Ιαπωνικά σκαθάρια – Κατανόηση και έλεγχος των εντόμων στο γκαζόν σας

0
Ιαπωνικά σκαθάρια – Κατανόηση και έλεγχος των εντόμων στο γκαζόν σας

Japanese Beetle_474x180

Αυτή είναι η εποχή του χρόνου που εμφανίζεται η ετήσια επίθεση των ενήλικων ιαπωνικών σκαθαριών. Αυτές οι αδηφάγες ταΐστρες κάνουν τα φύλλα να μοιάζουν με δαντέλα καθώς τρέφονται ανάμεσα στις φλέβες. Το μέγεθος του φετινού πληθυσμού είναι εικασία όλων, αλλά η πιθανότητα να είναι τόσο μεγάλος όσο πέρυσι είναι σχεδόν βέβαιη.

Τα ιαπωνικά σκαθάρια έφτασαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα και αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στο Νιου Τζέρσεϊ. Προέρχονται από την Ιαπωνία, όπου δεν θεωρούνται σημαντικό παράσιτο. Μόλις έφτασαν στις ΗΠΑ, δεν υπήρχαν φυσικά αρπακτικά και είχαν άφθονο φυτικό υλικό για να τραφούν. Πήγαν αργά προς τα δυτικά τρέφοντας δέντρα, θάμνους, φρούτα και λουλούδια. Μερικά από τα αγαπημένα τους φυτά για να τρέφονται είναι τα φλαμουριά, τα τριαντάφυλλα και τα σταφύλια, αλλά θα τρέφονται και με πολλά άλλα φυτά επίσης.

Τα ιαπωνικά σκαθάρια είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από τα χάλκινα καλύμματα των φτερών τους και από τις λευκές τούφες μαλλιών στο πίσω άκρο τους. Αποτελούν το ενήλικο στάδιο μιας ετήσιας λευκής ράβδου. Αυτή την εποχή του χρόνου, τα ενήλικα τρέφονται και ζευγαρώνουν και τα θηλυκά γεννούν αυγά σε γρασίδι. Τα αυγά εκκολάπτονται σε ράβδους περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες μετά την τοποθέτησή τους. Οι ράβδοι θα τρέφονται για περίπου 6 έως 8 εβδομάδες, τρέφονται με χώμα, ρίζες χόρτου και άλλα οργανικά υλικά στο έδαφος. Στα μέσα έως τα τέλη Οκτωβρίου, θα σκάψουν βαθιά στο έδαφος όπου θα μείνουν τον χειμώνα. Την άνοιξη, θα ανέβουν στην ανώτερη ζώνη του εδάφους, θα κάνουν ελαφριά σίτιση, θα σχηματίσουν ένα κουκούλι και θα ξαναφτάσουν στα ενήλικα το επόμενο καλοκαίρι.

Μερικοί πελάτες θα ρωτήσουν γιατί εξακολουθούν να βάζουν ενήλικες Ιάπωνες σκαθάρια να τρέφονται με το τοπίο τους όταν έχουν λάβει μια εφαρμογή ελέγχου grub. Ο λόγος είναι ότι το υλικό που εφαρμόζουμε για τον έλεγχο των εκκολαπωμάτων θα λειτουργήσει στα πρόσφατα εκκολαφθέντα φυτά, αλλά όχι στα ενήλικα. Οι ενήλικες έχουν φτερά και μπορούν να πετάξουν ένα μίλι ή περισσότερο αναζητώντας τροφή. Υπάρχουν πολλά προϊόντα ελέγχου εντόμων που θα φροντίσουν τους ενήλικες. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τον ειδικό στη φροντίδα της αυλής Spring-Green της γειτονιάς σας για να συζητήσετε τις επιλογές ελέγχου ιαπωνικού σκαθαριού.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar