Ενημέρωση πεταλούδων λάχανου – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

0
Ενημέρωση πεταλούδων λάχανου – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

χουμπντεκόι Οι λευκές πεταλούδες λάχανου είχαν μια υπέροχη στιγμή με το μπρόκολο μου φέτος. Υπάρχουν αρκετές συνθήκες που καθιστούν τις κράμβες πολύ ελκυστικές σε αυτά τα παράσιτα και τον καφέ σκώρο λάχανου. Δείτε λάχανο λευκή πεταλούδα.
Το πρόβλημά μου ήταν ότι πρόσθεσα ακούσια κάποιο πολύ αλκαλικό κομπόστ σε εκείνη την περιοχή του κήπου (βλ. πρόσφατη ανάρτηση στο Compost pH) και χρειάζεται λίγος καιρός για να επιστρέψει το έδαφος σε ένα ουδέτερο pH.

Αφού πέρασα μια εβδομάδα ή έτσι αφαιρώντας αυγά, συνθλίβοντας μικροσκοπικές κάμπιες ή ταΐζοντας μεγαλύτερες στα chooks, θυμήθηκα μια συμβουλή που κάποιος μου έδωσε εδώ και πολύ καιρό για να αποτρέψει αυτά τα παράσιτα, αλλά δεν χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσω πριν. Η άκρη ήταν να γλιστρήσει τα πλαστικά κλιπ που σφραγίζουν καρβέλια από κομμένο ψωμί στην άκρη μερικών από τα φύλλα Brassica. Λευκές σφραγίδες για την αποτροπή της πεταλούδας C W και μπεζ για σκώρο λάχανου. Η θεωρία είναι ότι οι ενήλικες πεταλούδες και σκώροι θα „σκεφτούν“ ότι τα αυγά τοποθετούνται ήδη σε αυτά τα φυτά και αναζητούν μια άλλη πηγή τροφής για τις προνύμφες τους.
Τα φυτά μπρόκολου μου φαίνονται ήδη υγιέστερα και δεν έχω βρει άλλα αυγά κάτω από τα φύλλα, αλλά δεν ξέρω αν οι φώκιες λειτουργούν ή τα παράσιτα δεν υπάρχουν πλέον στην περιοχή μας. Δοκίμασε κανείς άλλος αυτό το φιλοδώρημα;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar