που προκαλούνται από την ξηρασία… η βρώμικη τάφρος δεν είναι τόσο κακή ιδέα.σάρωσε το σχεδιασμό κήπων
  5. Τα φυτά που κοσμούν αυτούς τους κήπους όπου λειτουργούν και δεν τοποθετήθηκαν με κανένα σύνολο αισθητικής τάξης. Αντίθετα, ήταν πάντα για το πού θα λειτουργούσε και θα επιβίωνε και πού θα ήταν χρήσιμο.  Η Δρ Lydia Mihelic Pulsipher, καθηγήτρια γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, η οποία έχει σπουδάσει κήπους σκλάβων στην Καραϊβική, οι οποίοι συνδυάζουν αφρικανικές και δυτικές ινδικές παραδόσεις εξηγεί: „… τα φυτά έχουν πολλές διαφορετικές χρήσεις, και πολλά από τα μέρη που τοποθετούνται είναι πρακτικά. Οι Δυτικοί Ινδοί φυτεύουν ένα βότανο που αποκαλούν θάμνο καθαρισμού γλάστρας – είναι στην οικογένεια μαργαρίτας και έχει ένα πολύ λειαντικό φύλλο – όπου καθαρίζουν τα πράγματα της κουζίνας, τα οποία συνήθως βρίσκονται κάτω από ένα δέντρο στην αυλή.“ (απόσπασμα από το άρθρο της Anne Raver στους NYT παραπάνω)  Είναι χρήσιμο μερικές φορές όταν προσπαθείτε να εξετάσετε το σχεδιασμό ενός κήπου για να εστιάσετε πρώτα στη λειτουργία.  Η αισθητική μπορεί συχνά να στρωθεί ή να επαυξηθεί καθώς τελειοποιήστε ένα σχέδιο.
  6. Και τέλος – αλλά όχι λιγότερο – αυτοί οι κήποι δεν ήταν ακριβοί. Τα κατάφεραν με τα υλικά που βρέθηκαν και ανακυκλώθηκαν.  Υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ανάγκη για όλους μας να εξετάσουμε κάθε πράγμα που καταναλώνουμε και να αξιολογήσουμε την αξία του με βάση τη βιωσιμότητα.  Φυσικά αυτή δεν ήταν η αρχική ορολογία που χρησιμοποιήθηκε, αλλά μην ξεχνάτε ότι η ανάγκη είναι η μητέρα της εφεύρεσης και ότι συχνά τα σκουπίδια μπορούν να ανακυκλωθούν σε κάτι όμορφο και χρήσιμο.
  7. Εντάξει, κάτι ακόμα… Αυτοί οι κήποι ήταν συχνά σημειωμένοι με μοναδικά πολύχρωμα φυτά όπως ένα δοχείο γεράνια. Ενώ είμαι ένας τεράστιος υποστηρικτής της επανάληψης και λέω στους μαθητές σχεδιασμού κήπων μου να επαναλάβουν, να επαναλάβουν, να επαναλάβουν (και στη συνέχεια το επαναλαμβάνω ξανά ως μάντρα σχεδιασμού μου) – δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι μερικές φορές ένα μοναδικό εκπληκτικό φυτό μπορεί να είναι ένα σημείο εστίασης που παρέχει ένα μέρος για το μάτι σας να ξεκινήσει όταν παίρνει όλες τις άλλες λεπτομέρειες.  Και επίσης, οι φωτεινές πινελιές χρώματος προκαλούν πάντα μια παιχνιδιάρικη και μια αίσθηση ότι δεν το παίρνουμε πολύ σοβαρά.Σάρωσε τον κήπο στο οικογενειακό αγρόκτημα Smith στην Ατλάντα
Η οικογενειακή φάρμα Smith από Ατλάντα. Ειδήσεις. Τώρα.

Δημοσίευσα ένα γοητευτικό πριν και μετά από ένα σαρωμένο κήπο στη Γεωργία πάνω στο instagram μου σήμερα – μπορείτε να το δείτε εδώ. Πρέπει να πω, δεν μισώ το πριν – οι μεγάλοι κάκτοι opuntia μπορεί να ήταν λίγο αυταπάτες, αλλά πιστεύω επίσης ότι οι γραμμές που δείχνουν τους επισκέπτες στην μπροστινή πόρτα είναι πολύ εκσυγχρονιζόμενοι.  Ρίξτε μια ματιά και ενημερώστε με τη γνώμη σας για αυτό το ενημερωμένο „Swept Yard“ στα σχόλια.

Εικόνες: από Πανεπιστήμιο Φράνσις Μάριον, marjoriekinnanrawlings.org και Ατλάντα. Ειδήσεις. Τώρα.

Γίνετε μέλος του δωρεάν διαδικτυακού μου σεμιναρίου σήμερα!

– Μάθετε το σύστημα 7 βημάτων μου για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνει ΟΛΩΝ κατά τη δημιουργία ενός κήπου. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και να έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας πανέμορφο κήπο.

συμμετάσχετε στην πρόκληση σχεδιασμού κήπου FrEE 10 ημερών

Ο κήπος σας θα φαίνεται καλύτερα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγραφείτε

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar